bence0330 írta: ↑2024.10.24. 02:49:18
Megint oktatott, mint egy meccs kivételével az egész szezonban.
Kicsit megijedtem, mert idén egy rossz meccse volt a Monaco ellen, de az olyan rossz, amit én nem csak tőle, mástól sem sűrűn láttam az elmúlt években. És ezt a meccset is úgy kezdte 20 percig, na mondom itt baj lesz. Aztán megtalálta önmagát, szerencsére ez nagy meccsen is sikerült neki, ez biztos hatalmas önbizalmat jelent majd. A középpályánk pedig onnantól kezdve stabilizálódott, és simán felvettük ott a versenyt a németekkel. A második félidőben volt 3-4 eset is, mikor 3 embereket küldött el finom testcselekkel. Ha nem is végig, de nagyrészt uralta a középpályát.
Én is valahogy hasonlóan érzem, habár én annyira nem ijedtem meg a Monaco meccstől, az egy teljesen más mérkőzés volt, a csapat is eléggé szétesett a kiállítás után és senki nem tudott igazán kiemelkedni. Ahogy például sok laza meccs sem adott (Valladolid, Girona stb.) sem ad egyénekre lebontva releváns képet.
A Bl-ben ezért sem vontam volna le sok lényeges következtetést, mert a franciák elleniből (plusz a sérültek) annyira lehet kiindulni, mint a Young Boys-ból.
Nekem inkább az volt a félelmem, hogy olyan posztra keveredett, mégpedig tartósan, ami az ő szempontjából iszonyatosan idegen. Ráadásul nem egy klasszis vkp-val van párban. Ami külön tetszik, hogy az egész csapatból Yamal után az ő játéka a leglátványosabb, neki vannak leginkább olyan megmozdulásai, amitől tátva marad az ember szája. Azok a szlalomozások, ahogy 2-3 hagy ott, mintha Init látnám, sarkazások a tizenhatoson belül, testcselek emellé rengeteg szerelés, labdaszerzés és végre termelni is elég jól kezd.
Nem akarok másik két topicban is írogatni, de szerintem illik megemlíteni a Casádó-Fermin-Olmo triót is. Az előbbbi iszonyatosan felnőtt a feladathoz, nem látványos, de a feladatát meccsről-meccsre tökéletesen ellátja, mintha már évek óta ezen a szinten játszana. Ferminről pedig nem sok szó esik, de két 100%-os ziccert is előkészített az orvosi szobából visszatérve, amellett jó értelemben agresszív, ha ilyen embert tudunk behozni padról nőnek az esélyek minden fronton, Gavival kéz a kézben. Olmo pedig egy zseni. Olyyan mintha már vagy két éve itt játszana, percek alatt olyan hatással tud lenni a játékra, ami szerintem nem egyszer fog fordítást eredményezni. Tegnap is, ahogy beszállt képtelenek voltak mregállítani, csukott szemmel tudta ki-hol van, 10 perc alatt pedig kiosztott kis túlzással 2 assist értékű labdát. Lehet, hogy egy vkp sokkal inkább kellett volna, de ha Nicoval összevetem szerintem jobban jártunk vele.
Nyilván még a bajnokság elején járunk és lehet, hogy a Clasicón belefutunk egy vereségbe (ha választani lehetett volna és inkább a szombati győzelemnek örülnék jobban), de azért több erős csapattal is összefutottunk már és teljesen rendben voltak.