Barca Igazolások

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.06.24. 10:47:39

gránit írta:
2025.06.24. 10:44:04
Amúgy most is sérült. Már öt meccset kihagyott zsinórban.
Igen, de egy hét múlvára prognosztizálják a visszatérését, ha még csúszna is, az előszezonra már alighanem ott lehet. Flickben meg bízhatunk. Gondolom minimális bérrel érkezik, 1-2 millióért, ha magas a potenciál (a svéd Messinek hívják cikkekben), akkor megéri risk/reword viszonylatban. Plusz itt aztán túlterhelve biztos nem lesz. :)

A scouting reportokban egy kcisit mozgékonyabb, jobban cselező Kulusevskihez hasonlítják leginkább. Illetve azt is írták, hogy second strikerben is jól érzi magát, a rosszabbik lábával is nagyon jól lő, nem kizárt, hogy látjuk esetleg kilencesben, vagy néha balszélen.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.06.24. 10:44:04

Amúgy most is sérült. Már öt meccset kihagyott zsinórban.

Azért az kemény, hogy 2024. áprilisa óta játszott 6 meccsen, összesen 243 percet. 243 perc, kb három mérkőzésnyi játékidő, 2024. áprilisa óta... Alighogy visszatért idén márciusban, pár mérkőzés után megint kidőlt. Fura igazolás.

https://www.transfermarkt.com/roony-bar ... ler/792331
https://www.transfermarkt.com/roony-bar ... ler/792331
bence0330

2025.06.24. 10:30:35

Na, egyik szél pótlása megvan, jöhet a másik oldalra a kezdő.

Amúgy ez pontosan olyan igazolás, amilyet hiányoltam, és amilyet ezer éve nem hoztunk. Fiatal, de nem gyerek (azokat jó érzékkel hozzuk), ősszel már 20, viszonylag értékes játékos valami egészen eldugott helyről, olcsón. Túl van a szokásos fiatalkori acl-en úgyhogy gondolom van egy minimális rizikó benne, de ennyi belefér, és ha érkezik balra Nico/valaki, akkor éppenséggel túl lehet akár élni, ha nem jön be, de akár nagyot is foghatunk vele (ha tényleg nagy durranás lenne, akkor lehet, hogy 1 év múlva el kéne adni Yamal mögül, jó pénzért, mögötte kezdő sosem lehet). A videók alapján kiválóan cselez és lő, persze ezt majd meglátjuk a valóságban. Végre lehet majd rotálni Yamalt, és nem rettegni, mi lesz, ha kidől.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.06.24. 10:21:58

A napokban felmerült a téma, hogy a nálunk játszó játékosok 90%-a nem zsoldos. Nos, ha nem zsoldosok, akkor a két szép szemünkért igazán játszhatnának alacsonyabb fizetésekért, keresnének úgy is eleget. Ha viszont ehhez nem fűlik a foguk, akkor ki kell mondani, hogy zsoldosok. Ami részemről nem pejoratív, de fontos kimondani. Mert felmerült az is, hogy miért nem nyújt a klub szeretetszolgálati menedéket lejtmenetbe került játékosok számára. Ha zsoldosok, akkor semmiféle szeretetszolgálati szolgáltatásra ne legyenek jogosultak. Megkapják a zsoldjukat, ha pedig kifújtak, olyan érzelemmentesen tessékeljük ki őket a klub kötelékeiből, mint amilyen érzelemmentesen ők bemondták a fizetési igényeiket. Ez így következetes. Ha pedig szeretetszolgálati tutujgató szolgáltatást akarnak, akkor viszont ugyanilyen szeretetből lehet aláírni a feleakkora, harmadakkora, negyedakkora fizetéseket is.

Ez a dán ligából szerződtetett srác Yamal posztján játszik, így Ferrannal nyilvánvalóan elsősorban centerként számolunk továbbra is. Az is egyértelmű, hogy egy esetleges sztárigazolással nem rotációs lehetőséget keresünk Yamalnak és Raphinhának, ilyen játékosokat komolyan nem nagyon lehet rotálni, nem tűrik. Ha érkezne Williams, szerintem Raphinhát középre húznánk be, nem Raphinha-Williams-rotáció lenne. Egyik sem egy félidőnyi játékidőt akar meccsenként.
Troym
Director del Fútbol

2025.06.24. 10:00:26

Roony Bardghji to Barcelona, here we go! Romano
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.06.24. 09:57:47

Persze, h sok a 12m bruttó. De azért azt el kell fogadni, h olyan játékos soha nem lesz aki csak ezèrt, ‘mert mi vagyunk a barca alacsony bérért ide fog jönni. Még a legándás játékosaink is hatalmas pénzeket kerestek nálunk ( Messi, Busi, Pique stb) Intsán olvastam( bild szerint) a BMunchen netto 10-t adna neki és kivàr, h a Barca hátha felsül vele.. azért, ha ez tényleg így van részéről nem kis dolog minket választani. Tavaly sem ő nem akart jönni, hanem pont ugyan az miatt nem jött mint amiért most is megy a matek. Ezt a fizetéses dolgot soha nem fogjuk kinőni, ugyanis ez màr nálunk megszokott ami nekem sem tetszik, de ez van
Chino
Llegenda del Barça

2025.06.24. 09:39:44

Messa írta:
2025.06.24. 08:39:27
Chino írta:
2025.06.23. 17:09:28
A fizetése pedig ha jól tudom így bruttó 14 millió körül lenne, ami szerintem ordas nagy hiba lenne. Ha ekkora álma ide jönni, akkor fogadjon el kb. 8 milliót, olyan sokat azért nem tett még le az asztalra, klubszinten pláne.
Bruttó 12 millióban egyeztek meg elvileg, az nettó 7-8. Jelenleg a Bilbaoban keres bruttó 10-et, szóval ez ahhoz képest csak egy minimális előrelépés neki anyagilag. Voltak pletykák, hogy Premier League csapatok bruttó 20 körül is hajlandóak lennének fizetni, de meg sem hallgatta őket.

A Bayern viszont továbbra is kitartóan figyeli, várják hogy kútba essen a Barcás lehetősége. Én is hasonlóan gondolom, mint Troym, ha 2 héten belül nincs előrelépés, könnyen lehet hogy a németek lesznek a befutók.
Ezt a bruttó 12 milliót is nagyon soknak tartom egy olyan játékosnak, akiben inkább a potenciált fizetjük meg, mintsem az eddig nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A válogatottban tényleg jól játszik, de egyéb szinten még nem bizonyított. Ha csak a bilbaoi karrierjét tekintenénk nem hiszem, hogy sokan várnák ennyire Főleg, hogy milyen helyzetben vagyunk a bérkeretet tekintve. Annak tekintetében méginkább, hogy, ha annyira ide akar jönni, nem a fizetéssel kell megfogni.
Sok minden benne van a pakliban. Nem jön ki belőle az a teljesítmény, amit jósolnak neki, ez az egyelőre hipotetikus szerkezet Raphinhával középen nem lesz olyan hatékony, mint azt gondoljuk vagy éppen őt is elkapják a sérülések nálunk, amire jó pár példát láttunk.
Elég komoly kockázatnak tűnik így. A szerződése nincs kőbe vésve, ha hozza, amiben bízunk lehet módosítani és emelni a bérén.
Ha minden igaz júniusban semmiképp nem lesz meg a transzfer, mivel a következő pénzügyi évre akarja elkönyvelni a klub, ami júliusban kezdődik.
A baszkok elvileg hosszabbítani akarnak vele megemelt fizuval és a kivásárlási ár helyett ötéves szerződéssel. Bár szerintem így, hogy közellenség és áruló lett Bilbaoban nem hiszem, hogy annyira maradni szeretne. Ráadásul az Atleticnek sokkal komolyabb érdeke lenne, hogy a Bayernbe igazoljon, megkapnák egyben a pénzt, nem ellenük játszana. És a két klub közötti jelenlegi, finoman szólva sem baráti viszonyról ne is beszéljünk. Részletfizetésbe vagy hasonló konstrukcióba, amit Laportáék szeretnének elég kétséges, hogy belemennek.

Ez a Roony Bardghji-ügy elég esélyesnek tűnik. Habár komoly kérői vannak, a Porto repült rá nagyon, illetve a Pl-ből is több klub is kereste (ha jól emlékszem a Villa és a Palace) ő mindenképp ide akar jönni. 2 millióért nagyon nem lőhetünk mellé, főleg, hogy eddig minden vásárlásból az Atleticbe az utóbbi 4-5 évben pozitívan jöttünk ki anyagilag. Bár az az igazság, hogy még a fiataloknál is olyan konkurenciája van, akiket nem egyszerű padra rakni. Virgili, Dani Rodriguez, de akár ide vehető Toni Fernandez is. Utóbbival kapcsolatban nekem a posztja fáj a legjobban. Ha más pozícióra lenne olyan játékosunk, aki ennyire tehetséges és ekkora potenciál van benne joggal lehetne bízni, hogy idővel stabil kezdő és húzóember lesz. Bőven benne van, hogy Olmot és Fermint 1-2 év múlva kiszorítaná, de Raphinha akár beválik akár kevésbé 10-esként/ss-ként biztos, hogy stabil kezdő marad, neki pedig az az igazi posztja.
Forca Barca!!!!
PR42
Jugador del Barça

2025.06.24. 09:38:50

Araujot tartanám meg én is. A maximális potenciál benne nagyobb, mert Christensen esetén fejlődés már nem várható. Gyorsabb nem lesz, tapasztaltabb alig, 29 éves BL győztes, többszörös bajnok, igazából most lett volna csúcson az utóbbi 2 évben, ha nem lett volna sérült. Ha most 25/26-ban végig egészséges lenne akkor egy stabil szintet hozna, ami nem extra klasszis de nem is rossz.

Araujo testileg bombaként indult, majd ez megkopott a sérülésekkel, és ebből következett hogy fejben sem volt rendben.
Nála elvárható hogy felépítik testileg és szellemileg, megszerzi a kulcsfontosságú tapasztalatot és mivel most 26, mire 27-29 lesz és "legjobb korú", addigra mindenben maximutot fog majd tudni nyújtani, ami potenciálisan klasszis szint, de rosszabb esetben is stabil védő lesz, ráadásul azt a stabil szintet várhatóan tovább tartja fent mint az idősebb Christensen.

Emellett Araujo CSK, magas rangú játékos a csapatban.

Teljesen logikus hogy Christensent engedik el. Egyetlen indok lenne fordítva csinálni, ha úgy látnák a számokat hogy nagyon kell a bevétel és Araujot drágábban el lehetne passzolni. Ha ez nem áll fent, akkor nincs mit tenni.

Nicot alig várom. Évek óta úgy gondolom hogy kevés az ilyen játékosunk. Sok kis területen jól cselező játékosunk van pl. Olmo, Pedri, Gavi, Fermin.
Olyan viszont aki képes akár horizontálisan, de főleg vertikálisan nagy területet átjátszani labdavezetéssel az nem volt elég. Egyedül Yamal volt hasonlóra képes, illetve Raphinha volt alkalmas erre kontránál, de neki felállt védelem ellen ez már nem ment olyan jól. Frenkie szintén megvillogtatta ezt a tudását, de ő nem a támadó harmadban, hanem a védő harmadból szokta így kihozni a labdát sprintben.

Na most Nico felállt védelem ellen is képes lesz a szélen elhúzni akár akkor is ha duplázzák, illetve Raphinhához hasonlóan arra is alkalmas hogy kontránál egy hosszú labdát megfusson és 1v1-ezen majd kapura törtjön.
Sokat várok tőle, remélem tényleg elhozzuk.

Olmo is jobb lesz jövőre, aki a kis területen cselezés majd lövés mestere, erre ott lesz Fermin is. Támogatja őket Frenkie, Pedri, Casado, Gavi.

Széleken is lesznek cselgépeink és futóink, középen is lehetnek cselgépek és futók is.
Marad a középcsatár poszt ahol marad Lewy aki se nem cselez, se nem fut, bírkózásban is egyre gyengébb, viszont legalább mindenkinél jobban érzi hova fog pattani a labda. Ferrán pedig bevethető ha kell valaki hogy lyukra fusson, erre még ott van Olmo is hamis 9-esben, vagy Raphinhán se lepődnék ha néha odakeveredne.

Taktikailag ez szuperül néz ki, alig van hiányosságunk és úgy néz ki bármilyen típusú védekezésre lehet válaszunk ha mindenki egészséges és éles.
Kerettervezés szempontjából ez így remek, főleg a pénzügyi helyzetet figyelembe véve.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.06.24. 08:39:27

Chino írta:
A fizetése pedig ha jól tudom így bruttó 14 millió körül lenne, ami szerintem ordas nagy hiba lenne. Ha ekkora álma ide jönni, akkor fogadjon el kb. 8 milliót, olyan sokat azért nem tett még le az asztalra, klubszinten pláne.
Bruttó 12 millióban egyeztek meg elvileg, az nettó 7-8. Jelenleg a Bilbaoban keres bruttó 10-et, szóval ez ahhoz képest csak egy minimális előrelépés neki anyagilag. Voltak pletykák, hogy Premier League csapatok bruttó 20 körül is hajlandóak lennének fizetni, de meg sem hallgatta őket.

A Bayern viszont továbbra is kitartóan figyeli, várják hogy kútba essen a Barcás lehetősége. Én is hasonlóan gondolom, mint Troym, ha 2 héten belül nincs előrelépés, könnyen lehet hogy a németek lesznek a befutók.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Rinku
Director del Fútbol

2025.06.24. 08:32:40

Chino írta:
Ha normális konstrukcióban jönne 63-64 millióért az rendben lenne, de a jelenlegi formában nagyon kicsi az esély, hogy jöhessen, a Bilbaotól függ, hogy belemenne-e másba. A fizetése pedig ha jól tudom így bruttó 14 millió körül lenne, ami szerintem ordas nagy hiba lenne. Ha ekkora álma ide jönni, akkor fogadjon el kb. 8 milliót, olyan sokat azért nem tett még le az asztalra, klubszinten pláne.
Chris sérülékenysége kicsit el van túlozva. Legalábbis, ha nála ilyen zavaró tényező, akkor Araujonál szintén ekkora problémának kellene lenni, mégsem merül fel túl sokszor.
Igazad van, most utánanéztem Transfermarkton mindkettőnek, és tényleg én emlékeztem rosszul a sérülésekre, mert Christensen nekem teljesen úgy van meg, mint aki bár mindig a kezdőben lenne, de folyamatosan van valami baja. Ehhez képest - egy hónap eltéréssel - mindketten kiestek közel 150 napra a szezonban, tehát csoda, hogy a csapat így elbírta még ezt (köszi, Cubarsí:)). De mellette kisebb sérülések mindkettőjüknek, semmi nagyobb, Christensen nem egy Gabriel Milito, közelről sem. 29 éves is, azt hittem van vagy 34 a fickó, ekkorát rég néztem mellé. :) (Mondjuk Lewandowski is úgy 36, hogy 46-nak néz ki.) Na most ezek után én már inkább megtartanám a dánt, Araújót nagyon szívesen szélnek ereszteném. Nem stabil, nagy a pofája is, van egy olyan érzésem vele kapcsolatban, hogy direkt próbálgatja a szárnyait az arc terén, mert a klub sz.rban van, és úgysem ebrudalják ki. Flickre bízom ezt is, abban az értelemben, mint a "Wenger knows". Ha az uruguayi mellett dönt, legyen, de nekem a hidegfejű germánok mindig rokonszenvesebbek, már alapból, mint ezek a kis dél-amerikai kócsagok. De ha valakit el kéne adni, inkább Araújót, több pénzt is látnánk belőle. A hülye rózsaszín haja sem hiányozna.
Football, bloody hell. /SAF/
Chino
Llegenda del Barça

Rinku írta:
2025.06.23. 12:53:02
gránit írta:
2025.06.23. 10:28:38
Kell öt középhátvéd.
Ha Williams 1/1-ben jön, 60+ millióért + nettó 7 millió (bruttóban az mennyi?), akkor még egész diszkont is, hogy összesen egy embert kell elengedni a védelemből. Amúgy szerintem mindenki egyetért, hogy huh, nem is az hogy öt kh kell, hanem jó, ha van egy hatodik tarcsiban is. Araújót akármennyire nem bírom, talán Christensent kellene elengedni. Szerencsétlen teljesen Milito/Vermaelen eset, lép kettőt és annyi. Pedig mindkettő rendre kiemelkedő teljesítményt hozott - amikor nem voltak sérültek, sokszor nem fordult elő, hogy játékra alkalmasak voltak. Szóval, miért építsünk egy ilyen sérülékeny emberre, pedig Christensen 5* volna. Araújót kirakni és a dánnal nekivágni a szezonnak -> 5 kh helyett rögtön van 3.5, fázom a gondolattól...
Ha normális konstrukcióban jönne 63-64 millióért az rendben lenne, de a jelenlegi formában nagyon kicsi az esély, hogy jöhessen, a Bilbaotól függ, hogy belemenne-e másba. A fizetése pedig ha jól tudom így bruttó 14 millió körül lenne, ami szerintem ordas nagy hiba lenne. Ha ekkora álma ide jönni, akkor fogadjon el kb. 8 milliót, olyan sokat azért nem tett még le az asztalra, klubszinten pláne.
Chris sérülékenysége kicsit el van túlozva. Legalábbis, ha nála ilyen zavaró tényező, akkor Araujonál szintén ekkora problémának kellene lenni, mégsem merül fel túl sokszor.
Forca Barca!!!!
Troym
Director del Fútbol

2025.06.23. 16:24:25

Azért ekkora hisztéria után egy dolog 99%, hogy Nico eligazol Bilbaóból, csak kérdés hova. Gondolom ide szeretne, de örökké várni nem fog, viszont tuti frankó hangulatban kezdődne az alapozása, ha addig nem oldódna meg a dolog. Szerintem tippre vár 2 hetet a Barcára, utána megy Münchenbe, ha addig nem oldódik meg.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.06.23. 14:13:22

Troym írta:
2025.06.22. 20:26:43
Peter írta:
2025.06.22. 19:14:15
Érdekes, de talán épp Decoban lehet bízni, ha tényleg úgy dolgozik, ahogy az interjúban vázolja.
(mondjuk én személy szerint kételkedem)
Van 5 khv, egynek mennie kell.
TS szerződésében nincs garantálva, hogy játszik
Nico nem haverkodni érkezik, ez egy munkahely
stb.
Ha ennyire professzionális, hideg alapon működnénk, akkor jönne egyúttal jhv,bhv, vkp, mert ezen posztokon történő sérülések azért megnehezítették a szezon végét.
Ha valakinek mennie kell, akkor az a 34 éves Martinez a kora miatt, de az 5 játékos egyáltalán nem sok, ha valakit közülük, néha másik poszton is be kell vetni, mert ott is kevesen vagyunk.
Olyan 10-15 ember van akit abszolút nem kedvelek a labdarúgásban. Deco közöttük van, valamiért nekem sose volt szimpatikus ez az ember.
Rinku
Director del Fútbol

2025.06.23. 12:53:02

gránit írta:
Kell öt középhátvéd.
Ha Williams 1/1-ben jön, 60+ millióért + nettó 7 millió (bruttóban az mennyi?), akkor még egész diszkont is, hogy összesen egy embert kell elengedni a védelemből. Amúgy szerintem mindenki egyetért, hogy huh, nem is az hogy öt kh kell, hanem jó, ha van egy hatodik tarcsiban is. Araújót akármennyire nem bírom, talán Christensent kellene elengedni. Szerencsétlen teljesen Milito/Vermaelen eset, lép kettőt és annyi. Pedig mindkettő rendre kiemelkedő teljesítményt hozott - amikor nem voltak sérültek, sokszor nem fordult elő, hogy játékra alkalmasak voltak. Szóval, miért építsünk egy ilyen sérülékeny emberre, pedig Christensen 5* volna. Araújót kirakni és a dánnal nekivágni a szezonnak -> 5 kh helyett rögtön van 3.5, fázom a gondolattól...
Football, bloody hell. /SAF/
bence0330

2025.06.23. 12:02:48

Azzal egyetértek, hogy Frenkie főleg a nagyobb meccseken nem lehet a leghátsó ember, erre egyszerűen nem alkalmas, részemről ilyen szituban még Gavi is előtte lenne, én ilyen helyzetekben Pedri cseréjének használnám. Kisebb meccseken talán ő a legjobb, vele tudjuk legjobban uralni magát a középpályát labdával. De még akkor is ott van a már bizonyított Casadó, és a nála elvileg jobb Bernal. Hárman elegek kellenek, hogy legyenek 1 posztra. Ha Bernal bejön, és egyedüli vkp-sként is, akkor Frenkie box-to-box lehet, és szerintem őt is ki tudjuk maxolni. Szerintem (ha nem történik valami komolyabb sérülés), úgy fog kinézni jövőre a kp, hogy Bernal-Pedri, Bernal cseréje lesz Casadó és Pedrié DJ. Néha persze ez keveredhet, de így képzelem. Gavi meg néha beugrik, ahová épp kell, mindkét helyre 3. számú, de azért gyakran becserélt játékosként, néha rotációban is.

Bernal reméljük tényleg Busi javított változata lesz, ahogy beharangozták, mert akkor bármikor át lehet váltani 4-3-3-ra is, szükség szerint.

Torrents meg ha véletlen nem lenne akkora extra, mint amekkorának gondolják, akkor sem lenne baj, egy erős közepes csereszint is jó, valami olyat hoznánk amúgy is.
Troym
Director del Fútbol

2025.06.23. 11:20:08

Ja, az tuti biztos, hogy nem veszünk szélsőhátvédet, ha mégis, akkor jön valaki, akitől mindenkinek hátán áll majd a szőr, valami Alonso-Bellerin féle leharcolt játékosra tippelek.

5. középhátvédnek miért nem elég Mbacke? B csapat tagja, ingyen feljöhet, minimális pénzt keres és az 5 khv amúgy is max párszáz játékpercet kap majd.

Balszélső engem nem zavar, ha jön, de nekem az nem lenne prioritás. Én simán leigazolnám 1 évre Perisicet minimál pénzért, de nyilván vele nem lehet választást nyerni. Egy Perisic és ez a fiatal kölyök épp elég lenne Raphinha és Yamal mögé, utánpótlásból meg Toni Fernandez lehetne az 5. szélső.

Vkp azért gond, mert Frenkie konstans jó teljesítményt nem tudott eddig sosem hozni szezonokon keresztül, plusz ki tudja marad-e. Deco / Laporta és talán Flick is mondta, hogy olyan nem játszik, akinek 1 év van hátra a szerződéséből.
Casado mögé / mellé én hoznék valakit. Lehet meg kéne kérdezni egy Brozovicot, hogy keresett-e már elég pénzt a sivatagban, nincs-e kedve még valami komolyabbhoz.

(igen Torrentsre gondoltam, csak nehéz ennyi nevet megtanulni, lassan középiskola 5. évfolyamra hajaz a csapat, évente 5-8 fiatal neve kering a köztudatban)
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
2025.06.23. 08:39:12
Egyszerűsítsünk, nézzük azt, Flick mire használ valaki, nem azt, hogy mit mit gondolunk valakiről.

- Kounde ez alapján jhv. Cseréje EG. Fort statiszta.
- Balde bhv, cseréje GM. Junyent meg 0 percet játszott eddig, még ne értékeljük sehogy
- Inigo, Cubarsi, Araujo, EG, Chris khv
- Frenkie, Casado és Bernal vkp
- Raphinha sima bal oldali támadó. Nem kényszer, hanem bal oldali támadó. Életében először volt ilyen szintű szezonja közel a 30-hoz, szóval azt mondanám, hogy vége valaki megtalálta a helyét. Régesrég azt mondták volna rá, hogy balösszekötő.
És látod, még Deco is alátámasztja, amit mondok. Koundé nem középhátvéd. Nem Flick, nem Deco, nem Deschamps, nem az én véleményem alapán, hanem simán nem az. Ott nyújtja a legmagasabb szintű teljesítményt, ahol jelenleg játszik, oda való.

Hogy az ötből valakinek távoznia kellene, az viszont szerintem nagy meggondolatlanság a részéről. Tavasszal megy majd a panaszkodás a szűk keret miatt, meg hogy elfáradtak a szezon végére, hú, de sok a meccs, meg de pechesek vagyunk a sérülésekkel, ki gondolta volna, jaj de kevesen vagyunk, bezzeg a PSG-nek hosszabb a padja, Tebas szivat minket, nekünk meg azért nem olyan hosszú, hát hogy tötérténhetett ez, ó, de rövid a keretünk, az egyik lesérült, a másiknak rossz szezonja van, kettőnek kellett lejátszania 65 meccset, ki gondola volna a szezon elején, de pechesek vagyunk...
Kell öt középhátvéd.

A vkp-témával egyetértek, én Mainoo-t hoznám, szerintem atom lenne Pedri mellett. És előrejátékban is jó.

Hátsó szélsők szerintem is kellenének, legalább egy kétlábas, aki mindkét oldalon bevethető. De ahogy kiszórtuk az elérhető lehetőségeinket, szerintem nem kezelik prioritásként. Szerintem igazad van, de szerintem nem fogunk oda igazolni.
bence0330

2025.06.23. 10:09:49

Troym írta:
bence0330 írta:
2025.06.22. 22:39:29
gránit írta:
2025.06.23. 01:55:29
Egyszerűsítsünk, nézzük azt, Flick mire használ valaki, nem azt, hogy mit mit gondolunk valakiről.

- Balde bhv, cseréje GM. Junyent meg 0 percet játszott eddig, még ne értékeljük sehogy
- Raphinha sima bal oldali támadó. Nem kényszer, hanem bal oldali támadó. Életében először volt ilyen szintű szezonja közel a 30-hoz, szóval azt mondanám, hogy vége valaki megtalálta a helyét. Régesrég azt mondták volna rá, hogy balösszekötő.

Szerintem jhv, vkp posztokon kellene erősíteni, de balszélsőt fogunk hozni, Chris meg eladható, inkább hozzunk egy egészséges játékost és nem kell 5 khv, elég 4, aki bevethető.
Meglátjuk, hogy Flick jól gondolja-e.
A jh-el nem annyira vitázom, nagyban függ attól, mi lesz Forttal, illetve attól is, mennyire gondolja komolyan Ericet. Mert tényleg meglepően jó volt, és ha ő ott mindenképp egy stabil védővel képzeli el a felállást, mondjuk hogy Yamal több szabadságot kapjon (neki a szezon második felében kb semmilyen védelmi feladata nem volt, alá Messi), akkor lehet úgy gondolja, hogy Koundé-Eric-Ara oda a sorrend, ha maradna Fort, akkor beillesztve őt a sorba, de ezt kétlem.

Raphinha bármi jót, amit csinált, 10-es és second striker posztról hozta, nem balszélről. Egy egész felállást meg kellett miatta így változtatni, hogy minél kevesebb időt töltsön ott, minden csúszott, Baldét halálra dolgoztattuk emiatt. Akármikor kint volt rendesen balszélső helyen, nem volt jó, kivéve a védekezését. 1-1 elfutása és jó beadása volt, de nagyon nem áll neki az jól. Pl. amikor GM játszott, és kicsit jobban odaszorult, meghalt. Nem volt ő jó balszélső. Viszont kegyetlen jó 10-es/second striker mix volt. Mennyivel egyszerűbb lenne ugyenzt hozni, ha nem kéne a percei felét a vonal közelében töltenie feleselgesen. Flick is így gondolja, hisz kezdő balszellőt keres, és nyilván nem akarja Raphát kitenni a kezdőből. És ha még balszélsőnek is veszem, mert megadom neked: Akkor is 1 db volt, és 1 db jobbszélsőnk. És ez meg is látszott a végére azért a teljesítményen, és szezon közben is voltak ilyen 1-2 meccses enervált hullámai, ahol másnak kellett volna a helyén játszania. Plusz nem rendelkezik a balszélső skillekkel, ami szintén hiányzott néha - ennek nem is szabadott volna az ő feladatának lennie, a tökéletes gépezetből tavaly is Olmo helyett egy balszélső hiányzott. Flick megoldotta ezzel a középen tömörülős taktikával, az más kérdés, de nem volt ideális. Nézz meg egy highlightsot tőle, lesz vagy 3 megoldása, amit tényleg klasszikusan balszellőként csinált, és bár alig volt jobboson, még onnan is sokkal több volt tőle, hát még középről.

Szóval te magad is leírtad, van 1 bal és 1 jobbszélsőnk, 2 játékos 2 posztra csere nélkül, aztán felsoroltál 1 vkp posztra 3 embert. Pontosan. Ne oda igazoljunk, ahová túltengés van eleve, hanem ahol nincs egy csere sem, és azért a kezdőt is vitatnám. És képzeld el, mi történt volna, ha az egyik fél évre kidől. Mindenhol minőségesés a csere, de nekünk kb csak középpályásra lett volna esélyünk odatenni, ezt a rizikót nem lehet megengedni magunknak. Bármikor történhet bármi. Történt is tavaly, láttad, mi volt pár hetes Yamal hiánynál. Nemhogy neki nem volt cseréje, hanem akkor kijött, hogy igazából balszélsőnk sem volt, aki legalább stílusban tudja pótolni. Ha jó lett volna a Reál, ez a bajnokságunkba került volna.

1 kezdő bal, és 1 csere jobbszélső hiányzik még számszerűen is. Flick is így látta, és azért ő nem hülye. Úgy tűnik, ez is történik, a leírhatatlan nevű fiatal Yamal mögé, és Nico balra. A terv legalábbis ez.

Sőt, Bernalnál odáig merészkednék, hogy simán lehet, hogy 4-3-3-ban lesz egyedüli vkp, az első meccseken ez volt, és az utolsó 1 vagy 2 meccsünkön is tett kísérletet 4-3-3-ra Flick.

(Gondolom Torrentsre gondoltál, akit te említettél, középpályás). Persze, de akiről ennyi mindenki mondja, milyen tehetséges, szemteszten is ennyire jól néz ki, abban most megbíznék, ebben a helyzetben. Továbbra is, nem a vágyálmaimról beszélek, hanem mondjuk ha 2-3 igazolás fér csak bele, felőlem amúgy jöhetne Hernandez oda meg akárki középre, Lewy helyére rég hoznám mondjuk Isakot vagy Marmousht, TS-t meg DJ-ot meg évek óta lecseréltem volna szándéktól függetlenül, de most nem így nézünk ki, meg kell gondolni, hol nem vagyunk még mennyiségben sem meg, plusz mire van legnagyobb esély helyből megoldani. Persze van egy darabja a Barca-szurkolói énemnek, szerintem sokan vagyunk így, amelyik kifejezetten örül egy berobban saját nevelésnek, mert az nagyon mi vagyunk,
soadroli
Llegenda del Barça

2025.06.23. 10:00:25

Barcelona are advancing and closing in on deal to sign Roony Bardghji from Copenhagen!
Agreement at final stages with the last details expected to be sorted in the upcoming days.
The Swedish winger can join Barça from July. (Fabrizio Romano)
Kép
Troym
Director del Fútbol

bence0330 írta:
gránit írta:

Szerintem jhv, vkp posztokon kellene erősíteni, de balszélsőt fogunk hozni, Chris meg eladható, inkább hozzunk egy egészséges játékost és nem kell 5 khv, elég 4, aki bevethető.
Meglátjuk, hogy Flick jól gondolja-e.
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
2025.06.22. 21:50:15
gránit írta:
2025.06.22. 21:25:01
Miért? Elfér öt, főleg úgy, hogy Christensen és Araújo folyton sérült volt, és Christensen inkább játszhatna a középpályán.
A te gondolataiddal tudok válaszolni.
Kounde kapcsán szoktad írni
Tökéletes párhuzam. Mindketten a középhátvéd posztról jöttek, és mindketten máshol adtak pluszt a csapat számára.

Casadó szerintem meglepően jól játszott a mélységi középpálya kullancsaként, de az erős csapatok ellen én rendszeresen bevetném Christensent. Hatalmas pluszt adott tavaly tavasszal. Egyébként is kell a rotáció, Casadó szerintem hiányzott is tavasszal.

Hátul szezon végére kevésnek éreztem a Martinez-Cubarsí-kettőst, ők is, Araújo is hibázgattak. Szerintem ott még minőségileg is törékenyek vagyunk, nem engedhetünk meg magunknak még mennyiségi kicentizést is.
bence0330

Troym írta:
Jobbszélre van 3 ember most is, csak kettőt máshol használunk, mert Yamal mellett nem kapnának ott lehetőséget, de Raphinha és FT is jobbszélső.
Fati balszélső, csak nem volt rá szükség, de a mondás szerint Olmo balszélen is jó, mert ő azért kellett sérülékeny állapota ellenére, mert elöl mindenhova jó, kvázi JollyJoker.
Flick akarata számít, aszerint gyakorlatilag csak 1-1 játékos volt a két posztra, hiszen Fatit kb számba sem vette, Torrest meg jobbszélsőként nem. Raphinhát nem veheted jobbszélsőnek úgy, hogy eleve nincs balszélső rajta kívül, és már ő is kényszerből van csak ott. A két posztra volt összesen két játékosa Flicknek. Vkp-n kedveli Bernalt, Casadót, DJ-ot, Gavit, 4 játékos 1 posztra, akiket ő is bátran beállít. Ezzel semmi gond nincs, Pedrit ha DJ-al tehermentesíteni lehet, akkor oda se kötelező igazolni, főleg, ha Guille-t legalább ilyen néha 10-15 percekre beépítjük. Én persze gondolkodás nélkül adnám el DJ-ot és vennék bárkit a helyére, Guerrát, akárkit, de maradok a realitás talaján, ha ő marad, megvagyunk.

Kizártnak tartom, hogy balbekk és vkp pozira kósza pletyinél több lenne, de szerintem még annyi se. Tele vagyunk minőségi játékossal mindkét posztra, összesen 7-en leszünk a kettőre, ebből GM nem üti meg majd alighanem egyedül a minőségi játékos szintet, legalább csereként értve. Természetesen Torrents és Bernal zsákbamacska valamennyire, de az elmúlt években extra tehetségnek beharangozott játékosok rendre bejöttek, ennyire jókat leginkább csak Cubarsiról, Yamalról, Baldéról mondtak. Fort soroható ide, szerintem Xavi alatt és most szezon végén ő is bizonyított, őt valamiért Flick nem csípi, Bernalt és állítólag Torrentset meg igen, szóval ez nem lesz talán akadály. Én vállalható kockázatnak tartom bőven a jelenlegi helyzetben. Bernal túl van a tiniként mélyvízbe dobott játékosoknál megszokott szalagszakadáson, szerintem még egyszer nem lesz ilyen peche. Nekem jó érzésem van, szerintem mindkét posztot remekül meg fogjuk oldani házon belülről.
Troym
Director del Fútbol

gránit írta:
2025.06.22. 21:25:01
Miért? Elfér öt, főleg úgy, hogy Christensen és Araújo folyton sérült volt, és Christensen inkább játszhatna a középpályán.
A te gondolataiddal tudok válaszolni.
Kounde kapcsán szoktad írni, hogy nem khv, Flick sem használja ott soha, tehát jhv, szóval a válaszom, hogy Chris nem középpályás, Flick sosem használta ott, tehát Chris egy sérülékeny khv. Ha máshogy számolod, akkor meg 5. khv posztra ott van maga Kounde és lehet a jhv Fort, vagy akit egyszer majd veszünk oda.
bence0330 írta:
2025.06.22. 21:48:57
1 kényszerbalszélsővel és 1 jobbszélsővel nyomtuk végig a szezont,
Jobbszélre van 3 ember most is, csak kettőt máshol használunk, mert Yamal mellett nem kapnának ott lehetőséget, de Raphinha és FT is jobbszélső.
Fati balszélső, csak nem volt rá szükség, de a mondás szerint Olmo balszélen is jó, mert ő azért kellett sérülékeny állapota ellenére, mert elöl mindenhova jó, kvázi JollyJoker.
bence0330

2025.06.22. 21:48:57

Troym írta:
2025.06.22. 21:16:17
Vkp poszton még elfogadnám, hogy megvagyunk, ha nem épp elküldenénk Christ, így nálam ez nem egyértelmű. Nem kicsi zsákbamacska Bernal, másik topikban TS esetén pont egy ugyanilyen sérülés indikálhatja a csapatkapitány kapusunk elküldését, de Fati, Militao,Carvajal elég sok példa, amikor egy ilyen sérülés keresztülhúz egy karriert.

Bhv poszton hogy vagyunk meg?
Balde és GM lenne a megvagyunk?
Még a Laliga kiesők ellen sem vagyunk meg. Balde minden szezonban volt sérült, volt formaingadozása és egy harmadosztályú játékos a váltása, akinek 30 rossz meccsére jutott 7 elfogadható.
Egyetértek, hogy zsákbamacska, de azért alapvetően már Casadó és DJ (+Gavi) se rossz 1 helyre. Nem ideális, de nem rossz. 1 kényszerbalszélsővel és 1 jobbszélsővel nyomtuk végig a szezont, vessük össze a kettőt. Bernallal ilyen értelemben óriásit nem kockáztatunk, de szerintem sokkal nagyobb az esélye, hogy megüt legalább egy Casadó szintet, mint hogy nem. Nincs pénzünk minden lyukat foltozni, ezt próbáljuk meg vele. Nagyon jól nézett ki.

Dehogy GM. Róla aztán szerintem ismered az én véleményemet is, zsebből fizetek, ha távozik. Ő 3. számú lesz, annak oké. Torrents fog verekedni Baldéval a kezdőért is akár szerintem, de minimum meg fogja ütni a jó csere szintet. Nagyon nagy potenciál van benne, Flick kedveli. Extra tehetségként írnak mindenhol róla, szemre is az.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.06.22. 21:51:39-kor.
FCBsteve
Entrenador del Barça

2025.06.22. 21:30:49

Peter írta:
2025.06.22. 17:46:40
FCBsteve írta:
2025.06.22. 13:55:28
Én nem a klubról beszélek, hanem a játékosról!!!
Miért adja meg mára már hagyományként a klub a játékosoknak azt, hogy azok foggal és körömmel sem eltávolíthatók?

Szép dolog a kötődés, de elvileg a pályán mutatott teljesítményért fizetik őket és az eredményjelző sem a kötődési étrékeket mutatja

A klub a profi labdarúgás egyik fellegvára. Miért nem képes ennek megfelelően profin szerződéseket kötni a játékosokkal?

Jelenleg a klub visszaúton halad a korábbi szebb évek és a jelenlegi labdarúgás csúcsának környéke felé.
Szurkolóként pusztán annyit gondolok, óriási hiba ezt az utat önmagának a klubnak megnehezíteni néhány olyan játékos miatt, akik a pályán ne lehetnének magasabb minőségű avagy jobb képességű játékosokkal helyettesíthetők, pótolhatók, cserélhetők.

Amennyiben ugyanakkor a klub prioritása a játékos és egyéb kötődések, akkor az elmaradt sikerek, lehetőségek mögött elsősorban a klub saját hozzáállásában kell keresni az okokat és nem egyéb külső körülményekkel magyarázni a magyarázhatatlant.
https://barcauniversal.com/barcelonas-t ... -to-leave/

Valami ilyesmi...
Aki menne, arra kicsi az érdeklődés, aki érték, az nem akar menni...

Kíváncsi vagyok! [-o<
Fati esete lehet a teszt... :mrgreen:
Válasz küldése