Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Aprieto írta:Jujj ez a "fegyelmező rendszer" és az elégtelen hogy fér össze?
A zűrök 98%-a ebből adódik![]()
Úgy tudom minden iskola működési szabályzatában benne foglaltatik, hogy magatartásbeli dolgokra nem adhat osztályzatot a pedagógus. Sokan ezt teszik... és ebben az esetben a tanár a vesztes fél amennyiben igazolódik, hogy valóban azért adott Ödönkének egyest mert visszabeszélt.![]()
Nah ez a másik fele. Egyszerűbb benyomni egy karót, mint írni a szülőnek fél oldalt.
Drigo írta:
Itt a lényeg.
Én normális helyzetekben értettem, hogy tanár se verjen snekit.
Ám egy-egy pofonnál szerintem egy talpraesett tanár sokkal jobban vissza tud vágni verbális formában, és ez sokkal fájóbb tud lenni mint egy maflás. Persze azért ezek is elég szélsőségek.
Lampiao írta:Egyet értek Tamással... Mellesleg a gáz az, hogy sok szülő is bután kezeli a helyzetet, mert valljuk be nem a tanárnak kell megnevelni a gyereket, hanem a szülőnek, de ha az nem teszi meg és utána még reklamál is a tanárnak, hogy a fiát bántja, vagy épp azt hiszi hogy a tanárnak kéne megnevelnie.... Na mindegy...Varga Tamás írta:...
Aprieto írta:Hali!
Ahogy a többség, én is így látom a dolgokat. Az sem jó, ami 40 éve volt, az sem jó, ami most van.
A körmösnek sem volt sok értelme, annak sincs hogy most a legtöbb tanárnak nincs tekintélye.
Én azt mondom mégis, hogy a legfontosabb dolgok a tanár személyiségénél / viselkedésénél dőlnek el.
Ha az a tanár minden órára készül, nem lébecolja el a kötelezettségeit (mert sok ilyen van), esetleg még érdekessé is próbálja tenni a tanított tantárgyat, igazságosan értékel akkor már a legtöbb gyerek ha nem is megszereti, de tisztelni fogja és nem az lesz hogy remegő lábbal és gombóccal a torokban megy órára a kölyök amiből aztán lehetnek a bonyodalmak. Ha emellé még egy olyan személyiség és megjelenés társul ami egy tanárhoz méltó, plusz következetesség akkor ...nem tartom valószínűnek hogy sokan k.rvaanyáznák az adott pedagógust.
Persze előfordulhat tahógyerekeknél, dehát az már nem a pedagógus hatásköre, jelenteni kell az igazgatónál, behívni a szülőt undsoweiter...
Egyébiránt ha a tanár mégis úgy tesz hogy ad egy pofont a gyereknek, valószínűleg én is fel lennék háborodva, mint leendő kisiskolás apja és nem biztos hogy nem mennék be eldumcsizni az adott emberkével. Ugyanis neki ahhoz nincs joga, hogy hozzáérjen a gyerekhez akár egy ujjal is. Természetesen a gyereknek sincs joga szóban "inzultálni" a tanárt és nem is kell szó nélkül elmenni mellette, arra ott van az intő, rovó meg mittoménmi.
Egy szónak is száz a vége: egy tanár legyen tanár. A legfontosabb a tekintély. De azt nem pofozással és körmözéssel kell kiérdemelni. Viszont a tanár a felnőtt, neki kell mérlegelnie egy kialakult konfliktust is és tudni kell megoldani. Ezért vannak.
Üdv!
Varga Tamás írta:Dani!Drigo írta:Azért elég érdekes, hogy fix súllyal nyom mindneki... Általában saját súlyhoz szoktak viszonyítani, de hát ők tudják...
Valamelyik topicban volt, hogy most már a tanárt verik, nem pedig fordítva. Amellett, hogy a mai tendenciát teljesen elítélem, ha engem csak egyszer is megütött volna egyetlen tanár is biztos nem hagytam volna annyiban. Milyen jogon jön Ő ahhoz?! Lehet, hogy átestünk a ló túloldalára, de a másik oldala sem normális...
Igazad van, de lenne pár kérdésem.
Mit tennél abban az esetben, ha:
- a tanuló simán lek....anyáz
- ha kezet emel Rád
- ha nyíltan fenyeget
- ha szemtelenkedik
- ha megaláz
- és folytathatnám.
És igen: a tanár ne verje a diákot. Viszont, egy jó időben, jókor elhelyezett makarenkói pofon még senkit sem vetett vissza a fejlődésben, személyiségzavarhoz sem vezetett. Persze, nem azt mondom - mielőtt valaki/bárki a fejemhez vágná -, hogy én helyesnek találom, ha egy tanár megveri a gyereket. De, nem tudom, mi lenne akkor a megfelelő válasz a feltett élethelyzetekre...
Nehéz ügy. Róka fogta csuka helyzet...
Dani!Drigo írta:Azért elég érdekes, hogy fix súllyal nyom mindneki... Általában saját súlyhoz szoktak viszonyítani, de hát ők tudják...
Valamelyik topicban volt, hogy most már a tanárt verik, nem pedig fordítva. Amellett, hogy a mai tendenciát teljesen elítélem, ha engem csak egyszer is megütött volna egyetlen tanár is biztos nem hagytam volna annyiban. Milyen jogon jön Ő ahhoz?! Lehet, hogy átestünk a ló túloldalára, de a másik oldala sem normális...
Ezeket találtam:Fernando írta:Hát erőnlétre erősen rákell feküdnömDe nagyon kíváncsi lennék mivan azon a pszichikai teszten
Akkor a szemem nem akkora para? Tehát simán látok, csak mondjuk kell a feles szemüveg távolra olvasásra, mondjuk 15 méterről nem látom rendesen mivan a táblán ha csúnyán van írva
Perrero írta:Tamás: Olvasáshoz használja.. Ahogy elnézem lehetne keményíteni a pszichikai vizsgát... bocsi..Fernando írta:Mit csinálnak azon a pszichikai vizsgán? Amugy az tré ha feles szemüveget hordok olvasáshoz?
Fernando írta:Hát erőnlétre erősen rákell feküdnömDe nagyon kíváncsi lennék mivan azon a pszichikai teszten
Akkor a szemem nem akkora para? Tehát simán látok, csak mondjuk kell a feles szemüveg távolra olvasásra, mondjuk 15 méterről nem látom rendesen mivan a táblán ha csúnyán van írva
Most akkor távolra kell, vagy közelre? Nem értem?Fernando írta:Hát erőnlétre erősen rákell feküdnömDe nagyon kíváncsi lennék mivan azon a pszichikai teszten
igen,de vadászgép pilótára kicsit nagyobb erőhatások hatnak, és ennek következtében az a 10-15 év rohamosan lecsökkene, meglepően kevésreBányász írta:Ha az akarnál akkor már gáz lenne.Egyik ismerősöm bátyja helikopter pilóta és csak azért nem vadászgép mert vizsgálatok kimutatták,h valószínűleg kb 10-15 éven belül gond lesz a szemével...Fernando írta:Mit csinálnak azon a pszichikai vizsgán? Amugy az tré ha feles szemüveget hordok olvasáshoz?
Fernando írta:Nemtudja valamelyikőtök, hogy a Rendőrtiszti Főiskolára mi a tanulményi követelmény? Szal milyen átlaggal és érettségivel érdemes oda pályázni?
Szerk.: utánanéztem:
A felsőoktatásról szóló törvény alapján a Rendőrtiszti Főiskolán felvételi vizsga nincs, a hallgatók az érettségi vizsga eredményei alapján nyernek felvételt, azonban továbbra is meg kell felelniük a fizikai, pszichikai és egészségügyi alkalmassági vizsgálatokon.
Most ez azt jelenti, hogy tök mind1 milyen jegyeid vannak csak a felvételi számít? És mit takar az egészségügyi vizsga vagy a fizikai?
Hát azt sajnos pontosan nem tudom Neked megmondani...beszélgetés van asszem meg valami tesztírás de nem vagyok benne biztos...Fernando írta:Mit csinálnak azon a pszichikai vizsgán? Amugy az tré ha feles szemüveget hordok olvasáshoz?
Az a lényeg,h az érettségid,h sikerül...Fernando írta: Most ez azt jelenti, hogy tök mind1 milyen jegyeid vannak csak a felvételi számít? És mit takar az egészségügyi vizsga vagy a fizikai?
BME?gergo9 írta:Szakközépbe vagy egyetemen? Én holnap vizsgázok progból de nem sok esélyt adok rá.torrentkiller írta:![]()
Nekünk is igazi kötsög a tanár a ME-n.
Komám, én tanultam, ha tudok segíteni küldd el! Írj pü-t elküldöm az ímél címem, m nem az ami itt van!Perrero írta:nah egy kérdésem lenne... van itt olyan akinek van/volt vállalatgazdaságtan órája
Pár kérdésem lenne... 11...
e-mailban elküldöm a cuccot, köszi! annak aki ért hozzá sztem pár perc
elég fontos lenne... még ma este