Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.07.07. 19:48:25

barcadv7 írta:Nem az argentín drukkerekről beszéltem, hanem azokról a barca drukkerekről akik ész nélkül osztanak mindenkit, és ha késöbb az általuk istenített játékos hasonló szituba keveredik, mint akiket elötte szidalmazott akkor mennek a kifogások. Mert mindenki megérdemli a kritikát csak Messi nem? Ha meg nem bírja a lelke a kritikát akkor elmehet pszichologushoz. Különben is nagyfiú, ki tudja nyitni a száját ha valami úgy megy ahogy neki kellemetlen. Ha pedig az edző tényleg köré akarja építeni a csapatot (mert erről is lehetett olvasni) akkor ezeket figyelembe kell vennie.
álljon meg a menet! elfogadom, h fájt a kritika, amit Villa kapott, de ne keverjük már össze Messivel...
(mert csak a sértettség beszél belőled...)
barcadv7
Barça B

2011.07.07. 19:36:25

Nem az argentín drukkerekről beszéltem, hanem azokról a barca drukkerekről akik ész nélkül osztanak mindenkit, és ha késöbb az általuk istenített játékos hasonló szituba keveredik, mint akiket elötte szidalmazott akkor mennek a kifogások. Mert mindenki megérdemli a kritikát csak Messi nem? Ha meg nem bírja a lelke a kritikát akkor elmehet pszichologushoz. Különben is nagyfiú, ki tudja nyitni a száját ha valami úgy megy ahogy neki kellemetlen. Ha pedig az edző tényleg köré akarja építeni a csapatot (mert erről is lehetett olvasni) akkor ezeket figyelembe kell vennie.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.07.07. 19:29:19

LG írta:De pont azért a világ legjobbja, h ilyenkor hátára vegye a csapatát? :roll:
a foci még mindig csapatjáték... a modern fociban nincs olyan, h egy ember legyőzzön 11-et... Messi 3-4-5-tel még elbánik adott esetben, de ezt sem csinálja utána senki, pláne nem folyamatosan...

ha a Barcát átvenné ervin "elqrman", Messi 10-edét nem tudná nyújtani, de a többiek se...

meg kell érteni: a jelenkor focijában nem lehet 7-8 ember bénázását kompenzálni úgy, h még ráadásul a szokott eredményességét is hozni tudja...
d
Entrenador del Barça

2011.07.07. 19:21:46

barcadv7 írta:Azért vicces hogy Messi bármilyen rosszul teljesít a válogatottban, ITT semmiféle kritika nem éri. Bezzeg ha egy barca meccsen akárki egy kicsit is gyengébb akkor megy az osztás. :wink:
Talán mert nagyságrendekkel több Barca drukker van, mint argentina-drukker? A Messi fanboiok pedig nem kritizálnak. Jah és a Barca nem hajnali 4-kor játssza a meccseit. :D

Egyébként a nyilvánvaló problémák mellett (hülye, taktika nélküli foci, rossz szerepkör etc), láthatóan Messinek nagyon nem ízlik a kemény kritika. Nem eléggé karizmatikos személyiség ahhoz, hogy érintetlenül hagyja, hogy a saját szurkolói kifütyülik. Ami tényleg kemény, persze aki ismeri az átlag footballszurkoló lélektanát nem csodálkozik. Egyébként is, ő soha nem volt vezéregyéniség és a válogatottnál pontosan azt várják tőle, hogy az legyen.v
Pár éve még azt mondtam volna, hogy még nagyon fiatal, kell neki a rutin, hogy egy ilyen szerepkört be tudjon vállalni, persze most is fiatal még, de szembesülni kell, hogy nem olyan alkat.

Egyébként Messi osztályzatokban minusz kettőről indul a válogatottnál, akkorák az elvárások.
daffy
Madridista

2011.07.07. 19:20:00

LG írta:De pont azért a világ legjobbja, h ilyenkor hátára vegye a csapatát? :roll:
egyedül kevés hozzá
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.07. 19:19:39

De pont azért a világ legjobbja, h ilyenkor hátára vegye a csapatát? :roll:
daffy
Madridista

2011.07.07. 19:10:01

barca99 írta: De akkor miért sz@r mindenki a válogatottban? Miért nincs semmi játék? Miért abból vannak a legnagyobb helyzetek, hogy Messi átviszi 3-4 emberen, és jól passzol? Ezen kívül miért nincs SEMMI?

Nem azt mondom, hogy Messinek semmi felelőssége nincs ebben, de hogy a taktikailag nulla szövetségi kapitányoké vastagon az érdem, azt lefogadom.
az én véleményem az,hogy messi tudását felnagyítja a körülötte lévő csapat(barca). mondom ezt úgy,hogy a világ jelenlegi legjobbja.
a nemzeti csapatban eleve rossz szerepkörben játszatják és évi pár meccs alatt nem szoknak össze a többiekkel. ha elindul és 8 szólóból 7szer a védőkbe elakad a labda,de 1 bemegy,az a barcában isteni csoda,a válogatottban pedig természetes. ezt elvárják tőle. egyedül kell megváltania a világot a nemzeti 11ben.
nézd meg a realt,remek képességű labdarúgók alkották az utóbbi években is a keretet,de hozzá nem értő vezetés miatt semmire sem mentek. ez van argentínával is. hiába gyenge a védelem,simán döntőzniük kéne,de nincs kialakult elképzelés. messinek pedig gondolom a töke kivan az egésszel. a barca csinált belőle focistát,ott becsülik meg,ott szeret játszani.
barcadv7
Barça B

2011.07.07. 18:57:58

Azért vicces hogy Messi bármilyen rosszul teljesít a válogatottban, ITT semmiféle kritika nem éri. Bezzeg ha egy barca meccsen akárki egy kicsit is gyengébb akkor megy az osztás. :wink:
barca99
Llegenda del Barça

2011.07.07. 18:52:56

LG írta:Sztem meg lehet érteni, akik haragszanak rá Agentinában. Azt lássák, h itt parádézik, ontja a gólokat, otthon meg semmi...hát, igazából ha argentin lennék én is bepipulnék. Tudom, h más a válogatott, meg a Barca, de akkor is. Azért hatalmas különbség van az ott és az itt mutatott teljesítménye között, és nem kenném feltétlenül csak az aktuális argentin szöv. kap. nyakába. :roll:
De akkor miért sz@r mindenki a válogatottban? Miért nincs semmi játék? Miért abból vannak a legnagyobb helyzetek, hogy Messi átviszi 3-4 emberen, és jól passzol? Ezen kívül miért nincs SEMMI?

Nem azt mondom, hogy Messinek semmi felelőssége nincs ebben, de hogy a taktikailag nulla szövetségi kapitányoké vastagon az érdem, azt lefogadom.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.07.07. 18:49:15

Sztem meg lehet érteni, akik haragszanak rá Agentinában. Azt lássák, h itt parádézik, ontja a gólokat, otthon meg semmi...hát, igazából ha argentin lennék én is bepipulnék. Tudom, h más a válogatott, meg a Barca, de akkor is. Azért hatalmas különbség van az ott és az itt mutatott teljesítménye között, és nem kenném feltétlenül csak az aktuális argentin szöv. kap. nyakába. :roll:
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.07.06. 20:24:59

Capon írta:Á ez az egész...
Persze biztos izgatja mit gondolnak a honfitársai de nyilván nem Argentína teljes népessége utálja.
Ez így van! Sokan ezt elfelejtik, pedig tény, hogy van nagyon sok szurkolója odahaza, de mivel nem megy neki a válogatottban, így az antiMessi-hangok erősebbek. De amint leesik egy cím a válogatottnál, akkor már rendeződni fog minden és a kritikusok is lecsillapodnak. Az, hogy nem játszott klubszinten saját hazájában, nem az ő hibája, mindenki tudja már szinte kívülről az életét, azt hiszem ezt nem lehet a szemére vetni. Aki nem ismeri vagy csak szimplán rosszakarója, az mindig is ki fogja fütyülni, akármi lesz Leóval a válogatottban.

Ja, és szerencsés helyzetben van, hogy a Barcelonában világklasszis társakkal játszik. Ez nem mindenkinek adatik meg. Így talán nem kéne a válogatottat lefikázni, mert ott nem rohangálnak Xavik és Iniesták. Nem lehet egy válogatott is olyan erős, mint egy klubcsapat. Oda nem lehet igazolni. Sajnos ez egy ilyen korosztály, de ez is ki fog öregedni és lehet egy jobb jön.

A gyenge szereplés mindig benne van a pakliban, ráadásul az egész dél-amerikai közeg sokkal másabb, mint az európai, amiben Messi felnőtt és jobban is alkalmazkodott hozzá 13 éves kora óta.
Kép
Kép
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2011.07.06. 17:30:57

Olyan ez mikor vizsgán van egy tanár aki mindenkit könnyedén átenged de téged meg sokadjára is megbuktat persze hogy rajta vered el a port.
Nem azon hogy mondjuk az argentin csapatot szervezettségben taktikailag egy falusi csapat is fölülmúlja.
Hiányzik egy igazán meghatározó kreatív kp és némi értelem előlről. A védelem az érdekes Milito jelenlegi formája alapján nálam keretben sem lenne, fura ez mikor meg hozta a klasszis szintet akkor keretben sem volt.
Ettől függetlenül nekem is van egy olyan érzésem hogy nincs 100%-on Messi a válogatottban. Nálunk megoldotta olykor Xavi helyén is az irányítást üres területeket is jól kereste megjátszható volt csak ugye ilyenkor derül ki a játékintelligencia mondjuk Di-Maria-Tevez vs Pedro-Villa összevetésében.
Capon
Llegenda del Barça

2011.07.06. 16:51:12

Á ez az egész...
Persze biztos izgatja mit gondolnak a honfitársai de nyilván nem Argentína teljes népessége utálja.
Ahol él és ahol az otthon van Messinek ott kb. Istenként szerethetik szóval egál a dolog.

"Persze Messi viszonylagos hazai népszerűtlensége nem egyedülálló jelenség, Dél-Amerikában. A brazilok korábbi klasszisa, Rivaldo is tapasztalt hasonlót. Helyzete sok mindenben hasonlított Messiére. Neki is az FC Barcelona volt a klubja, ahol hétről hétre remekül futballozott, de a válogatottban nem mindig hozta magát. Hiába nyert vezérletével a válogatott 1999-ben Copa Américát (Rivaldo a döntőben két gólt szerzett, és öt találattal gólkirály lett, Ronaldóval holtversenyben), bő egy évvel később, a Brazília-Kolumbia vb-selejtezőn az egész stadion kifütyülte."
Ebből is látszik, hogy nem 100-asak ott sem az emberek.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Barcaman14
Director del Fútbol

2011.07.06. 16:38:53

Taibi írta:Bezzeg ha véletlen megnyernék a Copát Messi vezérletével, akkor egyből ő lenne az isten... :?
Ez így szokott lenni sajnos. :roll: Az még elfogadható hogy nem megy neki a játék, de hogy nem tesz meg mindent a hazájáért?! :evil:
Kép
„Ez a Barça ezzel a generációval értékesebbé teszi a labdarúgást, egyedülállóbb rangot ad neki." Josep Guardiola-GRÁCIES PEP!

Fc Barcelona ***-Més Que un Club-***
Taibi
Hí­rhozó-cikkíró

2011.07.06. 15:20:44

Bezzeg ha véletlen megnyernék a Copát Messi vezérletével, akkor egyből ő lenne az isten... :?
Facsy
Jugador d'estrella

2011.07.06. 15:17:51

http://www.origo.hu/sport/focivilag/201 ... bdast.html
ez egy vicc :D ugyan azt a teljesítményt várják el tőle mint amit a Barcába művel de elfelejtenek 1-2 dolgot....nem is ugyan az a posztja/dolga a válogatottba mint a Barcába és ugye az se mind1 hogy kik a csapat társak....ahoz hogy ő sikeres legyen ahoz kellenek mögé Xavi,Ini meg a többiek....jo neki is vannak nagyon jo,szép szolói,de nem minden meccsen....főleg ugy hogy Barcelonában imádják,Argentinában nem és sztem ez nem gyengén demotiválo... nem tom mért kell igy lehuzni szegényt...mind1...a Barcába nagyon jo,sikereket ér el illetve érnek el a csapattal,addig nekem rossz szavam nincs. Visca El Barca! és hajrá Brazilia :D:D
Enjoy
Capitá del Barça

2011.07.04. 16:42:52

B. írta:
Enjoy írta:
B. írta:jó eza gif :D

mért lenne "ló@@sznyi" a pihenője?
Mert a döntőig fogja vonszolni a válogatottat, ami július 24-én lesz, ill. az elkövetkező napokban buli, ill. Argentínában csapatbuszos ünneplés :D
A többiek ez idő alatt már 2 felkészülési meccset lenyomnak úgy, hogy már voltak erőnléti, alapozó edzések.
Messi pedig ezután fog kapni pihenőt, hogy kipihenje az elmúlt évet...
Szerinted fog kapni mondjuk 2hétnél több szabit? mert szerintem nem!
és amilyen 1 év van mögötte (vb, bajnokság, kupa&bl döntő, copa america) ahhoz képest simán lehet mondani hogy ló@@sznyi pihenője lesz.
azzal tisztában vagyok, hogy mi mindent csinált, de egy ilyen szintű sportembernek nem kell hónapos pihenő
Az 1 hónapos pihenő, amit más játékos is megkap, nem azt jelenti, hogy nem is edz egyáltalán... (szép is lenne)
De legalább több ideje van a családjával lenni, elmenni 4-5napot nyaralni, alapítványait meglátogatni, ill. egy-két felkérésnek eleget tenni.
Aztán ennyi is volt az egy hónap, hogy közben elvégezte a saját sz.edzőjével kidolgozott könnyített edzéstervet. Aztán térhetne vissza Katalóniába, hogy megkezdje csapattársaival együtt az alapozó edzéseket, ill. részt vegyen a nyári pénzgyűjtő meccseken USA-ban.

De mind1 is, mert ha jön Sanchez, akkor remélhetőleg Pedroval és Villaval tudják majd pótolni a hiányát..
Kép
B.
Jugador del Barça

2011.07.04. 15:12:33

Enjoy írta:

Mert a döntőig fogja vonszolni a válogatottat, ami július 24-én lesz, ill. az elkövetkező napokban buli, ill. Argentínában csapatbuszos ünneplés :D
A többiek ez idő alatt már 2 felkészülési meccset lenyomnak úgy, hogy már voltak erőnléti, alapozó edzések.
és amilyen 1 év van mögötte (vb, bajnokság, kupa&bl döntő, copa america) ahhoz képest simán lehet mondani hogy ló@@sznyi pihenője lesz.
azzal tisztában vagyok, hogy mi mindent csinált, de egy ilyen szintű sportembernek nem kell hónapos pihenő
B.
barcadv7
Barça B

2011.07.04. 13:32:10

Egy Messi interjú a Bolívia elleni meccsről:

http://www.goal.com/en/news/586/copa-am ... th-a-shtty
Enjoy
Capitá del Barça

2011.07.01. 22:38:35

Kép
B.
Jugador del Barça

2011.07.01. 11:41:24

jó eza gif :D

B.
Enjoy
Capitá del Barça

2011.07.01. 10:18:25

Remélem jól sikerül bolhánknak a copa, de szerintem ne várjunk tőle a következő idény elején emberfeletti teljesítményt, mert VB + idei elég megterhelő idény volt minden fronton + Copa A. és ahogy vége, már jöhet is vissza felkészülni a bajnoki nyitányra (persze fog kapni pihenőt, de az ló@@sznyi)
Kép
@@Laguna@@
Jugador del Barça

2011.07.01. 08:35:12

Ilúvatar írta:Kép
:D:D:D:D:D:D:D:D
Király!!!!
"Amikor elkezdesz szurkolni egy csapatnak nem a trófeákért, a játékosokért, a csapat múltjáért teszed. Sokkal inkább azért, mert megtalálod magad valahol a csapatban, megtalálod a helyet, ahová tartozol."
Deus
Boixos Nois

2011.06.30. 23:50:46

Kép
KépKép
Válasz küldése