El Sie7e írta: ↑2024.06.07. 20:07:27
Egy szponzornak még ha nem is teljes de valamennyi betekintést kell nyújtani, hogy lássák mibe fektetnek be.
Ne keverjük össze a szponzorációt és a befektetést. Két teljesen más dolog. A szponzor pénzt ad, de nem befektető. Nem kap semmilyen tulajdonosi jogot a cégben. Pénzt ad, amivel kibérel egy reklámfelületet. Ennyi. Egy szponzornak semmiféle betekintést nem kell nyújtani. Ha kibérelsz bárhol egy reklámfelületet, akkor sem kapsz ettől még betekintést semmibe, csak kapsz a pénzért egy reklámfelületet.
A blöff meg mindennapos része a biznisznek. Szépen felverte a nike-s díjat, hatalmas húzás volt. Lehetett akár még igaz is, hogy megfordult a saját márka alapítása a fejében. Lehet, hogy akkor sem jártunk volna rosszul, mert a legtöbben az online shopból vásárolnak, és nem feltétlenül szorulunk a Nike elosztóhálózatára. Ha a Nike 100 milliós aláírási bónuszt tud adni, és megéri nekik még ez a 100 milliós díj is, akkor nyilván sokkal több van ebben a mezbizniszben, így lehet, hogy a saját márkával is tudnánk hatalmasat kaszálni. Abban nyilván nagyobb kockázat lett volna, ez meg egy biztos összeg, ami hatalmas. Történelmi, rekordmagas összeg, minden kockázat nélkül, amit akkor is megkapunk, ha pár év múlva egy fabatkát nem érne a mezünk. A saját márkával ez a kockázat fennállt volna.
Rosszul nem jártunk, az biztos, és akár blöff volt, akár valódi alternatíva volt, a díjat nagyon szépen felverte. Ez tény, nem tudom, miért nem lehet ezt elismerni.
A magasztalás távol áll tőlem, azon nagyon kevesek közé tartoztam, akik a Negreira-ügy miatt hevesen kritizálták. Még úgy is, hogy valószínű volt, hogy nem kapunk érte büntit, mert eleve elévült az ügy, Negreira pedig nem köztisztviselő volt. De zűrös ügyekbe nem kellene belekevernünk magunkat, mondtam ezt én, miközben szinte mindenki más rendben találta a dolgot. Azt viszont el lehet ismerni, hogy alapvetően jól irányítja a klubot.