Tanulószoba

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Lampiao
Jugador d'estrella

2009.01.08. 00:21:02

Aprieto írta:Jujj ez a "fegyelmező rendszer" és az elégtelen hogy fér össze? :D

A zűrök 98%-a ebből adódik :)
Úgy tudom minden iskola működési szabályzatában benne foglaltatik, hogy magatartásbeli dolgokra nem adhat osztályzatot a pedagógus. Sokan ezt teszik... és ebben az esetben a tanár a vesztes fél amennyiben igazolódik, hogy valóban azért adott Ödönkének egyest mert visszabeszélt. :roll:

Nah ez a másik fele. Egyszerűbb benyomni egy karót, mint írni a szülőnek fél oldalt.

bocsi tényleg nem akarok kötekedni, de csak akkor egyszerűbb beírni azt az egyest, ha tudja a tanár hogy a szülő úgysem tesz semmit... És valljuk be tudja nagyon jól... Mellesleg aki anyázik egy tanárnak abból én nem nézek ki többet az egyesnél. Ilyet normális ember nem csinál. Művelt ember méginkább nem... (Nem csak az anyázásra értem, hanem pl.: "megütöm", "szemét", "g...i",) komolyan mondom ezek a kölykök úgy viselkednek mint a címeres prolik az aluljáróban...
Lampiao
Jugador d'estrella

2009.01.08. 00:16:33

Drigo írta:
Itt a lényeg.

Én normális helyzetekben értettem, hogy tanár se verjen snekit.
Ám egy-egy pofonnál szerintem egy talpraesett tanár sokkal jobban vissza tud vágni verbális formában, és ez sokkal fájóbb tud lenni mint egy maflás. Persze azért ezek is elég szélsőségek.

Szerintem ahhoz, hogy egy diákot megsért szóban úgy, hogy az hasson rá és felnyissa a szemét értelem kell... Akikkel gond van aztok általában nem értelmesek... Legalábbis szerintem aki anyázik egy nála idősebbnek, meg visszaszólogat...pfff Na mindegy.. De én elképedtam, higy milyen aljasok tudnak lenni a diákok amikor elmentem az öcsém elé a gimibe... Ahogy beszéltek a tanárral... És ez egy erős suli!
Aprieto

2009.01.08. 00:13:13

Jujj ez a "fegyelmező rendszer" és az elégtelen hogy fér össze? :D

A zűrök 98%-a ebből adódik :)
Úgy tudom minden iskola működési szabályzatában benne foglaltatik, hogy magatartásbeli dolgokra nem adhat osztályzatot a pedagógus. Sokan ezt teszik... és ebben az esetben a tanár a vesztes fél amennyiben igazolódik, hogy valóban azért adott Ödönkének egyest mert visszabeszélt. :roll:

Nah ez a másik fele. Egyszerűbb benyomni egy karót, mint írni a szülőnek fél oldalt.
Drigo
Eurobarca Staff

2009.01.08. 00:07:03

Lampiao írta:
Varga Tamás írta:...
Egyet értek Tamással... Mellesleg a gáz az, hogy sok szülő is bután kezeli a helyzetet, mert valljuk be nem a tanárnak kell megnevelni a gyereket, hanem a szülőnek, de ha az nem teszi meg és utána még reklamál is a tanárnak, hogy a fiát bántja, vagy épp azt hiszi hogy a tanárnak kéne megnevelnie.... Na mindegy...

Itt a lényeg.

Én normális helyzetekben értettem, hogy tanár se verjen snekit.

Aki akkora idióta, hogy a Tamás által felsoroltakhoz folyamodik, akkor miért ne érdemelné meg - elvégre a diáknak is vannak kötelességei, nem csak jogai. Mondjuk ha az ő sem tartja be a szabályokat, akkor én sem elvet követjük, akkor felmerül a kérdés, hogy vajon miben különb egyik a másiknál. Ám egy-egy pofonnál szerintem egy talpraesett tanár sokkal jobban vissza tud vágni verbális formában, és ez sokkal fájóbb tud lenni mint egy maflás. Persze azért ezek is elég szélsőségek.

A szemtelenkedést talán külön venném. Megvan a tanárnak a saját fegyelmező rendszere. Elégtelen intő és így tovább, egészen a kicsapásik. Persze aki eljut ide, az az élettől úgyis megkapja a maga pofonját akkor a tanár meg minek erőlködjön?:) A rendőr sem lő egyből fejbe, ha bolti lopsánál elkapnak.
http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Lampiao
Jugador d'estrella

2009.01.08. 00:05:57

Aprieto írta:Hali!

Ahogy a többség, én is így látom a dolgokat. Az sem jó, ami 40 éve volt, az sem jó, ami most van.
A körmösnek sem volt sok értelme, annak sincs hogy most a legtöbb tanárnak nincs tekintélye.

Én azt mondom mégis, hogy a legfontosabb dolgok a tanár személyiségénél / viselkedésénél dőlnek el.
Ha az a tanár minden órára készül, nem lébecolja el a kötelezettségeit (mert sok ilyen van :!: ), esetleg még érdekessé is próbálja tenni a tanított tantárgyat, igazságosan értékel akkor már a legtöbb gyerek ha nem is megszereti, de tisztelni fogja és nem az lesz hogy remegő lábbal és gombóccal a torokban megy órára a kölyök amiből aztán lehetnek a bonyodalmak. Ha emellé még egy olyan személyiség és megjelenés társul ami egy tanárhoz méltó, plusz következetesség akkor ...nem tartom valószínűnek hogy sokan k.rvaanyáznák az adott pedagógust.
Persze előfordulhat tahógyerekeknél, dehát az már nem a pedagógus hatásköre, jelenteni kell az igazgatónál, behívni a szülőt undsoweiter...

Egyébiránt ha a tanár mégis úgy tesz hogy ad egy pofont a gyereknek, valószínűleg én is fel lennék háborodva, mint leendő kisiskolás apja és nem biztos hogy nem mennék be eldumcsizni az adott emberkével. Ugyanis neki ahhoz nincs joga, hogy hozzáérjen a gyerekhez akár egy ujjal is. Természetesen a gyereknek sincs joga szóban "inzultálni" a tanárt és nem is kell szó nélkül elmenni mellette, arra ott van az intő, rovó meg mittoménmi.

Egy szónak is száz a vége: egy tanár legyen tanár. A legfontosabb a tekintély. De azt nem pofozással és körmözéssel kell kiérdemelni. Viszont a tanár a felnőtt, neki kell mérlegelnie egy kialakult konfliktust is és tudni kell megoldani. Ezért vannak.

Üdv! :)

Azokat a tanárokat nem szeretik ma akik követelnek... Meg persze azok mennek tanárnak akiket nem vettek fel máshova... Ez sdzörnyű de igaz... Valahol a tanári szakma tekintélyét kéne visszaállítani. Régebben azért nem pofázott vissza a gyerek mert tanárnak lenni kiváltság és nagy dolog volt. Ma az a menő, ha politikus vagy, vagy közgazdász, és ...va sok pénzed van. Ja és persze jópár embert át...-sztál a palánkon.

Más. Ha a gyerekedet meg kell ütni ahhoz, hogy tisztelje a tanárt akkor veled kéne elbeszélgetni... Én életemben egyszer játszottam az agyam a suliban és a tanárnak nem adtam oda az ellenőrzőm. Édesanyámtól olyan pofont kaptam, hogy csak na...:D És akkor fájt de igaza volt és a tanárnak is... Csak azt bánom, hogy egy pofon kellett ahhoz hogy viselkedjek...
Aprieto

2009.01.07. 23:59:05

Hali!

Ahogy a többség, én is így látom a dolgokat. Az sem jó, ami 40 éve volt, az sem jó, ami most van.
A körmösnek sem volt sok értelme, annak sincs hogy most a legtöbb tanárnak nincs tekintélye.

Én azt mondom mégis, hogy a legfontosabb dolgok a tanár személyiségénél / viselkedésénél dőlnek el.
Ha az a tanár minden órára készül, nem lébecolja el a kötelezettségeit (mert sok ilyen van :!: ), esetleg még érdekessé is próbálja tenni a tanított tantárgyat, igazságosan értékel akkor már a legtöbb gyerek ha nem is megszereti, de tisztelni fogja és nem az lesz hogy remegő lábbal és gombóccal a torokban megy órára a kölyök amiből aztán lehetnek a bonyodalmak. Ha emellé még egy olyan személyiség és megjelenés társul ami egy tanárhoz méltó, plusz következetesség akkor ...nem tartom valószínűnek hogy sokan k.rvaanyáznák az adott pedagógust.
Persze előfordulhat tahógyerekeknél, dehát az már nem a pedagógus hatásköre, jelenteni kell az igazgatónál, behívni a szülőt undsoweiter...

Egyébiránt ha a tanár mégis úgy tesz hogy ad egy pofont a gyereknek, valószínűleg én is fel lennék háborodva, mint leendő kisiskolás apja és nem biztos hogy nem mennék be eldumcsizni az adott emberkével. Ugyanis neki ahhoz nincs joga, hogy hozzáérjen a gyerekhez akár egy ujjal is. Természetesen a gyereknek sincs joga szóban "inzultálni" a tanárt és nem is kell szó nélkül elmenni mellette, arra ott van az intő, rovó meg mittoménmi.

Egy szónak is száz a vége: egy tanár legyen tanár. A legfontosabb a tekintély. De azt nem pofozással és körmözéssel kell kiérdemelni. Viszont a tanár a felnőtt, neki kell mérlegelnie egy kialakult konfliktust is és tudni kell megoldani. Ezért vannak.

Üdv! :)
Lampiao
Jugador d'estrella

2009.01.07. 23:37:33

Varga Tamás írta:
Drigo írta:Azért elég érdekes, hogy fix súllyal nyom mindneki... Általában saját súlyhoz szoktak viszonyítani, de hát ők tudják...

Valamelyik topicban volt, hogy most már a tanárt verik, nem pedig fordítva. Amellett, hogy a mai tendenciát teljesen elítélem, ha engem csak egyszer is megütött volna egyetlen tanár is biztos nem hagytam volna annyiban. Milyen jogon jön Ő ahhoz?! Lehet, hogy átestünk a ló túloldalára, de a másik oldala sem normális...
Dani!
Igazad van, de lenne pár kérdésem.
Mit tennél abban az esetben, ha:
- a tanuló simán lek....anyáz
- ha kezet emel Rád
- ha nyíltan fenyeget
- ha szemtelenkedik
- ha megaláz
- és folytathatnám.
És igen: a tanár ne verje a diákot. Viszont, egy jó időben, jókor elhelyezett makarenkói pofon még senkit sem vetett vissza a fejlődésben, személyiségzavarhoz sem vezetett. Persze, nem azt mondom - mielőtt valaki/bárki a fejemhez vágná -, hogy én helyesnek találom, ha egy tanár megveri a gyereket. De, nem tudom, mi lenne akkor a megfelelő válasz a feltett élethelyzetekre...
Nehéz ügy. Róka fogta csuka helyzet...

Egyet értek Tamással... Mellesleg a gáz az, hogy sok szülő is bután kezeli a helyzetet, mert valljuk be nem a tanárnak kell megnevelni a gyereket, hanem a szülőnek, de ha az nem teszi meg és utána még reklamál is a tanárnak, hogy a fiát bántja, vagy épp azt hiszi hogy a tanárnak kéne megnevelnie.... Na mindegy...
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.01.07. 23:30:50

Drigo írta:Azért elég érdekes, hogy fix súllyal nyom mindneki... Általában saját súlyhoz szoktak viszonyítani, de hát ők tudják...

Valamelyik topicban volt, hogy most már a tanárt verik, nem pedig fordítva. Amellett, hogy a mai tendenciát teljesen elítélem, ha engem csak egyszer is megütött volna egyetlen tanár is biztos nem hagytam volna annyiban. Milyen jogon jön Ő ahhoz?! Lehet, hogy átestünk a ló túloldalára, de a másik oldala sem normális...
Dani!
Igazad van, de lenne pár kérdésem.
Mit tennél abban az esetben, ha:
- a tanuló simán lek....anyáz
- ha kezet emel Rád
- ha nyíltan fenyeget
- ha szemtelenkedik
- ha megaláz
- és folytathatnám.
És igen: a tanár ne verje a diákot. Viszont, egy jó időben, jókor elhelyezett makarenkói pofon még senkit sem vetett vissza a fejlődésben, személyiségzavarhoz sem vezetett. Persze, nem azt mondom - mielőtt valaki/bárki a fejemhez vágná -, hogy én helyesnek találom, ha egy tanár megveri a gyereket. De, nem tudom, mi lenne akkor a megfelelő válasz a feltett élethelyzetekre...
Nehéz ügy. Róka fogta csuka helyzet...
Kép
Drigo
Eurobarca Staff

2009.01.07. 23:24:00

Azért elég érdekes, hogy fix súllyal nyom mindneki... Általában saját súlyhoz szoktak viszonyítani, de hát ők tudják...

http://www.ZALNER.eu" target="_blank
Koeman
Jugador del Barça

2009.01.07. 23:02:58

Van itt valaki, aki tudna mesélni a Rendőrtiszti Főiskoláról... :oops: :wink:
Meg a jogi egyetemről is... 8)
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.01.07. 22:55:08

Fernando írta:Hát erőnlétre erősen rákell feküdnöm :) De nagyon kíváncsi lennék mivan azon a pszichikai teszten :) Akkor a szemem nem akkora para? Tehát simán látok, csak mondjuk kell a feles szemüveg távolra olvasásra, mondjuk 15 méterről nem látom rendesen mivan a táblán ha csúnyán van írva :lol:
Ezeket találtam:
-férfiaknál 168cm felett plusz normális testtömeg index
-szuvas fog :) (kizáró tényező)
-látáscsökkenés-a nyers látóélesség 0,3 vagy annál több, a két szem között maximum 3 dioptria.
-öngyilkossági kísérlet,alkohol,drog fogyasztás...

Mondom sztem a szemed nem gáz. :)
A fizkai részétől se parázz...én úgy számoltam simán meg tudnám csinálni.. :)

Amúgy itt vannak a fizikai követelmények...van köztük azért elég meleg is... :)
http://www.felvi.hu/ft9/vkov.ofi?fjv_id=5

Mondjuk a hajlított karú függés meg a fekvenyomás nem tudom mennyire menne... :)
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Lampiao
Jugador d'estrella

2009.01.07. 22:45:47

Perrero írta:
Fernando írta:Mit csinálnak azon a pszichikai vizsgán? Amugy az tré ha feles szemüveget hordok olvasáshoz? :lol:
Tamás: Olvasáshoz használja.. Ahogy elnézem lehetne keményíteni a pszichikai vizsgát... bocsi.. :D

Ja lehetne keményíteni... De faterom mesélte, hogy a katonasághoz is ki kellett tölteni ilyen lapot...:D És bizony jópofa volt... Ilyen kérdések kb. hogy Te vagy-e Isten fia?:D

Egyébként szerintem butaság ma randőrnek menni... Akkor legalább valami jobb cuccot keress Fernando! Van ezen a területen belül is jobb... Keresgélj!
Lampiao
Jugador d'estrella

2009.01.07. 22:34:29

Fernando írta:Hát erőnlétre erősen rákell feküdnöm :) De nagyon kíváncsi lennék mivan azon a pszichikai teszten :) Akkor a szemem nem akkora para? Tehát simán látok, csak mondjuk kell a feles szemüveg távolra olvasásra, mondjuk 15 méterről nem látom rendesen mivan a táblán ha csúnyán van írva :lol:

Itt van pár kérdés amit wmlítettek nekem...
Érezted-e már úgy, hogy valakit megütnél?
Bántottál már valakit, fizikai úton?

stb... Megjegyzem, hogy beugratós, mert ha azt írod pl.: hogy soha nem volt még olyan hogy valakinek neki akartál menni az kamu... De pl.: azt már nem túl jó dolog leírni, hogy bántottál valakit...:D
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.01.07. 22:33:15

Most akkor távolra kell, vagy közelre? Nem értem?
Pl. dolgozatíráskor használod, vagy az utcán sétáláskor? :wink:
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

2009.01.07. 22:28:42

Hát erőnlétre erősen rákell feküdnöm :) De nagyon kíváncsi lennék mivan azon a pszichikai teszten :) Akkor a szemem nem akkora para? Tehát simán látok, csak mondjuk kell a feles szemüveg távolra olvasásra, mondjuk 15 méterről nem látom rendesen mivan a táblán ha csúnyán van írva :lol:
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.01.07. 22:20:55

Bányász írta:
Fernando írta:Mit csinálnak azon a pszichikai vizsgán? Amugy az tré ha feles szemüveget hordok olvasáshoz? :lol:
Ha az akarnál akkor már gáz lenne.Egyik ismerősöm bátyja helikopter pilóta és csak azért nem vadászgép mert vizsgálatok kimutatták,h valószínűleg kb 10-15 éven belül gond lesz a szemével... :)
igen,de vadászgép pilótára kicsit nagyobb erőhatások hatnak, és ennek következtében az a 10-15 év rohamosan lecsökkene, meglepően kevésre :wink: azért írom,mert ha nem is közeli ,de egyik ismerősöm így járt. ki is tették elég hamar, meg azt is aki engedélyt adott.

zsarus téma:

egyik osztálytársam majdnem ment már, de sokadszorra nem ment át a pszicho izén, míg végül mindennek a fordítottját válaszolta amit gondol, és átment, akkor meg már nem akart rendőr lenni :lol: és tanúsítom,h teljesen korrekt gyerek, semmi beütéssel, de nevetséges dolgok vannak azon a pszicho cuccon :lol:
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Lampiao
Jugador d'estrella

2009.01.07. 22:20:32

Fernando írta:Nemtudja valamelyikőtök, hogy a Rendőrtiszti Főiskolára mi a tanulményi követelmény? Szal milyen átlaggal és érettségivel érdemes oda pályázni?

Szerk.: utánanéztem:

A felsőoktatásról szóló törvény alapján a Rendőrtiszti Főiskolán felvételi vizsga nincs, a hallgatók az érettségi vizsga eredményei alapján nyernek felvételt, azonban továbbra is meg kell felelniük a fizikai, pszichikai és egészségügyi alkalmassági vizsgálatokon.

Most ez azt jelenti, hogy tök mind1 milyen jegyeid vannak csak a felvételi számít? És mit takar az egészségügyi vizsga vagy a fizikai?

Azt jelenti, hogy az érettségid számít... De egyébként már mindenhol az számít... Csak annak éri meg a jegyeket számoltatni akik kb. kitűnőek... Ja! nekem unokabátyám kormány-őr (em is kedvelem...:D) és ő felvételizett...

a fizikai köv.: Futás (főleg az, és nagy táv úgyhogy kösd fel a gatyát...)
pszichikai: pszichológiai teszt...
Bányász

2009.01.07. 22:16:41

Hát azt sajnos pontosan nem tudom Neked megmondani...beszélgetés van asszem meg valami tesztírás de nem vagyok benne biztos...

A feles szemüveg sztem nem gáz főleg ha csak olvasáshoz hordod...meg elvégre nem pilóta akarsz lenni gondolom..!?

Ha az akarnál akkor már gáz lenne.Egyik ismerősöm bátyja helikopter pilóta és csak azért nem vadászgép mert vizsgálatok kimutatták,h valószínűleg kb 10-15 éven belül gond lesz a szemével... :)
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Fernando
Llegenda del Barça

2009.01.07. 22:05:58

Mit csinálnak azon a pszichikai vizsgán? Amugy az tré ha feles szemüveget hordok olvasáshoz? :lol:
Bányász

2009.01.07. 22:02:16

Fernando írta: Most ez azt jelenti, hogy tök mind1 milyen jegyeid vannak csak a felvételi számít? És mit takar az egészségügyi vizsga vagy a fizikai?
Az a lényeg,h az érettségid,h sikerül...

A fizikai vizsga követelményei is le vannak írva valahol de ilyenekre számíts,h mondjuk 40 fekvő 1 perc alatt meg felülés meg futás meg ilyenek.

Az egészségügyi az meg ugye szemed meg stb...

De ezektől nem kell parázni mert sztem a fizikai vizsga nem túl vészes ha van egy kis kondid simán megcsinálod.Haverom azt mondta nem nagy cucc...Őt a pszichikai vizsgálatokon szórták ki :)

Szóval sztem attól van félnivalója az embernek...bár ez a srác nem volt teljesen tiszta :)
Kép

Fernando
Llegenda del Barça

2009.01.07. 21:36:47

Nemtudja valamelyikőtök, hogy a Rendőrtiszti Főiskolára mi a tanulményi követelmény? Szal milyen átlaggal és érettségivel érdemes oda pályázni?

Szerk.: utánanéztem:

A felsőoktatásról szóló törvény alapján a Rendőrtiszti Főiskolán felvételi vizsga nincs, a hallgatók az érettségi vizsga eredményei alapján nyernek felvételt, azonban továbbra is meg kell felelniük a fizikai, pszichikai és egészségügyi alkalmassági vizsgálatokon.

Most ez azt jelenti, hogy tök mind1 milyen jegyeid vannak csak a felvételi számít? És mit takar az egészségügyi vizsga vagy a fizikai?
gergo9
Director del Fútbol

2009.01.07. 21:22:52

Miskolci Egyetemen.... Én másodéves vagyok de ha ez a tárgy elmegy akkor kapcsiból 1évet csúszok szval jó lenne ha meglenne. :roll:
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.01.07. 21:09:25

gergo9 írta:
torrentkiller írta:
Szakközépbe vagy egyetemen? Én holnap vizsgázok progból de nem sok esélyt adok rá. :cry:
Nekünk is igazi kötsög a tanár a ME-n. :evil:
BME?
Én is buktam a progot :( Uuuutálom azt a tárgyat, meg őszintén szólva nem is érdekel egyáltalán (bár igazából semelyik tárgy sem érdekel eddig nagyon, egyedül a digit...)
Mondjuk én most vagyok első éves, nemtom ti hol jártok.
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
van Bommel
Capitá del Barça

2009.01.07. 21:07:54

Perrero írta:nah egy kérdésem lenne... van itt olyan akinek van/volt vállalatgazdaságtan órája :?:

Pár kérdésem lenne... 11...

e-mailban elküldöm a cuccot, köszi! annak aki ért hozzá sztem pár perc

elég fontos lenne... még ma este
Komám, én tanultam, ha tudok segíteni küldd el! Írj pü-t elküldöm az ímél címem, m nem az ami itt van!
Láb a lábé, kar a karé, láb a karé, KARALÁBÉ
Hajrá CSABACSÜD!!!
Adamik-Varga,Kis,Gombár,Viszkok-Virág,Szilágyi,Steigler,Borgulya-Gulyás,Gazsó
www.csabacsudse.gportal.hu
Lezárt