Én azért a formaidőzítést nem becsülném le. Mert tényleg azt mutatják az elmúlt évek, hogy sok csapat ősszel ellövi a puskapor nagy részét (főleg a Bayernnél szokott ez probléma lenni, Pep utolsó évében voltak nagyon egyben tavasszal is, ott nagyon sajnáltam őket, ahogy kiestek az Atletico ellen), a Real pedig tavaszra nem egyszer összekapta magát, bár nekik is volt már fordítva Carlo második szezonjában, de az első szezonjában is BL-re kapták össze magukat, Zidane első szezonjában pedig elég mélyről jöttek fel.
Ezzel egyáltalán nem azt mondom, hogy direkt játszanának gyengén, vagy hogy ősszel szabad gyengén játszani. Nem, hiszen elmehet rajta a bajnokság. Már most komoly hátrányban vannak, tavaly mi szettünk össze hátrányt ősszel, tehát nagyon is fontos a szezon ezen része, hozni kell a pontokat, de szerencsés esetben tavaszra még marad egy kis plusz. Nekik az kis plusz maradt meg 3x is az elmúlt években tavaszra, nekünk meg a Bayernnek meg kb. ennyi hiányzott.
A BL-hez olykor tényleg kell szerencse, de vannak olyan győzelmek is, amibe nem nagyon lehet belekötni, a Real tavalyi győzelme pl. ilyen volt, ahogy nekünk a 15-ös, Bayernnak a 13-as. Persze ezek sem érnek többet, mint egy végszenvedett mindig 1 góllal továbbmenős győzelmek, de azért szerintem a Chelsea szurkolók is inkább a 2000-es évek közepei csapatukat tartják remek csapatnak, mint a 12-es BL győztest.
2. Hagyományosan "rágós" falatok:
- Juventus, Atletico, Chelsea, MU
+
a veszélyes kategória:
- Liverpool, Sevilla, Tottenham, Róma,Dortmund
Ezek közül a Dortmund tovább sem jut, és jó eséllyel az Atletico sem. A MU pedig mitől lenne rágós számunkra? Két BL-t döntőt buktak ellenünk, pedig akkoriban remek csapatuk volt, sokkal erősebb szintet képviseltek, mint most. Úgy gondolom, felszállóágban vannak, de nagyon mélyről jönnek, egy igazi nagy csapat elejtése még nagy falat nekik szvsz.
A Chelsea és a Juve sem túnik meggyőzőnek, viszont tavazsra még összekaphatják magukat, és egyenes kiesésben ha behúzzák a buszt, akkor még akár lehet gáz, ezért nem bánnám, ha minél hamarabb kiesnének.
A Liverpool, Sevilla, Spurs, Roma négyestől nem nagyon tartanék, jó csapatok, de szvsz egy kategóriával gyengébbek, mint az elit, ha ők meg tudnak akár szorítani minket, az rossz hír számunkra.