Úgy látom ez a topic átment egy aranylabda topicba!

Az én véleményem a következő erről az aranylabda dologról! Én személy szerint soha nem kedveltem Cét, már a MU-ban sem. Szerintem akkor sem szeretném, ha itt kötött volna ki. De nyilván ez egy személyes vélemény. Angliában mikor elkzdte Sir keze alatt a munkát, akkor azt láttam, hogy bármennyire unszimptikus a srác nekem, de egy hatalmas játékost láttam benne. Összességében vitathatatlanul az is lett, bár nekem bőven van hiányérzetem. Egy hihetetlen gólgép, aki nagyon érzi a kaput. De én többet vártam tőle játékosságban a pályafutása elején. Az a robbanékonyság, pimasz cselek, hihetetlen lövések, új technikája szabadrúgások, amik őt reflektorfénybe helyezték eltűntek, és maradt egy iszonyat gólerős játékos, aki döntögeti a gólrekordokat. Mindenképpen egy nagy focistaként fogom őt számon tartani, de a góljai miatt. Nálam a legnagyobbak (akiket láttam), az Zizu, Ronaldo, Messi és a személyes kedvencem Ronaldinho! Utóbbi hihetetlen, de csak egyszeres aranylabdás, mint ahogy Zizu is, de nálam mindketten magasan a portugál előtt vannak, mert olyat adtak a focinak, - ahogy labdához értek, lekezelték azt, cseleztek ... - ami miatt bármikor érdemes volt őket nézni. Cé hozza a gólokat, és vitathatatlanul nagy játékos, de nekem nem ér fel az általam látott legnagyobbakkal akkor sem, ha 7x nyeri meg az aranylabdát!
Az idei évi aranylabdának vélhetően ugyanúgy Cé és Messi a két fő várományosa. Olyat senki nem robbantott idén, ami miatt veszélyben lenne az ő elsőségük. Talán a Juve ha Bl-t nyer, és Buffon mondjuk tizipárbajban kivédi a szemüket, akkor tuti nagy kampány lenne, hogy nyerje ő, de akkor sem jönne össze neki.
Az én személyes véleményem szerint mindig lehet vitázni azon, hogy ki érdemli meg leginkább, de azt gondoltam, hogy a tavalyi EB miatt aranylabdát kapó Cé nagyon elmaradt korábbi aranylabdás formájától. Vitán felül talán ez még a tavalynál is gyengébb éve, így kicsit fájna ha ő kapná. Én úgy voltam vele 1 hónapja, hogy ha Messinek összejön az aranycipő és a bl gólkirályi cím, és a kupa leesik, akkor talán, ha a bajnokság is, akkor tuti ő kapja függetlenül a Mardid bl győzelmétől! Jeleneleg reális esély van rá, hogy a bl-ben Cé megelőzi őt (bár hátha nem). Az a baj, hogy az elmúlt 3 meccsen lőtt 8 gól azért nagyon kemény még úgy is, hogy abból 3 les volt! Ha ez nem lett volna, és eldöcög 5-6 gólig, akkor talán...
Bármily furcsa, de a Madrid jobban megérdemli az idei bl-t, mint Cé az aranylabdát! Szerintem játékban csapata egyik leghaszontalanabb tagja, de mindig ott van, ahol lenni kell, és ez is egy képesség! Azért bízom a Juvéban, hogy nem engedi megtörni a bl-győztesek átkát!