sansz írta: ↑2025.01.12. 23:30:46
...így meg onnantól szenvedtünk.
...Szerintem az is, hogy nem Lewa ment le akkor. Teljesen alkalmatlan az az ember egy emberhátrányos, sokat futós kontrázó játékra...
A többivel egyetértek.
Az első: nézzük máshogy: szerintem annyira nem szenvedtünk. Igen, ahhot képest, hogy a magmában találták volna magukat, igen, de alig voltunk egyáltalán alárendeltek, és állítom, ha még akarunk is menni előre, még az a minimális sem lett volna meg. Gyakorlatilag maga a játék
kiegyenlítődött emberhátrányban. Ezt szenvedésnek meg lehetett élni, mert előtte egy BL győztes szintű csapat focizott egy LL kiesés ellen menekülővel, akkora volt a különbség.
Ez szerintem óriási fegyvertény. Nálam spec. nagyobb ez az 5-2 így, mint egy 9-1 lett volna, vagy 11-1, ha Camát jogosan kiszórják. Ebben több mentális erőt, több karaktert látok, ami hosszabb távon kamatozhat. Megmutattuk más oldalról magunkat, és amit a Flick topikban is írtam, a német szerintem hatalmasat javított a szervezettségünkön védekezésben eleve, sőt, tippre speciálisan a 10 emberes játékra is felkészült, mindenki csukott szemmel tudta így is, hol legyen. Utólag, hogy tudjuk, nem lett belőle baj, azt mondom, hogy szinte örülök, hogy megtörtént a kiállítás, és még így is teljesen higgadtan, stabilan végigfociztuk a meccset. Ez volt az igazi erődemonstráció, 3 ballondor jelölt támadót tartottunk nullán 10 emberrel.
Lewyt IS le lehetett volna vinni, de szerintem 100%-ban csak Yamal lehetett a jogos. 17 éves széthajtott gyerek, sérülésből visszatérve, és amúgy a meccs előtt is fájt a bokája, 5-6 környékén még olyan cikkek jöttek, hogy nem is tudja vállalni a meccset. És 100-szor pótolhatatlanabb, mint a lengyel, sokkal jobban kell rá vigyázni.
Amúgy 2 hónapja tragédia már Lewy, de ma pont jó volt. Tizit leveszem, bár nyilván 1-1-nél azt be is kell tudni lőni, de az a gólpassz is zseniális volt, meg úgy általában most kivételesen ha már helyzetbe rég nem tud keveredni, jól tartotta meg a labdákat, hasznos bójacenterként dolgozott. Ettől még őt is le lehetett volna vinni, tényleg full felesleges volt a pályára, de mindenképp csak Yamal után.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy