bence0330 írta: ↑2025.03.12. 09:57:12
Ez a csapat egyértelműen
képes a BL győzelemre. Ez már öröm. Top formában, hátul nagyobb hibák nélkül játszva szerintem a legjobb csapat vagyunk Európában, és legyalultunk már párat a többi igazi esélyesből idén. De ja, sok banánhéjon lehet elcsúszni, a BM-PSG-Reál féle csapatok ellen pl. 60 percet emberhátrányban játszva azért nem sok esélyünk lesz.
Ennek ellenére szerintem is megütöttük a minimum elvárást. A következő kört még hozni kéne azért, de ezzel a szűk kerettel minden fronton éles versenyben maradva nem szidnék senkit, ha nem sikerülne, aztán meg lenne ideális esetben 2 darab ki-ki meccs, ahol hozzánk hasonlóan jó csapattal játszanánk.
+1
Flick rendszerének összeállása előtt végig arról ment a diskurzus hogy vajon hány év, hány igazolás és még mi kellene ahhoz hogy a BL-ben felsőpolcosak lehessünk, mert az előző sok évi maximum közép, de az utolsó éves Valverde és Setien-Koeman-féle teljesítmény után inkább max TOP 20-ban voltunk és inkább nevetség tárgya mintsem komolyan vehető ellenfél szerepében tetszelegtünk.
Előzetesen olyan 3-4-5 év, és okos átigazolások voltak a realitás, most meg Flickkel még hiányos kerettel is ott tartunk hogy egy Bayern sem fog tudni őszintén vigyorogni ha megkapnak minket, olyan skalpokat gyűjtöttünk be amiket talán utoljára a 2014-15-ös Barca tett, és a megszokott "3 góllal vezetünk de bekapunk egyet és rettegünk hogy mikor jön a következő 2 gól"-féle mentalitásból csinált egy olyat hogy még emberhátrányban is elhiszik a srácok hogy győzhetünk és okosan küzdenek-hajtanak aminek jellemzően eredménye is van, és mindezt teszik látványos játékkal is.
Ráadásul azt érzem rajtuk hogy tegnap is jól játszottak, de nem 100%-on pörögtek hanem annyin amennyit megkívánt a meccs, és amikor szükséges lesz feljebb fognak kapcsolni (mint a Bayern ellen).
Már nemzetközi szinten is úgy beszélnek rólunk mint komoly tényezővel, ami nagy szó azok után hogy sajnos sok évig tettünk azért hogy inkább bohócbrigádként kezeljenek minket.
Nagyon jó lenne az elődöntőig eljutni, ott meg egy ki-ki párharcban tisztesen helytállni és akkor teljes mértékben elégedett leszek az eredménytől függetlenül is.
Egy esetleges elődöntős végállomás pedig szép eredmény lenne, és mutatná a fejlődést papíron is, jövőre pedig a fiatalok még tapasztaltabbak lesznek, a keret is bővülhet(amit az elődöntős hely is segítene, elég csábító csapat lennénk újból)
gránit írta: ↑2025.03.11. 23:24:20
Állítom, hogy minket csak saját magunk tudjuk megállítani, ha elkövetjük az ősrégi hibákat (pl. túlzottan feltolt védelem). Állítom, hogy ha ez a csapat kihozza magából a legtöbbet, senki nem állítja meg. Kétszer bucira vertük a Madridot. Lealáztuk a Bayernt. Senki nem állítja meg ezt a csapatot, ha kihozza magából, ami benne van. Az Atletitől tartok, ami a remek területvédekezésével nagy fejtörést tud okozni, és jó támadóik is vannak, én örülnék neki, ha ők esnének ki, szerintem ők most kellemetlenebb ellenfél számunkra a Madridnál. Egyébként brutális, amit ez a Flick-csapat letesz az asztalra. 10 meccsből mindössze 1 vereség a BL-ben, 32 lőtt góllal. Összehasonlításképp: az agyonistenített Liverpool 18 gólt szerzett ebben a kiírásban, mi 32-t... Majdnem kétszer annyit. Brutális. Meg tudjuk nyerni a BL-t.
Én az Atletitől kevésbé mert nem olyan betonbiztos a védelmük mint régen, ellenben az Intert remélem sikerül a Bayernnek legyőzni mert ők tényleg kemény falat, gólokat a BL-ben max szökőévente kapnak.