Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Ez is megoldás lehetne, Eric azért nem is hülye ahhoz a játékhoz. Gavi kidőlése lehet itt mutatkozik meg a legjobban majd, őt jó eséllyel Pedri helyett küldte volna be párszor Flick. De szerintem Casadó is megoldhatná kisebb csapatok ellen félidőkre, jól fedezi a labdát, előre meg simán megvan benne az x. Nem Pedri szintje, de nem is rossz alternatíva. Bernal is jó lehet, de őt nem merte szerintem itt most bedobni, remélem szép lassan majd tud fél órákat is vállalni. Vagy Guille. Vagy ha felépülnek Fermínék, akár őt is hátrébb lehet néha vonni, kb megoldaná szerintem, Getafék ellen mindenképp, 20 percekre.Zozzy 5 írta: ↑2025.10.02. 00:26:18más emberrel tényleg nem nagyon tudjuk kiváltani, úgyhogy a megoldás kapcsán sztem annak is fel kéne merülnie, hogy akkor a hiányában, amikor mondjuk pihen, valahogy máshogy képzeljük el az építkezést, mint vele, szval rendszer szinten kitalálni valami b verziót. ha mondjuk Eric vagy Chris lenne feltolva duplaszűrőbe időnként De Jong mellé, akkor az már teljesen más, mintha két passzer lenne ott, de valahogy el lehetne döcögni azért úgy is időnként, legalább spanyol kiscsapatok ellen.
Szerintem minden adottsága megvan ahhoz, hogy feltolt, vagy feljebb tolt emberként is a világ egyik legjobbja legyen: nagyon pontos a finom összjátékokban, jól küld el 2-3 embert 1-1 csellel, stabilan megtartja nyomás alatt is és amúgy ha helyzetbe kerül, elég jó aránnyal be is fejezi. Egész egyszerűen egy hihetetlen tehetség, aki nagyon sokat nőtt az elmúlt 3-4 évben.
Én még azt emelném ki, hogy ezt konstans tudja hozni. Minden meccsen benne van az MVP-ért folytatott harcban, csak azért nem kapja meg, mert szinte mindig van olyan támadó, aki dupláz vagy gól+assisttal zár, esetleg győztes gólt rúg. Tegnap nyilván Ferrant választották a két gólja miatt, de kompletten nézve ő is simán megkaphatta volna a címet.bence0330 írta: ↑2025.09.22. 15:04:24Igen, nálam ez a kettő az ő fő erénye, pedig van egy pár. Ahogy kikeveredik 2-3 ember közül, abban nincs párja jelenleg talán, illetve amilyen mennyiségű labdát szerez nemhogy durvaság, de még igazából szabálytalanság nélkül is, az döbbenetes. Ilyen labdaszerző statokat Casemiro féle hentesek szoktak max produkálni. Hihetetlen érzéke van, hogy belépjen valaki elé úgy, hogy kb hozzá sem ér az ellenfélhez, de a labdát elszedi. Mint a proverbális gyerektől a cukorkát eset.brazilfan írta: ↑2025.09.22. 13:57:24Menetrendszerűen hozta a szokásos dominanciát, 75 perc alatt 106 labdaérintés, 93%-os passzpontossággal, 4 kulcspasszal, hosszú indításokkal, klasszikus xavis-iniestás tisztára játszással, és volt egy fontos mentése is, amikor 8 méter hátrányból indulva blokkolta a Getafe-szélső beadását. Mindent célratörően, de tisztán, sportszerűen csinál.
Ami 1-2 minimális hiányossága van, az csak azt akadályozta volna meg, hogy top3 10-essé váljon, ott nem tudott volna kiteljesedni, szóval örülök, hogy megtaláltuk a helyét, ezen a 6-8 közötti poszton gyakorlatilag nincs is gyenge pontja.
Igen, nálam ez a kettő az ő fő erénye, pedig van egy pár. Ahogy kikeveredik 2-3 ember közül, abban nincs párja jelenleg talán, illetve amilyen mennyiségű labdát szerez nemhogy durvaság, de még igazából szabálytalanság nélkül is, az döbbenetes. Ilyen labdaszerző statokat Casemiro féle hentesek szoktak max produkálni. Hihetetlen érzéke van, hogy belépjen valaki elé úgy, hogy kb hozzá sem ér az ellenfélhez, de a labdát elszedi. Mint a proverbális gyerektől a cukorkát eset.brazilfan írta: ↑2025.09.22. 13:57:24Menetrendszerűen hozta a szokásos dominanciát, 75 perc alatt 106 labdaérintés, 93%-os passzpontossággal, 4 kulcspasszal, hosszú indításokkal, klasszikus xavis-iniestás tisztára játszással, és volt egy fontos mentése is, amikor 8 méter hátrányból indulva blokkolta a Getafe-szélső beadását. Mindent célratörően, de tisztán, sportszerűen csinál.
Nem jelent semmit, de bőszen hivatkozol rá nonstop. Ok.bence0330 írta: ↑2025.07.09. 14:23:04Ő a legnagyobb értékű (középső) középpályás a világon a tm szerint.140 millióra taksálják a legutóbbi frissítés után. Nyilván ez önmagában nem jelent semmit, sok esetben ez a csapat (eredményei), és az edző érdeme is, legalább félig, de azért alighanem mindenképp ott van a top3-ban a posztján.
Sajnos ebben is nagyon hasonlít Iniestára. Amíg Yamaloknak, Mbappéknak, Viniciusoknak, Raphinháknak, Dembeléknek van akár egyénileg akár csapatszinten kiugró szezonjuk, addig Pedri legfeljebb a szegény ember aranylabdáját (év játékosa) kaphatja meg. De ahhoz is kontinenstorna vagy BL győzelem fog kelleni. Talán Rodri volt az egyetlen, üdítő kivétel, viszont neki voltak egyéni díjai, EB győzelme a szezonban. Ennek ellenére nagyon szoros és megosztó lett a vége, amihez kellett a Fair play is.szbsz írta: ↑2025.06.06. 14:06:34A gólja tegnapról: https://x.com/Pedri_World8/status/1930750124336017849 Ahogy maga elé teszi a labdát... ...zseniális! Nálam idén ő viszi az aranylabdát.![]()
Az maradt meg amúgy pont nekem is.
Egy kupa+bajnokság+BL elődöntő esetén szerintem nem kérdés, hogy tőlünk kapná valaki. Lehet, hogy számít a klub VB, de nem lesz kontinensviadal, ami bekavarna az esélyekbe. Sajnos Pedrinek semmi esélye, de még ha ilyen szezonokat is fut sem hiszem, hogy igazán a tűz közelébe kerülne. Nincs komoly marketingértéke és a posztjából/játékából adódóan sem annyira látványos. Egy Yamalnál, Raphinhánál stb. fel tudnak idézni élményszámba menő momentumokat, Pedrinél kevésbé. Ha anno nem Ini dönti el a VB döntőt nem hiszem, hogy igazán a tűz közelébe került volna. Legfeljebb ilyen kompenzációként megkaphatja egy kiemelkedő BL döntőért a szegény ember Aranylabdáját, mint az Év játékosa cím.bence0330 írta: ↑2025.04.27. 23:02:22Nem hiszem, hogy egy gól egy meccsen számítana, azért mégiscsak egy nagyobb skálán nézik a dolgokat - amúgy is sokadrangú szerintem a szavazóknál egy kupa. BL, bajnokság, és most belerondít a klubvb is sajnos, nem tudom, az hová kerül fontossági sorrendben, az a gond, hogy az lesz a legfrissebb élmény.
A játékára megkaphatná, de szerintem még triplázásnál is "csak" 3.-4. helyre futna be.
Bízzunk benne, hogy a szavazók nemcsak az összefoglalókat nézik, és nem a PR-cikkekből tájékozódnak.
Kulcspasszokban sem szűk elit Pedri, de azért nagyon jó. 20. Európában (Rapha pl. 3. még ebben is, amúgy Ito vezeti a statot, de a L1-t levenném, más világ, után Baena jön). Szó szoros értelmében vett előrejátékban összességében szerintem "csak" nagyon jó, nem extra. De neki nem is ez a dolga. Labdaszerzés, vagy labdakihozatal, aztán eljuttatni a két (vagy ha Olmo a pályán van akkor 3) kulcspassz/gólpassz gépunkhöz.ElBartimaeus írta: ↑2025.04.23. 13:09:54Szerintem is ő jelenleg a legjobb a posztján. Mindig is volt benne egy kicsi "Iniestás" szlalomozás előrefele több játékos gyűrűjében, de idén ezt még magasabb szintre hozta. Ez elképesztő hozzáadott érték és a védelmek megbontásában hatalmas szerepe van, amiket lehet nem tudunk statokban mérni, mert ő csak a kulcspasszt adja, nem a gólpasszt mondjuk.