Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.14. 13:25:50

bence0330 írta:
2025.03.14. 01:33:12
MessiNeymarSuarez írta:
2025.03.13. 13:50:42

Az első 2-ről volt szó, akik emellett külön ágra kerültek, a top8-nál nehezen lenne kivitelezhető, főleg ha papírforma alapján mindkettő továbbjut és egymás ellen játszik a negyeddöntőben :D

Amúgy sorsoltak, amit én sem tudok értelmezni, mivel mindenhol az a hír terjedt hogy a TOP2 helyezett az fix otthon visszavágózik végig, még talán a hivatalos szabálykönyvben is azt találtam mikor a pénzeket kerestem(bár ebben messze nem vagyok biztos)
Igen, ez fura, én is láttam szerintem az UEFA oldalán, illetve a kommentátorok is többször elmondták. Elképzelhető, hogy ezt megváltoztatták közben, de lehet, csak egy durva Mandela-effect volt. :) Mindenesetre sajnos/szerencsére nálunk ez most tényleg nem egy nagy tényező, kicsit lehet, hogy egyszerűbb otthon, de nincs akkora különbség. Ráadásul ha az első meccsen neadjisten hoznánk egy 2 gólos sikert, akkor a Dortmundnak mindenképp ki kell támadnia, azt meg mindegy, milyen pályán teszik, szétfutják majd a srácok az üres területeket.
Nekem nincs más tippem, mint hogfy ez a sorsolásnál dől el. Gondolkodtam ilyenen, hogy ha valaki egy top8-as csapaton keresztül kerül a 8 közé akkor kezd idegenben vagy hasonló, de így sem jött ki.
Igazából totál katyvasz mert akik a top8-ban voltak azok közül az Arsenal és a Barca otthon kezd, az Inter és a Villa idegenben.
Szerintem pedig komoly tényező, mert ha a Dortmundot idegenben verni kell, ne adj Isten több góllal az kegyetlenül nehéz, de még egy szűk előnyt sem könnyű megtartani. Itthon mindenképp meg kellene őket verni legalább két góllal, hogy a visszavágón nyugodtabban, célirányosan tudjunk játszani.
Egy Liverpool/Roma-féle fiaskótól nem félek, de ha nem halmoznak fel a németek egy komolyabb hátrányt nehéz dolgunk lehet.
Az Internek viszont szurkolok, hiába utálom azt a csapatot sokkal kevésbé tartok tőlük, mint a bajoroktól, bár két meccset nem tudom ki tudnak-e egy-két talált góllal bekkelni.
Forca Barca!!!!
Sergi
Jugador del Barça

2025.03.14. 03:48:52

bence0330 írta:
Ráadásul ha az első meccsen neadjisten hoznánk egy 2 gólos sikert
Ezt ismerjük, sőt láttuk is kétszer egymás után három gólos előnnyel...
Csak ennyit jelent hogy lehet e lazábban játszani az első meccsen idegenben,vagy kb végig a 180+ perc alatt "zabszem sem" módban kell veretni...
Alighanem a ZUEFA eldöntötte hogy nekünk menni kell.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

MessiNeymarSuarez írta:
ab1daL írta:
2025.03.13. 13:25:50
Visszavágó Dortmundban lesz. Ez hogyan lehetséges? A szezon elején volt róla szó, hogy akik a top 8ban végeznek, minden esetben otthon játsszák a visszavágót. Ez most akkor mégsem?
Az első 2-ről volt szó, akik emellett külön ágra kerültek, a top8-nál nehezen lenne kivitelezhető, főleg ha papírforma alapján mindkettő továbbjut és egymás ellen játszik a negyeddöntőben :D

Amúgy sorsoltak, amit én sem tudok értelmezni, mivel mindenhol az a hír terjedt hogy a TOP2 helyezett az fix otthon visszavágózik végig, még talán a hivatalos szabálykönyvben is azt találtam mikor a pénzeket kerestem(bár ebben messze nem vagyok biztos)
Igen, ez fura, én is láttam szerintem az UEFA oldalán, illetve a kommentátorok is többször elmondták. Elképzelhető, hogy ezt megváltoztatták közben, de lehet, csak egy durva Mandela-effect volt. :) Mindenesetre sajnos/szerencsére nálunk ez most tényleg nem egy nagy tényező, kicsit lehet, hogy egyszerűbb otthon, de nincs akkora különbség. Ráadásul ha az első meccsen neadjisten hoznánk egy 2 gólos sikert, akkor a Dortmundnak mindenképp ki kell támadnia, azt meg mindegy, milyen pályán teszik, szétfutják majd a srácok az üres területeket.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.03.13. 14:02:44

gg86 írta:
2025.03.13. 13:33:12
Sőt, ha sikerül az elődöntőbe jutás ott is idegenben játszanánk a visszavágót... Így aztán tényleg teljesen mindegy hogy valaki 1. vagy 8. helyen jut tovább.
Pool kiemelkedett (a táblázatban, nem a pályán :mrgreen: ), de a 2. és 8. helyezett között 3 pont volt a különbség. Azaz 7 csapat 3 ponton belül.
Nincs matek, nincs taktika, jön aminek jönnie kell vagy pótselejtező további kiszámíthatatlanságokkal.

A helyezések, a tabellák, a pálya együtt kéz a kézben járnak, de egyedül a pálya képes önállóan is járni.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

ab1daL írta:
Visszavágó Dortmundban lesz. Ez hogyan lehetséges? A szezon elején volt róla szó, hogy akik a top 8ban végeznek, minden esetben otthon játsszák a visszavágót. Ez most akkor mégsem?

Amúgy nem oszt nem szoroz, sajnos a 47ezres Montjuic nem egy nagy katlan(bár a Benfica ellen jó volt a hangulat) így aligha van visszatartó ereje, plusz hála a jóégnek Flick alatt végre erősek vagyunk idegenben is, miközben sok évig csak valahogy túlélni jártunk az ellenfél stadionjába, borzasztóan gyengék voltunk idegenbe sok évig, most a Benfica és a Dortmund oroszlánbarlangjában is jól szerepeltünk, nem riadnak meg szerencsére a srácok idegenben.

Ettől függetlenül Laporta helyében fix hogy intéznék egy komoly stadiont az elődöntő odavágójára, egy BL elődöntőre bármikor, bárhol teltház lenne a Bayern/Inter ellen, a sociknak kompenzációval is pluszba jöhetnénk ki, na ott aztán lenne hangulat.

Amúgy a hírek szerint már most 7millió euroval többet kerestünk a BL-ben mint az előre eltervezett. =D>
gg86
Jugador d'estrella

2025.03.13. 13:33:12

ab1daL írta:
Sőt, ha sikerül az elődöntőbe jutás ott is idegenben játszanánk a visszavágót... Így aztán tényleg teljesen mindegy hogy valaki 1. vagy 8. helyen jut tovább.
ab1daL
Director del Fútbol

„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.12. 22:21:35

gránit írta:
2025.03.12. 21:54:29
Chino írta:
2025.03.12. 21:40:40
elől is volt Messi mellett mindig legalább három olyan játékos, akit forgatva nem igazán romlott a minőség.
Ki volt az a három játékos?

A csatársorban Messi és Villa mellett volt Pedro, meg Alexis Sanchez (már csak attól kiráz a hideg, hogy leírom a nevét), Tello, Deulofeu. Nem volt valami nagy felhozatal a második sor, Pau Victor szerintem mindet előzi, Torres-ről nem is beszélve.

A középpályán Fabregas-ban igazad van, rajta kívül viszont szerintem nem voltak hasonló minőséget adó cserék. Fabregas előtt meg Xavi, Iniesta rotálására volt egy Thiago meg Keita... Csatársorba egy szem Pedro-Henry rotáció volt. Szerintem ma mélyebb a keretünk.
Cesc előtt ott volt még Yaya két évig, 20 év körül már Thiago is megütötte azt a szintet, mint most Fermin, Casádó, Gavi.
Az Eto'o, Ibra, Henry, Villa, Alexis négyesből mindig volt legalább kettő a Messi-Pedro duó mellett, plusz volt még egy Krkic, akinek voltak jó szezonjai. (az ilyen Gudjonsen, Jeffren, Deulofeu stb. nem említem, bár többet játszottak, mint PV)
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.03.12. 21:54:29

Chino írta:
elől is volt Messi mellett mindig legalább három olyan játékos, akit forgatva nem igazán romlott a minőség.
Ki volt az a három játékos?

A csatársorban Messi és Villa mellett volt Pedro, meg Alexis Sanchez (már csak attól kiráz a hideg, hogy leírom a nevét), Tello, Deulofeu. Nem volt valami nagy felhozatal a második sor, Pau Victor szerintem mindet előzi, Torres-ről nem is beszélve.

A középpályán Fabregas-ban igazad van, rajta kívül viszont szerintem nem voltak hasonló minőséget adó cserék. Fabregas előtt meg Xavi, Iniesta rotálására volt egy Thiago meg Keita... Csatársorba egy szem Pedro-Henry rotáció volt. Szerintem ma mélyebb a keretünk.
Chino
Llegenda del Barça

gránit írta:
2025.03.12. 10:59:38

Kétségtelenül igazad van, ez a kupák átka a bajnokságokkal szemben. 1-1 meccsen múlik a szezon. A Guardiola-korszakban is előfordult, hogy az egész szezonban hengereltünk, mindenkit szétvertük, aztán a BL-ben tavasszal 1-1 meccsen elment minden. 2010-ben az Internazionale ellen, 2012-ben a Chelsea ellen. Aztán hiába a sok megnyert meccs, néhány tavaszi meccsen múlik, hogy milyen szájízzel végződik a szezon. De a sokat szidott Valverde is milliméterekre volt attól, hogy mindent megnyerjen, és akkor is 1-1 tavaszi meccsen hasaltunk el. A tavaszi leolvadásainkban szerintem nagy szerepe volt annak, hogy nagyon szűk kerete volt általában a Barcelonának, Xavinak, Iniestának gyakorlatilag nem voltak alternatívái. Tavaszra meg jöttek a kiégések. Furának tartom, hogy mostanra beszélünk gyakran a pihentetésekről, amikor ma igazából mélyebb a keretünk, mint akkor. Nyilván nincs Messi, Xavi, Iniesta, minőségben az a keret erősebb volt, de mélységben biztosan nem. Most azért a második soros támadószekció is hozza a gólokat.
Azért ez enyhén túlzás, hogy szűkebb volt a keret, a Busquets,Xavi, Ini trió mellett voltak még olyan emberek, akiket bátran be lehetett rakni. Ott volt még két évig Yaya, volt egy Keita, Thiago, jött Cesc, elől is volt Messi mellett mindig legalább három olyan játékos, akit forgatva nem igazán romlott a minőség. Sokat adnék most például egy Pedroért. A középpályán amúgy pont rendben vagyunk, egyszerűen Pedrit nem tudjuk minőségben pótolni, ahogy anno egy Init sem tudtunk de az egész világon is csak egy maroknyi játékos van azon a poszton, aki tudná. A Realnál is elment Kroos még mindig nem találják, hogyan foltozzák be azt a lyukat.
A Valverde időszakban inkább fejben voltak gyengék a játékosok. Most például nem nagyon tudnám elképzelni, hogy egy 3 gólos előnyt úgy leadjunk egy gyengébb csapat ellen (az akkori Pool esetében még erősebbek voltunk), egy Roma szintű ellen pláne.
Forca Barca!!!!
Zoldbela
Jugador del Barça

2025.03.12. 19:15:54

Flick megmutatta, hogy komoly szakmai munkával, sztárok igazolása nélkül is lehet komoly eredményeket elérni!
gránit
Director del Fútbol

2025.03.12. 10:59:38

Peter írta:
2025.03.12. 10:50:53
gránit írta:
2025.03.12. 10:34:34
Sajnos már annyi is elég, ha bármilyen okból nem a legideálisabb a kezdőnk vagy éppen úgy kell kiállni, hogy nincs választás, mert eltiltás, sérülés, vírus, bármi beeshet.
Kétségtelenül igazad van, ez a kupák átka a bajnokságokkal szemben. 1-1 meccsen múlik a szezon. A Guardiola-korszakban is előfordult, hogy az egész szezonban hengereltünk, mindenkit szétvertük, aztán a BL-ben tavasszal 1-1 meccsen elment minden. 2010-ben az Internazionale ellen, 2012-ben a Chelsea ellen. Aztán hiába a sok megnyert meccs, néhány tavaszi meccsen múlik, hogy milyen szájízzel végződik a szezon. De a sokat szidott Valverde is milliméterekre volt attól, hogy mindent megnyerjen, és akkor is 1-1 tavaszi meccsen hasaltunk el. A tavaszi leolvadásainkban szerintem nagy szerepe volt annak, hogy nagyon szűk kerete volt általában a Barcelonának, Xavinak, Iniestának gyakorlatilag nem voltak alternatívái. Tavaszra meg jöttek a kiégések. Furának tartom, hogy mostanra beszélünk gyakran a pihentetésekről, amikor ma igazából mélyebb a keretünk, mint akkor. Nyilván nincs Messi, Xavi, Iniesta, minőségben az a keret erősebb volt, de mélységben biztosan nem. Most azért a második soros támadószekció is hozza a gólokat.
Peter
Director del Fútbol

2025.03.12. 10:50:53

gránit írta:
Sajnos már annyi is elég, ha bármilyen okból nem a legideálisabb a kezdőnk vagy éppen úgy kell kiállni, hogy nincs választás, mert eltiltás, sérülés, vírus, bármi beeshet.
bence0330

2025.03.12. 10:41:06

MessiNeymarSuarez írta:
2025.03.12. 10:19:08
Intert remélem sikerül a Bayernnek legyőzni mert ők tényleg kemény falat, gólokat a BL-ben max szökőévente kapnak.
Hú, na ezzel kivételesen nem értek egyet. :) Szerintem kb hasonlóan jó csapatok, viszont a BM-nek hasonlóan magas a plafonja, mint a miénk, és jobbak, mint ősszel voltak, ami nem meglepő új edzőnél, aki ráadásul fiatal is. Ott benne lenne egy olyan, hogy lőnek 4-5 gólt. Nem mondom, hogy az Internél ez lehetetlen, de nem valószínű. Az Inter ellen is bukhatunk, nagyon komolyan összerakott csapat, de ott ha mi top formában játszunk, akkor továbbmegyünk. A BM ellen azért ez nem biztos. Plusz a BM-ben komoly BL-győztes rutin is van, az Interben ez a nyugalom még nincs meg. Én kicsit nyugodtabban ülnék úgy le, hogy tudom, hogy alapvetően rajtunk fog múlni a dolog.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.03.12. 10:34:48

gránit írta:
2025.03.12. 09:47:30
Nem látom, hogy kit ne tudnánk megverni,
Ez így van, de a korábban emlegett banánhéj sem kizárt.
Mindenesetre nekem már az is élmény, hogy ez a téma egyáltalán szóba kerül és létezik valós alapja.
Szóval uccu neki.... :D
gránit
Director del Fútbol

MessiNeymarSuarez írta:
Én az Atletitől kevésbé mert nem olyan betonbiztos a védelmük mint régen, ellenben az Intert remélem sikerül a Bayernnek legyőzni mert ők tényleg kemény falat, gólokat a BL-ben max szökőévente kapnak.
Az Atleti az a csapat, amelynek ebben a szezonban pozitív a mérlege velünk szemben. Én őket tartom most a legnagyobb veszélynek, remélem, ma kiesnek. Az Internazionale erős csapat, de azért a bajnokságban 28 meccsen kaptak 27 gólt, többet, mint mi. Amúgy tényleg erős csapat, állítom, hogy Sommer a világ legjobb kapusa, és nagyot hibáztunk, amikor szabadon igazolható játékosként nem csaptunk le rá. Én azért inkább nekik örülnék, a Bayernt laposra vertük, de nagyon rossz taktikát is választottak, kb fél óráig brutálisan beszorítottak minket, mi meg a mélységi indításainkkal szétkontráztuk a fejüket. Legközelebb nem biztos, hogy elkövetik ezt a hibát, én azért az Internek örülnék inkább.

Szerintem a közelmúlt sötétebb korszakaiban sem voltunk túl sok igazolásra attól, hogy visszatérjünk az élmezőnybe, tavaly néhány változtatás hatalmasat dobott a csapat teljesítményén: Raphinha átszervezése és Christensen feljebb tolása. Csak ez a két változtatás egycsapásra odarakott minket a krémbe, akkor is azt mondtam, egy vkp, egy csatár, és ott vagyunk.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.03.12. 10:38:31-kor.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

bence0330 írta:
2025.03.12. 09:57:12
Ez a csapat egyértelműen képes a BL győzelemre. Ez már öröm. Top formában, hátul nagyobb hibák nélkül játszva szerintem a legjobb csapat vagyunk Európában, és legyalultunk már párat a többi igazi esélyesből idén. De ja, sok banánhéjon lehet elcsúszni, a BM-PSG-Reál féle csapatok ellen pl. 60 percet emberhátrányban játszva azért nem sok esélyünk lesz.

Ennek ellenére szerintem is megütöttük a minimum elvárást. A következő kört még hozni kéne azért, de ezzel a szűk kerettel minden fronton éles versenyben maradva nem szidnék senkit, ha nem sikerülne, aztán meg lenne ideális esetben 2 darab ki-ki meccs, ahol hozzánk hasonlóan jó csapattal játszanánk.
+1
Flick rendszerének összeállása előtt végig arról ment a diskurzus hogy vajon hány év, hány igazolás és még mi kellene ahhoz hogy a BL-ben felsőpolcosak lehessünk, mert az előző sok évi maximum közép, de az utolsó éves Valverde és Setien-Koeman-féle teljesítmény után inkább max TOP 20-ban voltunk és inkább nevetség tárgya mintsem komolyan vehető ellenfél szerepében tetszelegtünk.
Előzetesen olyan 3-4-5 év, és okos átigazolások voltak a realitás, most meg Flickkel még hiányos kerettel is ott tartunk hogy egy Bayern sem fog tudni őszintén vigyorogni ha megkapnak minket, olyan skalpokat gyűjtöttünk be amiket talán utoljára a 2014-15-ös Barca tett, és a megszokott "3 góllal vezetünk de bekapunk egyet és rettegünk hogy mikor jön a következő 2 gól"-féle mentalitásból csinált egy olyat hogy még emberhátrányban is elhiszik a srácok hogy győzhetünk és okosan küzdenek-hajtanak aminek jellemzően eredménye is van, és mindezt teszik látványos játékkal is.
Ráadásul azt érzem rajtuk hogy tegnap is jól játszottak, de nem 100%-on pörögtek hanem annyin amennyit megkívánt a meccs, és amikor szükséges lesz feljebb fognak kapcsolni (mint a Bayern ellen).

Már nemzetközi szinten is úgy beszélnek rólunk mint komoly tényezővel, ami nagy szó azok után hogy sajnos sok évig tettünk azért hogy inkább bohócbrigádként kezeljenek minket.
Nagyon jó lenne az elődöntőig eljutni, ott meg egy ki-ki párharcban tisztesen helytállni és akkor teljes mértékben elégedett leszek az eredménytől függetlenül is.
Egy esetleges elődöntős végállomás pedig szép eredmény lenne, és mutatná a fejlődést papíron is, jövőre pedig a fiatalok még tapasztaltabbak lesznek, a keret is bővülhet(amit az elődöntős hely is segítene, elég csábító csapat lennénk újból)

gránit írta:
2025.03.11. 23:24:20

Állítom, hogy minket csak saját magunk tudjuk megállítani, ha elkövetjük az ősrégi hibákat (pl. túlzottan feltolt védelem). Állítom, hogy ha ez a csapat kihozza magából a legtöbbet, senki nem állítja meg. Kétszer bucira vertük a Madridot. Lealáztuk a Bayernt. Senki nem állítja meg ezt a csapatot, ha kihozza magából, ami benne van. Az Atletitől tartok, ami a remek területvédekezésével nagy fejtörést tud okozni, és jó támadóik is vannak, én örülnék neki, ha ők esnének ki, szerintem ők most kellemetlenebb ellenfél számunkra a Madridnál. Egyébként brutális, amit ez a Flick-csapat letesz az asztalra. 10 meccsből mindössze 1 vereség a BL-ben, 32 lőtt góllal. Összehasonlításképp: az agyonistenített Liverpool 18 gólt szerzett ebben a kiírásban, mi 32-t... Majdnem kétszer annyit. Brutális. Meg tudjuk nyerni a BL-t.

Én az Atletitől kevésbé mert nem olyan betonbiztos a védelmük mint régen, ellenben az Intert remélem sikerül a Bayernnek legyőzni mert ők tényleg kemény falat, gólokat a BL-ben max szökőévente kapnak.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.12. 10:01:26

Troym írta:
2025.03.12. 09:33:16
Szerintem meg innentől minden BL meccs és továbbjutás ajándék, gratula a csapatnak és edzőnek, hogy eljutottunk ide, kb európai szinten a legjobb 5-15 csapat között lehetünk, úgyhogy valahol ez a szint volt, ahova el "kellett" jutni.
A Lille / Dortmund ellen is esélyesebbek leszünk, de nagyon kevésen is el lehet csúszni, ők nem véletlen végeztek 7. és 10. helyen. Talán jobb lenne a Lille, de ki tudja....

Viszont én továbbra sem látom magunkat az elődöntőn túl, szerintem egyenes kiesésben az Inter és a Bayern is jobb, de először jussunk oda.
Én is így látom. Ez volt betervezve a költségvetésben is, (MD szerint legjobb 8, most járunk 101 milliós bevételnél a BL-ben)
Következő meccseken is mi leszünk elvileg az esélyesebbek, jó lenne a legjobb 4 közé jutni. Alapból pesszimista típus vagyok, de egy apróságon is elcsúszhatunk, mint egy kiállítás, vagy ha Yamal/Raphinha/Pedri kidőlne.
Persze szurkolni fogok, nyerjük meg, de ahhoz még a jelenlegi szinthez képest is kellene egy kis extra, Olmotol és Lewytől valamint De Jong/Casado egyikétől.
bence0330

2025.03.12. 09:57:12

Ez a csapat egyértelműen képes a BL győzelemre. Ez már öröm. Top formában, hátul nagyobb hibák nélkül játszva szerintem a legjobb csapat vagyunk Európában, és legyalultunk már párat a többi igazi esélyesből idén. De ja, sok banánhéjon lehet elcsúszni, a BM-PSG-Reál féle csapatok ellen pl. 60 percet emberhátrányban játszva azért nem sok esélyünk lesz.

Ennek ellenére szerintem is megütöttük a minimum elvárást. A következő kört még hozni kéne azért, de ezzel a szűk kerettel minden fronton éles versenyben maradva nem szidnék senkit, ha nem sikerülne, aztán meg lenne ideális esetben 2 darab ki-ki meccs, ahol hozzánk hasonlóan jó csapattal játszanánk.
gránit
Director del Fútbol

2025.03.12. 09:47:30

Nem látom, hogy kit ne tudnánk megverni, ebben a szezonban már gyűjtöttünk be nagyon nagy skalpokat. A Bayernt is laposra vertük, ne feledjük. A Dortmundot is megvertük. Nyilván a Dortmund vagy a Lille az egész szezonját fel fogja tenni a párharcra, mert a bajnokságban nem muzsikálnak jól. Nyilván pihentetni fognak és gőzerővel a BL-továbbjutásra fognak koncentrálni, de ezzel együtt bármelyiken túl kellene jutni. Az elődöntő meg minden körülmények között nagy teljesítmény, ez a csapat pedig szerintem bármit képes elérni, a végső győzelmet is.
Troym
Director del Fútbol

2025.03.12. 09:33:16

Szerintem meg innentől minden BL meccs és továbbjutás ajándék, gratula a csapatnak és edzőnek, hogy eljutottunk ide, kb európai szinten a legjobb 5-15 csapat között lehetünk, úgyhogy valahol ez a szint volt, ahova el "kellett" jutni.
A Lille / Dortmund ellen is esélyesebbek leszünk, de nagyon kevésen is el lehet csúszni, ők nem véletlen végeztek 7. és 10. helyen. Talán jobb lenne a Lille, de ki tudja....

Viszont én továbbra sem látom magunkat az elődöntőn túl, szerintem egyenes kiesésben az Inter és a Bayern is jobb, de először jussunk oda.
Peter
Director del Fútbol

2025.03.12. 00:36:11

MessiNeymarSuarez írta:
2025.03.12. 00:16:54
így viszont kaptunk egy erős esélyt hogy fokozatosan felépítve megérkezzünk a BL-be amivel a Benfica elleni teljesítménnyel már el is indultunk, és egy esetleges BL döntőn már bőven lehetne keresnivalónk ellenük.
Minden tekintetben hasonlóan gondolom, annyi zárójeles megjegyzéssel, hogy a legnehezebb feladat ezen az úton szerintem a saját képességeinken való túllépés lesz.
Mindennek és egy picivel még többnek is össze kell jönnie ehhez, de ez is benne van a pakliban és ez már önmagában nagyszerű dolog!

Flick topicban részleteztem, innentől kezdve számomra minden egyes játéknap jutalomjáték.
gránit írta:
2024.11.06. 14:03:12
akár meg is nyerhetjük.
55 lőtt gól 16 meccsen... Kegyetlen jók vagyunk elől.
Erre emlékszem, pedig nem tegnap volt.
A dátum időpontjában különösen bátor és merész gondolatnak tartottam, de ezeket ma is tartom, viszont már a különösen szó elhagyásával.... :D
Tudod, lépésről lépésre....
gránit írta:
Állítom, hogy minket csak saját magunk tudjuk megállítani,
Amikor ezt a hsz-t írtam, még nem olvastam azt, amit írtál, de a fenti "zárójeles ......" rész nagyon hasonlóan a mondanivalód lényegét adja vissza.
Kezünkben lehet, ugyanakkor mégsem biztos, hogy sikerül megfogni.
Reméljük és bízzunk a legjobbakban!
gránit
Director del Fútbol

torotam írta:
2025.03.11. 22:55:29
A szezon elején a legtöbben aláírták volna a BL-ben a legjobb nyolcba jutást, mint végső célt.
Én nem, a negyeddöntőbe már tavaly is bejutottunk. Kaptam is a burkolt megjegyzéseket, hogy "egyesek" BL-gőzelemről álmodoznak :mrgreen: Sosem írtam ilyenkor vissza, az adott pillanatban meddő vita, utólag pedig úgyis előhúzom a "bezzeg én megmondtam" kártyát. :mrgreen: , az illető tudni fogja, hogy neki szól.

Állítom, hogy minket csak saját magunk tudjuk megállítani, ha elkövetjük az ősrégi hibákat (pl. túlzottan feltolt védelem). Állítom, hogy ha ez a csapat kihozza magából a legtöbbet, senki nem állítja meg. Kétszer bucira vertük a Madridot. Lealáztuk a Bayernt. Senki nem állítja meg ezt a csapatot, ha kihozza magából, ami benne van. Az Atletitől tartok, ami a remek területvédekezésével nagy fejtörést tud okozni, és jó támadóik is vannak, én örülnék neki, ha ők esnének ki, szerintem ők most kellemetlenebb ellenfél számunkra a Madridnál. Egyébként brutális, amit ez a Flick-csapat letesz az asztalra. 10 meccsből mindössze 1 vereség a BL-ben, 32 lőtt góllal. Összehasonlításképp: az agyonistenített Liverpool 18 gólt szerzett ebben a kiírásban, mi 32-t... Majdnem kétszer annyit. Brutális. Meg tudjuk nyerni a BL-t.
gránit írta:
2024.11.06. 14:03:12
akár meg is nyerhetjük.

55 lőtt gól 16 meccsen... Kegyetlen jók vagyunk elől.
torotam
Jugador d'estrella

2025.03.11. 22:55:29

A szezon elején a legtöbben aláírták volna a BL-ben a legjobb nyolcba jutást, mint végső célt. De ennek a csapatnak most fog megjönni igazán az étvágya és a sorsolás is szerencsésnek mondható. Innen a legjobb négybe jutás több mint reális cél, sőt, a döntő sem lehetetlen.
A Lille/Dortmund párosból egyik sem verhetetlen, két meccsen meg pláne felénk billen a mérleg nyelve, főleg hazai meccses visszavágóval.
Valószínűleg a Bayern lenne az ellenfelünk az elődöntőben, na az igazi ki-ki meccs lenne, ott már nüanszok dönthetnének.
Ha pedig a döntőbe bejutnánk, ott Raphi hozná a címet. :lol:
Visca el BARCA!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.03.11. 21:45:39

Sima továbbjutás, meglehetett volna nagyobb különbséggel a mai meccs, de ne feledjük, az odavágón a Benfica is lőhetett volna 1-2 gólt simán.

Mehetünk tovább, jó ágon vagyunk, lehet menetelni, csak ne sérüljön meg senki.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Válasz küldése