Marc-André ter Stegen

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Atlantis
Capitá del Barça

2025.08.05. 13:29:24

Egy vicces adalék az egészhez, a médiából:

"Barcelona: szabotálja kapustársa benevezését Ter Stegen"

"A német azonban láthatóan nem kíván így a klub segítségére lenni, mely továbbra sem tudta regisztrálni sem Joan Garcíát, sem Marcus Rashfordot, ahogyan ez hiányzik még Wojciech Szczęsny és Roony Bardghji esetében is."

A dátumok:

2025. június 18 - Joan Garcia megérkezik
2025. július 07 - Szczesny hosszabbít
2025. július 14 - Roony megérkezik
2025. július 23. - Rashford megérkezik
2025. július 24 - Ter Stegen a műtét mellett dönt, hivatalos
2025. július 29. - Ter Stegent megműtik
2025 augusztus 05 - Ter Stegen a hibás, hogy nem tudjuk regisztrálni azokat a játékosokat, akiket azelőtt igazoltunk, hogy kiderült volna a hátproblémája és a műtét. :D

Lehet csak én nem értek a dátumokhoz... csak mintha megint az lenne, hogy a klubb valamit elnézett, és most másra kenik a problémát.
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.05. 12:19:58

MessiNeymarSuarez írta:
2025.08.05. 11:07:42
bence0330 írta:
2025.08.05. 10:45:10
Én hiába nem kedvelem TS-t szakmailag már jó régóta, ezt azért minimum kétkedve fogadom, vagy inkább nem hiszem el. Neki se lenne jó, igazából nem értem, mit nyerne vele, azt meg hogy szimpla dühből, bosszúból csinálna valami ilyesmit... ilyen szimpla kisfiús-dacos viselkedést meg nem is feltételezek róla.

Aztán persze nem tudom, milyen forrásból van ez, ha főoldali cikkben is lehozták, ahová azért nem szoktak random szennyeket kirakni. Ha egy pillanatra feltételezem, hogy igaz a hír, hát az rettentő gázos lenne, simán bezúgna az all time leginkább nem kedvelt Barca játékosaim közé, valahová Alves fölé.
Fene se tudja...Alapból én sem hinném el hogy ilyet tenne, közben meg simán lehet hogy hajlamos rá, és a legnagyobb intő jelet pont ő szolgáltatta:
Az önsztároló, önhypeoló "na most aztán jól visszatértem, készen állok a BL meccsen védeni"-féle interjúsorozata meg dokumentumsorozata a sorsdöntő BL meccs előtt, lenézve, fejben demotiválva a posztriválisát.
Mindezt olyan csinnadrattával mintha egy Prime Messi érkezne vissza 9 hónap kihagyás után.

10 évig lényegében konkurencia nélkül volt, bérelt kezdő hellyel teljesítménytől függetlenül, ha jött kapus is fix a padra jött, simán lehet hogy a német olyan aki nem tűri meg ha nem ő az elsőszámú. Ronaldo, Lewandowski is ilyen, inkább végig szenvedik az egész meccset minthogy elfogadják és azt mondják hogy " Rendben Mester, 45-60 percig mindent kiadok magamból utána nyugodtan lecserélhetsz".

Azt se felejtsük el hogy az amúgy szintén nagyon jó Claudio Bravot egy ultimátummal küldette el a csapattól, kapusként nagyon fiatalon, kb mintha Gavi pattogna hogy ha nem adják el Olmo/Fermint akkor ő lép....

Az sem véletlen hogy Flick németként az egyetlen németben látványosan nem bízik benne. Minden kézzel kapálózott hogy bekerüljön a keretbe az Inter ellen, nem került, nem is ment el(míg Koundé pl a helyi járatra felszállt emiatt) hogy ottlegyen a csapattal, mindezt CSK-ként a szurkolókhoz való beszéd visszautasítása és utána Laporta-Flick-féle dühös beszélgetés is erősen erre utal..

Én kedveltem a németet, de nem tartom lehetetlennek hogy behisztizett amiért nem jár alanyi jogon neki a VB előtt a "feltörekvő Barcelona mostani és jövőbeli fix kezdője" cím. Ha Bravonál megtehette, most miért nézné jó szemmel és miértne köpne bele a legnagyobb riválisa regisztrálásának a levesébe..Sőt már talán nem is az ő riválisa hanem Szczęsny-é, simán el tudom képzelni hogy Flicknél a minden edzésnek-napnak ajándékként tekintő, edzésen vigyorgó cseh a második, és a duzzogó Stegen a harmadik választás.
Az meg hogy egyedülálló módon, a klub nélkül, önként jelenti be hogy műtétet választja és X ideig(ami pont kevesebb mint a regisztrációtrükkhöz szükséges) fog távolmaradni az meg szintén csak erősít a pletykák alapján
Igazából túl sok forrás hozta le, több alkalommal is, így elég valószínűnek tűnik, pletykákat nem szoktak ennyire egyöntetűen ilyen biztonsággal állítani. Kb. olyan mint amikor egy igazolást jelentenek be.Továbbá sem a klub sem a játékos részéről nem volt semmilyen cáfolat. Emellett tudjuk mennyire elmérgesedett a viszony a két fél között, illetve az a nyilatkozat, amiben egyértelműen kijelenti, hogy 3 hónap múlva visszatér (ez az időpont is elég sokatmondó) sem túl szokványos.
A fentiek alapján én sajnos hajlamos vagyok komoly hitelt adni ennek a hírnek.

Ami a legszomorúbb, hogy ezzel a legtöbbet nem is a klubnak ártja. Jelenleg úgy néz ki, hogy Kochen az első számú kapus még jó ideig (vagy meg kell tartani Penát). Ha esetleg ő játékra kész állapotban lenne egy ilyen lépés, ha nem is korrekt, de valahol érthető, így viszont egyértelműen a dac és sértődöttség jön le. Nem volt túl szimpatikus, bár ugyanakkor észszerű döntés volt, hogy közölték vele a harmadik kapusként való státuszát ezzel noszogatva kicsit a távozás felé. Bár ez nagyon távol áll a zsarolás fogalmától szerintem. És akkor most ott áll Tek és Joan Garcia és csak néz ki a fejéből, mert nem játszhatnak, míg ő ki tudja meddig az orvosi szobában lakik, ráadásul teljesen elveszítve a reményt a válogatott tagságra. Ez viszont mind emberileg mind sportemberként egy nagyon inkorrekt dolog főleg egy több mint 10 éves csapattagság és csapatkapitányi tisztség tekintetében .
Ha átadja a papírokat és valóban 3 hónapot diagnosztizálnak teljesen egyszerű a képlet és jogosan mondhatja, hogy ne használják fel a fizetését a regisztrációkhoz, viszont ennek a megtagadásával számomra egyértelmű, hogy mi a helyzet. Ilyet a klub történetében még senki sem tett.

Nagyon sajnálom, hogy így elmérgesedett a helyzet a két fél között, a legkorrektebb és legegyszerűbb megoldás az lett volna, ha a klub ingyen elengedi mondjuk egy Galatához vagy bármely más csapathoz (nagyon sokan kerestek kapust) ő pedig él ezzel a lehetőséggel. Előbbi szerintem hajlott volna erre, elég sok precedens volt már hasonlóra. A vezetőség is nagyban hibás, hogy idáig fajultak a dolgok, de én inkább MAtS-ot tartom ebben a helyzetben a negatívabb főszereplőnek.
Végtelenül csalódott vagyok, (főleg, hogy nagyon kedveltem) leginkább azért mert nem csak magának a klubnak, hanem konkrétan magának a csapatnak, csapattársaknak árt ezzel.
Forca Barca!!!!
Andris
Adminisztrátor

2025.08.05. 11:59:18

Hanyadik játékossal történik az Laportáék uralkodása alatt, hogy mi mint olvasók-szurkolók szemszögéből totál vállalhatatlannak tűnik némelyik játékos hozzáállása a szerződése, hosszabbítása, maradása-eladása, fizetése körül?
Megszámolni sem tudom. Frenkie ügye ugyanide tartott, egyik bokasérülésből a másikba, Pedri-Gavi kiszorították, Gündo is itt volt, Bernal + Casado, új edző... hosszú hónapokig olvastuk a mocskot a hozzáállásáról, a fizetéséről, a flegmaságairól. Aztán mikor újra fontos lett a csapat számára, meg gondolom az edző megmondta hogy kell neki, akkor minden elhallgatott, de mintha elvágták volna, egyik napról a másikra.

Megint csak leírom:
1. egy borzalmas anyagi helyzetben lévő klubnál
2. ahol a mindenkori elnökség kvázi irányítása alatt van a katalán sportsajtó fősodra
3. ahol a vezetőség már SOKSZOROSAN bizonyította, hogy nem riad vissza a szürkezónás tárgyalási és kommunikációs módszerektől, a transzparencia hiányától...
4. ahol évek óta hiába ígérgetik hogy tisztán igazolhatunk végre, mégse történik meg, és ezért állandóan éket kell verni valahol a keretbe (és fizukat felszabadítani..)

Aki egy ilyen helyen bármi hasonló sztoriról azt gondolja, hogy nem MINIMUM 50-70%ban a klubvezetés hibája a kialakult helyzet, sőt akár már maga a tény is, hogy a játékos látszólag vagy akár gyakorlatban ellenségessé válik... megint csak leírom, no offense, de szerintem bődületes naivitás.

Szeretném mindemellett hangsúlyozni, hogy persze Laportáék dolga a klub érdekeinek védelme, és SZÖRPRÁJZ, Ter Stegen dolga meg a saját érdekei védelme, mikor szerződésről, fizetésről, eladásról, sérülésről és kötelezettségekről van szó. Oké, hogy mi az FC Barcelona szurkolói vagyunk, de valamikor nagyon rég még igaz volt a mondás kb minden területre, hogy több mint egy klub. Szerintem "a klub az első" állandó szajkózása, és főleg a gyakorlatban ennek a végletegik csavarása megöli ezt a klubot hosszútávon. Nem lehet feltett kézzel kijátszani a klub jövőjét bizonyos játékosok érdekeinek, de jó lenne ha mindenki tudatosítaná, főleg mi szurkolók, hogy a játékosaink emberek, munkavállalók, élő kétoldalú szerződésekkel. Amikor milliárdos kivásárlási záradékokat, meg 4-6 éves szerződéseket kötünk, akkor a klub jövőjét és anyagi tulajdonát (játékjog) védjük. De ennek az is része, hogy ezért cserébe a klub vállalja, hogy 6 évre igenis fizeti a játékos szerződésében foglaltakat. Ha közben vis major helyzetek állnak elő, vagy a klub érdekei pár év után már változnának, akkor nem lehet egyoldalúlag seggberúgni akit nekünk jólesik... legyen már azért valami ésszerű hozzáállás, ha már a vezetőség részéről nem, legalább a szurkolók, vagy legalább az eurobarcás szurkolók részéről.

Hogy ne csak utalgassak, és persze a tévedés jogát fenntartva, szerintem a kövi a helyzet:
Ter Stegen helyzete bizonytalan a sérülései miatt, részben ezért, részben meg mert nagy steal-deal volt, igazoltunk egy jó (jó?) kapust. Eddig ez maximálisan oké. A baj viszont az, hogy még egy ilyen olcsó játékost se tudunk regisztrálni, gondolom, ezért ki kéne ütni a keretből a helyén lévő magasabb fizetésű, azonos poszton lévő játékost (eddig egy az egyben Dani Olmo vs. Gündogan). Na most Gündogan valszeg megértette a szitut, csúcsformában volt, visszafogadták a Cityhez, egy relatíve könnyű döntés volt, bár tudhatjuk hogy nagyon nem akart menni. Ez MAtS esetében rohadtul nem így néz ki. És mivel ő neki nincs automatikusan hova mennie, egy éppen sérülésekkel küzdő veterán kapus (hiába jó amúgy nagyon, mikor egészséges) nem fog magántak csodás új csapatot és csodás új szerződést és csodás (régi-)új lakhelyet találni. Most vált el ráadásul. ÉN a helyében rohadtul nem akarnék távozni, most tuti nem. Sőt, azt se akarnám, hogy mondjuk 2-3 hónap múlva, mikor újra játékra kész vagyok, szóba se jöhessen a visszatérésem még hetekig/hónapokig, mert kiregisztráltak. Gondolom ezért lenne fontos az orvosi papírokat kiadni a ligának, hogy minimum fix 4 (asszem) hónapig ne játszhasson, és jöhessen Garcia a helyére. És aztán nemtom, hogy télen majd kinek az újraregisztrációja lesz még a gond, ilyen helyzetben.. Garcia vagy MAtS?
És itt jön a képbe szerintem a vállalhatatlan klubvezetésünk, aki lejáratókampánnyal dolgozik a médiában, és most meg legalább ideiglenesen szeretné kikuglizni a németet a keretből, holott ez nem biztos hogy valóban indokolható lenne, vagy ha igen, akkor is két fél közös döntése kéne legyen.. akárhogy is csavarják a szabályokat.

Hányszor játsszák el velünk kb ugyanazt a sztorit, hányszor hisszük majd még el, hogy mindig jön egy csúnya játékos, aki végtelenül önző, és akinek éppen a számlájra lehet írni a klub gondjait?
Meg hát addig se beszélünk arról, hogy mindössze egy 25 milliós kapust tudtunk eddig igazolni, akit egyelőre regisztrálni sem tudunk.. meg arról se, hogy valszeg idén nem költözünk vissza a stadionba. Meg arról az állítólagos sztoriról se, hogy Laportáék kreatív könyvelési ügyletei elkezdenek lassan visszanyalni/kibukni... ez utóbbi persze csak pletyka szinten jelent meg eddig, amennyire láttam.

Jó lenne már valami pozitív nagyobb történésről leírni a véleményem, nem mindig ilyesmiről.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Rinku
Director del Fútbol

2025.08.05. 11:49:29

A klub jól megfizette és számított rá hosszú évekig, ő pedig sok idényben jól védett. Nem lehet hiányérzet, jó szerződés vlt, mindkét részről. De nem ő a jövő, bárhogy is rinyál érte. Ez már nem profi hozzáállás, ez egy sértődött gyerek panaszai. Tőle, különösen mivel egy fegyelezett német volt eddig, sokkal többet képzeltem. Bármi legyen a háttérben, ez a kö.csögösködés fogja kettétörni a karrierjét, mert nem kell sehova innentől, egy klubnak sem, amelyik komolyan gondolja magát. Majd elmegy bohóckdni az arabokhoz, másra innentől úgysem lesz jó. Haut ab, Marc. Los.
Football, bloody hell. /SAF/
Atlantis
Capitá del Barça

2025.08.05. 11:43:58

Mondjuk a helyében én is meg lennék sértődve a klubbra, ha tényleg így van.
Itt dolgozol 10+ éve. Mostanában sérülések súlytanak folyamatosan ami lelkileg egy sportoló számára nagyon nehéz lehet, főleg ha amúgy valódi győztes mentalitással rendelkezel, és játszani, nyerni akarsz.
Erre a köztudottan a klubbhoz ezer szállal kötődő sajtó (ez pontosan annyira tényszerű, mint a Claudio Bravonak adott ultimátum, vagy a Laporta-Flick-féle dühös beszélgetés,stb.) elkezd mindenféle módon kikezdeni és darabokra szedni. Mindeközben a munkáltatód leigazol 2 embert is a Te helyedre, ahol egyszerre csak az egyikőtök dolgozhat, és Veled még nem kommunikáltak semmit erről. Csak a sajtóból tudod, hogy a távozásodat akarják, és ezért minden erejükkel elkezdték a besározásodat. :D

Miközben hosszú éveken keresztül az egyik legnormálisabb kerettag voltál: semmi balhé, feltűnősködés, megtanultad folyékonyan a helyi nyelvet, fizetési balhéid se voltak, semmi.
És még egyszer, mielőtt valaki elkezdi, hogy nem tudhatjuk a klubb mit beszélt vele: pont annyira tudjuk biztosra, mint azokat a pletykákat ami miatt itt hónapok óta elkezdték utálni (nem kedvelni) emberek. :D

Azért legyünk őszinték, emberi oldalról nézve ez tényleg elég [auto_cenzúra] lehet. Mindezek után őszintén meglepne azért, ha itt maradna a téli átigazolási szezon után is, és én sem örülnék Neki. Nagy személyes kedvencem az amúgy fölhözragadt személyisége miatt, de ha tényleg ennyire megromlott a viszony közte és a klub között, akkor nem nagyon lehet maradása, mert ez hosszú távon nem lesz jó hatással az öltözőre sem.
Én hiszek benne, hogy ha sikerül visszatérnie a sérülésekből, továbbra van benne 1-2 jó szezon. Viszont így, hogy Wojciech Szczesny és Joan García már le van igazolva jövőre is, tényleg túl sokan lennének itt, és akkor már kezdjük el beépíteni a fiatalabb kapust idén.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.08.05. 11:37:31

MessiNeymarSuarez írta:
bence0330 írta:
Én hiába nem kedvelem TS-t szakmailag már jó régóta, ezt azért minimum kétkedve fogadom, vagy inkább nem hiszem el. Neki se lenne jó, igazából nem értem, mit nyerne vele, azt meg hogy szimpla dühből, bosszúból csinálna valami ilyesmit... ilyen szimpla kisfiús-dacos viselkedést meg nem is feltételezek róla.

Aztán persze nem tudom, milyen forrásból van ez, ha főoldali cikkben is lehozták, ahová azért nem szoktak random szennyeket kirakni. Ha egy pillanatra feltételezem, hogy igaz a hír, hát az rettentő gázos lenne, simán bezúgna az all time leginkább nem kedvelt Barca játékosaim közé, valahová Alves fölé.
Alapból én sem hinném el hogy ilyet tenne, közben meg simán lehet hogy hajlamos rá, és a legnagyobb intő jelet pont ő szolgáltatta:
Az önsztároló, önhypeoló "na most aztán jól visszatértem, készen állok a BL meccsen védeni"-féle interjúsorozata meg dokumentumsorozata a sorsdöntő BL meccs előtt, lenézve, fejben demotiválva a posztriválisát.
Mindezt olyan csinnadrattával mintha egy Prime Messi érkezne vissza 9 hónap kihagyás után.
Egyik cikkben mellékesen megemlítették, hogy az utolsó Liga meccsen, ahol Pena védett, valami bónusza ugrott.
Mondjuk azt hittem, ez egy gesztus Pena felé távozása előtt, de szeretet klubbunk az anyagi előnyt is kihasználhatta... :mrgreen:

Én két indokot gondolok: így van egy lehetősége finoman betartani, illetve lehet, az orvosi adatok olyan információkkal is szolgálhatnak, hogy ő már sehol sem lesz elsőszámú kapus?!
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

bence0330 írta:

Fene se tudja...Alapból én sem hinném el hogy ilyet tenne, közben meg simán lehet hogy hajlamos rá, és a legnagyobb intő jelet pont ő szolgáltatta:

10 évig lényegében konkurencia nélkül volt, bérelt kezdő hellyel teljesítménytől függetlenül, ha jött kapus is fix a padra jött, simán lehet hogy a német olyan aki nem tűri meg ha nem ő az elsőszámú. Ronaldo, Lewandowski is ilyen, inkább végig szenvedik az egész meccset minthogy elfogadják és azt mondják hogy " Rendben Mester, 45-60 percig mindent kiadok magamból utána nyugodtan lecserélhetsz".

Azt se felejtsük el hogy az amúgy szintén nagyon jó Claudio Bravot egy ultimátummal küldette el a csapattól, kapusként nagyon fiatalon, kb mintha Gavi pattogna hogy ha nem adják el Olmo/Fermint akkor ő lép....

Az sem véletlen hogy Flick németként az egyetlen németben látványosan nem bízik benne. Minden kézzel kapálózott hogy bekerüljön a keretbe az Inter ellen, nem került, nem is ment el(míg Koundé pl a helyi járatra felszállt emiatt) hogy ottlegyen a csapattal, mindezt CSK-ként a szurkolókhoz való beszéd visszautasítása és utána Laporta-Flick-féle dühös beszélgetés is erősen erre utal..

Én kedveltem a németet, de nem tartom lehetetlennek hogy behisztizett amiért nem jár alanyi jogon neki a VB előtt a "feltörekvő Barcelona mostani és jövőbeli fix kezdője" cím. Ha Bravonál megtehette, most miért nézné jó szemmel és miértne köpne bele a legnagyobb riválisa regisztrálásának a levesébe..Sőt már talán nem is az ő riválisa hanem Szczęsny-é, simán el tudom képzelni hogy Flicknél a minden edzésnek-napnak ajándékként tekintő, edzésen vigyorgó cseh a második, és a duzzogó Stegen a harmadik választás.
Az meg hogy egyedülálló módon, a klub nélkül, önként jelenti be hogy műtétet választja és X ideig(ami pont kevesebb mint a regisztrációtrükkhöz szükséges) fog távolmaradni az meg szintén csak erősít a pletykák alapján
tomiie6
Barça C

2025.08.05. 10:57:07

Én el tudom képzelni, hogy egyéni érdekből nem akarja, legalábbis egyelőre, simán tárgyalások közepette lehet, hogy eligazoljon. Az egész civakodás lehet igaz, de lehet színjáték a klub részéről is, hiszen cél, hogy elmenjen. Ez itt a kemény üzleti világ, senki nem várjon teljes őszinteséget a nyilvánosság előtt.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Llegenda del Barça

2025.08.05. 10:38:37

Ennél szerintem már bonyolultabb a sztori, de HA TÉNYLEG így van, akkor el kell adni Penát, regisztrálni abból Garciát, Stegen meg 3 évig szotyizgathat a stadionban, VB-nek annyi, ahogy a válogatott karrierjének is. Kochen meg jó lesz 3. számú kapusnak.
Frank Rijkaard
Capitá del Barça

2025.08.05. 10:05:39

a La Liga fuggetlen orvosi bizottsaga dont a serules utani rehabilitacio hosszarol, miutan a klub es a jatekos elkuldtek neki az orvosi papirokat.

mai hir: ter stegen beleallt a teljes haboruba, nem
hajlando megengedni a klubnak, hogy elkuldjek az orvosi papirjait a fuggetlen bizottsagnak. ez csak egyet jelenthet - tudja, hogy 4 honapnal tobb lenne a rehabilitacio ideje (nyilvan ezert ment elebe a dolgoknak es irta ki a sajat instagramjara, hogy maximum 3 honap)

lehetett volna egy klublegenda, a klub tortenelmenek 4-5 legjobb kapusa kozott emlegethettek volna. o mas utat valasztott. az elmult honapokban tanusitott viselkedesevel mindenki keseru szajizzel fog visszagondolni ra. nagyon szomoru tortenet ez igy, csalodtam benne, mint ember. (es ez fuggetlen a vezetoseg hibaitol, akikben mar sokszor csalodtam sajnos…)
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.07.29. 21:00:56

Chino írta:
2025.07.25. 10:54:57
Peter írta:
2025.07.25. 00:52:03
Az teljesen kizárt, ha egy játékos sérülése érinti a Liga szabályzat adta új játékos regisztrálási lehetőségét, hogy arról a sérült játékos bemondása alapján döntenek.
Ennek (is) nyilván van egy szabályzata.
Szerintem egyáltalán nem kizárt. Ha több sérült esetén engedélyezik az igazolást a ligán belül, nem hiszem hogy ilyen esetre nem lenne valamilyen precedens. Lásd a Braithwaite transzfert.
Ha tényleg sérül , akkor miért csodálkozik, hogy hoznak helyette egy másik kapust. Érdekes az ő története is
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.07.29. 17:01:00

Látom megtörtént a műtét, jobbulást neki, még ha a mi kapusunk ő már nem is nagyon lesz. Jöhet majd a herce-hurca, hogy hány hónapos a várható felépülési idő, és felhasználhatjuk-e a keretben a fizetése 80%-át.

Ha viszont ténylegesen felépülne ennyi idő alatt, akkor télen még hátha elpasszolható valahová a VB miatt, ha addig valahol kidől egy kapus.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Frank Rijkaard
Capitá del Barça

2025.07.25. 11:46:56

ter stegennek jogaban all a csapatnal maradni, elo szerzodese van, akar megvivhatja a belso haborukat is, ahogy azt teszi mar honapok ota.

de az egyertelmuen kijelentheto, hogy a legalkalmatlanabb csapatkapitany a klub tortenelmeben. (aki figot tartja annak, megertem, az ove egyertelmuen a legnagyobb arulas a klubtortenelemben, de figo akkor legalabb a vilag legjobb jatekosa volt a posztjan)
sem az emberi kvalitasai, sem az elmult evekben leadott teljesitmenyei, sem az elerhetosege nem teszik jogos vezetove az oltozon belul.

nagyon erdekes az is, hogy o az egyetlen jatekos, akinek messivel sem volt jo viszonya a klubon belul. ezt maga ter stegen nyilatkozta az elmult evekben. egy maganak valo figura, amivel nincs gond, csak teljesen alkalmatlan arra, hogy egy oltozonek egy mindenki altal elismert vezetoje legyen. egy jo kapitany nem megy szembe a csapat erdekeivel, akkor sem, ha azok esetleg keresztezik az egyeni erdekeit. ter stegen sosem volt es nem is lesz jo kapitany.
Chino
Llegenda del Barça

2025.07.25. 10:54:57

Peter írta:
Az teljesen kizárt, ha egy játékos sérülése érinti a Liga szabályzat adta új játékos regisztrálási lehetőségét, hogy arról a sérült játékos bemondása alapján döntenek.
Szerintem egyáltalán nem kizárt. Ha több sérült esetén engedélyezik az igazolást a ligán belül, nem hiszem hogy ilyen esetre nem lenne valamilyen precedens. Lásd a Braithwaite transzfert.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.07.25. 01:02:41

Christensen is meddig volt "sérült" az előző szezonban? Találunk majd valami kiskaput, ha akarunk.

Én a történetben azt tartom gyakorlatilag fontosnak, hogy a négy kapusból hogy lesz így három. Mivel ter-Stegen így senkinek nem fog kelleni, biztosan a nyakunkon ragad, és még jövő nyáron sem jár le a szerződése. Egy újabb példa arra, hogy miért nem jók az 5 éves szerződések. Bevethetetlen, és értékes helyeket blokkol, pénzügyi értelemben is.
Peter
Director del Fútbol

szbsz
Capitá del Barça

2025.07.24. 21:46:05

Frank Rijkaard írta:
2025.07.24. 17:54:17
remelem mindenki tudja, hogy miert irta ki ezt, es miert hangsulyozta ki, hogy 2 honap alatt felepulne, de az orvosok 3 honapot mondanak.
ha egy jatekos serulesenek hossza legalabb 4 honap, akkor a liga szabalyai szerint egy uj jatekost lehet regisztralni a fizetesenek 80%-ert.

en nagyon sok mindennel nem ertek egyet, amit a vezetoseg csinal. az evek ota tarto regisztralasi mizeria is kizarolag az o saruk.

DE

soha, de soha nem lattam meg olyat, hogy egy jatekos azert kiirja a rehabilitacio hosszanak idejet, hogy betartson a sajat csapatanak. ennek az insta posztnak semmi mas lenyege nem volt, csak hogy lehetetlenne tegye egy uj jatekos regisztralasat, mert tudja, hogy nem szamolnak vele.

nalam ez emberileg egy csapatkapitanytol nem fer bele. ez fuggetlenul attol, hogy a vezetoseg milyen minosegben vegzi a munkajat, a media mennyire tamad valakit, a sajto hogy viselkedik veled.

nagyon sokadik ilyen lepes ez mar tole. mindenkinek jobb lenne, ha tavozna vegre. sem a teljesitmenye, sem az emberi hozzaallasa nem eleg mar ahhoz, hogy a klubnal maradjon.
Az IG posztjában annyit mondott, hogy előző alakalommal kb. két hónap volt mire felépült, most meg valószínűleg három lesz elővigyázatosságból, az orvosok szerint.

Nem tudom ebből, hogy jött le neked az, hogy be akar tartani a csapatnak???? :D
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.07.24. 19:30:44

Frank Rijkaard írta:
remelem mindenki tudja, hogy miert irta ki ezt, es miert hangsulyozta ki, hogy 2 honap alatt felepulne, de az orvosok 3 honapot mondanak.
ha egy jatekos serulesenek hossza legalabb 4 honap, akkor a liga szabalyai szerint egy uj jatekost lehet regisztralni a fizetesenek 80%-ert.

en nagyon sok mindennel nem ertek egyet, amit a vezetoseg csinal. az evek ota tarto regisztralasi mizeria is kizarolag az o saruk.

DE

soha, de soha nem lattam meg olyat, hogy egy jatekos azert kiirja a rehabilitacio hosszanak idejet, hogy betartson a sajat csapatanak. ennek az insta posztnak semmi mas lenyege nem volt, csak hogy lehetetlenne tegye egy uj jatekos regisztralasat, mert tudja, hogy nem szamolnak vele.

nalam ez emberileg egy csapatkapitanytol nem fer bele. ez fuggetlenul attol, hogy a vezetoseg milyen minosegben vegzi a munkajat, a media mennyire tamad valakit, a sajto hogy viselkedik veled.

nagyon sokadik ilyen lepes ez mar tole. mindenkinek jobb lenne, ha tavozna vegre. sem a teljesitmenye, sem az emberi hozzaallasa nem eleg mar ahhoz, hogy a klubnal maradjon.
Azért az sem gyakori hogy egy ilyen dolgot maga a játékos jelent be, idővel mindennel, a hírek szerint a Barca orvosai szerint meg nem 2-3 hónapot mondanak hanem 4+-t. Az mindenesetre biztos hogy nem az első furcsa viselkedése, ha visszaemlékezünk az omniózus " én készen állok a játékra"-féle interjúira, nagy bejelentéseire pont 1-1 sorsdöntő meccs előtt.

Jut eszembe, honnan jött hirtelen ez a hátsérülés, lehet tudni mikor szedte össze és miért nem akkor műttette meg amikor amúgy is fixen 7-8 hónapra ki volt dőlve?

Ha ez a bejelentgetősdi lekerekített visszatérési idővel tényleg netto direkt kicseszés a klub ellen én Laportáék helyében simán kiregisztrálnám az egész szezonra, aztán nézhet.
gránit
Director del Fútbol

2025.07.24. 18:10:51

Valószínűleg ezért várták meg Szczesny szerződésének lejártát, és ezért hosszabbítottak vele csak utána. Jelenleg van 2 regisztrált kapusunk, ha Szczesny-t is regisztrálják, betelik a 3 hely, és nem marad hely Joan Garciának. Így a bizonytalanságra való tekintettel Szczesny-t a talonban hagyhatták, hogy ha se ter-Stegen, se Pena nem távozik, még mindig maradjon hely Garciának. Ha pedig valaki távozik, marad hely Garciának és Szczesny-nek is, alighanem utóbbit szánják 2. számú kapusnak.
Frank Rijkaard
Capitá del Barça

DE

soadroli
Llegenda del Barça

2025.07.24. 17:14:46

Most írta ki:
Dear Culers,
I wear the colors and jersey of FC Barcelona with great pride, whether on or off the pitch, in moments of success and in difficult times. Today is a personally difficult day for me.
Physically and athletically, I feel in very good shape, although unfortunately I am not free from pain. After intensive discussions with the FC Barcelona medical team and external experts, the quickest and safest way for me to fully recover is through back surgery.
After my last operation on my back, I returned to the pitch after 66 days—almost two months; this time, the doctors believe about three months will be necessary as a precaution, to avoid any risks.
Emotionally, it hurts a lot not being able to support the team during this time. Fortunately, the rehabilitation is manageable and the road back is clear.
I will keep you updated on my recovery and I sincerely want to thank you all, dear Culers, for always being by my side.
Don’t worry—I’ll be back!
Yours,
Marc
Kép
sneco7
Capitá del Barça

2025.07.22. 14:52:32

Troym írta:
2025.07.17. 16:38:55
Nekem laikusként olyasminek tűnik a sztori, hogy visszatérése óta a mutatói, játéka, mozgástartománya, akármi alapján látható lehet visszaesés, de ugye félti a munkáját és majd akár ebben az állapotban megmutatja, hogy milyen jó, viszont mivel közölték vele, hogy itt véget ért a játékos karrierje, akkor viszont rendbe rakja magát mielőtt lelép.
Addig is kapja innen a fizetést és ki tudja átment volna-e orvosin bárhol.

4 kapusunk van, de csak akkor lehet valaki el/kölcsönadni akár télen, ha regisztrálva van az illető, így Penát muszáj eladni, csak a valóságban az egyik ifista lesza 3.sz kapus télig.
Ez a leghülyébb pontja ennek a pénzügyi szabályozásnak...valakit nem tudsz regisztrálni,mert nincs pénzed rá,de azért eladni sem tudod,nehogy pénzt tudjál csinálni belőle... #-o
soadroli
Llegenda del Barça

2025.07.22. 11:00:02

ma se edzett a csapattal, eddig még egyszer se az új szezonban. Rashfordnak ma van az első.
Kép
Troym
Llegenda del Barça

2025.07.17. 16:38:55

Nekem laikusként olyasminek tűnik a sztori, hogy visszatérése óta a mutatói, játéka, mozgástartománya, akármi alapján látható lehet visszaesés, de ugye félti a munkáját és majd akár ebben az állapotban megmutatja, hogy milyen jó, viszont mivel közölték vele, hogy itt véget ért a játékos karrierje, akkor viszont rendbe rakja magát mielőtt lelép.
Addig is kapja innen a fizetést és ki tudja átment volna-e orvosin bárhol.

4 kapusunk van, de csak akkor lehet valaki el/kölcsönadni akár télen, ha regisztrálva van az illető, így Penát muszáj eladni, csak a valóságban az egyik ifista lesza 3.sz kapus télig.
Válasz küldése