Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
FCBsteve
Entrenador del Barça

2024.09.01. 07:51:50

Peter írta:
2024.09.01. 01:01:50
Tetszett amit láttam. Tetszett, hogy többen osztozkodtak a gólokon. Tetszett, hogy a biztos győzelem tudatában sem álltunk le 3 vagy 4 gól után.

Én azt látom, hogy eddig értik a srácok amit Flick szeretne vagy vár tőlük. Emiatt teljesen más a csapatmunka, a csapatszellem, a csapatmorál és ez a jelenlegi egészséges közeg nagyon jó lehetőséget biztosít az egyéni képességek kiteljesedéséhez illetve ezzel együtt javuló pályára állnak az egyéni teljesítmények.

Flick nélkül nem jött volna létre ez a teljesítmény a csapattól, de Raphi dicséretet érdemlő játéka sem.
Képes volt a csapat megragadni a lehetőséget, ezért még az is teljesen indiferens, hogy milyen ellenfél volt a mai Valladolid.

Feltünően hiányzott ugyanakkor az első négy forduló után a sok - korábban jól megszokott - oldalpassz és az alibi.... :mrgreen:
Nagyon szép teljesítmény volt a tegnapi - ilyen, amikor minden összejön. =D>

Aludva egyet a tegnapi meccsre, azért szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy tavaly ilyenkor PONT ITT TARTOTTUNK! :)
Az előző szezonban, leszámítva az első (eléggé botrányos) meccsen elért döntetlent, volt pár 1-2 gólos győzelem, majd az 5. fordulóban jött egy 5:0 a Betis (a Betis!!!, nem egy felkerült csapat) ellen a két friss portugállal, ráadásul pár nappal később a BL-ben is 5-0-al kezdett a Barca!

Eddig Flick alatt is többször kellett hátrányból visszajönni/nyerni (utolsó negyedórás gólokkal, ami tavaly is a csapat erőssége volt), volt nagyon gyenge kezdés, betömörülő csapatok elleni oldalpasszolások, stb...
gránit
Director del Fútbol

2024.09.01. 02:53:33

Nekem az tetszik leginkább, hogy Flick szakított a szélsőzéssel, ami az utóbbi időkben vakvágányra terelte a klubot. Végre újra befelé húzunk, a kapu irányába. Az utóbbi évtizedben jött ránk az a dili, hogy a széleken kell "bontogatnunk", teljesen kisodorva az akcióinkat. Most végre megint a kapu irányába húznak a játékosok, a kapu felé szegeződik a játékunk.

Jó látni, hogy Olmo nincs kirakva a szélre. Hogy Raphinha nem szélsőt játszott, hanem befelé húzott ő is. Egyszer húzta meg a szélen, amikor a balszélről adta a 7. gól passzát, egyébként ő is befelé játszott. Ferran sem szélsőnek állt be, hanem centernek. Ebben a szerepkörben az előző szezonban sem volt rossz.

Balde határozottan nem hátvéd, hanem előrébb húzódik, ami lehetőséget ad Raphinhának arra, hogy ő pedig befelé játsszon. A másik oldalon ez nincs meg, így a csapat aszimmetrikusan helyezkedik, ami nem baj. Koundé nem húzódik annyira előre, mint Balde, így Raphinhához képest Yamal közelebb játszik a vonalhoz. Flick valószínűleg úgy ítéli meg, hogy kockázatos lenne, ha csak a két belső védő alkotná a védelmet, így Koundé hátrébb helyezkedik, mint Balde, így ott elől Yamal húzódik ki a szélre.

Lewandowski, Raphinha, Olmo, Pedri, mind befelé, a kapu felé játszva komoly tűzerő.

Hogy Casadóval és Garciával mennyit érünk majd akkor, ha nyomás lesz rajtunk, az most hamarabb kiderül, mint a korábbi szezonokban. Már ősszel jönnek a BL-rangadók. A kisebb akadályokat mindenesetre ezzel a támadó gépezettel és azzal, hogy hosszú idők után végre nem a széleken szerencsétlenkedünk, hanem a kapu előtt játszunk, könnyedébben vesszük eddig, mint a közelmúltban.
sansz
Entrenador del Barça

2024.09.01. 02:05:17

Nehéz szavakat találni, mikor is élvezhettünk igy meccset? Flick kihozza a maxot a srácokból, sőt,még a kérésemnek is eleget tett,lehozta Lewát és lőn, a helyén Torres egyből gólt lőtt.

Ugyanakkor bármennyire is udvariasan és következetesen nyilatkozik, a középpálya és a védelem nagyon ideiglenes. Cassado és Eric is lassú,lehet,hogy csak fejben,nem tudom, ahogy a belső védőkben is nagyon benne van a hiba, egy bonyolultabb meccsen. Araujo, ha visszatér,akkor tuti lesz a védelem. Aztán a középpálya,istenem,Flick mit hozna ki FDJből.. de az általam kevésbé preferált Gavi is két szinttel fentebbi polc lesz. Ha ők meggyógyulnak akkor azt mondom,hogy erősek vagyunk,minőségi cserékkel, csak az a nem jó,mikor ezek a cserék a főszereplők.
Peter
Director del Fútbol

2024.09.01. 01:01:50

Tetszett amit láttam. Tetszett, hogy többen osztozkodtak a gólokon. Tetszett, hogy a biztos győzelem tudatában sem álltunk le 3 vagy 4 gól után.

Én azt látom, hogy eddig értik a srácok amit Flick szeretne vagy vár tőlük. Emiatt teljesen más a csapatmunka, a csapatszellem, a csapatmorál és ez a jelenlegi egészséges közeg nagyon jó lehetőséget biztosít az egyéni képességek kiteljesedéséhez illetve ezzel együtt javuló pályára állnak az egyéni teljesítmények.

Flick nélkül nem jött volna létre ez a teljesítmény a csapattól, de Raphi dicséretet érdemlő játéka sem.
Képes volt a csapat megragadni a lehetőséget, ezért még az is teljesen indiferens, hogy milyen ellenfél volt a mai Valladolid.

Feltünően hiányzott ugyanakkor az első négy forduló után a sok - korábban jól megszokott - oldalpassz és az alibi.... :mrgreen:
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.31. 22:27:07

brazilfan írta:
2024.08.31. 20:43:17
Nemcsak magabiztosak és jók voltunk, hanem közönségszórakoztatóak is, le a kalappal.
Lamine kifogyhatatlan a zseniális passzokból, rögtön a meccs elején volt egy fél gólt érő beadása az ötös sarka felé, a Raphinhának adott gólpassza előtt pedig egyik védőnek sem volt sejtése arról, hogy mi fog következni.
A támadóink mellett Cubarsi formajavulásának és aktivitásának örültem a legjobban, már az előző meccsen is voltak a régi önmagára emlékeztető hosszú passzai, ma is, egy ilyenből lett az egyik legszebb gól.
A passz hagyján, mert az extra (nem várom el egy védőtől, csak nagyon örülök neki, és plusznak veszem). De voltak megint olyan higgadt becsúszásai, mentései a végén néha, amiben szintén a tavaly május előtti önmagára emlékeztetett. :) Nem csoda, hogy kellett neki idő az olimpia után...

Amúgy elképzelni nem tudom, hogy oldotta meg Flick, hogy igazából 4, de sokszor 5 támadónk tömörül középen, és senki nem lép a másik lábára, sőt. Raphinha balszélen igazából alig volt, Yamal azért szélről indulgat, de bejön középre, és akkor ott van Lewy-Olmo, akik mellé fellép kombinálni Pedri. És úgy teremtenek káoszt, hogy a fejükben úgy tűnik, mintha minden teljesen tiszta lenne. Kb érthetetlen. Nem is értem, hogy az elmúlt 20 évben Flicknek hogy lehetett a Bayern az egyetlen klubja...

Szerintem alapvetően a két szélsőbekkünk, de az asszimetria miatt főleg Baldé teszik ezt lehetővé, Baldé gond nélkül robogja be a balszélt, és tartja a szélességet. Csendes, nem látványos, amit csinál, de ezért lehet pl. Raphinha +1 tizes belül, és nem aszalódik a vonalon. Előre most tán kevesebbet merészkedett, de hátul volt 1-2 szép megoldása. Koundé is remekül támogat, de ott talán Yamal inkább szélső, és nem kell akkora teret bejátszania, neki tán nagyobb szerepe van a biztosításban, hogy Yamalnak ne kelljen aggódnia nagyon.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.08.31. 20:43:17

Nemcsak magabiztosak és jók voltunk, hanem közönségszórakoztatóak is, le a kalappal.
Lamine kifogyhatatlan a zseniális passzokból, rögtön a meccs elején volt egy fél gólt érő beadása az ötös sarka felé, a Raphinhának adott gólpassza előtt pedig egyik védőnek sem volt sejtése arról, hogy mi fog következni.
A támadóink mellett Cubarsi formajavulásának és aktivitásának örültem a legjobban, már az előző meccsen is voltak a régi önmagára emlékeztető hosszú passzai, ma is, egy ilyenből lett az egyik legszebb gól.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.31. 19:25:16

Ezzel nagyon sok meccset feledtettek a srácok.
Nem tudom, hogy Raphinhának ennyire megtalálta a helyét/a rá szabott taktikát Flick vagy magától javult fel, mert idén szinte minden meccsen nagyot megy. A mairól pedig csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Csak le kell írnom előtte, hogy találja meg a góllövő cipőjét.
Nehéz egy-egy embert kiemelni, de szerintem Yamalnak szintén kijár egy hatalmas pacsi. Rengeteget hajtott, még a 89. percben is Koundé helyén szerelt. Talán ő érdemelte volna meg legjobban a gólt, iszonyatosan önzetlen volt, legalább háromszor szinte ziccerben választott inkább assist értékű passzt.

Cubarsí úgy tűnik visszatalált a régi önmagához a rozsdás kezdéshez képest. De a többi fiatal is kiemelendő. Casádónak annyira nem volt nehéz dolga, de mindent preccízen hiba nélkül oldott meg, egy másodpercre sem éreztem veszélyben nála a labdát, Sergi Dominguez szintén hatalmas volt. Amiket, ahogyan csinált az állam leesett. Ráadásul 19 évesen az első tétmeccsén. Sarkazgatások, olyan hidegvérrel hozta ki a tizenhatoson belülről a labdát, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Lewy újra meglőtte a gólját, ha ezt hozza tartósan nem lesz gond, ráadásul még pihenhetett is.

Ha Flicknek valamit fel lehet róni hogy Yamalt végig fent hagyta pedig egy Pau Victor csere nagyon adta magát. Neki is jó lenne, ha meglőhetné az első gólját.

Minden kezdő támadónk túlment az 1 gólpont/meccs átlagon, de Olmo is 2/2.
Így kell elmenni válogatott szünetre. Remélem nem törik meg ezzel a lendület.
Forca Barca!!!!
Olcha
Jugador del Barça

2024.08.31. 19:09:30

Én a meccs előtt egy cimborámnak azt mondtam, hogy legalább 4-et lövünk, de a 7-nél sem lennék meglepődve - annyira bátor nem voltam hogy a hetet tegyem meg, így csak a hármas hendire fogadtam TippMixen. Annyi baj legyen.. :D

Gyönyörű volt az egész, le a kalappal.
bence0330

2024.08.31. 19:09:07

Hát, ez egy döbbenet volt Raphinha 3+2, de ha a szöglete nem számít annak, akkor 3+1, meg még a kulcspassz az Olmo gól előtt. A MOM így nem kérdés nyilván, pláne hogy a stat mellé a mezőny alighanem legnagyobb melója is társul. Idénre tényleg megérkezett a klasszis jelző alá.

Yamal is egy vadállat volt, 2 bitang nagy labdával, de igazából mindenki jó volt. Szép sunyiban Baldé is nagyot meccselt, meg Koundé is. Pedrinek is volt óriási labdája, Olmo még pecchel is lőtt megint egyet. Cubarsi is szerencsére megérkezett a nyári álmából.

Rossz teljesítmény tényleg nem volt.

A legjobb meccs volt, amit sok éve láttam. Ráadásul nem váratlanul érkezett, hanem jöhetett volna már a Rayo ellen is egy 4-1 körüli eredmény, csak ott sok balszerencsénk volt, ha diplomatikus akarok maradni. De benne volt a levegőben, hogy ma kiszakad végre a gólzsák, bár a 7-0-ra gondolom senki nem számított. :)

Az edzőnk minden egyes játékosnak az erényeire épít, és kiveszi a hátrányait. Köszi, Flick!
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.31. 19:04:39

Ez volt az eddigi legkönnyebbnek ígérkező meccs, de azért erre szerintem senki nem számított.

Nagyon komoly volt ez mindenkitől, le a kalappal az egész csapat előtt. A cserék után se fogta vissza magát a csapat, Domniguez, EG és Casado is valamennyire nyugalomra adhat okot. Inigo már nem az első meccsét hozza le kb. hiba nélkül, valami ilyesmi lehet amikor az edző a keretre szabja a taktikát és felismeri a játékosok erősségeit és gyengeségeit. Nem tudom eleget dicsérni Flick-et, nagyon remélem, hogy a csúcsot még el se érte a csapat és nem lesznek nagyon mély hullámvölgyek, de ez eddig meccsről-meccsre jobb. Reméljük a válogatott szünet sem töri meg a lendületet, ezt a mostanit elnéztem volna még legalább egy félidőn keresztül.

Le a kalappal, és köszönöm az élményt, szerintem a Real elleni idegenbeli 0-4 óta nem volt ekkora öröm meccset nézni.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2024.08.31. 19:03:14

Az elso 4 bajnoki alapjan eleg biztato amit latok. Ha elkerulik a csapatot a serulesek (nem fogjak), es sikerul telen behuzni mondjuk 2 hasznalhato embert akkor meg barmi lehet ebbol a szezonbol.
Alcantara
Director del Fútbol

2024.08.31. 18:55:21

Ezzel a meccsel igazából egy nagy bajom van: sajnos véget ért.
bence0330

2024.08.31. 18:06:31

Hű, most nézem, visszatérés után Girona-Monaco-Villarreal, mindhárom idegenben, az nem csúnya hét.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.31. 18:00:09

Jó kis, szórakoztató edzőmeccs.
3 gól, 1 lesgól, 2 kapufa. Idén eddig nagyon tetszik amit látok. Félidőben jöhetne 2 csere. Kár, hogy Fati sérült, ez jó lenne felhozónak. Ferrant és Pau-t behoznám Raphinha és Yamal helyére már a félidőben. Olmo mellett ők lehetnek a legmeghatározóbbak idén. Lewynek is kell majd a pihenő, de addig rúgjon még 2 gólt. Egyelőre nem nagy szükség van vkp-ra, minden meccset végigtámadunk, de hát a La Ligában nem is várok mást, idénre még gyengébbek lettek az ellenfelek (Atletico, Real kivételével). Megnézném még Garciat is vkp-ként, és jó lenne, ha Pedri is pihenhetne, így Fermin vagy Torre is kaphatna perceket.
bence0330

2024.08.31. 16:47:18

Én elöl azért elnéztem volna egy kis a Yamal/Lewy/Raphinha vonalban, legalább az egyiket, egyik tini, másik öreg, harmadik meg csoda, hogy nem hal meg a pályán. Ha úgyis átalusszuk az első félidőt, nyugodtan kezdhetne Yamal/Raphinha a padon, Fermínt meg be lehetne tolni.

De ha már így, akkor remélem lerendezzük a 60. perc környékére, és mehetnek a cserék.
PorSiempre
Jugador d'estrella

2024.08.31. 16:00:25

Én is abban bíztam, hogy nem a sérülésből felépült EG lesz egyből bedobva.
Eddig roppant szimpatikus ahogy Flick kezeli a csapatot. Igen, benne van a kényszer is, de eddig jól agyal.

Egy 3-4 gólos győzelem jót tenne. De ha csak egy egy gólos lesz sem panaszkodom.
Nyerjünk és legyen meg a +7.
Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.31. 15:57:58

PorSiempre írta:
2024.08.31. 15:51:02
Ter Stegen; Koundé, Cubarsí, Iñigo Martínez, Balde; Casadó, Pedri, Olmo; Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha .
Tetszetős kezdő. Talán jelenleg a legerősebb. A Gerard Martin-Torres duó helyett a Balde-Olmo komoly minőségi javulás az előző fordulóhoz képest. Remélem Raphinha is megtalálja a góllövő cipőjét. Tippem 3:1
Forca Barca!!!!
culinho
Capitá del Barça

2024.08.31. 15:55:55

PorSiempre írta:
Ter Stegen; Koundé, Cubarsí, Iñigo Martínez, Balde; Casadó, Pedri, Olmo; Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha .
Na pont ezt vártam, jelen körülmények között szerintem a legerősebb sorunk. Én bizakodó vagyok, látványos játékot várok, akár nagyobb arányú győzelemmel.
PorSiempre
Jugador d'estrella

Ab intus enim de corde hominum cogitationes malae procedunt, adulteria, fornicationes, homicidia, furta, avaritiae, nequitiae, dolus, impudicitia, oculus malus, blasphemia, superbia, stultitia. Omnia haec mala ab intus procedunt, et coinquinant hominem.
culinho
Capitá del Barça

2024.08.31. 15:26:08

Én se tartok tőle, ha EG kezd, de remélem Cassado fog, nekem nagyon tetszett az ő játéka is az első fordulóban, csak aztàn elvitte a show-t Bernal.

És Ferran helyett Olmo pls🙏
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.31. 15:06:53

andras953 írta:
2024.08.31. 13:36:36
davi10 írta:
2024.08.31. 12:12:59
EG felépült és ott van a keretben, szerintem simán lehet hogy Ő is fog kezdeni a kp-n.
Hát, ez elég vésztjósló hír! Titkolni kellene az ellenfél előtt ameddig csak lehet!
(Ráállítanak egy gyors csatárt és elment a meccs...
:(
Mert akkor ki kezdjen ott? Casado?

Ez van, ez most az opció. Majd felépül Gavi, Frenkie, Christensen, valamelyik csak jól tér vissza.
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.31. 13:51:37

andras953 írta:
davi10 írta:
EG felépült és ott van a keretben, szerintem simán lehet hogy Ő is fog kezdeni a kp-n.
Hát, ez elég vésztjósló hír! Titkolni kellene az ellenfél előtt ameddig csak lehet!
Ha azt vesszük, hogy Chris mögötte volt a sorban vkp-ként annyira nem necces. Eddig elég keveset játszott ott, de amikor beállt, mindig stabil teljesítményt nyújtott. De Jongnál vagy a dánnál egy km/h-val sem lassabb, nem ez lesz a döntő faktor.
Forca Barca!!!!
andras953
Jugador del Barça

davi10 írta:
davi10
Llegenda del Barça

Kép
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.30. 12:57:56

Cseri írta:
2024.08.30. 11:36:03
Troym írta:
2024.08.30. 08:33:59
Érdekes dolgot nyilatkozott Olmo.
Arról kérdezték, hogy segít-e a német-spanyol fordításban Flick és a csapat között.

Dani Olmo: "I understand German, but I can't speak it. In any case, if there's something small I try to explain it to my teammates."

Nagyon fura nekem, hogy 4 évig ott él és nem tud megszólalni németül és a szövegből azt gondolom, hogy alapszinten érti csak a német nyelvet.
Nekem az ilyen esetekben Igor Nicsenko jut eszembe, aki kb. 5 év után is ukránul nyilatkozott, miközben már a 3.vagy negyedik magyar csapatánál volt. Ez szerintem igénytelenség. Senki nem várja, hogy eredetiben olvassa az adott ország nagyjait, de azé' na.
Vannak ilyen emberek, akik hiába élnek huzamosabb ideig egy helyen nem tanulják meg a nyelvet, a németre különösen jellemző Főleg, ha angolul jól elboldogulnak.
Ha annyira kellene tolmács Lewyben és MAtS-ban jószívvel megbízhat, de szerintem amit kell azt angolul meg tudják oldani.

A Valladolidot viszont csapni kellene, hogy minimum ezzel az előnnyel mehessünk a válogatott szünetre. De annyira elbízni se szabad magunkat, a Realnak sem volt sétagalopp hazai pályán, nagyon megtévesztő az az eredmény.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése