Normandia írta:Samper írta:Neymar elment - spongyát rá. De itt maradt apja hűség-prémium ügye. Ha ragaszkodik hozzá és perli, lehet, hogy a bíróság neki ad igazat, de addig nemzetközi sajtótéma lesz és erkölcsileg rossz fényt vet apára-fiára. És lehet, hogy amit megnyernek a bíróságon, annak többszörösét elvesztik a Franciaországon kívüli európai mez-és emléktárgy eladáson.
Az a baj, hogy nem csak rájuk vet rossz fényt és amúgy sem gondolom, hogy PSG mezben járt volna Brazília.
Én nem gondolom, hogy Neymar marketingértéke visszaesne, sőt! Ezen a nyáron elvitte a showt, mindenki vele foglalkozott. Lehet, hogy sokan megharagudtak rá, de ők is nagyon kíváncsiak, hogy mire megy majd Párizsban és követni fogják. Európán kívül meg szerintem pont, hogy nem fognak visszaesni az eladások, Braziliában szvsz semmivel sem lett kisebb bálvány, az araboknak, kínaiaknak stb. meg rohadtul mindegy, hogy PSG vagy Barcelona, nekik aztán semmit nem jelent, milyen múltja, presztízse van egy adott klubnak.
Ha megnézzük, manapság nemcsak a labdarúgásba, de a legtöbb sportban a megosztó karakterek, akik folyton cirkuszt csinálnak, a legnépszerűbbek, ők hozzák a legtöbb pénzt, és ők teszik a zsebre is a legtöbbet. A visszafogott, szerény srácok nem eladhatók. Nézzük csak a topicot, sokszorosára nőtt a forgalma, olyanok is megszólaltak, akik már óta nem, vagy csak ritkán fórumoznak. Most a labdarúgásban Neymar az első számú a köztudatban, persze ott maradni nehezebb lesz, mint odakerülni, de szerintem ennek is megtalálja az útját a brazil.
Ezeknek tükrében egyébként tényleg nem lenne meglepő, ha 1-2 éven belül a Realban kötne ki. Persze nem olyan könnyű az tudom, de szerintem a brazil tud akkora cirkuszt csinálni, hogy elengedjék, majd éhségsztrájkol, mint anno Robinho.