Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Akkor miért is védi a klubunk érdekeit a hosszútávú szerződés? Egyáltalán nem védi.
Őszintén, pályafutása csúcsán mikor akart a Barcelonából bárki távozni? Tud erre példát valaki? Nem akar innen távozni pályafutása csúcsán a világon senki. Annak a félelemnek nincs alapja, hogy 2 éves szerződések esetén majd ránk licitálnak. Inkább az ellekező véglet a jellemző, hogy sorra ragadnak a nyakunkon olyan koloncok, akiktől a klub már szabadulna, de nem tud. De ők mégis benne vannak a tutiban, a hosszú távú szerződések miatt, ami a játékosoknak kedvez.
Teljesen egyet kell értenem Andrissal. Az 5-6 éves, vagy még annél is hosszabb szerződések nem kizárólag, de főleg a klub érdekeit szolgálják. Az, hogy nem emlékszünk olyanra, hogy vissza tudtunk volna tartani egy játékost, az nem a szerződések hibája. Elég csak körülnézni a körülöttünk lévő piacon. A hosszú szerződések miatt vannak óriási átigazolási összegek. Mert ha mindenkinek csak 1-2 év lenne a szerződése, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy nem lennének ekkora átigazolások.
Az 5-6 éves szerződések kizárólag a játékosok érdekeit védik. Messin kívül egy példa nem rémlik arra, hogy egy játékos a távozását követelte, de mi visszatartottuk, és maradnia kellett. Szerződéslejárat előtt eligazolni akaró játékosból se sok volt. Ellenkező példából annál több van, amikor valakitől mi szabadultunk volna, de a játékos röhögve maradt pénzt keresni. Az 5-6 éves szerződés a játékosok érdekeit védi. Aláírnak 5-6 évre, és benne vannak a tutiban, a klub meg reménykedhet, hogy nem robbannak le és nem maradnak a nyakunkon. Ez az eset is kizárólag ter Stegennek kedvez. A klub már szabadulna tőle, de ha ter Stegen nem akar menni, még közel 20 millió eurót lehúzhat a klubról, anélkül, hogy egy meccsen is játszana. Ne vicceljünk, a hosszútávú szerződések csak a játékosoknak jók.
Azért azt tisztázzuk, hogy a klub annyit tett ellene, hogy hozott egy másik kapust, aki vélhetően magasabb teljesítményt fog nyújtani nála. Ehhez minden klubnak joga van, nem kell a játékos beleegyezése. Az, hogy ez neki nem tetszik, érthető, de ha jól emlékszem az elmúlt 2 évben egyáltalán nem lehetett rá számítani... Van egy szerződése töltse ki, küzdjön meg a helyéért, legyen jobb a másiknál. Ha nem megy semmi gond, van hely a padon. Ha ez sem tetszik akkor meg kell próbálni egy másik csapatot, ilyen egyszerű. Ezt én nem látom a részéről. Az orvosi papírjainak aláírásával gondolom nem volt probléma az elmúlt években... Volt egy pár. Ez főleg akkor érdekes, ha a válogatottban sérül meg valaki, ami után a klub kompenzációt is kap.
Kicsit távolodva a konkrét TS ügytől, de általánosságban most kb milliárdos GDPR és jóégtudja milyen egyéb bírságokról beszélünk, ha a világon a legszenzitívebb egészségügyi adatokat anyagi előnyszerzés céljából Laportáék egy sportági szervezetnek kiadják adott fél engedélye és beleegyezése nélkül.
Én arra a vonalra vagyok kíváncsi, hogy miért kell az aláírása?jclayton írta: ↑2025.08.06. 09:39:52Mégis hogy küzdhetne a helyéért, ha ki akarják regisztrálni?Faramuci69 írta: ↑2025.08.05. 21:12:11Maradjon ha akar. Legyen sértődött. Ez a papír visszatartás már nem igazán fér bele. Így nem reagálhat egy kapitány, még ha nagyon megbántották sem. Az ő részéről az lett volna korrekt, ha azt mondja marad, küzd a helyéért. Ha ezután nem játszatják, akkor így járt.![]()
Mégis hogy küzdhetne a helyéért, ha ki akarják regisztrálni?Faramuci69 írta: ↑2025.08.05. 21:12:11Maradjon ha akar. Legyen sértődött. Ez a papír visszatartás már nem igazán fér bele. Így nem reagálhat egy kapitány, még ha nagyon megbántották sem. Az ő részéről az lett volna korrekt, ha azt mondja marad, küzd a helyéért. Ha ezután nem játszatják, akkor így járt.
Íratlan szabály, ha sérült vagy akkor segíted a klubot azzal, hogy engeded helyetted regisztráljanak addig mást.Chino írta: ↑2025.08.05. 15:26:22
Már a műtétnél is kibukott ez az egész, egy játékos csak úgy nem szokta kidobálni a visszatérését, mielőtt azt a klub hivatalosan nem kommunikálja vagy döntene erről.
De ha most ezeket az előzetes pro kontra dolgokat félretesszük, hogy ki a hibás stb. a jelenlegiu helyzet fekete fehér. Nem arról van szó, hogy megjelennek cikkek, hogy a vezetőség ezt vagy azt mondta a játékosnak vagy fordítva. Olyan az egész La Liga történelmében nem fordult elő, hogy egy játékos ne járuljon hozzá , hogy a leleteit megosszák a liga orvosi bizottságával.
Nyilvánvaló, hogy a klubnak az lenne az érdeke, hogy minél hosszabb időtartamú felépülést állapítsanak meg, de ez semmiben nem mentesíteni ter Stegent. Ha boldog boldogtalant titkolózással, simlisséggel vádolunk folyamatosan, ebben az esetben ez fokozottan igaz. Ha három hónap lenne miért ne vizsgálhatná meg egy független testület?
Nyilván. Viszont mindezt megspórolhattuk volna magunknak, ha 2023-ban nem 5 évre szerződünk vele. Úgy, hogy akkor már komoly sérülések voltak a háta mögött. Amit Inigo Martinezzel csinálunk, az például egy jó minta. Egy-egy éves szerződésekkel sasszézni előre, ha minden OK. Ezzel lehetőséget adunk magunknak arra is, hogy elköszönjünk attól, aki már nem kell, így nem fog évekre a nyakunkon ragadni. Ha meg minden OK, lehet újabb egy újabb évvel hosszabbítani. Azt például jól csinálták (persze az ő fizetését lehetett volna akár csökkenteni is, de maga a +1 év koncepciója jó). De ter Stegennel megint elkövették az ősi hibát, akár három évig is ihatjuk a levét, és csak a játékoson múlik, hogy évekre megszívat-e minket, az ő kezében vagyunk.
Mindkét fél érthető. Ennyi pénzért igenis szólni kell az edzőnek, főleg ha a meccs tét nélküli. Stégent is megértem. Ha jogos, ha nem jogos, azért ez még is csak 3,5 millió.Troym írta: ↑2025.08.05. 21:51:40Szerintem generáltunk magunknak egy új Umtiti ügyet, jöhet a 7 éves szerződésnyújtás, vagy valami hasonló stikli.
Ez melyik irányban érthető?Faramuci69 írta: ↑2025.08.05. 21:12:11Ezek után, nem játszott a szezon utolsó tét nélküli meccsén, így elesett 3.5 millió eurótól. Azt hiszem ez érthetően zavarta, de a klub álláspontja is érthető.
Ha aznap ő volt a legjobb, legfelkészültebb arra a posztra, és az edző szakmailag őt tette volna be, akkor nem lehet mentség a pénz.
Volt talán pár éve egy Demir nevű srác, akinél a játékpercek elértek valami limitet, onnantól 0 percet kapott, de hasonló mutatvány volt Roque kapcsán is, ahol a tétnélküli meccseken nem nagyon tették be, nehogy prémiumot kelljen fizetni.
Ha a sportvezetők átnyúlnak az edző feje felett, az nem oké kicsit sem.
Ha ellenben Flicknek nem kellett TS, akkor nyilván nem érdekes, hogy duzzog, hogy nem lett meg a 10 bajnokija és a pluszpénze.
Ez melyik irányban érthető?Faramuci69 írta: ↑2025.08.05. 21:12:11Ezek után, nem játszott a szezon utolsó tét nélküli meccsén, így elesett 3.5 millió eurótól. Azt hiszem ez érthetően zavarta, de a klub álláspontja is érthető.
Tök egyetértek veled, de nem ez a probléma. Nem a kockázatos stratégiai döntéssel van a gond,hanem azzal,hogy ha úgy tűnik,hogy nem nyertünk vele,akkor hisztizve felborítjuk az asztalt. Én nem tudom megítélni,hogy milyen távon mekkora kockázatok ezek és,hogy másik oldalról mennyit nyerünk egyébként,amiről nem beszélünk.gránit írta: ↑2025.08.05. 19:14:23A probléma megint az, hogy egy játékossal ezel évre szerződtünk.
2023-ban a világon semmi nem indokolta, hogy 2028-ig hosszabbítsunk vele, azok után, hogy már voltak komoly sérülései. Én elhiszem, hogy a hosszútávú megállapodások mellett is szólnak érvek, de összességében hatalmas kockázatot jelentenek, ami ide vezet.
Visszaidézem az egészet, szerintem megfogtad a lényeget.Chino írta: ↑2025.08.05. 15:26:22Nem igazán tartom reálisnak, hogy egyik napról a másikra történt a műtét mellett döntés, mikor végig az edzőteremben dolgozott és hátfájdalomra panaszkodott, illetve már jó ideje közölték vele, hogy csak harmadik számú kapus lehet itt. Nem kellene egyéb dolgokat sem kihagyni a felsorolásból. Nem derült égből villámcsapásként érkezett számára, hogy nem vele számolnak kezdőként.
Roony pedig teljesen irreleváns.
Már a műtétnél is kibukott ez az egész, egy játékos csak úgy nem szokta kidobálni a visszatérését, mielőtt azt a klub hivatalosan nem kommunikálja vagy döntene erről.
De ha most ezeket az előzetes pro kontra dolgokat félretesszük, hogy ki a hibás stb. a jelenlegiu helyzet fekete fehér. Nem arról van szó, hogy megjelennek cikkek, hogy a vezetőség ezt vagy azt mondta a játékosnak vagy fordítva. Olyan az egész La Liga történelmében nem fordult elő, hogy egy játékos ne járuljon hozzá , hogy a leleteit megosszák a liga orvosi bizottságával.
Joan Garcia leigazolása szerintem egy tipikus most vagy soha döntés volt, ha akkor nem lépnek felejtős JG, kezdő szintű játékost oda találni a jelenlegi helyzetben enyhén szólva is kilátástalan. Olyan csapatok vadásznak most kapusra, mint a City, Bayern, Inter.
Nyilvánvaló, hogy a klubnak az lenne az érdeke, hogy minél hosszabb időtartamú felépülést állapítsanak meg, de ez semmiben nem mentesíteni ter Stegent. Ha boldog boldogtalant titkolózással, simlisséggel vádolunk folyamatosan, ebben az esetben ez fokozottan igaz. Ha három hónap lenne miért ne vizsgálhatná meg egy független testület?
Nekem a németről moindig az volt a véleményem, hogy egy vérprofi sportoló és mindent ennek rendel alá, inkább elmegy játszani valahová, mintsem a padról/lelátóról lepörgesse a szerződését. Mivel jelenleg (de már jó ideje) az, hogy ő ebben a csapatban többet védeni fog több mint kérdéses, ami esélyes, hogy a karrierjének is a végét jelenti, pedig vagy két jó éve lehetett volna és a válogatottság sem lett volna elérhetetlen. Egy VB-vel visszavonulni szerintem szebb lezárása lett volna a pályafutásának.
Ha minden igaz vagy ma délután vagy holnap összeülnek a felek, hogy megvitassák a dolgokat, remélem születik valami kompromisszum.
Nagyon egyetértek veled. Én nem tudom más klubnál mi van, mert nem követem olyan szorosan, de nehéz elhinnem, hogy ennyire szabályosan tolják ezt a médián keresztüli sunyi hadjáratot egy-egy ember ellen, akit éppen valamire akarnak kényszeríteni...
Nem igazán tartom reálisnak, hogy egyik napról a másikra történt a műtét mellett döntés, mikor végig az edzőteremben dolgozott és hátfájdalomra panaszkodott, illetve már jó ideje közölték vele, hogy csak harmadik számú kapus lehet itt. Nem kellene egyéb dolgokat sem kihagyni a felsorolásból. Nem derült égből villámcsapásként érkezett számára, hogy nem vele számolnak kezdőként.FCBsteve írta: ↑2025.08.05. 14:08:24Tegyük még hozzá:Atlantis írta: ↑2025.08.05. 13:29:24Egy vicces adalék az egészhez, a médiából:
"Barcelona: szabotálja kapustársa benevezését Ter Stegen"
"A német azonban láthatóan nem kíván így a klub segítségére lenni, mely továbbra sem tudta regisztrálni sem Joan Garcíát, sem Marcus Rashfordot, ahogyan ez hiányzik még Wojciech Szczęsny és Roony Bardghji esetében is."
A dátumok:
2025. június 18 - Joan Garcia megérkezik
2025. július 07 - Szczesny hosszabbít
2025. július 14 - Roony megérkezik
2025. július 23. - Rashford megérkezik
2025. július 24 - Ter Stegen a műtét mellett dönt, hivatalos
2025. július 29. - Ter Stegent megműtik
2025 augusztus 05 - Ter Stegen a hibás, hogy nem tudjuk regisztrálni azokat a játékosokat, akiket azelőtt igazoltunk, hogy kiderült volna a hátproblémája és a műtét.![]()
Lehet csak én nem értek a dátumokhoz... csak mintha megint az lenne, hogy a klubb valamit elnézett, és most másra kenik a problémát.
2025. Június 08: Európa Liga meccsen előjönnek hátfájdalmai
Ha ez lenne a cél, akkor "szemétkedés" nélkül is padozhat, lelátózhat évekig. Ha meg komolyan védeni akar, akkor ezek után aligha fog. Más csapatban nyilván lenne esélye, de ahhoz meg távoznia kéne, amit láthatóan nem akar.Troym írta: ↑2025.08.05. 14:24:40
A szerződése jelen állás szerint tovább tart, mint Decoé, Laportáé, de akár Flické, de nagy valószínűséggel nem fog játszani már itt. Ő maga, 34 évesen hátsérüléssel ki tudja milyen jövőképpel rendelkezik, lehet úgy van vele, hogy még 3 évig kapja az évi tízmilliót, lehetne rosszabb is az élet.