Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.10.18. 09:56:17

Messias2 írta:Szerintem ez nagyban összefügg Messi hiányával.
Szerintem Xavi és Ini hiányával legalább annyira, ha nem jobban, de aztán ki tudja. Igazából a felfogás miatt volt, adok-kapok meccset toltunk egy jól játszó Rayoval - az a Bangoura gyerek úgy forgatta Albát és a többieket ahogy akarta -, sokszor direkt kontrákra játszottunk, és villámgyorsan felértünk a kapujukig általában, nem csoda, hogy nem nálunk volt többet a labda. Engem nem zavart, és most remélhetőleg Luchohoz se megy oda senki, hogy mi nem így szoktunk nyerni, kapja már össze magát.. :D
Messias2
Director del Fútbol

2015.10.18. 09:25:48

kristop írta: annyira azért nem meglepő, legutóbb is a rayo ellen veszítettük el a labdabirtoklást talán valami 4-1es győzelem alkalmával. paco jemez ehhez nagyon ért. pep viszont tuti nem hagyta volna ezt :D
Számomra azért elég meglepő. Mégiscsak hazai pályán játszottunk egy középcsapat ellen. Tisztában vagyok vele, h a Rayo mire épít, de akkor is durva, h 2003 óta nem birtokoltuk ilyen keveset a labdát a Camp Nou-ban, mint most. Szerintem ez nagyban összefügg Messi hiányával.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
mess2009
Director del Fútbol

2015.10.18. 08:38:36

kristop írta:
Bob_Marley írta:Szerethető? Ha valaki besétál az autópályára az nálam nem a szerethető kategória.
rossz a hasonlatod.

nézd úgy - ha már az autóknál maradunk - hogy ha forma1ben egy versenyző sokat előz, bátran vezet, folyamatosan támad, trükkös dolgokat csinál, akkor az sokkal szerethetőbb, mint aki csak végigmegy a pályán és próbál mindenkit feltartani.
nem kéne itt birkázni, meg autópályázni!
kétségtelen, hogy a játékmód, a taktika tisztán kivehető manapság szinte minden meccsen. ez is a harc része. kérdés, hogy ki mire képes? a Rayo tegnap nem volt képes gólokra váltani a bátor (és nem ostoba :!: )támadójátékát még egy szétszórt Barca védelemmel szemben sem mert bár gyorsak , lendületesek, kreatívak voltak de hiányzott közülük egy-két klasszis gólvágó.
ami előre vetítheti számunkra (de vissza is nézhetünk, ott már konkrétan is látható)ha egy ilyen csapat jön akkor bizony bajok lesznek. na ...javítom: bajok lesznek, ha mi nem változunk! remélem nem így lesz....
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.18. 01:29:58

kristop írta:
Bob_Marley írta:Szerethető? Ha valaki besétál az autópályára az nálam nem a szerethető kategória.
rossz a hasonlatod.

nézd úgy - ha már az autóknál maradunk - hogy ha forma1ben egy versenyző sokat előz, bátran vezet, folyamatosan támad, trükkös dolgokat csinál, akkor az sokkal szerethetőbb, mint aki csak végigmegy a pályán és próbál mindenkit feltartani.
Na ebben a példában meg az a rossz, hogy nem mindegy hogy úgy előzöl hogy kialakítod és valóban előzöl, vagy pedig belerohansz a másikba....
Nem sok tudatosság volt bennük, én az ilyen birka futballt nagyon nem csípem. Ez a kb menjünk ki a grundra stílus. És tudnak ők mást is, még ha valóban bátrak is és sokszor túlzóan bátrak is, de ma nagyon kevés taktika, nagyon kevés tudatosság és ehhez jöttünk mi is. Gyenge meccs, sok hiba, kevés tanulnivaló.
Kép
Kép
Kép
kristop
Entrenador del Barça

2015.10.18. 01:07:46

rossz a hasonlatod.

no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.18. 00:50:31

Alfa írta:
Egyszer megkérdezték tőle, hogy miért játszik ilyen bátor focit a nagyok ellen erre ő azt felelte , hogy ha már úgyis kikap , akkor legalább had válassza meg , hogy hogyan ( nem szószerinti idézés ). Nagyon bírom ezt az embert :D .
Attól hogy vakmerő valaki nem biztos, hogy okos.....Tényleg nem meglepő, mert csináltak már ilyet, de attól még ma ritka birka játékot mutattak be és ehhez meg még mi is partnerek voltunk és lett belőle egy ilyen meccs, tele hibákkal.
Nekem nincs bajom a Rayo-val, de ez komolytalan volt tőlük.

Szerethető? Ha valaki besétál az autópályára az nálam nem a szerethető kategória.
Kép
Kép
Kép
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.10.18. 00:45:41

Messias2 írta:Barcelona had 45% ball possession today, lowest in a Liga game at Camp Nou since April 2003 [via mrchip]

Azért ez durva adat. Illetve, ha belegondolunk abba, h egy Rayo volt az ellenfél, és ezt nem feltétlen kritikusan írom, csak furcsa.
Én amúgy azt vettem észre, hogy ma direkt a kontrafocit gyakoroltuk. Gondolom ezértis engedtük át a labdabirtoklást.

Amúgy énis nagyon bírom Paco Jemez-t, ritka hozzáállása van, és ahogy ő mondta, ha már kikapnak akkor tökmindegy hogy 1 góllal úgy hogy egész meccsen a kapujukban voltak, vagy pedig úgy hogy megszorják őket, viszont fel merik vállalni a futballt, szóval emelem kalapom, kár hogy kevés ilyen edző van. =D>
Sokkal szerethetőbb is így egy csapat, mint egy buszos
Alfa
Entrenador del Barça

2015.10.18. 00:35:04

Messias2 írta:Barcelona had 45% ball possession today, lowest in a Liga game at Camp Nou since April 2003 [via mrchip]

Azért ez durva adat. Illetve, ha belegondolunk abba, h egy Rayo volt az ellenfél, és ezt nem feltétlen kritikusan írom, csak furcsa.
A hangsúly itt a Rayon van. Amióta Paco Jemez az edzőjük azóta játszanak labdabirtoklásra épülő focit. És nem csak a alsóházi csapatok ellen , hanem tényleg minden meccsen . Pontosan ezért verjük meg őket mindig min 3-4 góllal mert óriási területeket hagynak , viszont a labdabirtoklás mindig nagyon hasonló. Volt olyan amikor ( tálán tavaly) majdnem a félpályáig tolta fel ellenünk a védekezését.

Egyszer megkérdezték tőle, hogy miért játszik ilyen bátor focit a nagyok ellen erre ő azt felelte , hogy ha már úgyis kikap , akkor legalább had válassza meg , hogy hogyan ( nem szószerinti idézés ). Nagyon bírom ezt az embert :D .
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
kristop
Entrenador del Barça

2015.10.18. 00:20:00

annyira azért nem meglepő, legutóbb is a rayo ellen veszítettük el a labdabirtoklást talán valami 4-1es győzelem alkalmával. paco jemez ehhez nagyon ért. pep viszont tuti nem hagyta volna ezt :D

Messias2
Director del Fútbol

2015.10.18. 00:08:27

Barcelona had 45% ball possession today, lowest in a Liga game at Camp Nou since April 2003 [via mrchip]

TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2015.10.17. 23:46:02

Kp-nk nincs, nincs ki irányítson, igazából nem értem mi Rakitic szerepe. Nincs Messi már rég felborult az egyensúly, tökre nem védekeznie kéne egész meccsen, hanem segíteni az előre játékot. Bár nem én vagyok az edző, Lucho jobban tudja, de amit a horvát nyújt az nulla.
Épp ezért mondtam énis nemrég, hogy az szép és jó hogy Messi a jobbszélső mellett az irányítónk, de szerintem elkéne melléjük egy igazi irányító KP, mert így ha Messinek rossz napja van, nem hal le a fél középpálya, és tovább csökkentjük a Messi-.függőséget, ráadásul elég elképzelni hogy mi lenne ha Messi is olyan labdákat kapna, mint amilyeneket ő varázsol Neymaréknak, méghatásosabbak tudnánk lenni.
kristop
Entrenador del Barça

2015.10.17. 23:30:39

roby122 írta:Kp-nk nincs, nincs ki irányítson, igazából nem értem mi Rakitic szerepe. Nincs Messi már rég felborult az egyensúly, tökre nem védekeznie kéne egész meccsen, hanem segíteni az előre játékot. Bár nem én vagyok az edző, Lucho jobban tudja, de amit a horvát nyújt az nulla.
én igazából azt se látom, hogy annyira nagyon védekezne. mármint területet persze véd, de ez így alap, ehhez nem kell rakiticnek lenni. tőle azt várnám el, hogy amikor alves előre megy, akkor menjen ki a helyére és biztosítson, hogy amit hátulról kap labdákat, azt gyorsan és jól osztogassa el, hogy felérjen a kapu elé (ez az elején összejött, de kihagyta), hogy úgy helyezkedjen ahonnan vagy kapura tud lőni, vagy kiváltanak rá ketten, mert félnek hogy lőni fog, ezért elviszi más elől az embert. ehelyett lassan forgolódik, a labda nem folyik a lábán, lemarad emberekről és ezt előrejátékkal se tudja kompenzálni. a hetven - nyolcvanadik percben pedig már a seggén veszi a levegőt, de nem a hasznos és okos futások miatt, hanem mintha légüres térben futkározna nagyon sokat a rossz helyezkedés, és az emberekről lemaradás miatt.

én várom vissza a jó formáját, mert a sérülések és a ban miatt nagyon hiányzik már a stabil, megbízható középpálya.

Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.17. 22:57:12

csababarca írta: Bravonak nem szóltak,hogy egyrészt ő nem szokott gólt kapni, zsinórban második meccsén ha jól nézem, másrészt,hogy a védők jobban teljesítenek,ha ő van a kapuban? Mert itt a védelem úgy futkorászott mint pók a falon, rengeteg hibával.
Szóval itt vagy az van, hogy néhányan hülyeségeket beszéltek, vagy az van,hogy Bravo is ember, a védelem meg idén még nem állt össze, ezért mindegy ki véd, jönnek a hibák.
Látom ez nagyon megmaradt benned. :D A védelem valóban össze-vissza futkározik, de szerencsére Bravo azért ma a helyén volt még ha úgy érzem az elsőben lehetett volna határozottabb. Bravo magabiztosabb és jobb kapus, de ember ő is, igazad van.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2015.10.17. 22:48:59

Nah ez jó volt,én az ilyeneket élvezem igazán :mrgreen:
Amúgy nem, nem volt egy erős színvonalú meccs,de nem is érdkeel, 5 gólt lőttünk végre, kellenek az ilyenek.

Bravonak nem szóltak,hogy egyrészt ő nem szokott gólt kapni, zsinórban második meccsén ha jól nézem, másrészt,hogy a védők jobban teljesítenek,ha ő van a kapuban? Mert itt a védelem úgy futkorászott mint pók a falon, rengeteg hibával.
Szóval itt vagy az van, hogy néhányan hülyeségeket beszéltek, vagy az van,hogy Bravo is ember, a védelem meg idén még nem állt össze, ezért mindegy ki véd, jönnek a hibák.

Nem tudom, ki ki döntse el maga.

Neymarnak grat a 4 gólhoz, Suárez meg tegye le a szeszt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
roby122
Entrenador del Barça

2015.10.17. 22:44:14

Mi is ugyanolyan birka focit játszottunk, mint a Rayo, csak nekünk van egy Neymar&Suárez duónk.
Hátul megfingattak minket ahogy akartak, szerencsére Bravo legtöbbször védett, bár ma róla sem az a meghitt nyugodtság mutatkozott.
Mi is ugyanolyan szellősen és hanyagul játszottunk, mint ők, ilyen fajta tróger játékunk idén még nem volt. Eddig sem játszottunk túl fényesen, de azok a meccsek inkább a helyzetkihasználáson mentek el. Ma ha egy szervezett Celta ellen játszunk, szerintem könnyen fordított is lehetett volna az eredmény.
Kp-nk nincs, nincs ki irányítson, igazából nem értem mi Rakitic szerepe. Nincs Messi már rég felborult az egyensúly, tökre nem védekeznie kéne egész meccsen, hanem segíteni az előre játékot. Bár nem én vagyok az edző, Lucho jobban tudja, de amit a horvát nyújt az nulla.
Mathieu...
Botrány a védelmünk, nem értem, hogy hova tűnt az a szervezettség, és miért nincs még meg.

Oké, hogy nyertünk hurrá, Neymar-nak gratula, jót tett neki ez a 2 hét, remélem kitart sokáig ez a forma, de én az egész meccsen ennyit tudok kiemelni. + SR.
mess2009
Director del Fútbol

2015.10.17. 22:35:37

friss benyomások: az eredmény :ok. a játék közepes. ami nekem különösen fájó: Albát és Neymart kivéve szinte a teljes Rayo állomány futó gyorsasága jobb nálunk.a középpályás párharcok zöme bukta, mert lassan és gyengén(gyámoltalanul) támadják alabdás játékosokat, jellemző a "félig "megszerzett lasztik sora...
a védelem viszont éppen emiatt együtt bukott a középpályával, a bátran és gyorsan támadó vendégek gyakran rontottak rá szabadon a védelmünkre.
egyénileg nyilván Ney és S.Roberto dícsérhető, egyetértek: Rakitic gyenge volt Businak is gyorsak voltak gyakorta, Suarez a gólja és gólpassza ellenére nekem csalódás.
az 5:1 akár gála eredmény is lehetne de a meccs összképe alapján kissé visszafogottabban örülök.
kristop
Entrenador del Barça

2015.10.17. 22:33:45

aki nálam dicséretet érdemel az neymar, sergi roberto, alba (a pár hibája ellenére), rajtuk kívül a többiek eléggé középszerűen és volt aki kifejezetten rosszul játszott (rakitic, alves, matyi). válogatott szünet utáni rayo meccs, nehéz volt, idegenben szerintem elkaptak volna minket. helyzetkihasználás még mindig katasztrofális, neymarnak két tizi és két egyméteres góllal jött össze a négy, de remélem ezzel beindul.

bate ellen mehet a cserevédelem, douglas, bartra, verma, adriano, de azt se bánnám, ha rakitic is leülne és busi, masch, roberto hármassal állnánk fel a középpályán. elől meg lehet tolni a neymar, suarez, muniros gyengített MSN-t.

Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.10.17. 22:21:03

Na pont írtam meccs előtt, hogy egy több gólos győzelem is lehet gyenge teljesítmény, na ez a mai nálam ilyen volt. Hozzáteszem a Rayo-nak is jár a "dicséret" mert ritka birka egy focit toltak. Lehet emiatt a mi játékunk is gyengébbnek tűnt, de mindkét csapat rengeteg hibával játszott. Rossz váltások, rossz helyezkedések, SZÖGLETBŐL kapott gól.....rúgtunk ötöt, de speciel engem rohadtul nem hat meg. :D Ugyanannyit ér mint a Bilbao elleni 1:0 vagy Las Palmas ellni 2:1 és ezeken a meccseken jobban játszottunk. Ma kapkodás és fegyelmezetlenségek sora. Viszont 5-2 után érheti szó a ház elejét? Végül is nem, mert nyertünk, de le kell vonni a kellő konzekvenciákat ebből a meccsből.

Ami tetszett, s tegnap is írtam, hogy LE rögtön léeptt és cserélt mikor megvolt a meccs, ez sokat jelenthet később.

Gólban úgy érzem Bravo kicsit benne volt, hiába jött erősen a beadás úgy érzem ott lehetett volna valamit alkotni.
Kép
Kép
Kép
Stalkyard
Director del Fútbol

2015.10.17. 22:01:35

Piquénél megint jönnek ezek a focistára semmiképpen se emlékeztető megmozdulások, amiket egy védő sem mutat be, aki játszott már legalább 5 meccsezt profi szinten... :D kabaré ez az ember.
Matyiról szót se ejtek. Talán még a Rayoban is csere lenne.

Suárez formája előtt is értetlenül állok összességében, ahogy a szezon előtt ő is kiemelte, sikerült végigcsinálnia az előszezont, válogatott miatt sincs leterhelve, botrányt se okozott kivételesen, szóval teljes nyugalomban készülhetett a szezonra, erre szerintem még a tavalyi beilleszkedős időszakánál is rosszabbul játszik. Lehet kicsit elkényelmesedett, vagy nagy lett a mellény a tavalyi MSN hype óta, mert idén csak a lesen állásban, a pofázásban és a fetrengésben jeleskedik. Neymar mumpsszal bajlódva, ezernyi magánéleti mizéria mellett is sokkal összeszedettebb.

A kulcsemberek közül még Rakitic aki nagyon nincs formában továbbra se, konkrétan egy alibit tol, árnyéka a tavalyi szezonjának, azt az iszonyatos munkát se látom, összjátékban kifejezetten gyenge.

Ter Stegen is össze van esve fejben, a védelmet nem is említem, pedig lehetne...

Szilárd alapokkal, felépített játékkal és egy triplázással vágtunk neki a szezonnak, mégis összevisszaság van, aminek szerintem sokkal inkább a trágya előszezon az oka mintsem a sérülések. Bár tény, hogy azok sem könnyítik a helyzetet, de a Sevillától és Bilbaotól is alapkezdővel kaptunk négyet.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
MatyiG
Adminisztrátor

2015.10.17. 21:23:25

Remélem kedden kezdő lesz, ha nem, akkor el is búcsúzom tőle lélekben
:mrgreen: Hányszor írtad már ezt. :D

Amúgy Alves, Sandro és Mathieu nagyon gyenge. Roberto tetszik.
Stalkyard
Director del Fútbol

2015.10.17. 20:58:23

Azért most már a támadókat meg a védőket egyenként pofán taposnám Lajos helyében. Mi a jó istent művelünk ebben a szezonban?
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Nero.
Llegenda del Barça

2015.10.17. 20:23:51

Na gyerünk főleg hogy most már csak ez kell a mixemhez. :D Bartra meg Munir majd a BATE ellen lesznek.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.10.17. 20:14:31

visca el barca írta:jaj istenem bartra miért nem játszik :mrgreen:
Végre felnyílt a szemed.. :D Remélem kedden kezdő lesz, ha nem, akkor el is búcsúzom tőle lélekben. Munir második félidőre bejön, aztán ver egyet, azzal lesz 5-0. Figyeljétek meg.. :D
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2015.10.17. 19:50:53

Jó kezdő ez, minden adott egy győzelemhez. Sajnálom, hogy Bartra nem kezd, de hát ez van. Jó lenne minél előbb lerendezni a lényegi kérdéseket.

Visca El BARCA!!!
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2015.10.17. 19:47:11

nekem Bartra jövője nem akkora szívügyem, mint itt néhány embernek, nem is szoktam a kezdőbe követelni, de ez tényleg fura, hogy még ilyen meccseken is Matyit preferálja, aki igen szerencsétlen mostanság.
Válasz küldése