Ronald Araújo

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.06. 14:05:06

bence0330 írta:
2025.03.06. 13:47:54
Rosszul írták ki szerintem is, a közelben nem volt kb Araujo, Inigo balhézott (jogosan).
Én is így gondoltam, ráadásul Araujo csapatkapitány, akinek azért engedni szokták, ha pedig valami durvát mondott volna, akkor simán kiszórják. Viszont kétszer is ki volt írva, azt hittem, hogy az elsőt tévesen írták ki és Inigoé, a későbbi pedig valóban Araujoé volt. Bár Martinez sem dumáért kapta, hanem mert földhöz vágta a sípcsontvédőjét. Ezért igazából nem haragudtam rá, akár szezon off-os sérülés is lehetett volna, ráadásul megtorlatlan maradt.
De van például ilyen oldal is:

https://www.fotmob.com/matches/barcelon ... ica/2sv14h

Illetve , ahol mindkettőjüknek fel van tüntetve, ezért voltam meglőve.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.03.06. 13:47:54

Rosszul írták ki szerintem is, a közelben nem volt kb Araujo, Inigo balhézott (jogosan).
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.06. 13:42:23

Chino írta:
2025.03.06. 13:33:30
Valaki segítsen nekem, mert fogalmam sincs, hogy végül kapott-e sárgát vagy sem. Van olyan oldal, ahol szerepel van ahol nem. A közvetítésben tisztán emlékszem, hogy írták, de aztán 5-10 perccel később is odatettek egyet, úgyhogy már fogalmam sincs mi az igazság. Mellesleg nem tudom mit mondhatott, ha beszédért kapta, csapatkapitányként elég durva lehetett, ő konzultálhat a bíróval. Otamendi egész meccsen vörös fejjel mászott a bíró arcába minden második ítéletnél.
Jó lenne ha nem lenne egy második neki, kh-ként könnyebben beszedhet még egyet, főleg, hogy IM-nek is kettő van.
https://www.uefa.com/uefachampionsleagu ... tatistics/
Elvileg 1 sárgát kaptunk, és azt Inigora írták
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.06. 13:33:30

Valaki segítsen nekem, mert fogalmam sincs, hogy végül kapott-e sárgát vagy sem. Van olyan oldal, ahol szerepel van ahol nem. A közvetítésben tisztán emlékszem, hogy írták, de aztán 5-10 perccel később is odatettek egyet, úgyhogy már fogalmam sincs mi az igazság. Mellesleg nem tudom mit mondhatott, ha beszédért kapta, csapatkapitányként elég durva lehetett, ő konzultálhat a bíróval. Otamendi egész meccsen vörös fejjel mászott a bíró arcába minden második ítéletnél.
Jó lenne ha nem lenne egy második neki, kh-ként könnyebben beszedhet még egyet, főleg, hogy IM-nek is kettő van.
Forca Barca!!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.03.02. 22:06:46

Nagy meccse volt ma. Nagyszerű, hogy ebben a szezonban több védőnk is jól teljesít, de én továbbra is úgy gondolom, hogy ő a top. A foci csapatsport, és ma már nagyon sokat számít a csapatszintű védekezés, de tőle már láttuk, ha a ez nem műkődik jól, ő akkor is képes állni a sarat, ha pedig hátrámnyban vagyunk és menni kell előre, ott is képes pluszt adni. Ez pedig a BL-ben aranyat érhet. Oké, tavaly a PSG elllen elcseszte, de Ramos is kilőtte a 11-est a világból 2012-ben, aztán meg 14-ben meg 16-ban ő volt a nyerőemebr. Araújo-ban hasonló erőt és engergiát látok. Idén ugyan elbdoldohulunk Inigoval és Cubarsival, de hosszútávon biztos lesz olyan, amikor csapatszinten nem leszünk ilyen jól, akkor pedig ők kevesek lesznek szvsz, szóval nem szabad az urut elherdálni!
PR42
Barça B

2025.03.02. 15:53:48

bence0330 írta:
2025.03.02. 11:00:24
Én simán el tudom képzelni Cubarsit vkp poszton. Én eleve Christensenhez látom hasonlónak a mozgásában, noha a dán gyorsabb nyilván. A kicsi cserében egy fokkal labdabiztosabb. Még lehetne próbálni, ha mindhárom jó védőnket pályán akarjunk tartani néha.
https://www.youtube.com/watch?v=uRFo4FSdrdE
Gyerekek. Tessék megnézni ezt a videót. Busi, Casado, Frenki más típusok, ők nem jöhettek szóba összehasonlításból, itt igazából magam ellen dolgozok, mert a többieknél a különbség még nagyobb lenne. Christensen DMF videót nem találtam. Szóval maradt összehasonlításnak Eric, akiről találtam is videót.
Szóval tessék megnézni és figyelni milyen helyzetekben kap labdát, és milyen testhelyzetben, és mennyi ideje van, és mit várnak el tőle a társak és az edző.

https://www.youtube.com/watch?v=qOpvWDTSvCk
Aztán pedig itt van egy Cubarsi videó. Az összes labdájánál tessék megállítani, és megnézni hol van a VKP és milyen testhelyzetben.
Na akkor miben erős Cubarsi? Felemelt fejjel az ellenfél kapuja felé nézve vonaltörő labdákat osztani a letámadás ellen.

Én nem azt mondom hogy nem lenne képes Cubarsi VKP-t játszani...
Ha Eric és Christensen képes, akkor bárki. Cubarsi is mininum türhető VKP lenne.

Én azt mondom még egyszer utoljára hogy pazarlás a legjobb hosszú labdás emberünket játszatni egy olyan poszton ahol a meccs 90%-t nyomás alatt, vagy háttal az ellenfél kapujának kell töltenie, és esélye összesen 10ből 1x van felemelt fejjel és kellő idővel rendelkezve indítani.

Ez pazarlás.

De ez sem elég, és még egyszer, de ezt is utoljára. A körítás az, hogy küldjük fel Cubarsit oda, csak azért hogy cserébe játszhasson Araujo.
Magyarul, a legjobb labdásunkat veszítsük el hátulról, és kerüljön be helyette a leggyengébb labdás, ezt írtátok többen.

Ez már pazarlás + hülyeség egyben.

Ha Araujonak kelleneke a percek majd pihen valaki.
Hátrányban, egy nagyon nagyon mély bunker ellen el tudnám képzelni talán hogy Inigo-Cubarsi és Eric egyszerre játszon hátha meglát valaki egy lyukat valahol.. de akkor meg minek Araujo?
Ha meg van egy csatár akit meg kell fogni és kell Araujo ereje akkor már rég baj van, mert erre van kitalálva a lestaktika. Mindesetre ilyenkor talán lehet hogy egy Inigo-Araujo páros előtt játszhatna Cubarsi, amennyiben de csak akkor ha Eric sérült és Frenkie/Casado éppen szintén off.
Amúgy meg minek?
bence0330

2025.03.02. 11:00:24

Én simán el tudom képzelni Cubarsit vkp poszton. Én eleve Christensenhez látom hasonlónak a mozgásában, noha a dán gyorsabb nyilván. A kicsi cserében egy fokkal labdabiztosabb. Még lehetne próbálni, ha mindhárom jó védőnket pályán akarjunk tartani néha.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.03.02. 10:56:19

Kovbal88 írta:
2025.03.02. 10:48:19
gránit írta:
2025.03.02. 10:28:40
Egy vkp miért ne osztogathatna hosszú labdákat? Szerintem itt ment el tavaly a továbbjutásunk, miután Christensen kisárgázta magát. Tudtuk, hogy a PSG jönni fog, és nagyon fog támadni. Kulcsfontosságú lett volna egy ember már a védelmi vonalunk elé, hogy felfogja a rohamokat. Ez a szerepkör teljesen hiányzott, én Cubarsí-t már a megelőző bajnokikon bevetettem volna ezen a poszton, és őt raktam volna oda.

Araújo sajnos tavaly is nagyon sokat hibázott. Én nem csodálom, hogy nem alap kezdő.
Védekezésben Araújo nagyon jó, legalábbis régen iszonyat sokat jelentett hátul. Tény hog az utóbbi években nem ment neki, főleg sérülések hátráltatták. Én örülök, hogy maradt. Igazi vezér és ilyenek kellenek a csapatba.
Persze, én is örülök, hogy maradt. Kell a mélység. De nem csodálom, hogy nem kezdő, az utóbbi időkben benne volt a hiba.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.03.02. 10:48:19

gránit írta:
Egy vkp miért ne osztogathatna hosszú labdákat? Szerintem itt ment el tavaly a továbbjutásunk, miután Christensen kisárgázta magát. Tudtuk, hogy a PSG jönni fog, és nagyon fog támadni. Kulcsfontosságú lett volna egy ember már a védelmi vonalunk elé, hogy felfogja a rohamokat. Ez a szerepkör teljesen hiányzott, én Cubarsí-t már a megelőző bajnokikon bevetettem volna ezen a poszton, és őt raktam volna oda.

Araújo sajnos tavaly is nagyon sokat hibázott. Én nem csodálom, hogy nem alap kezdő.
Védekezésben Araújo nagyon jó, legalábbis régen iszonyat sokat jelentett hátul. Tény hog az utóbbi években nem ment neki, főleg sérülések hátráltatták. Én örülök, hogy maradt. Igazi vezér és ilyenek kellenek a csapatba.
gránit
Director del Fútbol

PR42
Barça B

2025.03.02. 09:21:46

pep71 írta:
2025.03.02. 06:13:35
Ha Christensen meg tudta oldani a vkp posztot akkor Cubarsi is képes rá. Cubarsi La masia nevelés, kétlem, h gondja lenne azzal, h úgy kell passzolnia , h háttal van az ellenfél kapujának és kevesebb ideje van nézelődni, de nyílván a puding próbája az éves.
Viszont ez a nem lassú, csak nem fordulékony szvsz pont fordítva van. Végsebességre nagyon lassú top szinten. Szerelésben nagyon jó, ha a csatár előtt tud maradni, akkor szinte mindig megnyeri a párharcot, rengeteg tiszta szereléssel.
Nem látom a kapcsolatot.

Cubarsi miben erős? Hosszú, vonaltörő labdákban, amit fejjel felfelé tud adni azoknak akik jönnek elkérni a labdát.
Christensen erős hosszú labdákban? Nem.
Cubarsi nagy erényét elveszítené VKP-ban? Igen.

Szóval akkor minek tegyük oda?
Azért nem raknám fel hogy Araujo játszhasson, annyit biztos nem ér.
Ha a kis passzokat meg is oldja OK, csak ha miénk a liga legjobb hosszú labdás védője akkor minek kérjük tőle hogy Busi szerűen köröm passzolgasson a presszing nyomorában?

Egyben igazat adok. Ha mondjuk már nincs senki más, és egy mély bunker ellen játszunk, esetleg hátrányban, akkor Inigo, Cubarsi és Eric is egyszerre jó ha fent van, volt is már rá példa. Ha egy sérült vagy ha van egy nagyon mobilis támadója az ellenfélnek akit ezek a srácok nem tudnak fogni, akkor lehet értelme hogy Inigo-Araujo fent, és Cubarsi vagy Eric VKP, amennyiben nincs se Frenkie, se Casado. De hát egyértelmű hogy ebben a legutolsó a sorban Cubarsi.

Christensennek pedig 26 perce van idén összesen, szóval nem mondanám hogy meg tudja oldani. Xavi alatt megoldogatta de akkor se volt minden tökéletes. Most magasabbre feltolt védelemnél pláne inkább kell fürge VKP mint torony magas és lassú. A Xavi féle Christensen DMF nekem is szimpi volt, de ebből nem indulnék ki.

Araujot Cubarsi mozgatásával pályára küldeni nem éri meg.
Akkor inkább pihenjen Cubarsi, sokkal egyszerűbb.
pep71
Entrenador del Barça

2025.03.02. 06:13:35

PR42 írta:
2025.03.01. 21:25:16
pep71 írta:
2025.03.01. 11:52:34

Amúgy engem nem zavarna , ha csere lenne es közben a védelem jó lenne, de sorra nyeli a gólokat a csapat, amiben bőven benne vannak a két KH hibái(főleg Cubarsi). Az tény, h előrejátékban sokkal jobb, de akkor próbálná meg VKP-ban, sztem nagyon illene oda és ő tud szerelni is.
Elnézést hogy lusta vagyok átvinni Cubarsi topikjába.
A lényeg hogy Cubarsit óriási hiba lenne VKP-ba tenni.

Cubarsi fejjel felfelé az ellenfél kapuja felé fordulva erős.

A VKP az a saját kapuja felé nézve, az ellenfél kapujának háttal várja a labdát a védőktől és próbál vagy lefordulni vagy kis mozgásokkal kis passzokkal kikerülni a presszingből.
A legritkábban fordul elő hogy a VKP szembe fordul az ellenfél kapujával és van ideje megnézni hova lőheti a passzt.

Teljesen más lehetőségek és feladatok rejlenek a VKP és a KH posztok között.
A másik pedig a fürgeség. Cubarsi nem lassú túlzottan csak éppen nem fordulékony.

On:
Araujo akkor fog játszani ha jó lesz edzésen ez ilyen egyszerű.
Flick szerintem hétről hétre szépen mutatja hogy az játszik akinek a mentalitása rendben és aki kifogásolhatatlan állapotban van.
Ezért került nagyon lassan meccsbe Gavi is és Frenkie is, aztán most már főleg utóbbi egyre jobb de sokáig csak ült.
Most éppen Olmo is sokáig ült és kezd játszogatni.
Fatit be se teszi pedig egészséges.

Teljesen más lehet az elvárás mint a korábbi években, edzés intenzitást tekintve. Araujo is fog játszani, betenné szerintem ha bízna benne.
Valami nem megy neki, vagy a les taktika, vagy nem harcol elég keményen edzésen.
Cubarsi és Inigo nagyon jó labdával, szóval az egyértelmű pozitívum.
Lehet hogy Araujoban a labdával van a gond, és amiatt nem bízik Flick.
Ez lehet Flick fejében, úgy fejtem a szitut.

Személyesen én örülnék ha játszana Araujo, kell a pihi a KH-knak mert egyre több a hiba mostanában.
Felőlem Koundé helyett is játszhatna Araujo jobb védőt, mert Koundé is egyre fáradtabb.

Luxos padoztatni Araujot ennyi fáradt védő mellett. Ha meg nem fáradtak akkor ne hibázzanak..
Ha Christensen meg tudta oldani a vkp posztot akkor Cubarsi is képes rá. Cubarsi La masia nevelés, kétlem, h gondja lenne azzal, h úgy kell passzolnia , h háttal van az ellenfél kapujának és kevesebb ideje van nézelődni, de nyílván a puding próbája az éves.
Viszont ez a nem lassú, csak nem fordulékony szvsz pont fordítva van. Végsebességre nagyon lassú top szinten. Szerelésben nagyon jó, ha a csatár előtt tud maradni, akkor szinte mindig megnyeri a párharcot, rengeteg tiszta szereléssel.
PR42
Barça B

2025.03.01. 21:25:16

pep71 írta:

Amúgy engem nem zavarna , ha csere lenne es közben a védelem jó lenne, de sorra nyeli a gólokat a csapat, amiben bőven benne vannak a két KH hibái(főleg Cubarsi). Az tény, h előrejátékban sokkal jobb, de akkor próbálná meg VKP-ban, sztem nagyon illene oda és ő tud szerelni is.
Elnézést hogy lusta vagyok átvinni Cubarsi topikjába.
A lényeg hogy Cubarsit óriási hiba lenne VKP-ba tenni.

Cubarsi fejjel felfelé az ellenfél kapuja felé fordulva erős.

A VKP az a saját kapuja felé nézve, az ellenfél kapujának háttal várja a labdát a védőktől és próbál vagy lefordulni vagy kis mozgásokkal kis passzokkal kikerülni a presszingből.
A legritkábban fordul elő hogy a VKP szembe fordul az ellenfél kapujával és van ideje megnézni hova lőheti a passzt.

Teljesen más lehetőségek és feladatok rejlenek a VKP és a KH posztok között.
A másik pedig a fürgeség. Cubarsi nem lassú túlzottan csak éppen nem fordulékony.

On:
Araujo akkor fog játszani ha jó lesz edzésen ez ilyen egyszerű.
Flick szerintem hétről hétre szépen mutatja hogy az játszik akinek a mentalitása rendben és aki kifogásolhatatlan állapotban van.
Ezért került nagyon lassan meccsbe Gavi is és Frenkie is, aztán most már főleg utóbbi egyre jobb de sokáig csak ült.
Most éppen Olmo is sokáig ült és kezd játszogatni.
Fatit be se teszi pedig egészséges.

Teljesen más lehet az elvárás mint a korábbi években, edzés intenzitást tekintve. Araujo is fog játszani, betenné szerintem ha bízna benne.
Valami nem megy neki, vagy a les taktika, vagy nem harcol elég keményen edzésen.
Cubarsi és Inigo nagyon jó labdával, szóval az egyértelmű pozitívum.
Lehet hogy Araujoban a labdával van a gond, és amiatt nem bízik Flick.
Ez lehet Flick fejében, úgy fejtem a szitut.

Személyesen én örülnék ha játszana Araujo, kell a pihi a KH-knak mert egyre több a hiba mostanában.
Felőlem Koundé helyett is játszhatna Araujo jobb védőt, mert Koundé is egyre fáradtabb.

Luxos padoztatni Araujot ennyi fáradt védő mellett. Ha meg nem fáradtak akkor ne hibázzanak..
bence0330

2025.03.01. 20:32:52

FcBarcelona1 írta:
2025.03.01. 12:52:06
Szerintem nem 100%-os, és az ilyenekre a Flick féle stáb figyel (pl. Olmo is sokáig pihent, akkor is, amikor már papíron bevethető volt).
Alapvetően én is így gondolom, Flick nem szórakozik sérült játékosok mély vízbe dobásával. Viszont azt azért sanszosnak tartom, hogy ha mivel Ara hetek óta bevethető, ha jobbnak gondolná lényegesen a jelen gálakezdőnknél, akkor azért bedobná.

Én továbbra sem érzem azt, hogy a belső védőkön kapnánk néha 1-1 meccsen a sok gólt. Flicknél a támadók presszingje és a középpálya stabilitása dönti el ezt inkább. Előfordul, hogy ez az egész szétesik, és akkor sorra jöhet ránk az ellen zavartalanul, amivel senki nem bírna el. Az a baj, hogy a két amúgy elég jó csere középpályásuk pocsék formát mutat, DJ nagy nyomásnál soha nem volt 100%-os, a két szélsőnk szét van hajtva, de ha még ők is le vannak cserélve, nincs jó presszing, a centerünk meg száz éves, aki ebben annyira vesz részt amennyit tud. Továbbá ilyen esetekben a labdákat sem tudjuk megtartani, ami talán még nagyobb gond.

Szerintem mögöttük állhatna bárki. Amikor nagy ritkán így szétesik a dolog, nem nagyon van ellenszer, csak a csoda. Azért előtte meg meccsekig alig kaptunk gólt. Amíg előrébb stabilak vagyunk, rendben van a dolog. Szerintem ezért sem akarja Flick bolygatni őket, vagy pláne rizikózni Araujoval, ha nem teljesen 100%. Nem ezen múlik a dolog.
Sonoma
Capitá del Barça

2025.03.01. 19:31:49

pep71 írta:
2025.03.01. 04:39:04
Hagyjuk már ezt...egyre több meccsen fordul elő, hogy folyamatosan csődöt mond ez a lestaktika, hiába a nagy védőpárosod(Cubarsi és Inigo)..

Nem értem miért kell mindent is megmagyarázni..egyszerűen hülyeség, h Araujo nem kezdő(főleg, ha sorra jönnek a kapott gólok).
Akkor ezek szerint Araujo hazudott és nem akar játszani. Ennyi.
Alcantara írta:
2025.03.01. 15:37:58
Eriksen? Ő kicsoda nálunk?
A szertáros.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.01. 19:31:24

Alcantara írta:
Christensen akart lenni :)
Alcantara
Director del Fútbol

FcBarcelona1 írta:
Engem személy szerint aggaszt, hogy ennyire sérülékeny, így erőteljesen elgondolkodnék rajta, ha 60+ milliót ajánlanak érte, főleg ha jön Tah.
Továbbra is úgy gondolom, hogy Eriksen/Garcia egyike távozik, vagy lehet mindkettő, ha jön egy jhv is, mert akkor Kounde is játszhat középen a rotációban.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

Szerintem nem azért nem játszik, mert ne tudná kivitelezni azt, amit Flick kér. Azt még csak csak, hogy az Atletico ellen nem kezd, mert Flick úgy gondolja, hogy az Inigo-Cubarsi páros összeszokottabb.
Szerintem nem 100%-os, és az ilyenekre a Flick féle stáb figyel (pl. Olmo is sokáig pihent, akkor is, amikor már papíron bevethető volt).
Valószínűleg Araujo marad, azért hosszabbított, csak nem érezte úgy, hogy eléggé megbecsülik. Valószínűleg jogosan, több pénzt akart.
Engem személy szerint aggaszt, hogy ennyire sérülékeny, így erőteljesen elgondolkodnék rajta, ha 60+ milliót ajánlanak érte, főleg ha jön Tah.
Továbbra is úgy gondolom, hogy Eriksen/Garcia egyike távozik, vagy lehet mindkettő, ha jön egy jhv is, mert akkor Kounde is játszhat középen a rotációban.
bence0330

2025.03.01. 12:21:35

Cubarsi ebben a korban ezt nem bírhatja. 1-2 hónapig közel hibátlan volt, azóta nem az, de amit egyrészt a stílus eleve, másrészt a csere kp-csatársor rájuk enged a meccsek végén, az brutál terhelés. A 4-4-nél pl. Cubarsi rengeteg nagyot mentett, csak hát annyira jöttek át a végén a cserék után akadálytalanul a letámadásunkon és a középpályán, hogy szünet nélküli terhelést kaptak. Nem irigylem őket. Szerintem Araujo se bírta volna, és nem azért, mert gyengébb lenne, hanem kicsit a lehetetlen kategória felé halad ez a dolog ilyenkor. Részemről nem a védelemmel volt a fő gond, ők max csodát tehettek volna (Arában mondjuk ez pont benne van).
pep71
Entrenador del Barça

bence0330 írta:
2025.03.01. 08:51:51
A személyeskedéseidet szerintem visszafoghatnád. Többször elmondtam, hogy Nunez fejben összeomlott, és nem váltotta be az ígéreteket. Hol védeném? Merész tipp volt, ami azon alapult, hogy sokkal, de sokkal jobban focizik, mint Haaland (ez most is igaz nyilván), és ha csak félig-meddig megközelíti a gólokban, akkor részemről ő lenne a jobb játékos, de főleg azon, hogy Haaland kifejezetten sérülékeny volt, és úgy gondoltam, ez jó eséllyel folytatódhat, de Pep alatt teljesen eltűnt belőle.
De nem közelítette meg - pedig idén pláne lett volna rá esélye. Előre nehéz megítélni, kinek lesz nehéz egy súlyos mez. Nuneznek az volt. Most nézzek vissza dolgokat, amit te mondtál, nézzem meg, mi lett belőle téves? Az elmúlt két évből? Tényleg nem értem ezt. Azért örülök, hogy olyan fontos vagyok, hogy két évvel ezelőtti dolgot megjegyeztél tőlem. Igazán nem kell ezeket feljegyezni az emlékezetedben, de hízelgő. :)

Mit védek most? Konkrétan bemásoltam, amit Araujo mondott az esetről. :D Ő is hülyeségeket beszél magáról és a rendszerről?

És ez még csak nem is a véleményem volt, azt is leírtam többször, hogy nálam kezdő lenne gond nélkül, 1-2-t hibázna, de mára már simán beleszokott volna. Flick és a helyzet logikáját írtam le, hogy szerintem miért nem kezdő Araujo nála. Bár leginkább Ara mondta ezt el. Kvázi közvetítettem. Don't shoot the messenger. És tényleg, nem olyan nehéz ad hominem nélkül vitázni, próbáld ki. :)

És persze, Flick is tévedhet, néha meg is teszi. Nem tudom, most így van-e, szerintem igen, de azért nem egy egetverő tévedés nálam, ezeket a gólokat nem a védelmünk miatt kapjuk főleg, részemről. Remélem Ara kezd a hétvégén végre.
Mert majd hosszabbítás után Araujo azt fogja nyilatkozni, h Flick egy marha, simán kezdőnek kéne lennem.
Valószínűleg pont ezért nem akart hosszabbítani, illetve ezért van a 75 milliós kivásárlási ár ..
Szvsz lépni fog.
bence0330

2025.03.01. 08:51:51

A személyeskedéseidet szerintem visszafoghatnád. Többször elmondtam, hogy Nunez fejben összeomlott, és nem váltotta be az ígéreteket. Hol védeném? Merész tipp volt, ami azon alapult, hogy sokkal, de sokkal jobban focizik, mint Haaland (ez most is igaz nyilván), és ha csak félig-meddig megközelíti a gólokban, akkor részemről ő lenne a jobb játékos, de főleg azon, hogy Haaland kifejezetten sérülékeny volt, és úgy gondoltam, ez jó eséllyel folytatódhat, de Pep alatt teljesen eltűnt belőle.
De nem közelítette meg - pedig idén pláne lett volna rá esélye. Előre nehéz megítélni, kinek lesz nehéz egy súlyos mez. Nuneznek az volt. Most nézzek vissza dolgokat, amit te mondtál, nézzem meg, mi lett belőle téves? Az elmúlt két évből? Tényleg nem értem ezt. Azért örülök, hogy olyan fontos vagyok, hogy két évvel ezelőtti dolgot megjegyeztél tőlem. Igazán nem kell ezeket feljegyezni az emlékezetedben, de hízelgő. :)

Mit védek most? Konkrétan bemásoltam, amit Araujo mondott az esetről. :D Ő is hülyeségeket beszél magáról és a rendszerről?

És ez még csak nem is a véleményem volt, azt is leírtam többször, hogy nálam kezdő lenne gond nélkül, 1-2-t hibázna, de mára már simán beleszokott volna. Flick és a helyzet logikáját írtam le, hogy szerintem miért nem kezdő Araujo nála. Bár leginkább Ara mondta ezt el. Kvázi közvetítettem. Don't shoot the messenger. És tényleg, nem olyan nehéz ad hominem nélkül vitázni, próbáld ki. :)

És persze, Flick is tévedhet, néha meg is teszi. Nem tudom, most így van-e, szerintem igen, de azért nem egy egetverő tévedés nálam, ezeket a gólokat nem a védelmünk miatt kapjuk főleg, részemről. Remélem Ara kezd a hétvégén végre.
pep71
Entrenador del Barça

2025.03.01. 04:39:04

bence0330 írta:
2025.02.28. 22:58:13
Asszem nem nagyon lőttünk mellé azzal, hogy Arának bele kell tanulnia az új rendszerbe, annyira egyedi az egész, és hogy előszezon híján ez neki sokkal nehezebb lesz, mint a két alapkezdőnknek. Szó szerint ugyanezeket mondta el ő maga:

https://www.barcablaugranes.com/2025/2/ ... -barcelona

Araujo has told Diario Sport that it’s a completely new experience for him and that he’s having to learn a lot to get used to the system.

“I’ve never played like this, and I don’t think almost anyone here. I watch a lot of football and the only one that does something similar is Liverpool, but not as risky as us,” he said.

“They are details, they are seconds, you have to do it well organized and of course it is the first time that you work in that way. That philosophy has paid off for us.”

Araujo also admitted that missing pre-season, due to injury, has been a setback when it comes to trying to adapt to Flick’s demands.

“We train it every day. It also requires a little time. A pre-season gives you that you can learn it. Maybe in the first games we didn’t do it like we do now. Time gives you the ‘feeling’... that’s what I also believe with myself. Time will give you all this. If it gives results, we have to continue betting on that,” explained Ronald.

“I have to be good for that, physically. Without a doubt, I can reach duels, space. These six years that I’ve been at Barça, one of my great virtues has been that, being able to correct, playing with the line forward.”

Ez szerintem bizakodásra adhat okot, tippre pár hét, és kezdő lehet.

Más kérdés, hogy azt nem értem, hogy Flick olyankor miért nem cserélte be pl, amikor nem uraltuk ennyire a meccset, és fontosabb volt a fizikalitás hátul, de az alap ok a kezdőből való kimaradásra szerintem csak ez, amit sokan tippeltünk is, és már ő maga is megerősített.

Nagyon sajnálom, hogy Flick sérülten kapta meg. Nyilván Christ is, csak az off.
Hagyjuk már ezt...egyre több meccsen fordul elő, hogy folyamatosan csődöt mond ez a lestaktika, hiába a nagy védőpárosod(Cubarsi és Inigo)..
Flick-nek rengeteget köszönhet a Barca és végre jó nézni a meccseket , de azért ő sem tökéletes.
Tényleg azt is védd meg amit szintén te mondogattál, hogy Nunez jobb lesz mint Haaland :lol: =D> #-o
Nem értem miért kell mindent is megmagyarázni..egyszerűen hülyeség, h Araujo nem kezdő(főleg, ha sorra jönnek a kapott gólok).
bence0330

2025.02.28. 22:58:13

Asszem nem nagyon lőttünk mellé azzal, hogy Arának bele kell tanulnia az új rendszerbe, annyira egyedi az egész, és hogy előszezon híján ez neki sokkal nehezebb lesz, mint a két alapkezdőnknek. Szó szerint ugyanezeket mondta el ő maga:

https://www.barcablaugranes.com/2025/2/ ... -barcelona

Araujo has told Diario Sport that it’s a completely new experience for him and that he’s having to learn a lot to get used to the system.

“I’ve never played like this, and I don’t think almost anyone here. I watch a lot of football and the only one that does something similar is Liverpool, but not as risky as us,” he said.

“They are details, they are seconds, you have to do it well organized and of course it is the first time that you work in that way. That philosophy has paid off for us.”

Araujo also admitted that missing pre-season, due to injury, has been a setback when it comes to trying to adapt to Flick’s demands.

“We train it every day. It also requires a little time. A pre-season gives you that you can learn it. Maybe in the first games we didn’t do it like we do now. Time gives you the ‘feeling’... that’s what I also believe with myself. Time will give you all this. If it gives results, we have to continue betting on that,” explained Ronald.

“I have to be good for that, physically. Without a doubt, I can reach duels, space. These six years that I’ve been at Barça, one of my great virtues has been that, being able to correct, playing with the line forward.”

Ez szerintem bizakodásra adhat okot, tippre pár hét, és kezdő lehet.

Más kérdés, hogy azt nem értem, hogy Flick olyankor miért nem cserélte be pl, amikor nem uraltuk ennyire a meccset, és fontosabb volt a fizikalitás hátul, de az alap ok a kezdőből való kimaradásra szerintem csak ez, amit sokan tippeltünk is, és már ő maga is megerősített.

Nagyon sajnálom, hogy Flick sérülten kapta meg. Nyilván Christ is, csak az off.
LG
Az Év fórumozója 2016

2025.02.26. 09:21:17

FCBsteve írta:
2025.02.26. 06:48:31
ocsike83 írta:
2025.02.26. 06:23:27
Vele most mi van?
Kikerült a kosárból? Sérült még mindig? Nem érti a rendszert?

Nem hiszem, hogy a tegnapi hátvédsorba ne fért volna be.
Szerintem a presszing alatti labdakezelés, illetve a labdafelhozatal... Ebben a többiek (Inigo, Cubarsi, Eric) jóval jobbak...
Védekezésben meg kb hasonló szint (kivéve Eric).

És ez kell Flick focijához.

Flick focijához
Védekezésben azért ráver bőven mindenkire. A tegnapi 4 kapott gól sem azt igazolja, hogy annyira jól mentek volna a dolgok hátul.
FCBsteve
Capitá del Barça

2025.02.26. 06:48:31

ocsike83 írta:
2025.02.26. 06:23:27
Vele most mi van?
Kikerült a kosárból? Sérült még mindig? Nem érti a rendszert?

Nem hiszem, hogy a tegnapi hátvédsorba ne fért volna be.
Szerintem a presszing alatti labdakezelés, illetve a labdafelhozatal... Ebben a többiek (Inigo, Cubarsi, Eric) jóval jobbak...
Védekezésben meg kb hasonló szint (kivéve Eric).

És ez kell Flick focijához.

Flick focijához
Válasz küldése