Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
bojankrkic27
Jugador d'estrella

2009.11.06. 19:15:42

Xavinho írta:Egyébként lehet meglepő lesz,de én remélem,hogy nem ő kapja az aranylabdát. Így is nagy a nyomás rajta,ha megkapná,akkor még nagyobb lenne.Én legszívesebben Xavinak adnám. Ő is rászolgált,kiváló szezonja volt az előző (kettő) és az előtt sem tudok nagyon olyan szezon,amikor ne a legjobbját nyújtotta volna (legfeljebb a csapat volt gyengébb,amit irányított).
Abban biztos vagyok,hogy rá nem lenne negatív hatással a díj. Messinek lesz még ideje nálunk maradandót alkotni és ha most nem ő kapná,az talán plusz motivációt is jelentene a továbbiakra,nem pukkadna ki úgy,mint R10.
egy az egyben elvetem az ötletedet.... ez egy akkora baromság... már meg ne haragudj.. ki kapja az aranylabdát ha nem az adott év legjobbja.. Xavi valóban nagyon jó volt de ne vicceljél már... egyértelmű hogy Messi volt az elmúlt szezon legjobbja.. nem tudom hány meccset döntött el.. és ez a nem tudom azért van mert olyan sokat.. ráadásul a Királykupa valamint a BL döntőjének megnyerésében is nagy szerepet vállalt a góljaival.. augusztusban olimpiát nyert az argentin válogatottal... mi ér aranylabdát ha nem ez????
egyértelmű hogy ő érdemlii!!!!! semmi kétség!!!
na béke!
Xavinho
Capitá del Barça

2009.11.06. 19:00:58

Messi a jobb szélen érzi jól magát igazán. Ez a dolog olyan,mint Iniesta esetében a szélső támadó szerep.El tud játszani más szerepkörben-mint Ini a szélen- ,de nem tudja a klasszist kihozni magából.
Az addig ok,h elkalandozhat befelé,de azért teljesen szabad szerepkört nem kellene neki adni. Az azt eredményezné,hogy zavarnák egymást elöl a többiekkel, a taktikai fegyelem felbomlana.
Egyébként jót tenne Messinek egy kis padozás,pihenjen egy kicsit a hétvégén,viszont,ha kell akkor 20 percre be tudjon állni és abban a 20 percben legyen 120%-on.
Egyébként lehet meglepő lesz,de én remélem,hogy nem ő kapja az aranylabdát. Így is nagy a nyomás rajta,ha megkapná,akkor még nagyobb lenne.Én legszívesebben Xavinak adnám. Ő is rászolgált,kiváló szezonja volt az előző (kettő) és az előtt sem tudok nagyon olyan szezon,amikor ne a legjobbját nyújtotta volna (legfeljebb a csapat volt gyengébb,amit irányított).
Abban biztos vagyok,hogy rá nem lenne negatív hatással a díj. Messinek lesz még ideje nálunk maradandót alkotni és ha most nem ő kapná,az talán plusz motivációt is jelentene a továbbiakra,nem pukkadna ki úgy,mint R10.
Lionel85
Llegenda del Barça

2009.11.05. 21:07:44

gaborg írta:Szerintem csak a második félidőben kellene játszatni,akkor több zavart tudna kelteni az ellenfélnél. Rotálni kellene őt is!!!
Egyrészt rotálni, másrészt nem szabad őt poszthoz kötni. Az első félidőben a jobboldalon szinten momentuma sem volt, középről indulva egy ziccere akadt csak. A második félidőben viszont "meghallotta" Guardiola a kritikámat és átrakta Leót a baloldalra, ahol Iniestával már igencsak veszélyesen játszott. Hajdanán Rijkaard mondta Ronaldinhóról, hogy nem köti meg a posztján, jóformán azt csinál a pályán, amit akar. Hasonlót várnék el én Messivel kapcsolatban is, nem szabad ilyen kreatív játékos kezeit megkötni!
Kép
Kép
Kép
gaborg
Barça C

2009.11.05. 19:18:31

Szerintem csak a második félidőben kellene játszatni,akkor több zavart tudna kelteni az ellenfélnél. Rotálni kellene őt is!!!
tudomka958
Jugador d'estrella

2009.11.04. 23:52:16

kennyke04 írta:remélem hétvégén végre padon lesz a srác, mert nem sokat volt rotálva idén, ráadásul válogatottban is ott volt. kellene már neki egy kis pihi, és vissza kéne tenni jobb szélre, mert ha ennyire behozza Pep akkor rájátszunk a tömörülő védelem kezére :roll:
nem játszatni nagy hiba lenne,mert az önbizalma így is megtépázva,ami vele még nem történt meg soha!gyorsan helyre kell állítani,nehogy elmélyüljön,azt pedig csak játékban lehet...
azzal viszont tökéletesen egyetértek,hogy a helye a jobbszélen van
ha középen erőlteti pep azzal még ibra mozgásterét is korlátozza!
nem is tudom miért erőlteti...
kennyke04
Entrenador del Barça

2009.11.04. 23:32:54

remélem hétvégén végre padon lesz a srác, mert nem sokat volt rotálva idén, ráadásul válogatottban is ott volt. kellene már neki egy kis pihi, és vissza kéne tenni jobb szélre, mert ha ennyire behozza Pep akkor rájátszunk a tömörülő védelem kezére :roll:
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
barca1615
Jugador d'estrella

2009.11.04. 20:55:47

Mikaos írta:
Fecooo írta:ma jöttem rá igazán: nem is elsősorban Leo hibája, h gyengébb a megszokottnál(persze gyengébb, de nem ennyivel...), egyszerűen Pep mintha elvárná tőle, h kapja meg a labdát a középpályán és KÖZÉPEN cselezzen le 4-5 védőt... ez nonszensz...
Jó, hát azért a meccs 75%-át a jobb szélen játssza le...ez inkább kényszer, hogy mikor nem megy a jobb oldalon, akkor be kell jönnie középre - és ebben igazad lehet, hogy nagy valószínűséggel Pep utasítására. De azért korántsem az egész meccset játssza középen.

Ma kb 15% volt jobb szélen! A többit középen erőlködött ott valamit
MichaaBee
Llegenda del Barça

2009.11.04. 20:55:25

lionelmessi10lio írta:Amúgy ő volt a legjobb támadó. Ibra? Vele mi van? Csak Leót lehet piszkálni?
Messi? Vele mi van? Csak róla nem lehet objektív véleményt alkotni?
lionelmessi10lio írta:Nincs Messivel semmi baj, csak a kapusok fogják a lövéseit. Inter ellen is ez volt. Az Ossasuna ellen is ez volt. Annyit kéne tennie, hogy Valdezzel gyakorolnak. Valdez egy az egyben az egyik legjobb.
Őszintén, szerinted nem gyakorolják edzésen? :roll:

Akkor most Messi világklasszis formában van, ugyanúgy, mint év elején meg tavaly egész évben, csak most minden kapus felnőtt hozzá és arra specializálódott, hogy az ő próbálkozásait védjék? Gondolj már bele egy picit. Nem lehet, hogy most Messinél fejben nincs rendben valami? Egyszerűen rosszabb formában van, majd kilábal belőle. Mindenkivel megesik az ilyen, és mindenkiről le szokás ezt írni. Még a világ legjobbjáról is. :wink:
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League 2013: #1
EuroBarca Keeper League 2014, 2018, 2020: #2
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.11.04. 20:46:57

ma pedig nem igazán láttam jobb szélen...Dani egyedül volt ott, teljesen üres volt a jobb oldal...
Mikaos
Director del Fútbol

2009.11.04. 20:45:45

Fecooo írta:ma jöttem rá igazán: nem is elsősorban Leo hibája, h gyengébb a megszokottnál(persze gyengébb, de nem ennyivel...), egyszerűen Pep mintha elvárná tőle, h kapja meg a labdát a középpályán és KÖZÉPEN cselezzen le 4-5 védőt... ez nonszensz...
Jó, hát azért a meccs 75%-át a jobb szélen játssza le...ez inkább kényszer, hogy mikor nem megy a jobb oldalon, akkor be kell jönnie középre - és ebben igazad lehet, hogy nagy valószínűséggel Pep utasítására. De azért korántsem az egész meccset játssza középen.
Fecooo
Llegenda del Barça

2009.11.04. 20:41:58

ma jöttem rá igazán: nem is elsősorban Leo hibája, h gyengébb a megszokottnál(persze gyengébb, de nem ennyivel...), egyszerűen Pep mintha elvárná tőle, h kapja meg a labdát a középpályán és KÖZÉPEN cselezzen le 4-5 védőt... ez nonszensz... szélen megvan az az előnye, h csak egy oldalról támadják és gyors keresztbe mozgással otthagyja a védőket, ha egyenesen kell ezt megtenni, a hatékonyság sokkal rosszabb...
kanty
Llegenda del Barça

2009.11.04. 20:36:34

Ma harmat gyenge volt. percek teltek el úgy, h még labdába sem ért.
Remélem, h a következő meccsen már a régi helyén, a szélen fog játszani, mert neki ott van az igazi helye, ott tudja az erősségeit legjobban kamatoztatni.
Középen teljesen elvesz, nagyon sok labdát veszit és ezáltal görcsössé vállik.
Elég nehéz periodust él meg, DE remélem, h ez az állapot hamarosan véget ér.
:wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Lionel85
Llegenda del Barça

2009.11.03. 20:31:20

Ibrahimovic első szezonját teljesíti a Barcelonában, még fél éve sincs, hogy beleesett a spanyol fociba, így a kritikákkal felé óvatosan kell bánni. Leót nem piszkáljuk, hanem bizony azt hiányoljuk, amit megszoktunk tőle. Én már lentebb leírtam mit, nem ismétlem önmagam. Senki sem Messi ellen van, hanem vele!!!
Kép
Kép
Kép
lionelmessi10lio
Barça C

2009.11.03. 13:40:37

Leírok nektek valamit. A zaragoza ellen jól játszott. Ha bement volna az ossasuna ellen az első félidőben a helyzete, vagy a szabadrúgása, akkor nem írnátok ilyeneket. Egyszerűen nem volt szerencséje. Az átemelés nem sikerült, mert a kapus egy rutinos jó kapus. Nagy napot fogott ki. Kiharcolta a szabdrúgást azzal, hogy bevitte a sűrűjébe a labdát. Ez tudatos nála a szabdrúgás miatt. Kevés labdát is kapott, az meg a társak hibája.

Amúgy ő volt a legjobb támadó. Ibra? Vele mi van? Csak Leót lehet piszkálni?

Ibra állandóan lesen volt, a kapusba rúgta a labdát, ahelyett, hogy passzolt volna. Messi legalább megprobálta átverni a kapust az emelésnél. Ibra gyengébb volt, mint Leo.

Nagyon jól kezdte az idényt, most egy kicsit peches is volt, meg megviselték a kritikák, de összeszedi magát hamarosan.

Nincs Messivel semmi baj, csak a kapusok fogják a lövéseit. Inter ellen is ez volt. Az Ossasuna ellen is ez volt. Annyit kéne tennie, hogy Valdezzel gyakorolnak. Valdez egy az egyben az egyik legjobb.

Jót tenne neki egy gól argentin mezben november 14-én. Holnap meg renélem, nem fogja a kapus a szemét is kivédeni.
El fanático
Entrenador del Barça

2009.11.02. 23:24:07

Kép
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.11.02. 22:02:30

bojankrkic27 írta:ez az átok sztem sokkal inkább annak "köszönhető" hogy köztudottan a szezon kezdetére minden ember fejében az van hogy "ő" a legjobb.. ezért sztem minden védő minden edző megpróbálja "kivonni" a játékból.. sztem ez is közrejátszhat.
abban én is teljesen egyetértek hogy valóban nem varázsol olyan szinten mint tette azt tavaly.. de ez annak is köszönhető hogy sokkal zártabb és agresszívebb védekezést folytatnak ellenünk... valamint messire általában egyből rákettőznek(sokszor hárman is) mikor labdát kap..
Szerintem jól látod a problémát, ami meg van fejelve némi fáradtsággal. :?
Kis pihenés, és olyan lesz mint volt, mondjuk a védők ott maradnak ketten vagy hárman de meg fogja oldani, mert világklasszis! :D
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2009.11.02. 21:58:02

Kicsit gyatrább forma ide-oda, ő egy világklasszis, a világ legjobb játékosa és ő is ember. Én szinte biztos vagyok, ha játszani fog a kazan ellen, illetve a hétvégén, a maxot fogja ugyan úgy nyújtani. Neki 1 villanás elég egy meccsen, hogy döntsön és büntessen, 1 villanás, ismerjük. Inkább legyen most egy kis gyatrább teljesítmény, de az El Clásico pörögjenek fel a srácok(mint tavaly :) ), illetve a nagy meccsekre majd, még 1-2 döntetlen belefér így idénynek az "elején".
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
bottlikakos
Jugador d'estrella
Kapcsolat:

2009.11.02. 21:46:25

menczel írta:Szerintem egyszerűen túl sokat játszik. Xavi is azóta halvány mióta minden meccsen kénytelen volt játszani Ini sérülése miatt. Alves tavaly detto. Elején még bírta, de nem volt mögötte csere és elfáradt a szezon végére.

Jobban kellene rotálni szerintem. Bátran. Ha kikapunk vagy Xelünk egyszer egyszer az se vészes.

Szóval remélem hétvégén nem játszik Messi.
Minden bizonnyal Messi nélkül is simán nyerünk....de én akkor se kívánnám h ne játszon.Még lehet h visszasírod ha sérült lesz.Élmény nézni a játékát,még akkor is ha most "gyatra formában van :roll: :roll: "
Kép

2009. MÁJUS 2.:real-BARCA2-6
2009.MÁJUS 13.:Király-kupa döntő,Barcelona-Atletic Blbao4-1
2009.MÁJUS 27.:BAJNOKOK LIGÁJA DÖNTŐ,BARCA-manchester united2-0
2010.NOVEMBER 29.:BARCA-real madrid 5-0!!!
2011.MÁJUS 28.:BL DÖNTŐ:BARCA-m.united 3-1!!!
menczel
Entrenador del Barça

2009.11.02. 21:31:27

Szerintem egyszerűen túl sokat játszik. Xavi is azóta halvány mióta minden meccsen kénytelen volt játszani Ini sérülése miatt. Alves tavaly detto. Elején még bírta, de nem volt mögötte csere és elfáradt a szezon végére.

Jobban kellene rotálni szerintem. Bátran. Ha kikapunk vagy Xelünk egyszer egyszer az se vészes.

Szóval remélem hétvégén nem játszik Messi.
bojankrkic27
Jugador d'estrella

2009.11.02. 21:18:33

ez az átok sztem sokkal inkább annak "köszönhető" hogy köztudottan a szezon kezdetére minden ember fejében az van hogy "ő" a legjobb.. ezért sztem minden védő minden edző megpróbálja "kivonni" a játékból.. sztem ez is közrejátszhat.
abban én is teljesen egyetértek hogy valóban nem varázsol olyan szinten mint tette azt tavaly.. de ez annak is köszönhető hogy sokkal zártabb és agresszívebb védekezést folytatnak ellenünk... valamint messire általában egyből rákettőznek(sokszor hárman is) mikor labdát kap..
Varatrix
Director del Fútbol

2009.11.02. 21:07:44

Szerintem sem olyan jó mostanában.
Ez az Aranylabda várományosok kötelező visszaesése.
Ez egy átok vagy nem tudom, de minden aranylasztisnál észrevehető az elmúlt pár évben.
És nem kell folyton megvédeni, tudom nagy kedvenc, de ő is kaphat néha kritikát.
Főleg ha rászolgál.
Osasuna ellen én Pedrot hamarabb becseréltem volna az ő helyére.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Lionel85
Llegenda del Barça

2009.11.02. 21:02:10

bojankrkic27 írta:"gyatra forma"??????? ... nem tudom láttad-e a zaragoza elleni meccset... varázsolt.. persze ő tud még ennél is jobban játszani.. de jó lenne már ha nem ezzel jönne mindenki hogy gyenge forma.. nincs itt gyenge forma ő jól van és kész.. osasuna ellen is milyen labdát adott ibrának.. na mindegy a lényeg az hogy szerintem az ég világon semmi baja..
az meg hogy ne ő nyerje az aranylabdát szerintem kizárt... akkor mindenki akinek köze van a szavazáshoz bek*phatja!!
na csak ennyit:D
Azért mertem gyatra formának nevezni, mert tud ennél ő sokkal jobban is játszani, szinte alig látom mostanában a labdát nála! Nem ezt szoktam meg tőle, ő szokott irányítani, Alvésszel egyszerűen bolondot csinál az ellenfelekből a jobboldalon, ez hiányzik nekem. A hirtelen megindulásai, a betörései a 16-osra, a labdavezetései, a cselei. Nálam ez a varázslás, nem egy egyetlen passz, amit a Ibrának adott...
Kép
Kép
Kép
bojankrkic27
Jugador d'estrella

2009.11.02. 20:39:42

Lionel85 írta:Sajnálom, hogy mostanában Messi gyatra formában van, bár az Osasuna ellen már villantott valamit tudásából, de ez még édeskevés volt. Az argentin sajtó nagyon lehúzta a vb-selejtezőkön mutatott teljesítményéért, és ez erősen visszarántotta őt. Mielőtt elment a válogatotthoz, emlékeim szerint még elég jó formában volt. Viszont neki elég néhány meccs és visszanyeri a formáját, csak kérdés, mikor jön el ez neki. Én egy valamitől félek nagyon, hogy ez a mostani gyengébb formája kihatással lehet az év végi szavazásokra, ahol jelenleg ő az első számú favorit.
"gyatra forma"??????? ... nem tudom láttad-e a zaragoza elleni meccset... varázsolt.. persze ő tud még ennél is jobban játszani.. de jó lenne már ha nem ezzel jönne mindenki hogy gyenge forma.. nincs itt gyenge forma ő jól van és kész.. osasuna ellen is milyen labdát adott ibrának.. na mindegy a lényeg az hogy szerintem az ég világon semmi baja..
az meg hogy ne ő nyerje az aranylabdát szerintem kizárt... akkor mindenki akinek köze van a szavazáshoz bek*phatja!!
na csak ennyit:D
Lionel85
Llegenda del Barça

2009.11.02. 20:26:52

Sajnálom, hogy mostanában Messi gyatra formában van, bár az Osasuna ellen már villantott valamit tudásából, de ez még édeskevés volt. Az argentin sajtó nagyon lehúzta a vb-selejtezőkön mutatott teljesítményéért, és ez erősen visszarántotta őt. Mielőtt elment a válogatotthoz, emlékeim szerint még elég jó formában volt. Viszont neki elég néhány meccs és visszanyeri a formáját, csak kérdés, mikor jön el ez neki. Én egy valamitől félek nagyon, hogy ez a mostani gyengébb formája kihatással lehet az év végi szavazásokra, ahol jelenleg ő az első számú favorit.
Kép
Kép
Kép
senkialfonz40
Capitá del Barça

2009.11.01. 09:31:16

ElBartimaeus írta: A túrót nincs semmi baj Messivel. Tavalyhoz képest önzőbb lett. Vagy nem lett önzőbb, csak lassabb, vagy csak a cselei romlottak. Tök mindegy. Az számít, hogy önmagához képest mennyit cselez: aki jobban cselez, az többet hurcolhatja a labdát, nem válik a csapat kárára, de aki rosszabbul, az inkább passzoljon, az a legjobb. Ha valaki régen jól cselezett, és végigvitte a pályán a labdát és egyensúlyban volt, megtalálta magához képest a középutat és ezek után ha vagy a képesség marad fix és a játékos döntése változik, vagy a képesség változik, de ugyanannyit cselezne, akkor az egyensúly felborul és így romlik a teljesítménye. Nem tudom, hogy mi történt Messivel, sztem a 2 egyszerre: nem is megy neki most annyira és még ráadásul tenni is akar, leginkább magának akar bizonyítani, amit úgy lát jónak, ha nagy dolgokat visz véghez, nem csak egy egyszerű passzt. Amíg ezen nem tud változtatni, addig nem javul fel, vagy csak nehezen, de ha rájön, hogy úgy is játszhat jobban, ha az üresen állónak passzol, akkor megint a régi Messit fogjuk látni. A lényeg, hogy találja meg megint az egyensúlyt magában, mert a többivel nincs gond.

Meg tanulja meg belőni a helyzeteit! :P
A kiemelt részről ugyanezt gondolom, és az írás többi részével is köbö egyetértek. :)
Válasz küldése