Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 13505
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2024.01.25. 21:30:12

Camp Nou99 írta:
2024.01.25. 10:16:43
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... elona.html Ezekkel a bocsánatkérésekkel tele van a padlás.
Most komoly? Szerinted a 15 évesnek kéne a Barcát ott tartani azon a szinten, ahol történelmi alapon nagycsapatként kéne tartózkodnia?

Ilyen a játékoskeretünk. Igazán nem értem, miért nem tudjuk már kollektíven elfogadni azt, hogy a játékoskeretünk az elsőtől az utolsóig kiátlagolva, és a létszámot is belekalkulálva egy középcsapattá redukál minket. Ez a valóság, és kész. Nem tudunk rajta javítani, ezzel kell főzni.

Tegnap szerintem kb mindenki megtett minden tőle telhetőt, egy rossz szavunk sem lehet RÁJUK. A helyzetünkre lehet, de arról se a szerencsétlen tinik, se a sérült nagyok, se az állandó hányattatást elviselni képes maréknyi klasszisunk nem tehet. Btw, szerintem az edző sem, de ettől hangos a Xavi topik, szóval ezt a részt itt ne nyissuk meg második frontnak.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
andras953
Jugador del Barça
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2020.06.14. 09:35:42

2024.01.25. 18:33:04

Andris írta éjszaka:
...."Az élőt olvasva sajnos nagyon elszomorodtam ma is időnként."

Én meg az élőt látva lettem szomorú.

Nem az a baj, ha akármilyen kritikák érik a csapatot vagy Xavit, hanem hogy gyengén játszik a csapat.
Nem kizárólag akkor vagyunk jó Barca szurkolók, ha dícsérjük és mentegetjük a csapat rossz játékát.

Én most megpróbálom dícsérni őket ahogy tőlem telik :

Pena óriási kapus, minden lövést kivéd, amit belerúgnak, az ötösön belül minden belőtt-beívelt labdára rá is mozdulna, ha akarna. A gólvonalon állva nagyon szívesen kivetődne az ötösön belülre szélről belőtt labdákra is, de akkor piszkos lenne a meze, sőt őrizetlenül kellene hagynia az igen szeretett gólvonalát is. Ugyanezen okból tartózkodik a kifutásoktól és labdalehúzásoktól is.

Koundé a maximumot hozza ki magából, van ritmusérzéke a megelőző szereléshez, jól hozza ki és játsza meg a labdát, csak ezt ritkán teszi, továbbá majdnem olyan gyors és majdnem olyan jól szerel, mint amilyen egy jó védő.

Araujo a védősor legjobbja akaratban, fizikumban, futósebességben, azonban helyezkedésben, fordulékonyságban túlságosan elnéző a villámgyorsan irányt váltó robbanékony csatárokkal szemben.

Christensen megbízhatóan látja el védői feladatát (már ha nem sérült), csak futóverseny megnyerésével és testközeli ütközéses védekezéssel-szereléssel meg ne bízzák.

Balde a csapat robbanékony ifjú titánja, hátul érett játékával remekül szerel és helyezkedik, elöl kismerhetetlenül cselez és bead.Volt, hogy emberhez is.

Cancelo kétlábas szegény és még csak most tanulja a Barca csapatjátékát, ezért most még el kell néznünk neki, hogy hátrálás helyett keményen szerel, gyorsan és pontosan előrefelé passzol, körbeadogatás helyett felfut, cselez, betör a 16-osra és a legjobbak rúgótechnikájával gólt lő.

Fort született védő, jobboldalt még többre képes, jobb Koundénál-SR-nél-Baldénál, nem csoda ha ritkán játszik. Ha idővel fizikailag még tovább erősödik - kihagyhatatlan lesz a cserepadról.

Cubarsi a jövő Araujoja, legrosszabb esetben Christensenje. Addig viszont még sok spenótot kell ennie.

SR egy-két meccs kivételével megbízhatóan hozza a tőle elvárható játékot - tartja róla az ellenfél is.

Pedri legjobb kocogó-és marathonfutónk a csapatban, mindenkit utólérő vágtái és szerelései élményszámba mennek. Kiemelkedő fizikai erejét sporszerúen alkalmazza a kemény ütközéseinél. Bajban van az ellenfél, ha mellette kéni elvinni a labdát. Ritkán sérült, remekül lő távolról. Hátrányai a kis területen való cselezés, a pontos passzok és a jó helyzetfelismerés.

De Jong a középpályásaink közül több mindenben kiemelkedik. Egyik erénye a gyors labdakihozatal, melyet a labda látszólagos babusgatásával és a labdával végzett hasznos forgolódásával fűszerez. Ezzel pedig annyira meglepi az ellenfeleket, hogy azok tanácstalanul visszazárkóznak a saját kapujuk elé. De Jong az ellenállhatatlan körbepasszolgatós játékstílusunknak egyik fontos láncszeme, bár olykor érthetetlen módon váratlanul megiramodik és felviszi a labdát az ellenfél 16-osáig, mellyel alaposan meglepi mindkét csapat tagjait. Bizonytalan kimenetelű gólpasszokkal szerencsére már csak ritkán kísérletezik.Vannak azért hibái is: majdnem végig bírja a meccseket erővel, amikor a 60. percben illene elfáradni. Szerelni próbál, amikor hátrálhatna is.De ezeken még lesz ideje változtatni, ha máshova nem igazol.

Gündogan csapatunk legerősebb játékosa úgy támadásban, mint védekezésben. Az etalon. Fiatal kora ellenére átjátszhatatlan pillére középpályás védekezésünknek , köszönhetően meccset végig futó fizikumának, kemény ütközéseinek és páratlan gyorsaságával végrehajtott magabiztos szereléseinek . Amikor az ellenfél támadásaival olykor hátraér a tizenhatosunkon belülre is, ott ácsorgásával úgy megzavarja ellenfeleit, hogy azok sokszor fölé rúgják meglepetésükben a labdát.
Támadásainkat mintaszerűen lassítja, gyorsaságát sok-sok sétával és hasznos kocogással leplezi. Megtévesztésből sokszor hagyja magát leszerelni vagy szándékosan rossz helyre passzol, szóval igen fifikás játékos. Érthető, hogy lecserélhetetlen és kihagyhatatlan.

Fermin a középpályánk fiatal reménysége. Csak csereként alkalmazzuk, nehogy az ellenfél kiismerhesse erényeit. Átlagosnak álcázott tehetségére külön veszélyt jelentenének a meccstapasztalatok.
Ha Gavihoz hasonló harcosságát levetkőzi - középpályás játékunkba jól fog illeszkedni.

Yamal a cselezőképességével, a megfelelő gyorsaságával, na meg testi erejével a jobbszélső poszt jogos tulajdonosa. Majdnem kétlábas. Ha nincs dolgozatírás az iskolában - a játéka igen dícséretes. Mire befejezi az iskolát , eldől mekkora játékos is lesz. Túl keveset játszatják, így nem tud egészségesebben fejlődni és lesérülni sem.

Raphinha megéri a pénzét. Az még vitatott, hogy nekünk vagy a Leedsnek. Villámgyors kétlábas vonalszélső, tökélyre fejlesztett kedvenc játékeleme a védelmek mögé kerülés a szélen való elfutással, majd onnan betörni a 16-osra és kapura lőni vagy a tisztán érkezőnek bepasszolni. Ritkán passzol hátrafelé, erre nincs is szüksége, mivel leszerelhetetlen cselkirály. Példaértékűek a beadásai, helyzetkihasználása és a fizikuma. Fegyelmezettsége is legendás. Ami talán a szemére vethető, az az igen jó ballábas rúgótechnikája, mert emiatt minden helyzetből kapura óhajt lőni - tovább növelve figyelemre méltó góleredményességét.Középpályán játszva képességei nagyobb hasznára lenne a csapatnak (a Cancelo-De Jong páros mellett játszva), de oda nem fér be, vagy azt senki nem akarja.

Lewandowszki erős, gyors gólerős játékára, küzdenitudására nagy szüksége van a csapatnak, akkor is, amikor a pályán van.Még csak 36 éves.
A kapusok is ilyentájt érnek be, Lewa elég magas is hozzá...

Ferran bombaigazolás volt. Pedig Guardiolának nagyon kellett, ahogy E.Garcia is. Nem volt olcsó, de azóta már bizonyított. Hogy pontosan miket is, az jelenleg még vita tárgya. Mindenesetre ehhez a játékhoz fejben nagyon erős, ráadásul önzetlen is. A labdát többször lekezeli, mint nem. Ha a kaput meglátja, minden helyzetből minden irányba bátran lő. Fölé-mellé-mindenfelé. Mint egy hajóágyú.
Gólokat ugyan rúg, de a helyzetei legtöbbjét elpuskázza - mondhatná egy felületes szurkoló, aki a játékos lelkivilágát nem nézi, csak a meccset. Az idei szezonja jobb a korábbinál. (Ráértünk volna jövőre leigazolni)

Felix kimagasló képességű játékos, aki kimagasló játékot nyújt majd minden hatodik meccsén. Élő példája annak, hogy hozzállással és edzésmunkával hova juthat egy remek adottságú játékos.Technikai képzettségét csak akaratereje, testi-lelki szívóssága, küzdenitudása valamint szembetűnő játékkedve múlja felül. (De az nagyon.)
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7252
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2024.01.25. 16:05:15

Ronaldinho&Barca írta:
2024.01.25. 13:02:05
bence0330 írta:
2024.01.25. 09:40:15
Az, hogy mi annyit fizettünk érte, nem jelenti azt, hogy annyi az értéke. Jelenleg pontosan ugyanannyira becsülik a két játékos értékét amúgy. Nem csak a gólok, impact, clutch, cselek, védekezésben szerintem mind üti már most a szintjét Yamal, az elmúlt hetekben meg már inkább jobb. Úgy decemberig nem nagyon értettem, mit keres a pályán, de rossz már akkor sem volt. De egy ideje megérkezett.

Meg hát ha Dembélé beragadt karrierjére egy szót akarunk mondani, akkor nálam az a szó a "csalódás", szóval semmiképp se legyen ilyen. Salah karrier kinézhet neki szerintem, hozzá kell hasonlítani, vagy legelső körben egy Saka-hoz, bár a natúr tehetsége több az övénél.

Persze a legjobb lenne, ha nem hasonlíthatnánk senkihez, de ez lehetetlen. :)
Azért Dembele tudásától még rohadt messze van Yamal és akkor finoman fogalmaztam. Ígéretes, maradjunk annyiban. Ennyi erővel Ft meg egy VIlla. :) Tegnap két ordító nagy ziccere volt amit kihagyott, lehet 16 éves de ő kapja meg a lehetőséget, ha a 87.-ben azt berúgja szinte biztos továbbmegyünk, mert a 2. félidőben szépen brusztoltunk, Araujo is feljavult. Ez mind megítélés kérdése. Én piszok mód örülnék ha itt lenne a francia, mert most a támadó játékosunk egy 16 éves kis taknyoson múlik.. Dembelenek sokkal nagyobb ráhatása volt a játékra, sokkal nagyobb veszélyt jelentett, mind sebességben, mind 1-1 elleni játékban, sokkal agilisebb volt, de kár is összehasonlítani egy ifistával, teljesen máshol tart a két játékos a pályafutásában. Yamal tegnap tovább rúghatott volna minket, de őt védjük, Xavit meg szokás szerint szidja mindenki, ezért szép a foci.
Annak ellenére, hogy én sem akarom korán hypolni, mindenféle csoda jelzőt aggatni rá, sőt a franciát is nagyon kedveltem, nagyon sajnáltam, de tegnap is ő volt az egyetlen, aki bármi veszélyt tudott okozni.
És hogy rajta verjük el a port a kiesést az egyrészt nevetséges másrészt indokolatlan. Ha nincs a pályán, nulla offenzivitás lett volna a játékunkban. És azt sem mondanám, hogy 1 vs 1-ben rosszabb lenne a franciánál.
De ott van az a faktor is, hogy közel sem olyan bátor még, mint akár csak egy 19-20 éves, ahogy idősödik, több tapasztalata lesz, úgy fog egyre többet vállalni.
Mondhatjuk, hogy bezzeg, ha azt a helyzetet belövi... De azt inkább felejtsük el, hogy egyedül ő lőtt gólt, méghozzá egy klasszis megoldással, ami nélkül még X se lett volna.

Amit legkevésbé értettem, hogy mi volt ez a rengeteg ívelgetés. Földön még meg tudtuk tartani a labdát, építkezni, de folyamatosan elkezdtünk ívelgetni ami szinte kivétel nélkül a baszkoknál kötött ki.
Nekem Koundé passzhatékonysága is meglepett. Szemre olyan 60, legfeljebb 70 %-nak tűnt. Bár lehet, hogy a rövid hátrapasszok húzták fel, mert előre totál vakon volt.
Minden percben vártam, hogy tűnjön fel Cancelo, de biztosan nem volt még jól, ha Balde helyett is Fort állt be.

Az a félidei szünet nagyon nem kellett, pedig általában a második félidőre szoktunk feljavulni, de az nem változott, hogy a meccs elején az öltözőben maradtak a fejek.

Ter Stegen visszatéréséig pedig számolom a perceket.
Forca Barca!!!!
safranek
Barça B
Hozzászólások: 38
Csatlakozott: 2023.12.03. 13:55:10

2024.01.25. 13:28:09

Most megneztem Dembele statokat amikor 18 eves volt: 26 meccsen 12 gol es 5 ast (rennes)
Avatar
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4422
Csatlakozott: 2007.10.02. 19:49:32

2024.01.25. 13:02:05

bence0330 írta:
2024.01.25. 09:40:15
Az, hogy mi annyit fizettünk érte, nem jelenti azt, hogy annyi az értéke. Jelenleg pontosan ugyanannyira becsülik a két játékos értékét amúgy. Nem csak a gólok, impact, clutch, cselek, védekezésben szerintem mind üti már most a szintjét Yamal, az elmúlt hetekben meg már inkább jobb. Úgy decemberig nem nagyon értettem, mit keres a pályán, de rossz már akkor sem volt. De egy ideje megérkezett.

Meg hát ha Dembélé beragadt karrierjére egy szót akarunk mondani, akkor nálam az a szó a "csalódás", szóval semmiképp se legyen ilyen. Salah karrier kinézhet neki szerintem, hozzá kell hasonlítani, vagy legelső körben egy Saka-hoz, bár a natúr tehetsége több az övénél.

Persze a legjobb lenne, ha nem hasonlíthatnánk senkihez, de ez lehetetlen. :)
Azért Dembele tudásától még rohadt messze van Yamal és akkor finoman fogalmaztam. Ígéretes, maradjunk annyiban. Ennyi erővel Ft meg egy VIlla. :) Tegnap két ordító nagy ziccere volt amit kihagyott, lehet 16 éves de ő kapja meg a lehetőséget, ha a 87.-ben azt berúgja szinte biztos továbbmegyünk, mert a 2. félidőben szépen brusztoltunk, Araujo is feljavult. Ez mind megítélés kérdése. Én piszok mód örülnék ha itt lenne a francia, mert most a támadó játékosunk egy 16 éves kis taknyoson múlik.. Dembelenek sokkal nagyobb ráhatása volt a játékra, sokkal nagyobb veszélyt jelentett, mind sebességben, mind 1-1 elleni játékban, sokkal agilisebb volt, de kár is összehasonlítani egy ifistával, teljesen máshol tart a két játékos a pályafutásában. Yamal tegnap tovább rúghatott volna minket, de őt védjük, Xavit meg szokás szerint szidja mindenki, ezért szép a foci.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6617
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.01.25. 11:11:19

Amúgy jól értem, hogy ezek szerint nem is tudtunk volna kiállni a kupában egy B csapattal a szabályok szerint? (Mármint oké, Romeu meg SR-el igen, de fiatalokkal nem).
ter Stegen; Baldé - Christensen - Araujo - Koundé; De Jong - Pedri - Gavi; Dembélé - Lewy - Raphinha
Okoska
Barça B
Hozzászólások: 72
Csatlakozott: 2023.12.11. 17:07:42

2024.01.25. 10:46:16

Én nem bánom.
Egyedül Yamalt sajnálom, hogy két ekkora ziccert kihagyott.
A bajnokság, BL a prioritás. Túl vékony a keret, hogy mindenhol helyt álljanak.
Én már az arabokhoz is egy erős B-vel mentem volna, hogy az alapkezdők közül tudjanak pihenni.
Ráadásul most még Balde is kidőlt, Eriksen is megrokkant....
Nem bántom Xavit, mert nagyon nehéz így csapatot építeni.
Avatar
Camp Nou99
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 344
Csatlakozott: 2020.05.31. 14:32:47
Tartózkodási hely: Surány

2024.01.25. 10:16:43

https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... elona.html Ezekkel a bocsánatkérésekkel tele van a padlás.
safranek
Barça B
Hozzászólások: 38
Csatlakozott: 2023.12.03. 13:55:10

2024.01.25. 09:52:11

De ha nincs penz igazolni es a kolcsonjatekosok megtartasara is keves az esely, akkor a fiatalokat kell nyomatni. Lehet nem lesznek nagy sztarok, de ha megmutatjak magukat, akkor legalabb penzt lehet beloluk csinalni. Kolcsonjatekosokra a las palmas epitsen, ne egy barcelona. A nagy csapatok adnak kolcson, nem ok vesznek kolcsonbe.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2302
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2024.01.25. 09:45:55

Én azt gondolom, hogy túl sok fiatalt nincs értelme egyszerre a pályára küldeni. Ez már nem egy utánpótláscsapat. Itt már kupákért megy a küzdelem, ez itt már élesben megy. Nem egy egyenes kieséses rendszerben kell próbálgatni, tesztelni a játékosokat. Nyilván jó, hogy van a felnőtt csapat mögött egy olyan bázis, amiből olcsón fel lehet hozni embereket, lehet tömködni a lyukakat, sérülések esetén van hová nyúlni. Sokkal olcsóbb is, mint a piacról beszerezni a peremembert. De ha telerakjuk kölykökkel a felnőtt csapatot, akkor a felnőtt csapatot visszarántjuk egy kölyökcsapat szintjére. Lesz, aki majd beépül a csapatba, és lesz, aki nem. Minden évben felmerülnek olyan nevek az utánpótlásból, akik aztán nevenincs csapatoknál kötnek ki, és kb soha többet nem hallunk felőlük. Kellenek a fiatalok, de kellenek a pályafutásuk csúcsán levő és rutinos játékosok, mentorok is. Egyetlen évet sem lehet véleményem szerint feladni egy fiatalítós dömpingért (már csak azért sem, mert nem mindegyik fog megragadni a felnőtt csapatban). A felnőtt csapat nem tesztelde.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6617
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.01.25. 09:40:15

Az, hogy mi annyit fizettünk érte, nem jelenti azt, hogy annyi az értéke. Jelenleg pontosan ugyanannyira becsülik a két játékos értékét amúgy. Nem csak a gólok, impact, clutch, cselek, védekezésben szerintem mind üti már most a szintjét Yamal, az elmúlt hetekben meg már inkább jobb. Úgy decemberig nem nagyon értettem, mit keres a pályán, de rossz már akkor sem volt. De egy ideje megérkezett.

Meg hát ha Dembélé beragadt karrierjére egy szót akarunk mondani, akkor nálam az a szó a "csalódás", szóval semmiképp se legyen ilyen. Salah karrier kinézhet neki szerintem, hozzá kell hasonlítani, vagy legelső körben egy Saka-hoz, bár a natúr tehetsége több az övénél.

Persze a legjobb lenne, ha nem hasonlíthatnánk senkihez, de ez lehetetlen. :)
ter Stegen; Baldé - Christensen - Araujo - Koundé; De Jong - Pedri - Gavi; Dembélé - Lewy - Raphinha
safranek
Barça B
Hozzászólások: 38
Csatlakozott: 2023.12.03. 13:55:10

2024.01.25. 09:34:43

Azert dembele egy 100m+ euros jatekos es eleg nagy impactje volt a csapat jatekara. Lehet, hogy nem lott annyi golt, de azert europa klasszis jatekos. Remeljuk jobb lesz Yamal, de az a szint is mar kivalo. Meglatjuk, remeljuk nem lesz annyi serulese es fejben is jobb lesz, mint a francia.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6617
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.01.25. 09:26:32

Az borzasztó lenne, ha Yamalnak csak egy Dembélé féle karrier nézne ki, amikor már most hozza a szintjét, sőt, 16 évesen gólerősebb nála. (Egészen konkrétan kevesebb perc alatt van annyi gólpontja, mint a franciának :D :D ) Ha "csak" odáig jut, az azt jelenti, hogy valami kettétörte a karrierjét.
És a franciával ellentétben úgy védekezik és melózik, mint a güzü, legyen bármi is az. Ő már most jobb, mint Dembélé.

Amúgy egyetértek, nekem ez tetszett az elmúlt 2 meccsen, azon túl, hogy élvezetes meccsek is voltak: Xavi fiatalít, csapatot épít. Már a szent tehetne sem teljesen sérthetetlen, és bár sokszor nincs más alternatíva a fiatalok helyett, néha azért mégiscsak lenne.
ter Stegen; Baldé - Christensen - Araujo - Koundé; De Jong - Pedri - Gavi; Dembélé - Lewy - Raphinha
safranek
Barça B
Hozzászólások: 38
Csatlakozott: 2023.12.03. 13:55:10

2024.01.25. 09:16:21

Nem tudom Cancelonal van e valami serulese, de nekem ugy tunik, hogy Xavi elengedte az azonnali sikerek hajszolasat es a csapatepitesre tette le a voksat (szerintem helyesen). Felix is csak csere volt (nem is tett a meccshez erdemben semmit a beallasa), tehat a kolcsonjatekosok ele helyezte a meglevo fiatal mag felepiteset. Lehet 2-3 ev ramegy bajnoki cim nelkul (de ez sem vennem biztosra), de ez a jarhato ut. Yamalnak siman kinez egy Dembele fele karrier, ami sajat akademiarol nagyon jo. Jobb volt a bilbao, pedig a biro velunk volt.
Troym
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2380
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2024.01.25. 08:46:10

FCBsteve írta:
2024.01.25. 08:42:07
És akkor SR nem kerül pályára?

Be kellett volna rúgni a helyzet(ek)et, nagyobb keret, kevesebb egyéni hiba, stb - ezeken múlott, nem a Yamal/Fermin cserén
Írtam, hogy így is maradt még cserénk.
Magyarán minden cserén túl is még cserélhetett volna Xavi.

A helyzeteinket meg azért nem rúgtuk be, mert ilyen meccset nem bír egy 16 éves végig, egyszerűen elfogyott a végére a koncentrációja, ezért nem lőtt be 100%os helyzeteket. Na ezért kellett volna Fermin bejöjjön. Nem ez az egyetlen összetevője a vereségnek, csak az egyik a sokból.
Ter Stegen - Kounde - Araujo - Christensen - Balde - De Jong - Pedri - Gündogan - Raphinha - Yamal - Lewandowski
FCBsteve
Capitá del Barça
Hozzászólások: 599
Csatlakozott: 2022.05.30. 16:19:05

2024.01.25. 08:42:07

Troym írta:
2024.01.25. 08:34:47
FCBsteve írta:
2024.01.25. 08:30:16
Pedrit cserélni kellett, mert látványosan fáradt volt, pontatlan, eladott labdák, stb.
Volt még cserelehetőségünk, tehát Pedri cserén túl is be lehetett volna hozni Femint Yamal helyett, az is frissített volna a csapaton és semmilyen fiatal játékos limitbe nem ütközött volna.
És akkor SR nem kerül pályára?

Be kellett volna rúgni a helyzet(ek)et, nagyobb keret, kevesebb egyéni hiba, stb - ezeken múlott, nem a Yamal/Fermin cserén
Troym
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2380
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2024.01.25. 08:34:47

FCBsteve írta:
2024.01.25. 08:30:16
Pedrit cserélni kellett, mert látványosan fáradt volt, pontatlan, eladott labdák, stb.
Volt még cserelehetőségünk, tehát Pedri cserén túl is be lehetett volna hozni Femint Yamal helyett, az is frissített volna a csapaton és semmilyen fiatal játékos limitbe nem ütközött volna.
Ter Stegen - Kounde - Araujo - Christensen - Balde - De Jong - Pedri - Gündogan - Raphinha - Yamal - Lewandowski
FCBsteve
Capitá del Barça
Hozzászólások: 599
Csatlakozott: 2022.05.30. 16:19:05

2024.01.25. 08:30:16

Troym írta:
2024.01.25. 08:18:16
Deluigi írta:
2024.01.25. 07:28:06

pontosabban max 3 ifjusagi jatekos lehet egyidoben a palyan, ezert nem Fermin allt be
Most magatoknak mondtok ellent, mert Yamal helyére simán bejöhetett volna, ő ugyanúgy ifjúsági játékos, tehát nem lett volna több ifjúsági játékos a pályán.
Pedrit cserélni kellett, mert látványosan fáradt volt, pontatlan, eladott labdák, stb.

De, toltunk egy jó meccset, Athletic időszakos mezőnybeli fölénye ellenére simán megvan a meccs, ha üres kapuba sikerül begurítani a labdát...
Így is döntetlen lett!!!
Hosszabbításban, fáradtan, benne volt a vereség, ez van - kár érte...

Nem összehasonlítási alap, de a "verhetetlen" Girona (a csodaedzővel) a Mallorca ellen esett ki...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FCBsteve 2024.01.25. 08:36:51-kor.
Troym
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2380
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2024.01.25. 08:18:16

Deluigi írta:
2024.01.25. 07:28:06
FCBsteve írta:
2024.01.25. 01:27:56
Fermin (és társai) becseréléset hiányoló embereknek fel kell hívjam a figyelmét, hogy a kupában legalább 7 felnőtt játékosnak kell játszania...
Habár pontosan nem követtem, de eléggé a határon lehettünk - nem biztos, hogy azt cserélhetett Xavi, akit akart volna...
pontosabban max 3 ifjusagi jatekos lehet egyidoben a palyan, ezert nem Fermin allt be
Most magatoknak mondtok ellent, mert Yamal helyére simán bejöhetett volna, ő ugyanúgy ifjúsági játékos, tehát nem lett volna több ifjúsági játékos a pályán.
Ter Stegen - Kounde - Araujo - Christensen - Balde - De Jong - Pedri - Gündogan - Raphinha - Yamal - Lewandowski
Avatar
Deluigi
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1777
Csatlakozott: 2021.06.08. 22:25:50
Tartózkodási hely: Szekelyudvarhely

2024.01.25. 07:28:06

FCBsteve írta:
2024.01.25. 01:27:56
Fermin (és társai) becseréléset hiányoló embereknek fel kell hívjam a figyelmét, hogy a kupában legalább 7 felnőtt játékosnak kell játszania...
Habár pontosan nem követtem, de eléggé a határon lehettünk - nem biztos, hogy azt cserélhetett Xavi, akit akart volna...
pontosabban max 3 ifjusagi jatekos lehet egyidoben a palyan, ezert nem Fermin allt be
Avatar
ElBartimaeus
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2164
Csatlakozott: 2009.03.25. 00:11:43
Tartózkodási hely: Budapest

2024.01.25. 02:08:50

fa4hu írta:
2024.01.25. 00:18:55
Andris írta:
2024.01.25. 00:07:14
Senkinek nem ronek fel semmit, abszolut keteselyes meccs volt, hatalmas es izgalmas csata, nagyon jo ellenfellel.

Emelt fovel mehetnek haza a sracok, azt gondolom.

Sztem a hiba leginkabb ott van, hogy negy fronton akarunk helytallni egy olyan kerettel, amivel ketton se nagyon lehet. Sajna, de ez a valosag, es nincs is igazan felelose, ebben a helyzetben vagyunk es kesz. Hosszu lesz a kilabalas, ahogy ezt paran mondogatjuk is folyton.

Az elot olvasva sajnos nagyon elszomorodtam ma is idonkent.

Hajra!
Hamarosan egy front sem lesz már, így viszont pénz sem. Az elkövetkező két évet csapatépítésre kell fordítani, többségében fiatalokat játszatni, akikkel hosszú távú szerződést tudnak kötni kevés pénzért. Szóval az öregeket kispadra kell ültetni, aki el akar menni, elengedni, és ne várjunk komolyabb eredményt két évig. Viszont ha marad ez a mostani vegyes felállás, két év múlva sem lesz eredmény.
Egész pontosan ez történik, amióta Xavi idejött. Sajnos ez a barca, itt minden esetben szükséges a győzelem, a versenyben maradás. Én azt gondolom, hogy igenis van egy jó irány, de borzasztó kevés a játékos még hozzá, és cserébe folyamat sérülnek meg kulcsszereplők.

A mai meccs felét láttam csak, a bilbao nagyon szervezett volt, le a kalappal előttük. Nehéz meccsre számítottam, ami stimmelt is, azt hiányoltam leginkább, hogy a tátongó tereket 1-2 ritmusváltással annyira ritkán játszottuk meg. A mozgás megvolt, de annyira kevesen vállalnak be két kényszerítőt egymás után, amivel simán szét lehetett volna zilálni őket. Amikor megtörtént mégis, rendre eljutottunk a 16-os vonaláig.

Végül ismét ki kell emelni a nagyon fiatalokat: Yamal gól, meg számtalan helyzet, 2 hatalmas ziccer, amiből az egyiket ő maga hozta össze olyan harcossággal, amire nagyon nagy szükségünk van. Cubarsi elképesztő tanár, olyan indításai voltak, full váratlan húzások. Eskü megpróbálnám őt pivotban később. Elképesztő, hogyan lát a pályán és milyen nyugalommal, pontosan teszi-veszi a labdát. És Fort is nagyot ment, kifejezetten jól vette ki a részét a támadásokból, kisebb összjátékokból. Az egész csapatból rajtuk (meg Gavin, esetleg Pedrin) érzem leginkább azt a magabiztosságot a labdával, hogy merjenek váratlan, pontosat és határozottat húzni, gyorsan, akár kis területen is.
FCBsteve
Capitá del Barça
Hozzászólások: 599
Csatlakozott: 2022.05.30. 16:19:05

2024.01.25. 01:27:56

Fermin (és társai) becseréléset hiányoló embereknek fel kell hívjam a figyelmét, hogy a kupában legalább 7 felnőtt játékosnak kell játszania...
Habár pontosan nem követtem, de eléggé a határon lehettünk - nem biztos, hogy azt cserélhetett Xavi, akit akart volna...
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 6617
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.01.25. 01:18:36

Fernando írta:
2024.01.25. 00:38:37
Az viszont erthetetlen hogy hogy tud igy egy Fermin, Roque partvonalra kerulni. Teljesen pofara megy ez Xavinal... Felix, Fermin, Romeu, Roque mintha keretben sem lenne.
Roque az érkezése óta kisebb kellemetlenséggel küszködik, nem jegelve van.
Fermín rendszeresen beáll csereként, Felix is, sőt, pár héttel ezelőttig lecserélhetetlen kezdő volt.
Romeunak örülök, hogy nem áll be.
ter Stegen; Baldé - Christensen - Araujo - Koundé; De Jong - Pedri - Gavi; Dembélé - Lewy - Raphinha
sansz
Capitá del Barça
Hozzászólások: 841
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2024.01.25. 01:00:21

Messa írta:
2024.01.25. 00:39:43

A Bilbaoba akárki állt be, daráltak, nyomtak, futottak végig. Nálunk meg a csapat fele lépni sem bírt már a 75.perc után.

Én nem is ide vezetném le, ahogy Koundénál írtad, hogy milyen indiszponáltnak tűnt, na kb a csapat jó részére is ez a jó szó. Én azt láttam, hogy a bilbaoiak hajtanak, küzdenek, hullafáradtak, egy-egy sprint után többeken is azt látom, hogy a fülükön veszik a levegőt, majd' összeesnek.
A mieinktől úgy igazán nem is láttam azt a fáradtságot, vagyis nem sokaktól. Nem csapatként hajtottunk, csak mindenki elfocizott a saját stílusában és kész.
Avatar
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása
Hozzászólások: 3668
Csatlakozott: 2007.10.20. 20:59:24
Tartózkodási hely: Aba/Székesfehérvár

2024.01.25. 00:39:43

Az ifikre nem tudok egy rossz szót sem mondani, Fort idegen poszton csereként beállva megkapja a világ egyik legjobb szélsőjét emberének, utána meg a testvérét. Tökös gyerek, szépen helytállt, Cubarsi és Yamal szintén. Guiu megint pikpakk helyzetbe tudott kerülni, nem sokon múlt hogy nem verte be.

Erőben, kondícióban vert meg minket a Bilbao. Valverde nagyon jól cserélt, Xavi sajnos most nagyon érthetetlenül.

Cancelo nem értem minek ült a padon ha negyed órára sem jó, a döglassú évek óta formán kívül lévő SR-t bedobni egy ilyen meccsre ahol ekkora az iram, megmagyarázhatatlan, főleg hogy ott volt opciónak Fermin aki mindig 110%on pörög és egy igazi energiabomba. Kounde az egész meccsen indiszponált volt, a végén már azt sem tudta milyen rendezvényen van. Yamal széthajtotta magát, Pedri szintén.

A Bilbaoba akárki állt be, daráltak, nyomtak, futottak végig. Nálunk meg a csapat fele lépni sem bírt már a 75.perc után.

Nem tudjuk mi lett volna ha, de kicsit tökösebb edzői húzásokkal szerintem ez ma meglehetett volna. Nagy kár érte, mert messze a kupára volt a legnagyobb esélyünk. Jó eséllyel idén semmit nem nyerünk.
Nico Williams egy igazi állat, hatalmas meccse volt.

Ha a Napoli is kifingat minket a nyolcaddöntőben, az egy igen vékony szezon lesz, és nem vagyok benne biztos hogy Xavi alatt nem dőlne össze a pad.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Válasz küldése
cron