2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Ha igazak a hírek, hogy 1az1-ben vagyunk, és korlátlanul tudunk igazolni, akkor bebizonyosodik, hogy diszkriminálták a klubot, 40 milliós kifizetés miatt, ahol a partner szegte meg a szerződést.Chino írta: ↑2024.08.08. 16:52:35Hatalmas homály, hogy mi történik
Az Atma 80 millióval csökkentette az adósságát, ami még most is 520 körül van.
Ha jól tudom tőkeemelés volt náluk, kapnak pénzt a klub VB miatt, a Bl indulás, liga 4. hely, illetve 20-30 a távozókból. Valahogy így jön nekik össze, plusz még most leigazolják Galaghert 40 millió körül, így már 200 fölött lesznek. Ez a nem mindegy
Most őszintén van ellenfele a választásokon? De ha lenne is elég csak maga mellé vennie Pique-t, Busquetset és Albát és megvan. Semmit se kell csinálnia.
Hatalmas homály, hogy mi történikFcBarcelona1 írta: ↑2024.08.08. 13:44:32https://www.google.com/amp/s/www.fcbarc ... tement/amp
Hivatalos közlemény a Barca Vision-ről.
Kíváncsi lennék, hogy akkor most hogy állunk FFP szempontjából.
Szerk: a hírek szerint megvan az 1:1, ellentétesek a hírek, hogy megkötés nélkül igazolhatunk/regisztrálhatunk, vagy eladás/felszabaduló bér függvényében.
Előbbire szavaznék, az Atletico sem adott el 175 millióért.
Bár a La Ligánál nem tudható, végül is 40 millió kifizetése miatt lett 1a4-hez, és 200 milliós a bérsapka![]()
Ezt többször kifejtetted már.
Korábban azt írták, hogy csütörtökön lesz egy ülés amin a költségvetés lesz az elsődleges téma és utána már Tebasék elé is viszik. Hogy így lesz-e fogalmam sincs, ha jól emlékszem, ezt hétfőn hozták le, azóta akár változhatott is.gránit írta: ↑2024.06.26. 14:02:10Szerintem igen. Nem csak a csapatok pénzügyi beszámolója számít (igazából nem is lenne értelme egy júniusi állapot miatt beskatulyázni egy augusztus 30-i helyzetet, pl addig eladnak egy játékost 100 millióért a nyáron), hanem a pénzügyi tervük is, amit le kellett adni. Abban össze-vissza lehet kamuzni. Még nem jött be a pénz a Nike-tól, de majd, de majd! És lehet, hogy még működni is fog, mert Tebas már jóval enyhébb hangot üt meg mostanában, mint korábban. De az is lehet, hogy nem, és megint csak alig igazolhatunk pénzért, ebben az esetben a távozó játékosokat nem pénzért, hanem játékosokért cserélném el (pl Araújót, ha távozik).
Szerintem igen. Nem csak a csapatok pénzügyi beszámolója számít (igazából nem is lenne értelme egy júniusi állapot miatt beskatulyázni egy augusztus 30-i helyzetet, pl addig eladnak egy játékost 100 millióért a nyáron), hanem a pénzügyi tervük is, amit le kellett adni. Abban össze-vissza lehet kamuzni. Még nem jött be a pénz a Nike-tól, de majd, de majd! És lehet, hogy még működni is fog, mert Tebas már jóval enyhébb hangot üt meg mostanában, mint korábban. De az is lehet, hogy nem, és megint csak alig igazolhatunk pénzért, ebben az esetben a távozó játékosokat nem pénzért, hanem játékosokért cserélném el (pl Araújót, ha távozik).
Saját vállalkozói tapasztalataim alapján ez lenne a tippem. Pl. Nike:
Bocsi, félreértettelek akkor!FCBsteve írta: ↑2024.06.12. 22:25:55A 2 évvel ezelőtti "gazdasági karok" gondolatát teljességgel értem, hasznosnak gondolom - magam is érveltem akkor mellette...
De, azóta több év eltelt, mindeközben az éves gazdálkodás továbbra sincs rendben!
Valószínűleg a Liga elvárásai miatt készülnek olyan üzleti tervek, amik nem reálisak - és minden üzleti év végén megy a küzdés, hogyan mutasson ki pozitívumot a klub...
Lewy szerződésénél pont azt gondolta Laporta, amit lépten nyomon hangoztatott: hogy majd 2024-ben már jó lesz a gazdasági helyzet...
Hát nem - és pont ez a legnagyobb gondom!!!
A 2 évvel ezelőtti "gazdasági karok" gondolatát teljességgel értem, hasznosnak gondolom - magam is érveltem akkor mellette...bence0330 írta: ↑2024.06.12. 21:32:16
Nem, ez nem ugyanaz. Sőt, teljesen más, ez a vállalkozói szemlélet, ha van egy erős márkád. Ez olyan, mintha lenne egy nagy nevű vállalkozásod, ami pár rossz döntés miatt csőd közelébe jutott. Erre te felveszel egy jó adag hitelt, mert tudod, hogy a vállalkozásod nagyon erős, és ha van tőke, simán vissza fogja termelni a dolgot, tőke nélkül viszont lehúzhatod a rolót. Akár szinte azonnal, ha olyan erős. A Barca szerintem azonnal visszatermelte az elmúlt években, de nyilván ezt kb lehetetlen kikalkulálni.
A pénzt, amit kaptunk, pont úgy, mit egy vállalkozó, befektettük, elsősorban játékosokba, és hát a Lewy-Raphinha-Koundé féle igazolások nélkül ebből sosem lett volna kupa, sőt, amennyire kemény volt a BL-hely még így is idén, azt sem hiszem, hogy mindhárom évben elértük volna az első négy hely valamelyikét. Na akkor aztán megnézhettük volna magunkat, anyagilag is.
Kvázi a befektetések jó hozamot hoztak.
Számold ki, mennyi esik ki a jogok eladásából egy évre. Aztán tippeld meg, mekkora a bevételi különbség ezen okok miatt, ami a nagyobb beruházások nélkül nem lett volna, bajnoki cím, szuperkupák, rekordlátogatottság, stb. Szerintem akkora pozitív, mint a ház. Megtehette volna, hogy a fejünket lesunyva elvagyunk a 4.-6.. hely környékén, a masiával meg 1-2 igazolással, na az rövid, közép és hosszútávon is sokkal rosszabb lett volna anyagilag is, nemhogy sportszakmailag.
Mert kb ez a két lehetősége volt. És messze a jobb mellett tette le a voksát. Még csak rizikó sem volt amúgy benne szerintem, főleg, ha igaz, hogy van visszavásárlási jogunk mindre.
Azt meg senki nem tagadja szerintem, mekkora ótvar üzlet volt Lewyé, ha tényleg emelkedik jövőre a fizuja. Ha valamit rosszul csinál, azt rosszul csinálja, ez van. Csak az elmúlt egy évtizeddel ellentétben végre kevés ilyen van. De igen, nem tudom, milyen szer hatása alatt volt, mikor a lengyellel szerződést kötöttek.
Nem, ez nem ugyanaz. Sőt, teljesen más, ez a vállalkozói szemlélet, ha van egy erős márkád. Ez olyan, mintha lenne egy nagy nevű vállalkozásod, ami pár rossz döntés miatt csőd közelébe jutott. Erre te felveszel egy jó adag hitelt, mert tudod, hogy a vállalkozásod nagyon erős, és ha van tőke, simán vissza fogja termelni a dolgot, tőke nélkül viszont lehúzhatod a rolót. Akár szinte azonnal, ha olyan erős. A Barca szerintem azonnal visszatermelte az elmúlt években, de nyilván ezt kb lehetetlen kikalkulálni.FCBsteve írta: ↑2024.06.12. 20:16:21A Barca (Laporta alatt) évek óta pénzügyi trükkökkel fordítja pozitívba a mérleget! Mintha Te folyamatosan többet költenél a fizetésednél, csak év végén eladod az autód! Attól, hogy több bevétellel zártad az évet, ez még nem jó gazdálkodás... Az, hogy ez így volt 21-ben, 22-ben, még lehet átmenetinek mondható - de már a 2024-es szezont zárjuk, és még mindig Barca Studio (+játékosok) eladásától várjuk a jobb világot...
A Barca (Laporta alatt) évek óta pénzügyi trükkökkel fordítja pozitívba a mérleget! Mintha Te folyamatosan többet költenél a fizetésednél, csak év végén eladod az autód! Attól, hogy több bevétellel zártad az évet, ez még nem jó gazdálkodás... Az, hogy ez így volt 21-ben, 22-ben, még lehet átmenetinek mondható - de már a 2024-es szezont zárjuk, és még mindig Barca Studio (+játékosok) eladásától várjuk a jobb világot...gránit írta: ↑2024.06.05. 20:34:59Ezt honnan veszed?
Igazol sztárokat. Vagy már ott tart az anti-Laporta tábor, hogy Lewandowski nem sztár, egy Serie A álomcsapattag nem sztár, egy BL-győztes hátvéd/középpályás nem sztár, egy friss BL-győztes csapatkapitány nem sztár? Mit kamuzott ebben? Igazol sztárokat.
Miért, van rajta kívül valaki, akivel ilyen szerződést kötött?
Átláthatóság korában? Milyen átláthatóság korában? Egyáltalán nem átlátható módon működik a világ. A labdarúgás erre egy kiváló példa. Milyen országok kapnak rendezési jogokat, milyen körülmények között épültek azok a létesítmények stb. Még mi tartozunk a legátláthatóbbak közé. Nálunk legalább van egy közgyűlés, ahol a sociók számon kérhetik a vezetőséget, szavazásra bocsáthatnak dolgokat, szavazhatnak egyes kérdésekről.
Most ezzel Laportát fényezed. Szerinted akkor mi megfelelünk ezeknek a morális, erkölcsi szabályrendszereknek, mert szponzorok terén nem állunk rosszul.
A saját alkalmazottadnak persze, hogy megmondhatod. Mi a szponzoraink alkalmazottai vagyunk?
Még azt is megkockáztatom, hogy nincs ilyen megállapodás. Hány olyan hírt hallottunk a közelmúltban, hogy ilyen-olyan pénzforrásra tettünk szert, aztán nem lett az egészből semmi. Még azt sem tartom kizártnak, hogy bekamuzzuk magunkat az "1:1-be" (jelentsen ez bármit is), mint a görögök magukat az eurózónába. Az átláthatóság korában, természetesen. Ugye a Liga is nagyon "átlátható" a feltételrendszereivel.
Laporta ide vagy oda, vagy talán az a helyesebb fogalmazás, hogy Laporta személyétől teljesen függetlenül is olyan labirintus lehet maga a klub székháza, ami még a benne lévők számára is okoz komoly tájékozódási feladványokat a taposóaknák és ilyen olyan csapdák elkerülése tekintetében.
Ez nem teljesen igaz.
Ne keverjük össze a szponzorációt és a befektetést. Két teljesen más dolog. A szponzor pénzt ad, de nem befektető. Nem kap semmilyen tulajdonosi jogot a cégben. Pénzt ad, amivel kibérel egy reklámfelületet. Ennyi. Egy szponzornak semmiféle betekintést nem kell nyújtani. Ha kibérelsz bárhol egy reklámfelületet, akkor sem kapsz ettől még betekintést semmibe, csak kapsz a pénzért egy reklámfelületet.
Ez elég meredek nézőpont. Egy ekkora "cég" vezetőjének hazudoznia kell. Ez csak a népnek szól, mert ha a szponzoroknak is hazudozik és fals információkat nyújt az konkrétan csalás bűnycselekménye. Egy szponzornak még ha nem is teljes de valamennyi betekintést kell nyújtani, hogy lássák mibe fektetnek be. Na most ha ebben hazudozik az cink. Én inkább azt mondanám ez az embereknek szól, hogy minden mekkora rendben van közben meg mégse. Érdekes ezért magasztalni. Az hogy a választási ígéreteket is összehazudozta azért meg egy rendes elnöki tanács már menesztette volna. Egy nagyon sötét populista politikus és azt sem lehet elhinni amit kérdez.gránit írta: ↑2024.06.07. 18:15:53
Többek között ezért kell hazudnia egy elnöknek. A lehető legpozitívabb jövőképet kell festenie a szponzorok előtt az egyesület jövőjével kapcsolatban. Ezért kell a csillagos eget is leígérnie, még akkor is, ha ezt nem fogja teljesíteni. A lényeg, hogy jöjjön minél több pénz a klubhoz.
Az infláció ez esetben a gyártót sújtja. A gyártónak lettek és lesznek magasabbak a termelési költségei. A logikus az lenne, hogy csökkentenének a díjból, mert a gyártónak így is rengeteg plusz költsége adódik. Az, hogy nem csökken a díj, hanem jelentősen növekszik, úgy, hogy a Barcelona presztizse hatalmasat zuhant a legutolsó szerződéskötés óta, óriási teljesítmény a klubvezetés részéről.