Barca Igazolások 2009-2010

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Örülnél-e Robinho esetleges leigazolásának?

Igen, már a télen meg kéne szerezni
235
47%
Igen, de ráér nyárig
69
14%
Nem, elég mély a keret így is
39
8%
Nem, van nála jobb játékos is a piacon
159
32%

Szavazatok száma: 502
barcelinho_5
Jugador d'estrella

2009.07.18. 23:25:55

Iszonyatosan hápog az egész.
Miért írná Ibra a személyes blogján hogy távozik, ráadásul spanyolt tanul, amikor a játékosmenedzserek meg a klubok is csak piszkosul óvatosan mernek kijelentéseket tenni, és csak hivatalos tényeket tudatnak velünk. Jelenleg a Barcának meg kell egyeznie Zlatannal a részletekről, és az Internek is Samuval. Én még mindig jobban bízok a menedzserekben, minthogy egy 14-15 éves srác szórakozását bevegyem, aki Ibra hivatalos miniblogját hamisítja és azon élvezkedik :D

Amúgy valóban jöhetne már. Szeretném látni ahogy dekázik a bemutatásán.
Poulsenről annyit, hogy a Sevillában jóvolt, de szerintem ide egy kicsit favágó lenne, bár valóigaz hogy hasznosan tud játszani, és ANK-sok helyettesítésére jó megoldás lenne, Cácerest viszont nagyon sajnálnám. Tehetséges és nem kapott idén elég lehetőséget.
A másik pedig, hogy Hlebet nem vonnám bele az üzletbe. Neki még adnék egy utolsó esélyt hogy beleszokjon a játékstílusba, ha pedig jövő ilyenkor is így vélekedünk róla, akkor áldásom rá, mehet bárhová.
ab1daL
Director del Fútbol

2009.07.18. 23:05:59

Alberto10 írta:http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... to-move-on

http://fcbtransfers.blogspot.com/2009/0 ... ments.html

Tehát a főoldalon is található Ibra nyilatkozat, bejegyzés kacsa :wink:
Javaslom a javítást :wink:
Én használom a twittert meg is találtam Ibrát ( kérdés hogy tényleg ő e - amugy rengeteg nagy sztárt meglehet találni a twitteren pl.: bekkem, gerrard stb.) és ott szerepel egy bejegyzés még hozzá ez:
zlatans_officalI have won everything in Italy, its time to move on! I want the champions league title!
about 4 hours ago from web
Sőt emellett van olyan is éppen spanyolt tanul. Szal nemtom. :D
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Alberto10
Capitá del Barça

2009.07.18. 22:52:32

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... to-move-on

http://fcbtransfers.blogspot.com/2009/0 ... ments.html

Tehát a főoldalon is található Ibra nyilatkozat, bejegyzés kacsa :wink:
Javaslom a javítást :wink:
MatyiG
Adminisztrátor

2009.07.18. 21:57:35

Entonii8
Barça B

2009.07.18. 21:48:14

Poulsen REMÉLEM,H csak 1 vicc... Barcelona mezben nem is tudok ilyen játékost elképzelni...rosszabb emberileg mint Ibra. Még Ibrához is kell 1 kis idő míg megbarátkozom...de,h 1 Poulsen a Barcelonában?! neee :shock:
Nem álmodozni kell...
bojankrkic27
Jugador d'estrella

2009.07.18. 21:46:36

gyuri03 írta:

Gudhjonsen szerintem igenis nagyon jól teljesített itt... csak nem elég teknikás ide de nagyon jó játékos...
és szted egy ifjú "barcatitán" nem tudja ugyanezt megcsinálni???? mert sztem igen.... valóban nem elég technikás ide... ezért lesz neki jobb máshol :lol:
gyuri03
Jugador d'estrella

2009.07.18. 21:30:54

bojankrkic27 írta:én a középpályával úgy vagyok hogy amit gudjohnsen meg hleb alkottak azt bármelyik ifista gond nélkül leutánozza... semmit nem tettek hozzá a játékhoz.. persze ehhez nagyban az is hozzájárult hogy elkerülték az "Isteneinket" a sérülések szóval egy jobbképességü középpályást valóban jó lenne igazolni.... persze semmiképp sem poulsent..

Gudhjonsen szerintem igenis nagyon jól teljesített itt... csak nem elég teknikás ide de nagyon jó játékos...
Kép

/A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak./ Einstein

2010. 11. 29. Barcelona-realmadrid 5:0 újabb történelmi pillanat :)
fcbarca0827
Director del Fútbol

2009.07.18. 21:10:57

RiCsY1080 írta:Szerintem Iniesta cseréjeként Kerlon jó lenne!Xavi helyetteseként pedig Denilson vagy Alex Song az Arsenalból!Sztetek??
Mivel új vagy, ezért írom... Ne irkálj be ilyen játékosokat... Mert:
Nem rajtunk áll, hogy kiket igazol a vezetőség... Azokat a játékosokat tárgyaljuk ki, akik már szóba kerültek a csapattal! Szerintem az ilyen hozzászólásokat gondolják a moderátorok: szemétnek :wink: (többek között)
KowalskymegaVega,Supernem,HollywoodUndead,Fish!
Hiperkarma,VadFruttik,EstiKornél,AWS
30Y,BagossyBrothersCompany,Useme,Elefánt
bojankrkic27
Jugador d'estrella

2009.07.18. 20:46:33

én a középpályával úgy vagyok hogy amit gudjohnsen meg hleb alkottak azt bármelyik ifista gond nélkül leutánozza... semmit nem tettek hozzá a játékhoz.. persze ehhez nagyban az is hozzájárult hogy elkerülték az "Isteneinket" a sérülések szóval egy jobbképességü középpályást valóban jó lenne igazolni.... persze semmiképp sem poulsent..
gyuri03
Jugador d'estrella

2009.07.18. 20:37:47

RiCsY1080 írta:Szerintem Iniesta cseréjeként Kerlon jó lenne!Xavi helyetteseként pedig Denilson vagy Alex Song az Arsenalból!Sztetek??
Kerlon most igazolt az interbe... ő kizárt... Denilsont bizti nem adják el song meg szerintem nem barca szint...
Kép

/A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak./ Einstein

2010. 11. 29. Barcelona-realmadrid 5:0 újabb történelmi pillanat :)
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2009.07.18. 20:27:40

Középpályán remélem Thiago fog nagy szerepet kapni mint cserejátékos, de állítólag Jonathan Dos Santossal is nagyon elégedettek a klub berkein belül, én el tudom képzelni mindkettő felhozatalát. Nem életbiztosítás 2 ilyen fiatal tkp, mint egyedüli cserék, de Keitára eleve középső kp-ként számít Pep, és Yaya is alkalmas erre a posztra, elvileg ez volt a terv is Masche leigazolásával.
A védelem Henriquével nagyjából meglenne. Előlre várható Jeffren és vagy Gai felhozatala, és a túl csöndes Keirrison ügyből is kisülhet a végén, hogy maradni fog végül.
Így elég lehet a keret (természetesen az Ibra-Eto'o cserével számolva), bár semmiképpen se bővülne így sajnos, de a középcsatár poszt elviszi a pénzt nagyon úgy tűnik, bárki is legyen majd az. Az ifire viszont építhetünk bizalommal, hiszen ez az alapfilozófiánk egyik sarkalatos pontja :wink:
RiCsY1080
Barça B

2009.07.18. 20:18:55

Szerintem Iniesta cseréjeként Kerlon jó lenne!Xavi helyetteseként pedig Denilson vagy Alex Song az Arsenalból!Sztetek??
Kalti
Barça B

2009.07.18. 20:13:50

Biztosan felmerült már másban is, de nem leszünk a középpályán, azon belül is a támadó/irányító kp poszton kicsit foghíjasak ? Hlebet belevonják az Ibra üzletbe, Gudjózsi nagy valószínűséggel távozik, marad Xavi, Iniesta, Keita, Touré és Bousquets. 5 középpályás, rettentő kevés, mondjuk valaki még feljön a B keretből az 6, még mindig sovány. Poulsen tök fölösleges, bár felőlem, ha olcsó, jöhet kiegészítő embernek, de akkor még mindig nincs megoldva, hogy ki lesz Xavi és Iniesta helyettesítője ? Minimum egy embert hozni kéne, és akkor még mindig nem mondom, hogy hűde széles a kispad, érdekes mód én még egyetlen nevet sem hallottam, Mascherano sem megoldás, ő is szűrő, mint Poulsen, bár ha jól tudom a Liverpool el sem akarja adni, szóval tárgytalan. Kíváncsian várom, kiket képzel el a kezdő középpályásaink cseréiként Guardiola...
Kép
skadi
Capitá del Barça

2009.07.18. 19:05:50

én jobban örülnék egy riberynek..
bár nulla esélye van...pont mint robinhonak
poulsent meg felejtsük el, nem kell.
mehet kanadába fát vágni!
samy85
Capitá del Barça

2009.07.18. 19:03:50

Chino-nak igaza van! Ne feledjük Zlatan azAjax-ban lett ismert ahol ugyanaz a játékrendszer megy mint a Barcában csaknem ekkora sztárokkal!
AIniesta8
Barça B

2009.07.18. 18:59:23

Mental_Theo írta:Mindenesetre bal oldalra egy Robinhonak nagyon tudnék örülni, esetleg még Silva. De Robinho Messi 2 gyors kiesmber szélen, középen a jól fejelő távolról is jól lövő Ibrahimovic. jó lenne
Robinho is jó lenne de én inkább a középpályát erősíteném meg :roll: (de nem poulsennnel) :idea:
Mes que un club
samy85
Capitá del Barça

2009.07.18. 18:59:19

Szerintetek Létre jön a transfer? jól jönne már valami igazolás a támadó szekcióba!
Mental_Theo
Capitá del Barça

2009.07.18. 18:47:59

Mindenesetre bal oldalra egy Robinhonak nagyon tudnék örülni, esetleg még Silva. De Robinho Messi 2 gyors kiesmber szélen, középen a jól fejelő távolról is jól lövő Ibrahimovic. jó lenne
---=FORCA BARCA=---
ELADÓ DEDIKÁLT Barcelona mezek Certificate-tel, továbbá dedikált Spanyol,Barcastb fotók,kártyák. Iniesta és Messi KLUBVB-s logóval MEZ és NADRÁG!
ha érdekel írj: batikaa@freemail.hu
Cooltiszo
Entrenador del Barça

2009.07.18. 18:44:00

Ibra feltételezett árához:
1. Piszok drága mindenképpen, de nincs más lehetőség, amennyiben fent akarjuk tartani a színvonalat (vagy növelni, nézőpont kérdése). Mert még egy Forlan is 36 milla 30 évesen. Most ilyen a piac, a piac pedig mindent befolyásol. Vagy ott van Benzema is a maga 42 millájával, aki még csak tehetség, nem is sztárcsatár. Középcsatárt, aki megfelelő a Barcába nem lehet kapni olcsóbban jelenleg.
2. Nem egyszerű a helyzetünk, Eto'o nem hosszabbít, hogy hogy jutottunk ide azt nem tudni pontosan, de nem is lényeg, ezen sajnos nem tudunk változtatni, de én látok benne logikát (még ha nehezen emészthető is az, hogy kell kulcsjátékosokat cserélni, az egész csapatot motiválhatja egy új igazolás, viszont a pad cserélésével nem változik sok lényeges dolog) .Ez van, az a szitu, hogy kell egy középcsatár Eto'o helyére, aki lehetőleg javulást hoz , de legalábbis nem rosszabb. Erre kevés játékos képes, ezek nagyjából: Villa, Ibra, Torres, talán Benzema (a benne lévő potenciál miatt főleg). Ezek közül Ibra és Torres lehettek szerintem a legelsők a listán fizikális felépítésük miatt. De anyagilag a legkielégítőbb megoldást szerettük volna kiharcolni, ezáltal kompromisszumokat is kötve akár. Torres emberi áron megszerezhetetlennek tűnik. Jött először Ibrahimovic iráni érdeklődés a Moratti-Laporta találkozón. Itt szerintem hasonló árról volt szó, mint amiről most van szó. Ez elég sok volt, emiatt jött szóba Villa átigazolása, aki nagyjából a 3. lehetett a listán, és 40 millió környékén úgy tűnt el is hozható, a kölcsönadható játékosokat belevonva, duplán kamatoztatni, hiszen így ők egy spanyol élcsapat kaphattak volna játékperceket, tapasztalatot. Ez tökéletes üzlet lehetett volna nekünk, hiszen ekkor úgy tűnt a City 30 millióért elviszi Eto'o-t, így nagyjából +10ből kijövünk. Ideális anyagilag és sportszakmailag is. Azonban közben duplán beütött a krach, Eto'o-nak nincs vevője, Villaért bekeményített a Valencia, veri fel folyamatosan az árat. Az 50-et se hiszem hogy konkrétan mondták, hanem azt hogy nem eladó, csak többért. Így viszont az üzlet kb 60+ -ossá kezdett válni, hiszen Eto'o is maradna (fizetése) , plusz az öltözői hangulatnak is betehetne Eto'o kérdése. Ilyen anyagi magasságokban viszont már Ibrahimovic is elérhetővé vált, aki elsődleges célpont lehetett amúgy is szakmailag. Így a konkrétan felmerülő költség 40-50 között lesz, Hleb kölcsönadásával, akiért valószínűleg lesz egy vásárlási opció is, ami véleményem szerint 15 millió körül lesz, valamint nincs Eto'o fizetés, nincs a levegőben lógó bajos ügy, de van megfelelő helyettes középcsatár poszton (valakinek nem tetszik a játékos stb, de attól még egy megfelelő helyettes jelzőt az utálóktól is megérdemel szerintem ). És ne feledjük, hogy Ibra piaci ára jelenleg jóval bőven 45 milla fölött van.

Tehát lehet itt számolgatni 70-90 milliós üzletről, de fölösleges. Eto'o-t nevezhetjük 40-50 millió értékű játékosnak jogosan, de nincs rá kereslet, így ára sincs (Marshall-kereszt, közgáz). Viszont kicsit olcsóbban mint Villa egy eleve nagyobb prioritást élvező játékos érkezhet, amivel megoldódik a bajos Eto'o-saga is. A negyven milla sem azt jelenti, hogy ennyivel jobb játékos Ibra, mert nem az, de mi egy [auto_cenzúra] helyzetben vagyunk, mi keresünk új középcsatárt.

Legtöbben az emberi kvalitásait kérdőjelezik meg, (páran a taktikai beilleszthetőségét is, ezekről a véleményem pár hsz-el lentebb olvasható), erről viszont nem tudunk igazán érdemi vitát folytatni, ha itt lesz és játszik okosabbak leszünk. Vannak nekem is kétségeim ,de alapvetően optimista vagyok, bízok Pep edzői és pszichológiai képességeiben, örülök annak hogy nálam a világ legjobb 2-3 csatára közül érkezik egy, valamint, hogy amennyiben beválik egy új dimenzió nyílik a játékunkban, várom azt hogy lássam a technikai megoldásait, lássam azt, hogy mennyire értik meg egymást Messivel, Inivel, Henryval, Xavival, és ha ez jól sikerül, akkor valami gyönyörűnek lehetünk a szemtanúi.
Força Barca! Gyere Ibra!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Cooltiszo 2009.07.18. 19:40:32-kor.
Chino
Llegenda del Barça

2009.07.18. 18:14:31

Nem értem akik itt számolgatnak és 90 millákat emlegetne, meg hogy ne legyünk reál stb.

Én is szerettem volna Villát de nem jött össze. Ennyi. De akkor számoljunk Villával. 50 milla a Valenciának. Samunak fizethetjük az éves fizuját. (kb. 8-9 milla) Ez így kb. 60 milla +Villa fizetése (mert nem 100%, hogy ingyen játszott volna).
Eto'o-t 10 milláért sem lehetett volna eladni merta 3 kérő közül a Milan lett szabad, de ők meg azt a fizut nem adták volna meg amit Samu kért. Ergo a vezetés tökéletesen oldotta meg a csatárkérdést. Több ügyet is lezártak ezzel. (persze még nem hivatalos) Másrészt pedig hiába nem akarunk sok pénzért igazolni, de rá voltunk kényszerülve. Ha veszünk olcsón egy nem Barca-szintű csatárt arra az egész szezonunk rámehet. Szal így is meg lehet közelíteni a témát.

Ibra pedig jó igazolás lenne. Legalább úgy tud helyezkedni mint Samu és sztem tud váltani és beilleszkedni ebbe játékba. De ha belegondolunk annyiban nem is különbözik. Jól passzol, technikás és ő is megtalálja a réseket. Váltani is tudják egymást elől +kiváncsi leszek ő és Dani Alves miket csinálnak, mert idáig Dani nem sok ember fejére ívelgethetett.
Forca Barca!!!!
don gamper
Capitá del Barça

2009.07.18. 18:02:02

Szerintem nem ugy kellene számolni hogy Ibra 70 vagy 80 millio euroba
kerül Eto és Hleb miatt.Egyszerűen csak Moratti tett egy baráti sziveséget
hogy ide adja Ibrát 40 misiért és átvállalja a két felesleges játékosunk.
jövőre Eto (ne legyenek illúzióink elment volna ingyen) már nem lett volna
bevonható semmilyen biznizbe,Ibra meg többet ér ennél az árnál.
Szvsz ha sikerül egy jo üzletet kötöttek Laportáék(ismét)
Illetve azért hiába mondjuk "hogynelegyünkolyanokmintareal"
a labdarugás üzlet pláne ezen a szinten és azért nekünk is tartani kell
a lépést marketing terén(is) a többiekkel.
A Cél: A Triplázás Duplázása!!!
OvaMind
Jugador d'estrella

2009.07.18. 17:55:22

Szerintem elsősorban Poulsen helyett támadóbb szellemű kp-t lenne érdemes elhozni pl. Joao Moutinho vagy más a portugál bajnokságból.

Sőt, egy Juvés haveromat állandóan oltom, hogy hogy lehet Juve szintű csapatban Poulsen.

Busquets nem megy afrika kupára ahogy Márquez sem. Mindketten jók azon a poszton.

Vagy ha ár Juve és vkp, akkor hozzuk el Sissokót, mert ő szinte ugyanaz, mint Touré (bár Yayát többre tartom természetesen).
vkinga
Jugador d'estrella

2009.07.18. 17:55:22

ElBartimaeus írta:
Capon írta:Hány meccset láttunk az elmúlt szezonban amikor teljesen betömörült, sündisznó állásban lévő csapatok ellen kellett játszani? Elég sok ilyen volt. Már az kuriozum volt ha egy csapat megpróbált ellenünk játszani is.

Jó, bocs, tévedtem :P :D :oops: Beismerem, de abban azért igazam van, hogy hiába akartak ellenünk sünben játszani, nem nagyon sikerült, csak 1-re emlékszek, ami össze is jött, az meg a chelsea elleni bl találkozó volt. Egyedül ott nem tudtunk mit kezdeni a védelemmel... ( Volt azon kívül olyan meccs, amikor nem lőttünk gólt, amikor volt tétje a játéknak? ) Akkor meg nem értem, hogy miért kell változtatni... De majd minden kiderül, lehet sokkal hatékonyabbak leszünk, lehet sokkal rosszabbak, én a legjobbakat kívánom a klubnak! :D
A chelsea jól védekezett, de a Barca nem játszott jól a visszavágón. Sajnos mindenki egyedül akarta megoldani a góllövést, és nem passzolt. Mérges voltam, mikor Messinek 2 lehetősége volt, először gyenge volt a lövése, aztán meg beadja, és nem ellövi. Iniesta nem passzolt, Xavi sem Leonak adta a szögletnél a labdát. Dani alves beadásai gyengékk voltak.

Kíváncsian várom az új tridente játékát. Elég drága üzlet, remélem bejön. Villát sajnálom. Abban reménykedem, hogy Ibra nem fogja azt megtenni, hogy azon menjen a veresengés, hogy ki jobb, és ki nem. Messinek jóval több gólpassza van.
lluisllach89
Director del Fútbol

2009.07.18. 17:41:31

Cooltiszo írta:Azért Kluivert inkább volt erőcsatár mint kis robbanékony gyerek. 2-3 centivel alacsonyabb mint Ibra, valamint 3-5 kilóval volt kevesebb. És nekem máig egyik legnagyobb kedvencem, kevesebb gólt lőtt mint Eto'o, de mégis jobban szeretem a mai napig, pedig Eto'o-t is nagyon szeretem. Én úgy érzem, hogy betömörülő védelmekkel szemben a labdatartásaival, passzaival, lefordulásaival, távoli lövéseivel kész főnyeremény lehet. Amikor meg a gyorsaság kell szintén alkalmas arra hogy ugrassa Messit, Henryt, Init a védelem mögött, de ő is tud indulni, mert az ütemérzéke nagyon jó. Nem látom, miért nem illene a rövidpasszos játékunkba, technikailag elég durva. Ami jelenleg eszembe jut, az az, hogy Eto'o lógott ki az utóbbi pár hónapban az összjátékokból kicsit, mégis triplázás lett a vége. Szerintem be fognak jönni itt a cselei, Ajaxos korában is látványosabban játszott mint most, márpedig a holland foci nagyon hasonlít a spanyolra. Én bízok benne, pozitívan állok hozzá, csak lenne már hivatalos az átigazolás :wink:
Mindent ugyanígy gondolok és érzek én is :)

Előfordul az ( természetesen a legritkább esetekben hisz a világ egyik legjobb csatáráról van szó) hogy Ibra készít elő és még ebben is jobb mint Samu vagy Villa, természetesen gondolhatják néhányan hogy magának játszik de aki nézett Inter meccset az tudja miről van szó.
Kép
"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
robag
Jugador d'estrella

2009.07.18. 17:41:16

Poulsen leigazolása kapcsán nem gyenge Gravesen érzésem van.

Szerintem a favágó az erdőbe való!

Nekem a védekező középpályás posztról Yaya Touré, Makele és Cambiasso ugrik be. Na peace.
".. Te csak játszod az istent, de nem lehetsz az, mert isten mindenkit szeret, nem igaz?!.."
Lezárt