2009.02.02. 18:30:43
Sziasztok!
Nos, ahogy itt mások, én is megosztom veletek egyik Fm09-es karrierem. A Tottenhamre esett a választásom.
Az idény előtt az elvárás csupán a tisztességes helytállás volt, a média a 8. helyre várt. A költségvetés beállításánál a hazai kupa megszerzését vállaltam, így 51 millió Eurót kaptam átigazolásokra.
Első intézkedéseim közé tartozott feltölteni 5*-os edzőkkel a stábot (többnyire spanyol szakemberek), illetve beállítani az edzést. Egyik legnagyobb szerzeményem Luis Suárez volt, akinek kimagasló fizetést kellett megadnom, de azóta a spanyol U19-es bajnokságból már szállított 3 tini játékost, akik (posztjukon) a legkiemelkedőbb játékosokká nőhetik ki magukat.
A keret egyébként egész jónak tűnt, a középpálya kivételével. A két legfontosabb játékos Modric, és Bentley számomra.
Emellett belekezdtem az átigazolásokba.
Elsőként Neymarral, és D. Costával állapodtam meg, mindkettő szép jövő előtt álló fiatal brazil játékos, de a klubhoz majd a későbbiekben fognak csatlakozni.
D'Alessandro volt az első tényleges igazolás, akit nevetségesen olcsón (6,2M) igazoltam, s a későbbiekben a szurkolók kedvenccé vált.
Ezt követően csomagban csaptam le a Sporting két fiatal válogatottjára, Joao Moutinho (11,5M + 2M 30 bajnoki meccs után ) & Miguel Veloso (12,5M + 2,5M 30 bajnoki meccs után) érkezésével a középpálya teljesnek tekinthető.
Az hozzátartozik a történethez, hogy először Busquetset próbáltam fehérbe öltöztetni, de ő maga visszalépésnek tekintette volna a Spursbe való átigazolást.
Ezen kívül egy fürge, robbanékony támadót mindenképp szerettem volna igazolni, végső soron Luis Fabianora esett a választás. Itt is jól okoskodtam, s végül Didier Zokorát az üzletbe véve 14 millió euróért megszereztem.
A védelembe Léo érkezett egyedül, szvsz nagy jövő előtt áll a figyelőim szerint is, s a Gremio el is fogadott egy összességében 7 millióról, és 20% jövőbeli részesedésről szóló ajánlatot.
Távozott Gilberto, R. Rocha, Stalteri, Boateng. Belőlük mintegy 10M jött össze.
A kezdőcsapat:
Kapus: Gomes (César, Fiorillo)
Védelem: Hutton (Corluka) - Dawson (Woodgate); King (Léo) - Bale (Assou-Ekotto)
Középpálya: Veloso (Huddlestone); Moutinho (Corluka)
Árnyékék: Modric (Taarabt, Dos Santos)
Szélsők: Bentley (Lennon); D'Alessandro (Dos Santos)
Támadók: Fabiano (Pavlyuchenko, Bent, Campbell)
A kezdeti nehézségek után a csapat egyre jobban összeszokott, így az előzetes elvárásokat magasan túlszárnyalva a Tottenham 25 fordulót követően a 3. helyen áll. [13 győzelem, 8 döntetlen, 4 vereség.] A bajnoki címért folyó küzdelemből azt hiszem kiszálltam, hiszen a Manchester United 10 ponttal áll előttem, míg az Arsenal 6 egységgel előz meg. Mögöttem sűrű a mezőny, a Chelsea egy pontnyira, a Man. City és az Everton 3-3 pontnyira. A cél, hogy ezt a fantasztikus eredményt megtartsuk.
A bajnokságban eddig 49 gólt szerzett a csapat (kb. 2-es gólátlag), 20-at kapott.
A házi góllövőlistát (minden sorozatot figyelembe véve) 26 meccsen szerzett 18 góljával Modric vezeti, aki 7.28-as átlagteljesítményt nyújt. A szezon előtt megkértem, hogy helyezett lövésekkel operáljon, ennek meglett az eredménye. Mögötte Luis Fabiano áll 19 meccsen szerzett 14 góljával, s a harmadik Pavlyuchenko 16 meccsen 13 gól.
A téli átigazolási időszakban megpróbálták elvinni Dawsont és Lennont, de egyiküket sem tudtam volna pótolni, s mivel az átigazolási keret jelentős része elment, így nem volt nagy mozgás. Fiorillót kölcsönvettem, valamint Busquets ügye tért vissza, akinek a szerződése lejáróban volt. Megpróbáltam, ahogy mások is, de végül a Barcelona hosszabbított Sergivel. Emellett továbbra is igazolok főként spanyol, és brazil 16 év körüli "szupertehetségeket".
Az UEFA-kupában egy bombaerős csoportból jutottam tovább (Ajax, Napoli, Hertha, Hapoel), de nem volt különösebb gond (néhány bajnoki meccs kárára ).
A következő körben a PSG az ellenfél. Itt az elődöntőbe jutást várom el.
A hazai kupasorozatokban még állok, a Ligakupában már csak a Manchester maradt a döntőre. Ezt mindenképp meg akarom nyerni, ezzel együtt megvédeni a serleget.
Az FA-kupában a legjobb 16 közé jutottam, ellenfelem a Pompey lesz. Itt az elődöntőbe jutás az elvárás.
Végezetül egy-két fontosabb meccs:
Az eddigi két városi derbin a megszerezhető 6-ból négy pontot gyűjtöttem be. Az Arsenalt csak megszorongatnom sikerült az Emiratesben, egy unalmas 0-0 lett a meccsből, viszont a hazai, Chelsea elleni meccsi gazán nagyszerű volt, és egyben izgalmas. Deco góljával már 5 perc után vezettek a kékek, még a félidő előtt egyenlített Fabiano, s a 90+2 percben Hutton bombagóljával szereztük meg a szurkolók számára a legnagyobb dicsőséget.
A Manchester ellen kissé bosszantó vereséget szenvedtem, 20 perc alatt már két góllal (köztük egy büntető) vezettem az Old Traffordon, majd jött Tevez, s mesterhármasával megfordította a találkozó állását. (No comment...)
A nyáron remélem jelentős bevételekhez jutok, s ha sikerülne elcsípni a 2. esetleg megtartani a jelenlegi 3. helyez a tabellán, akkor azt hiszem le tudnám igazolni Agüerót, aki egyébként szívesen csatlakozna a csapathoz. (sajnos 40M körül kellene kicsengetnem)
A következő idényben már harcba akarok, és fogok szállni a bajnoki címért, így a vezetőségtől mindenképp kapok majd extra pénzt.
Kb. ennyi, köszönöm, hogy elolvastad.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton