Bajnoki Mérkőzések 08-09

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
fcbarcelonazsombi
Capitá del Barça

2008.09.25. 13:21:10

Rikinho20 írta:sziasztok! egyátalán nem az aktuális témához kötődik a kérdésem... de tegnap eszembe jutott az, hogy most hogy is van az a spanyol bajnokságban, mikor a végén ugyanannyi pontja van két csapatnak, akkor most a gólarány vagy az egymás elleni eredmény dönt??? mert emlékszem hogy két éve még az egymás elleni volt... de a tavalyiban már nem vagyok biztos... :roll: most akkor hogy is van?!
Egymáselleni számit.
Mért te már ilyeneket számolsz?
:lol:
Rikinho20
Jugador d'estrella

2008.09.25. 13:18:35

sziasztok! egyátalán nem az aktuális témához kötődik a kérdésem... de tegnap eszembe jutott az, hogy most hogy is van az a spanyol bajnokságban, mikor a végén ugyanannyi pontja van két csapatnak, akkor most a gólarány vagy az egymás elleni eredmény dönt??? mert emlékszem hogy két éve még az egymás elleni volt... de a tavalyiban már nem vagyok biztos... :roll: most akkor hogy is van?!
szajko
Director del Fútbol

2008.09.25. 13:16:53

fcbarcelonazsombi írta:
Ákocka írta:Miért? Azért vagyunk hátrányban, mert az első meccsen kikaptunk, ennyi. Ha a következő 2 bajnokit megnyerjük (ami már nehezbb csapatok ellen lesz), akkor szerintem beelőzzük majd a RM-ot.
Kemény 1 hét lesz, főleg a Donyecki kirándulással fűszerezve. :roll:
Szerintem, ha egy kis csapat készül egy nagy csapat ellen, akkor az már a következő héten nem tud 100% nyújtani. Az eddigi eredmények ezt igazolják.
Hát van benne valami nem jó így a sorsolás,mert a szívüket leküket kiadják a Barca ellen és az RM ellen meg már fáradtabbak! :? :evil:
fcbarcelonazsombi
Capitá del Barça

2008.09.25. 13:07:56

Ákocka írta:Miért? Azért vagyunk hátrányban, mert az első meccsen kikaptunk, ennyi. Ha a következő 2 bajnokit megnyerjük (ami már nehezbb csapatok ellen lesz), akkor szerintem beelőzzük majd a RM-ot.
Szerintem, ha egy kis csapat készül egy nagy csapat ellen, akkor az már a következő héten nem tud 100% nyújtani. Az eddigi eredmények ezt igazolják.
Ákocka
Jugador d'estrella

2008.09.25. 12:44:44

fcbarcelonazsombi írta: Hát eddig az eredmények nem ezt igazolják, hogy ez olyan jó nekünk.
Miért? Azért vagyunk hátrányban, mert az első meccsen kikaptunk, ennyi. Ha a következő 2 bajnokit megnyerjük (ami már nehezbb csapatok ellen lesz), akkor szerintem beelőzzük majd a RM-ot.
fcbarcelonazsombi
Capitá del Barça

2008.09.25. 12:15:31

Ákocka írta: Szerintem ha egy csapatot megverünk, akkor az a követlező meccsre dupla elszántsággal készül, mert 2szer egymás után kikapni... Ráadásul ez a Betis simán jó lehet otthon az RM ellen.
Tehát ha legyőzzük valamelyik csapatot, akkor a Madridon lesz a nyomás, hogy ők is győzzék le. Még a végén jól jövünk ki belőle. Főleg a tegnapihoz hasonló győzniakarással.
Hát eddig az eredmények nem ezt igazolják, hogy ez olyan jó nekünk.
fcbarcelonazsombi
Capitá del Barça

2008.09.25. 12:12:17

20tek írta:Furcsa, hogy Abidal játékát senki nem említi.
Szerintem a legrosszabb teljesítményt nyújtotta a csapatból. Rengeteg eladott labda, támadásban szinte soha nem vesz részt. És ez nem az első milyen meccse.
Vagy csak nekem tűnik így?
Ez már sajnos megszokott.
Mikor is játszott utoljára jól…. hát nem tegnap volt!!
Kíváncsi vagyok, hogy Sylvinho mikor kerül már sorra.
Ákocka
Jugador d'estrella

2008.09.25. 12:10:21

hady írta: A Betist is legyengítettük a margitnak... "furcsa sorsolás" miatt megint rúghatnak egy féltucatot... Az Espanyol is inkább ránk fenni a fogát..:(
Szerintem ha egy csapatot megverünk, akkor az a követlező meccsre dupla elszántsággal készül, mert 2szer egymás után kikapni... Ráadásul ez a Betis simán jó lehet otthon az RM ellen.
Tehát ha legyőzzük valamelyik csapatot, akkor a Madridon lesz a nyomás, hogy ők is győzzék le. Még a végén jól jövünk ki belőle. Főleg a tegnapihoz hasonló győzniakarással.
Nastradamus
Jugador del Barça

2008.09.25. 12:07:32

20tek írta:Furcsa, hogy Abidal játékát senki nem említi.
Szerintem a legrosszabb teljesítményt nyújtotta a csapatból. Rengeteg eladott labda, támadásban szinte soha nem vesz részt. És ez nem az első milyen meccse.
Hát én már 1 ideje rebesgetem, de mások is, h formán kívül van! De Slyvi már nem bírja annyira az iramot a kora miatt! Bár sokszor szívesebben látnám őt a kezdőben mint Abi-t! Kifogásokból meg már tele a padlás! Ha így megy tovább akkor szerintem jövőre a vezetőség keres a helyére valakit :twisted:
Kép
20tek
Jugador del Barça

2008.09.25. 11:55:20

Furcsa, hogy Abidal játékát senki nem említi.
Nastradamus
Jugador del Barça

2008.09.25. 11:24:25

Sanama írta:bleső védő rotációt én sem értem. Számomra Marquez és Puyol a 2 belső és Abidal meg Dani a szélső. Viszont a mai meccs számomra megmutatta,hogy Toure es Keita elférnek együtt a pályán , így xavi előrébb léphet és Keita Touré közül vmelyik tud segiteni a bal szélen, és védekezni is tud egykkőjük.
Iniesta egyre jobb a bal szélen tegnap sem tolta rosszul.
(csak 1. félidőt láttam)
Szerintem is elférnek mindketten és én örülök is neki, mert ez a két színesbőrű fiatalember remek testi adottságokkal rendelkezik...ember legyen a talpán aki lebodicsekkeli őket :? Az apró játékosaink akikből pedig van bőven kicsit szabadabban tudnak játszani!
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2008.09.25. 11:16:23

bleső védő rotációt én sem értem. Számomra Marquez és Puyol a 2 belső és Abidal meg Dani a szélső. Viszont a mai meccs számomra megmutatta,hogy Toure es Keita elférnek együtt a pályán , így xavi előrébb léphet és Keita Touré közül vmelyik tud segiteni a bal szélen, és védekezni is tud egykkőjük.
Iniesta egyre jobb a bal szélen tegnap sem tolta rosszul.
(csak 1. félidőt láttam)
Nastradamus
Jugador del Barça

2008.09.25. 11:13:57

hady írta:Nagyon fontos győzelem volt,..lélektanilag is.
A hátvédsort rendbe kell hozni az nem lehet,hogy minden mecsen gólt kapunk..

A Betist is legyengítettük a margitnak... "furcsa sorsolás" miatt megint rúghatnak egy féltucatot... Az Espanyol is inkább ránk fenni a fogát..:(
Hát a védelem mindig is problémás volt, de én bízok benne,h nemsokára összeáll! Nem tartom előnyösnek, ha a védelemben gyakran rotál 1 edző [-X
Kép
hady
Director del Fútbol

2008.09.25. 10:55:47

Nagyon fontos győzelem volt,..lélektanilag is.
A hátvédsort rendbe kell hozni az nem lehet,hogy minden mecsen gólt kapunk..

A Betist is legyengítettük a margitnak... "furcsa sorsolás" miatt megint rúghatnak egy féltucatot... Az Espanyol is inkább ránk fenni a fogát..:(
Frányó István
Jugador del Barça

2008.09.25. 10:13:09

Kedves Barçaforever!
Ha Te semmibe sem nézed a tegnapi győzelmet, akkor vagy idén lettél Barcelona szurkoló, vagy - már megbocsáss - de még nem láttál és nem játszottál futballmeccset. Szerinted mi a nagyobb teljesítmény, lesimázni 4-0-ra egy csapatot, vagy egy meccsen belül, vert lélektani helyzetből fölállni a padlóról (úgy, h a nyakamat ráteszem, hogy a tavalyi meccs minden játékos agyán átvillant)?
Egy sima meccsből semmit nem lehet tanulni, az ilyen meccseknek van szakmai szempontból értékük, nem a gijóni szőnyegbombázásnak!
Titinho
Director del Fútbol

2008.09.25. 10:04:08

Frányó István írta:A tegnapi győzelemből ötezerszer többet fog profitálni a csapat, mint a 6-1-es gijóni sikerből! Sokkal de sokkal fontosabb 3 pont volt ez a Betis ellen! Szerintem a tegnapi meccs végjátéka tökéletesen tükrözi Guardiola Mester munkáját: a tavalyi Barça ilyen helyzetben fejben összeroppant volna, és nem tudtak volna fölpörögni megint. Pep viszont ismét beléjük verte a győztes mentalitást!
Ezzel nagyon is egyetértek... :wink:
A tegnapi meccsen a 2. félidő egy jó lecke volt remélhetőleg a fiúknak és most tényleg láttuk, hogy a csapat mennyire erős mentálisan. A tavalyi Barca ugyanebben a helyzetben volt csak emlékezzünk....2-0-ra mentünk a Betis ellen, kiegyenlítettek és ott nem, hogy feltámadtunk volna, de a végén kikaptunk 3-2-re. Ez a különbség a két csapat között...mentálisan sokkalta erősebb az idei és amikor ismét szükség volt rá, hajtottak ezerrel és végül sikerült megszerezni a győztes gólt, bár utána is még szerezhettünk volna 1-2 gólt, ha Bojan és Messi jobban koncentrál valamint ha Alvés kapufája befelé csorog.
Megvallom őszintén, igencsak megijedtem amikor láttam a 2. félidőre kijönni a fiúkat, de a végére szerencsére megnyugtattak, hogy csak egy kicsit hagytak ki, nem álltak le teljesen. És ezt azért jó volt látni, pláne a tavalyi év után. Most remélem megtanulták, hogy egy meccs 2x 45 percből áll és nem 1x 45-ből. Ez egy jó lecke volt, amiből szerintem csak profitálhat a csapat, és tényleg többet mint a Gijón ellen.
Cáceres, Alvés, Xavi, Messi, Eto'o játéka különösen tetszett, aki viszont nem tetszett az Keita és Márquez volt. Márquez a 2. félidőre eléggé elfáradt fejben, volt 2 olyan felszabadító rúgása, hogy azt hittem szétütöm az asztalt. A hétvégén mindenképpen pihentetném, üljön egy kicsit a padon, vagy Cáceres (szerintem nagyon jól tolta a srác) vagy Piqué kezdhetne Puyol mellett az Espanyol ellen.

Összességében elégedett vagyok azért, ez volt az a meccs amiből sokat lehet tanulni és talán még hasznos is volt egy kicsit ez a "kiengedés", hiszen most jöjjünk rá az ilyen dolgokra és most kell még kijavítani a hibákat. A hétvégi Espanyol elleni derbi jó lesz biztos (azok mindig jók), jó lenne ott is győzni. Ha jól tudom az utóbbi két alkalommal nem sikerült ott győzni (1-1 és 3-1). Persze lehet rosszul emlékszem...

Na peace.
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Barcaforever
Director del Fútbol

2008.09.25. 09:55:36

Már bocsi, de semmibe se nézem a tegnapi győzelmet.A 2 csapat között simán 4-0-ás különbség volt, vagy az uccsó 15 percben is 4-2.2-0nál Eto'o annyira üresen volt a 11-es pontnál, de Messinek el kellett rúgnia. #-o
Kép
Frányó István
Jugador del Barça

2008.09.25. 08:40:48

A tegnapi győzelemből ötezerszer többet fog profitálni a csapat, mint a 6-1-es gijóni sikerből! Sokkal de sokkal fontosabb 3 pont volt ez a Betis ellen! Szerintem a tegnapi meccs végjátéka tökéletesen tükrözi Guardiola Mester munkáját: a tavalyi Barça ilyen helyzetben fejben összeroppant volna, és nem tudtak volna fölpörögni megint. Pep viszont ismét beléjük verte a győztes mentalitást!
Bogi63
Capitá del Barça

2008.09.25. 06:30:57

tommyboy írta:Eto'o hatalmas figura. Tudása mellett a lelkesedéséért szeretem. Guardiola ilyen fat@kű? Nagyon nem volt szimpi, ahogy leregálta a Samu örömét. Ti hogy látjátok?
Hát nagyon nem! :evil: Ha kinyitottad volna a kicsi szemed, láthattad esetleg, hogy Guardiola az összes meccsen véges-végig feszülten figyel, irányít. Ha gól után azt lesi, hogy ki, hogyan, merre, meddig... akkor Eto'o ne lepődjön meg, ha egy ilyen vicceskedés után nem csókolják arcon.
Szerintem... :roll:
Kép
Nyitva van a pálya! Komló játszik rajta!...
És igen Valdes feneke direkt olyan. Mert így a style-os!8)
chi omega
Entrenador del Barça

2008.09.25. 00:47:26

Fernando írta:
tommyboy írta:Eto'o hatalmas figura. Tudása mellett a lelkesedéséért szeretem. Guardiola ilyen fat@kű? Nagyon nem volt szimpi, ahogy leregálta a Samu örömét. Ti hogy látjátok?
Úgy, hogy nem megyek oda és lökdösöm az edzőm, ha gólt lövünk. Tisztelet... Ölelgesse meg lökdösse a csapattársait az edzőnek maximum a kezét nyújtsa. SZTEM
lehet ölelgetni az edzőt. egy BL megnyerése pillanatában például.
chi omega
Entrenador del Barça

2008.09.25. 00:40:00

rosszul reagálta le guardiola? hülyéskedtek? láthattuk mi lett a vége annak, hogy rijkaard mindenki haverja lett. maradjon csak meg a távolság edző és játékos között, az a jó a csapatnak. amíg egyik a másik "beosztottja", addig ne legyenek barátok. lehet köztük nagyon jó kapcsolat, bizalom, rokonszenv, de haverság nem.
Kluivert23
Barça B

2008.09.25. 00:39:30

Hát ez nagyon nagy, péppé röhögtem magam... Ekkora figura nincs még egy a földön, mint Samu!

Egyébként ez a pár mozdulat teljesen tükrözte az ő viszonyukat, bár ha már vágott 2 gólt had örüljön nem?!

Mire megnyerjük a bajnokságot, szerintem a legnagyobb haverok lesznek 8) http://www.youtube.com/watch?v=JGZOuwwopSk
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kluivert23 2008.09.25. 00:44:47-kor.
Szakacs
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2008.09.24. 23:40:09

miihii írta: Ahogy Pep ránézett,abban minden benne volt,alapos fejmosás néz ki Samunak sztem.Nekem spec nem tetszett ez a reakció a Mestertől.Ebből is látszott,h Eto'o szívből játszik,él-hal a BARCA-ért,erre meg ridegen,szemrehányással teli pillantással díjazta a lelkesedését.Oké,h nem löködjük az edzőt,de nálam ennyi belefért volna.Nem ilyen tessék-lássék ölelésféle...Na de ez cs szvsz :wink:
Még mindig jobb mint Gattuso aki sallerezi az edzőket :D
Tiziano Crudeli fan :!:
fcbarcelonazsombi
Capitá del Barça

2008.09.24. 23:20:05

Nagyon örülök a győzelemnek, mert nagyon fontos minden pont.
Annak is nagyon örülök, hogy a kapott gólokból fel tudtunk állni. Ezt a meccset is jó volt nézni és ezt nem azért mondom, hogy nyertünk, hanem nekem tetszet a játék. Kivéve persze azt az időszakot, amikor kaptunk két gólt.
Cacéres játéka többekkel ellentétbe nekem nem tetszet annyira. Csinált egy tizenegyest amit nem adtak meg. Én szeretem a kemény játékosokat de, nem a szabálytalanokat de még rutinosodhat ebbe biztos vagyok.
Eto’o hát rá nincs mit írni zseniális pályán vagy akár kívül is.
:wink: 8)
riboo
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2008.09.24. 23:07:53

Szép estét minden örömittas barca szurkolónak!
Az ízzadtságszagú győzelem ellenére rengeteg pozitívumot véltem felfedezni a mai produkciónkban.

1. Cacéres- nagyon magabiztos, kőkemény. Nincs bajom Rafaval, de ennek a srácnak játszania kell.
2. Dani Alvés- ha már a mi "tulajdonunk" a világ talán jelenlegi legjobb jobbszélső védője, akkor kéretik ezt be is bizonyítani fordulóról fordulóra egyre inkább!
3. a csapat tartása- a tavalyi zakó 60 percig ugyanezen forgatókönyv szerint zajlott. A tavalyi barca ezt a meccset lehozta volna egy x-el a legjobb esetben. Ám ez a barca van annyival erősebb csapat mentálisan, hogy a 2-2-es hidegzuhany után még időben, és hatékonyan próbáljon tenni a 3 pontért megszerzéséért.
4. Eidur- lehet itt beszélni más játékstílusról, meg kényszerközéppályásról, meg arról, hogy csak "muszályból van itt", meg átlehet esni a ló tulsó oldalára is, és örökös megmentőként tisztelni innentől guddy-t. Talán van ezekben igazság, talán nem. DE ha velveszi a barca mezt, akkor az örökös szívlélek játékot és mérhetetlen akarást nemlehet elvitatni tőle. Őrülök, hogy ez a tiszteletreméltó hozzáállás ma góllá érett.
Én személy szerint kimondottan örülök, hogy a mindent eldöntő találatot az izlandi piszkálta be. :P
5.Eto'o- ez az ember egy állat :D ( a legpozitívabb értelemben.) a pályán és azon kívül is. Gólra született. Álmából felkelve, a wc felé tipegve is keresi a lehetőséget, hogyan juthatna lövőhelyzetbe.

A gólnál való kifakadása számomra csak a klubb iránti elhivatottságát, alázatát jelzi. Vicces volt a jelenetsor, nefeledjük, hogy ebben benne lehetett a megszokás is....Samu és a többiek is lazább, haveri kötelékben álltak anno Frankkel, mint most a kicsit konzervatívabb felfogású Guardiolával.
Számomra talán az volt kicsit csalódás, ahogy ezt Pep lereagálta. Teljes közömbösség tükröződött az arcán. De ez már legyen az ő "gondjuk"

Mindenkinek jóéjszakát!
Több, mint egy klubb...
Lezárt