Leo Messi
ez kicsit off lesz, de LG, számodra Messi nem zseni, múú viszont az, sokunk véleménye meg éppen ennek az ellenkezője...
lehet mondani bármit, azt sose fogom zseniális húzásnak felfogni, h pszichológiailag terrorizálom az ellenfelet és a bírót és beállok bekkelni... (mert a chelsea és az inter is ezt csinálta, de ahogy említettem tegnap, a porto is...)
ezzel szemben Messit lőtt passzai, ütemtelen lövései, kiszámíthatatlan mozgása zseni státuszba emeli NÁLAM! (és még sokaknál...)
nem tudom, h szerencsétlen gyereknek milyen poszton kell még helytállnia a pályán, mert védőtől kezdve, labdaszerzőn át a gyilkos támadóig minden erényét megcsillogtatta, egyedül kapusként nem bizonyított még...
az, h nem vezér? szegény gyereknek az egyetlen dolog, amit fel lehet hányni...manapság az igazi vezérek nem elől, hanem hátul és középen mutatkoznak meg...
ha a hadsereg hasonlatot tovább visszük, akkor Puyol vezérlő tábornok, Xavi meg a stratégiai vezér, míg Messi sok csatában győzedelmeskedett, ezért a hadsereg leghatékonyabb katonája... (a katonáktól nem mindig várják el, h vezérek is legyenek...)
tudom, lehet, h zagyvaság, amit leírtam, de a zseni jelzőt ne találjuk már ki, h csak annak való, aki szambázik, vezér tud lenni, vagy éppen pszichikai terrorra képes...
tetszik, nem tetszik, Messire azért illik a zseni jelző, mert 24 évesen még nem érte el a tudása maximumát, és senki sem tudhatja előre, h 26-27-28 évesen nem lesz-e valódi vezéregyéniség, amikor a fejlődése szempontjából fontos irányítói készségeket már teljesen elsajátította...
lehet mondani bármit, azt sose fogom zseniális húzásnak felfogni, h pszichológiailag terrorizálom az ellenfelet és a bírót és beállok bekkelni... (mert a chelsea és az inter is ezt csinálta, de ahogy említettem tegnap, a porto is...)
ezzel szemben Messit lőtt passzai, ütemtelen lövései, kiszámíthatatlan mozgása zseni státuszba emeli NÁLAM! (és még sokaknál...)
nem tudom, h szerencsétlen gyereknek milyen poszton kell még helytállnia a pályán, mert védőtől kezdve, labdaszerzőn át a gyilkos támadóig minden erényét megcsillogtatta, egyedül kapusként nem bizonyított még...
az, h nem vezér? szegény gyereknek az egyetlen dolog, amit fel lehet hányni...manapság az igazi vezérek nem elől, hanem hátul és középen mutatkoznak meg...
ha a hadsereg hasonlatot tovább visszük, akkor Puyol vezérlő tábornok, Xavi meg a stratégiai vezér, míg Messi sok csatában győzedelmeskedett, ezért a hadsereg leghatékonyabb katonája... (a katonáktól nem mindig várják el, h vezérek is legyenek...)
tudom, lehet, h zagyvaság, amit leírtam, de a zseni jelzőt ne találjuk már ki, h csak annak való, aki szambázik, vezér tud lenni, vagy éppen pszichikai terrorra képes...
tetszik, nem tetszik, Messire azért illik a zseni jelző, mert 24 évesen még nem érte el a tudása maximumát, és senki sem tudhatja előre, h 26-27-28 évesen nem lesz-e valódi vezéregyéniség, amikor a fejlődése szempontjából fontos irányítói készségeket már teljesen elsajátította...
-
- Director del Fútbol
Messitől 6 kézen sem megszámolható olyan medgmozdulást láttam, amire senki sem volt képest az utóbbi évtizedben... Ráadásul lehet, hogy Zidane húzta a társait, de egy mozdulatlan embert nem lehet húzni. A franciáknak kellett a lökés 2006-ban az öregtől, de volt, aki fellépjen mellé... Itt pedig hiába játszott jól Messi Bolívia ellen, a többiek eltöketlenkedték a dolgot... Aki szerint Messi csak egy tökéletes csapatban jó, annak ajánlanám figyelmébe azt a sok szólóját, amihez semmi köze a csapatnak és amire senki sem volt képes kb Maradona óta.... Hülyeség ez az összehasonlítás, mert teljesen más a foci. Messi is zseni és Zizouék is azok voltak. Jómagam többet látok Messiben, mint anno Zizouban és hozzáteszem azt is, hogy az akkori reált, élén Zidane-nal, nem utáltam, a francia pedig az egyik kedvenc játékosom volt, tehát nem vagyok elfogult negatív irányban vele szemben.
Egyébként Messi is meg tudja pörgetni a fülén ugyanúgy a labdát, mint az említett zsenik, de ma már azok a cselek kevésbé jönnek be a robotok ellen...
Egyébként Messi is meg tudja pörgetni a fülén ugyanúgy a labdát, mint az említett zsenik, de ma már azok a cselek kevésbé jönnek be a robotok ellen...
Ja, de azért Zidane kitűnt az akkori csapatból, egyértelműen vezér volt. És talán az ő jó játéka húzhatta az addig gyengébben teljesítő többieket?gergo9 írta:Ezt meg maximum a hlyék hiszik el. Védelemben mondjuk Abidal szintén hatalmasat játszott vagy támadóknál Ribery..zsuni írta:ugy látszik mindenki elfelejtette azt, amikor Zizu egy kalap szamóca csapatot húzott be a vb döntöbe. az
Akkora mese lengi körül már ezt a teljesítményt hogy az már mindent felülmúl.
A brazilok egy épkézláb támadást nem tudtak vezetni a franciák ellen ez meg nem Zidane-on múlt, iszonyatosan jól működött az a csapat az egyenes kieséses rendszerben.

Ehhez képest Messi nem tud vezér lenni a válogatottjában. Ha nem lenne ott, sokkal gyengébbek akkor sem lennének. És ti meg azt akarjátok bemagyarázni, h ezért rajta kívül mindenki hibás.(szurkolók, edző, csapattársak)
A zseniségről meg annyit, h talán a mai futball zsenijei pl. Messi, és C. Ronaldo, de én ezt elég szomorúnak tartom. Mind2 játékos első sorban a gyorsaságára, és hatékonyságára épít.
Ronaldinho v. Zidane nem voltak ennyire gyorsak, nem is lőttek ennyi gólt, de az biztos, h sokoldalúbbak voltak, sokkal több váratlan húzást, gyönyörű cselt, zseniális megoldást lehetett látni tőlük. Szóval nem voltak annyira gépiesek, sokkal élvezhetőbb volt a játékuk. E mellett a válogatottban is vezéregyéniségek tudtak lenni(2006-ban már Ronie nem), és ezt sem Messinek, sem Cének nem megy.
- chonggy
- Capitá del Barça
Nem néztem meg egyik meccset sem,de ahogy olvasom a hozzászólásokat,úgylátszik nem is baj.
Ha ez tényleg igy van,akkor már értem is,Leo miért van kiakadva. A Barcában a passzok 90%-a hajszálpontos,megvan az ötlet,akarás.A jóra pedig ugye nem nehéz rászokni,megszokni. Ezzel szemben a válogatottban fejetlenség,taktikailag-technikailag nulla a csapat.Ráadásul a nyomás is vagy 10X akkora. Senkinek sem lenne könnyű,Leonak meg főleg,mivel olyan amilyen.Aki látta a meccset, annak észre kellett vennie, hogy tegnap semmi sem sikerült, olyan totális fejetlenséget és tanácstalanságot még nem láttam az Argentin válogatottnál, mint amit azon a meccsen mutattak.
Jóformán még a pontos passzok is gondot okoztak - egyszerűen fájt nézni

„Madrid, cabron, salude al campeón”-Samuel Eto`o
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Én is valamelyest osztom LG véleményét!Messi valóban kiváló focista, s amiket leírtatok pont azon érvek alapján tartom őrületes baromságnak világ legjobb játékosát választani, mivel egy csapatsport, s egy védő vagy védekező kp soha nem kerül szóba ilyen szavazásoknál, pedig a csapat motorja általában itt keresendő!Én ezért picit előrébb tartom Xavit, aki a válogatottban, nálunk, otthon a kertben mindenhol hoz egy űr formát elég régóta!Utóbbi 3 évben eladott kb 20 labdát
Messinek mások az erősségei, ő nagyon gyors, jól fordul, s jól fedezi a labdát, de a felsorolt korszakok nagy "zsenijei" hatalmas játékintelligenciával rendelkeztek!És ebben Xavit előrébb helyezem, talán ezért nem is megy Leonak az irányító szerepe annyira, mint ahogyan elvárják tőle!
Összegezve persze nehéz bárkivel is összehasonlítani, a maga posztján a legjobb, s a csapat egyik ékköve, illetve hülyeség, hogy zseni vagy nem zseni, mindenesetre még fiatal, s nem tud megbirkózni a legnagyobb feladattal!Valóban borzasztó nehéz neki, hiszen nem "őshonos" argentin, s nagy az elvárás!Úgy gondolom ha ezen a nagy lelki terhen felül tud emelkedni, akkor léphet valóban a legmagasabb szintre, de még fiatal, s meg vannak a képességei, hogy csiszolja a játékát!Nálunk az is elég amit eddig nyújtott
, mert itt valóban vannak olyan társak akivel összelehet zsugázni 

Összegezve persze nehéz bárkivel is összehasonlítani, a maga posztján a legjobb, s a csapat egyik ékköve, illetve hülyeség, hogy zseni vagy nem zseni, mindenesetre még fiatal, s nem tud megbirkózni a legnagyobb feladattal!Valóban borzasztó nehéz neki, hiszen nem "őshonos" argentin, s nagy az elvárás!Úgy gondolom ha ezen a nagy lelki terhen felül tud emelkedni, akkor léphet valóban a legmagasabb szintre, de még fiatal, s meg vannak a képességei, hogy csiszolja a játékát!Nálunk az is elég amit eddig nyújtott

-
- Director del Fútbol
Ezt meg maximum a hlyék hiszik el. Védelemben mondjuk Abidal szintén hatalmasat játszott vagy támadóknál Ribery..zsuni írta:ugy látszik mindenki elfelejtette azt, amikor Zizu egy kalap szamóca csapatot húzott be a vb döntöbe. az
Akkora mese lengi körül már ezt a teljesítményt hogy az már mindent felülmúl.
A brazilok egy épkézláb támadást nem tudtak vezetni a franciák ellen ez meg nem Zidane-on múlt, iszonyatosan jól működött az a csapat az egyenes kieséses rendszerben.
- El fanático
- Entrenador del Barça
Nah, hát így legyen ötösöm a lottón!
Jó sok marhaságot leírtak itt egyesek / akinek inge... /
Elárulok egy titkot: Argentinában sokkal vérmesebb még egy átlag focidrukker is, mint Európában bárhol és ha valami nem tetszik nekik, akkor szétverik a stadiont / lásd: River Plate / ha úgy adódik, akkor simán le is lövik a rivális csapat drukkerét.
Az egész válogatott pocsékul szerepel eddig és nagyon úgy néz ki, hogy a végén még meg kell követnünk az "Isteni" Diego-t, mert a VBre összerakott csapat a maga hiányoságaival együtt is jobb volt, pedig szintén egy maratoni idény után kellett pihi helyett hajtani, de végülis ez mostmár a második ilyen év zsinórban és ha teszik, ha nem - ha fiatal Messi, ha nem és ha zseni - ha nem: emberből van és FÁRADT!
Ez a tegnapi meccsen ordított róla - és az is, hogy rettentően frusztrált!
Miért?
Aki látta a meccset, annak észre kellett vennie, hogy tegnap semmi sem sikerült, olyan totális fejetlenséget és tanácstalanságot még nem láttam az Argentin válogatottnál, mint amit azon a meccsen mutattak.
Jóformán még a pontos passzok is gondot okoztak - egyszerűen fájt nézni és akkor gonoljatok bele, hogy milyen lehetett ezt a pályán, belűlről átélni egy olyan érzékeny fiúnak, mint Leo.
...mert lehet valaki profi és a világ legjobbja, az nem jelenti azt, hogy mentálisan egy terminátor ridegségével is föl van vértezve.
Elszakadt nála a cérna és amikor elrontotta azt a szabdrúgást, az egy idegből meglőtt labda volt, utána megkönnyebbült, mert kieresztette a gőzt és sírva fakadt, úgy törölgette a könnyeit.
Félő, hogy lelkileg nem fogja bírni a rá nehezedő nyomást.
Bár, az argentin sajtó és a football-szakírók nem hibáztatják - az Argentina - Bolívia meccs legjobbjává választották - ők és nem a közönség, akik nem képesek elvonatkoztatni attól, hogy Európa és a Barça elrabolta tőlük ezt a tehetséget és soha egy percet sem játszott a felnőtt első osztályban, így nem érzik Őt a magukénak.
A Kolumbia elleni meccs leggyengébb láncszeme "kitüntető címet" a fent említett szakiktól Gabi Milito kapta - sajnos jogosan, ami azért is különösen degradáló, mivel egy nem kimondottan ku.va rossz, csak aránylag sz.r meccsen is képes volt a csapattársak szintje alatt teljesíteni. - a 10 pontból 2 a jutalma.
3 ponttal jutalmazták a "nép fiának" Teveznek az erőfeszítéseit és Lavezziét szintén.
Leo és Higuaín kaptak 6 pontot és a meccs embere a kapus Romero lett 8 ponttal - megérdemelten, mivel rajta tényleg látszik a fejlődés a tavalyi VB-n mutatott teljesítményéhez képest.
...és egy utolsó gondolat: ugyan mi a fenéért küldte be meccshiánnyal / és fogalmatlansággal / küzdő Gago-t, amikor Javi Pastore, aki a csapata húzóembere volt két meccs óta a padot melegíti?
Tuuuudddoooommm, nem azonos poszt - Gago vkp és Pastore pedig támadó, de mivel Gagonak semmi haszna sem volt a pályán, így nyugodtan jöhetett volna a Sovány- ez a beceneve Pastore-nek.
Amekkora reménység volt Batista, akkorát fog égni. De neki megbocsátanak és még a himnuszt is tudja énekelni.
Messi viszont végleg közellenséggé válik a saját hazájában - ha nem segíti meg az Albicelestét a Jóisten és nem sikerül elvergődni a döntőig.

Jó sok marhaságot leírtak itt egyesek / akinek inge... /
Elárulok egy titkot: Argentinában sokkal vérmesebb még egy átlag focidrukker is, mint Európában bárhol és ha valami nem tetszik nekik, akkor szétverik a stadiont / lásd: River Plate / ha úgy adódik, akkor simán le is lövik a rivális csapat drukkerét.
Az egész válogatott pocsékul szerepel eddig és nagyon úgy néz ki, hogy a végén még meg kell követnünk az "Isteni" Diego-t, mert a VBre összerakott csapat a maga hiányoságaival együtt is jobb volt, pedig szintén egy maratoni idény után kellett pihi helyett hajtani, de végülis ez mostmár a második ilyen év zsinórban és ha teszik, ha nem - ha fiatal Messi, ha nem és ha zseni - ha nem: emberből van és FÁRADT!
Ez a tegnapi meccsen ordított róla - és az is, hogy rettentően frusztrált!
Miért?
Aki látta a meccset, annak észre kellett vennie, hogy tegnap semmi sem sikerült, olyan totális fejetlenséget és tanácstalanságot még nem láttam az Argentin válogatottnál, mint amit azon a meccsen mutattak.
Jóformán még a pontos passzok is gondot okoztak - egyszerűen fájt nézni és akkor gonoljatok bele, hogy milyen lehetett ezt a pályán, belűlről átélni egy olyan érzékeny fiúnak, mint Leo.
...mert lehet valaki profi és a világ legjobbja, az nem jelenti azt, hogy mentálisan egy terminátor ridegségével is föl van vértezve.
Elszakadt nála a cérna és amikor elrontotta azt a szabdrúgást, az egy idegből meglőtt labda volt, utána megkönnyebbült, mert kieresztette a gőzt és sírva fakadt, úgy törölgette a könnyeit.
Félő, hogy lelkileg nem fogja bírni a rá nehezedő nyomást.
Bár, az argentin sajtó és a football-szakírók nem hibáztatják - az Argentina - Bolívia meccs legjobbjává választották - ők és nem a közönség, akik nem képesek elvonatkoztatni attól, hogy Európa és a Barça elrabolta tőlük ezt a tehetséget és soha egy percet sem játszott a felnőtt első osztályban, így nem érzik Őt a magukénak.
A Kolumbia elleni meccs leggyengébb láncszeme "kitüntető címet" a fent említett szakiktól Gabi Milito kapta - sajnos jogosan, ami azért is különösen degradáló, mivel egy nem kimondottan ku.va rossz, csak aránylag sz.r meccsen is képes volt a csapattársak szintje alatt teljesíteni. - a 10 pontból 2 a jutalma.
3 ponttal jutalmazták a "nép fiának" Teveznek az erőfeszítéseit és Lavezziét szintén.
Leo és Higuaín kaptak 6 pontot és a meccs embere a kapus Romero lett 8 ponttal - megérdemelten, mivel rajta tényleg látszik a fejlődés a tavalyi VB-n mutatott teljesítményéhez képest.
...és egy utolsó gondolat: ugyan mi a fenéért küldte be meccshiánnyal / és fogalmatlansággal / küzdő Gago-t, amikor Javi Pastore, aki a csapata húzóembere volt két meccs óta a padot melegíti?
Tuuuudddoooommm, nem azonos poszt - Gago vkp és Pastore pedig támadó, de mivel Gagonak semmi haszna sem volt a pályán, így nyugodtan jöhetett volna a Sovány- ez a beceneve Pastore-nek.
Amekkora reménység volt Batista, akkorát fog égni. De neki megbocsátanak és még a himnuszt is tudja énekelni.
Messi viszont végleg közellenséggé válik a saját hazájában - ha nem segíti meg az Albicelestét a Jóisten és nem sikerül elvergődni a döntőig.

sztem meg a luzitán fé.eg megjelenésével kezdődött 2004-ben... mert 2004-ben az a porto minden volt, csak nem látványos... (ismét csak a Depor elleni párharcra célzok elsősorban...)Ez azért még a Ronaldinhos barca idejében sem mindig volt így. Valahogy akkor kezdődött.
a lényeg: az utóbbi 5-6 évben sokkal többet változott a foci, mint előtte... Messi azért a világ legjobbja, mert ebben a modern fociban is képes elbánni akár 3-4-5 védővel is...
lehet itt jönni bárkivel, azt, amit Leo csinál, nem tudja más most! SENKI a világon!
-
- Director del Fútbol
Maradona egyedül nyert vb-ét? Zidane egyedül nyert vb-ét? Emberek, ti mi néztetek? Maradonát nem láttam élőben, de őseim és idősebb ismerőseim egyértelműen leszögezik, hogy egy minden elemében jó argentíin csapatban játszott, kétségtelenül a legjobban. Zidane-t már láttam és nála ugyanez a helyzet, az a francia csapat kolosszális volt, 98-ban meglepő volt a győzelmük, mert akkor még zömében ismeretlenebb játékosok voltak, vagy kevésbé ismertek, mint a brazilok, de aztán gyakorlatilag a 2002-es égésig valóban a csúcson voltak és nagyon nagy csapatuk volt. Lehet itt dícsérni a barátságos meccseken látott Argentínát, de ez rájuk nem igaz. Akik ekkora hibákat csinálnak és az egyéni megmozdulásokon kívül nem igazán van játékuk, azokon nem kell meglepődni. Ráadásul mondjuk Maradona idejéhez képest többszörösen megváltozott a futball, de még Zizou-ékhoz képest is. Ezt, aki nem látja, az nem nézett focit az utolsó tíz évben. Gyorsabb lett, fizikálisabb, ahol, ha kicselezel egy valakit, akkor 3 ugrik oda. Ez azért még a Ronaldinhos barca idejében sem mindig volt így. Valahogy akkor kezdődött.
Messi ennek a kiküszöbölésében zseni, a világ legjobbja, és Bolívia ellen ( mert az utóbbi meccset még nem láttam) minden egyes normális támadás tőle indult, más kérdés, hogy a társak semmire sem voltak jók. Gyanítom, hogy hasonló volt Kolumbia ellen is, maximum az a különbség, hogy Messi már jobban elkedvtelenedett, többek közt a jogtalan kritikák miatt is, amik már a vébé alatt és után is azok voltak. egy játékos sem nyer egyedül tornát a mai futballban. Ezt fel kellene fogni. Hívhatják Pelének, Puskásnak, Maradonának, Zizou-nak, de akár Ronaldinhonak is.
Messi ennek a kiküszöbölésében zseni, a világ legjobbja, és Bolívia ellen ( mert az utóbbi meccset még nem láttam) minden egyes normális támadás tőle indult, más kérdés, hogy a társak semmire sem voltak jók. Gyanítom, hogy hasonló volt Kolumbia ellen is, maximum az a különbség, hogy Messi már jobban elkedvtelenedett, többek közt a jogtalan kritikák miatt is, amik már a vébé alatt és után is azok voltak. egy játékos sem nyer egyedül tornát a mai futballban. Ezt fel kellene fogni. Hívhatják Pelének, Puskásnak, Maradonának, Zizou-nak, de akár Ronaldinhonak is.
- FCB_gábor
- Entrenador del Barça
valaki lefordítaná miket mondanak Lio-ról?
http://www.youtube.com/watch?v=riw3spKNTvA
http://www.youtube.com/watch?v=riw3spKNTvA

- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Messi nem zseni?
miket beszélnek itt néhányan...
10 éve még könnyebb is volt kitűnni csapatokból. nem volt ennyire taktikus,védekező a labdarúgás.
de ez a copa america tényleg csak a Messi-elleneseknek jött jól,így tudják ócsárolni.
Hozzáteszem, mindenki látja(én is),hogy nem úgy megy Messinek a válogatottban, mint a Barcában. De azért nem kéne lehúzni, mert egyedül, az életben még senki nem nyert meccset. ott volt a vb,ahol pl rúgott 3 kapufát. ha azok bemennek, és mondjuk 3 góllal zárja a tornát,akkor már eleve más lenne annak a vb-jének a megítélése.
miket beszélnek itt néhányan...
10 éve még könnyebb is volt kitűnni csapatokból. nem volt ennyire taktikus,védekező a labdarúgás.
de ez a copa america tényleg csak a Messi-elleneseknek jött jól,így tudják ócsárolni.
Hozzáteszem, mindenki látja(én is),hogy nem úgy megy Messinek a válogatottban, mint a Barcában. De azért nem kéne lehúzni, mert egyedül, az életben még senki nem nyert meccset. ott volt a vb,ahol pl rúgott 3 kapufát. ha azok bemennek, és mondjuk 3 góllal zárja a tornát,akkor már eleve más lenne annak a vb-jének a megítélése.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- ozsimiki
- Adminisztrátor
nem ilyen egyszerű ,h szerinted nem az, szerintünk meg az.zsuni írta:jó, akkor Messi zseni, és azért sétálgat a 36. meccsén a válogatottban sértödötten, mert megteheti. engem nem érdekel, mindenki azt gondol amit akar. szerintem ma nincsenek zsenik. szerintetek van és az messi. bumm.
szerinted nem az, szerintünk,és a világ 90%a szerint az. Kezdve a legnevesebb újságoktól, a régi legendák véleményén át, egészen még egyes rivális,ámbár objektív ítélő képességgel rendelkező szurkolóig.

"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
jó, akkor Messi zseni, és azért sétálgat a 36. meccsén a válogatottban sértödötten, mert megteheti. engem nem érdekel, mindenki azt gondol amit akar. szerintem ma nincsenek zsenik. szerintetek van és az messi. bumm.
Hatalmas téttel bíró meccsek, tényleg sok mindent elárulnak. Barátságos meccsen még mi is jók vagyunk.Lionel85 írta:Te csak a Bolívia elleni meccset láttad? Mert kb. ez csak ott volt. Előtte nem. Amikor a spanyolok, a portugálok, a brazilok le lettek győzve.

Visszatérve a húzóemberekre: Zidane és Sevcsenko a posztján játszott, vagy sem? És Messi?
- Barcaforever
- Director del Fútbol
Kicsit sztem másabb egy tipikus irányító esete.Messinek van egy posztja Barcelonában, amiben igenis a világ legjobbja.zsuni írta:ugy látszik mindenki elfelejtette azt, amikor Zizu egy kalap szamóca csapatot húzott be a vb döntöbe. Messit mentegetni kár, lehet ö a világ legjobbja, de LG nyomán elindulva, ma nincsenek zsenik. ő sem az
Zidane középen játszott osztogatott a csatároknak, meg persze számos más feladata volt, amit nagyon jól látott el.Pont.De Zizou se nyert volna Eb-t meg VB-t ha éppen mindig a válogatott meccseken próbálgatták volna esetleg csatárként vagy szélsőként, ezt olyan nehéz felfogni?
Én Barca drukker vagyok, nem Messi fan szal, felőlem Lipcsei is játszhatna a posztján nálunk, ha úgy nyernénk meg mindent.
Már bocsi elég nevetséges a Messi nem zseni jelző.Ehhez csak gratulálni tudok, ha pedig ezt meg is tudod magyarázni, ehhez mégegyszer gratulálok!

- ozsimiki
- Adminisztrátor
Gondolom 2006ra gondolsz, jah Zizou lőtte a gólokat, védte a lövéseket, védekezett,csinált mindent, többiek magukhoz képest! lófüttyök se voltak, bizonyára.zsuni írta:ugy látszik mindenki elfelejtette azt, amikor Zizu egy kalap szamóca csapatot húzott be a vb döntöbe. Messit mentegetni kár, lehet ö a világ legjobbja, de LG nyomán elindulva, ma nincsenek zsenik. ő sem az
LG!
Szerintem mind a Zizus Juve, a Zizus Real, és a Zizus Francia válogatott (1998-2000, 2006) jobb edzővel (kivétel 2006,bár akkor nem volt akkora lófütty még Domenech) ,és jobban volt összeállítva mint az argentinok évek óta, játékosok megvannak szintben, de a pályán nem egy csapatként funkcionálnak. Zizunál ilyen gondok nem voltak, amikor igen, akkor lásd 2002, 2004, vagy az azóta bemutatott produkcióik, 2008,2010,immáron Zizu nélkül, oda nem illő edzővel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ozsimiki 2011.07.07. 21:39:10-kor.

- Lionel85
- Llegenda del Barça
Te csak a Bolívia elleni meccset láttad? Mert kb. ez csak ott volt. Előtte nem. Amikor a spanyolok, a portugálok, a brazilok le lettek győzve.barca99 írta:De akkor miért sz@r mindenki a válogatottban? Miért nincs semmi játék? Miért abból vannak a legnagyobb helyzetek, hogy Messi átviszi 3-4 emberen, és jól passzol? Ezen kívül miért nincs SEMMI?
Nem azt mondom, hogy Messinek semmi felelőssége nincs ebben, de hogy a taktikailag nulla szövetségi kapitányoké vastagon az érdem, azt lefogadom.

-
- Director del Fútbol
Jólvanakkorzsuni írta:ugy látszik mindenki elfelejtette azt, amikor Zizu egy kalap szamóca csapatot húzott be a vb döntöbe. Messit mentegetni kár, lehet ö a világ legjobbja, de LG nyomán elindulva, ma nincsenek zsenik. ő sem az

"Azért mert valaki hibázott nem a futballt kellene megbüntetni.
Hibáztam és megfizettem érte. De a labda nem lett mocskos."- Maradona
ugy látszik mindenki elfelejtette azt, amikor Zizu egy kalap szamóca csapatot húzott be a vb döntöbe. Messit mentegetni kár, lehet ö a világ legjobbja, de LG nyomán elindulva, ma nincsenek zsenik. ő sem az
Nem erről van szó, de egy igazi vezér egy gyengébb csapatot is hátára tud venni, és vinni a hátán. Sevcsenko pl. fénykorában kivezette az ukránokat a VB-re, remek játékkal, pedig nem volt egy nagy csapat. Larsson anno hátán vitte az egész Celticet. De talán a legjobb példa Ronaldino, ahogy föltámasztotta anno poraiból a Barcát. Igenis egy gyengébb csapatban is tud jól játszani egy klasszis, és a jó teljesítményével húzhatja a többieket is. Messinél más a helyzet, ő a válogatottban semmivel nem tűnik ki, ugyanolyan gyenge, mint a többiek, szóval nem kell mentegetni.
Nekem amúgy semmi bajom sincs Messivel, csak úgy gondolom, sokan túlajnározzák. Olyanokat mondani róla, h minden idők legjobbja nagyon erős túlzás, legalábbis az én szememben, főleg, ahogy a válogatottban mutatott teljesítményét elnézzük. Majd ha ott is vezér tud lenni, akkor elismerem a nagyságát, de addig pl. egy Zidane-t vagy egy Ronaldinho-t elé helyezek. Ők nem egy tökéletes gépezet tökéletes láncszemei voltak, hanem igazi, ösztönös zsenik, akik mindenhol lépessek voltak fantasztikus dolgokra.
Zidane pl. ahol föltűnt mindenhol tündökölt. Messi eddig csak itt a Barcában tette meg. És én inkább ezt a Barcát nevezném tökéletes gépezetnek, ahol minden láncszem a helyén van. De ha szétszednék ezt a gépezetet, és a játékosainkat Guardilástól szétraknánk különböző csapatokba, sztem senki sem tudná megközelíteni az itteni teljesítményét, sokan pedig kifejezetten bajban lennének.Zidane egy tökéletes gépezetben tündökölt szintén, azt hiszem ebben senki sem vitatkozik,
Nekem amúgy semmi bajom sincs Messivel, csak úgy gondolom, sokan túlajnározzák. Olyanokat mondani róla, h minden idők legjobbja nagyon erős túlzás, legalábbis az én szememben, főleg, ahogy a válogatottban mutatott teljesítményét elnézzük. Majd ha ott is vezér tud lenni, akkor elismerem a nagyságát, de addig pl. egy Zidane-t vagy egy Ronaldinho-t elé helyezek. Ők nem egy tökéletes gépezet tökéletes láncszemei voltak, hanem igazi, ösztönös zsenik, akik mindenhol lépessek voltak fantasztikus dolgokra.
- ozsimiki
- Adminisztrátor
Kb ennyi lenne a lényeg.Barcaforever írta:Kijelenthető, h CR Európa legjobb játékosa, mégse látom a neve mellett az EB győzelmet.LG írta:De pont azért a világ legjobbja, h ilyenkor hátára vegye a csapatát?
LG amúgy is fura nekem, ha Messiről van szó, vagy ha Jose-ról, csa utóbbi esetében pozitív előjellel, előbbiről meg épp,hogy nem.
Többiek leírták már a lényeget: Nézzük meg a közel-rég múlt klasszisait,és azok válogatottjait. Zidane egy tökéletes gépezetben tündökölt szintén, azt hiszem ebben senki sem vitatkozik, 1998-2002ig főleg, az a Francia csapat minden elemében kiváló volt.
Ronaldinho,Ronaldo,Rivaldo nak is ott volt egymásnak, nem beszélve a többi csapat tagról még. De ami mindennél fontosabb, VOLT EDZŐ A PADON,hogy ezeket a klasszisokat összegyúrja minden téren, és valami focira jellemzőt mutassanak be a pályán. Argentína mit mutat be? Semmi elképzelés nincs bennük. Ha Messi mellett ott lenne Maradona is még,akkor is ez lenne a kép.

- Barcaforever
- Director del Fútbol
Kijelenthető, h CR Európa legjobb játékosa, mégse látom a neve mellett az EB győzelmet.LG írta:De pont azért a világ legjobbja, h ilyenkor hátára vegye a csapatát?

Azért Fecoo jó hogy tudod mi beszél belőlem. Bár gondoltam hogy jön a személyeskedés (mitha ezen a fórumon annyira az ember lelkébe lehetne taposni). De nem mintha ti el tudnátok fogadni a kritikákat amit messi kap. Legalábbis a kommentekből ez jön le
nyilván nem megy neki a játék ha nem adják a lábára a labdát.

Fecooval ebben egyet kell értenem. Elmúltak azok az idők, amikor egy ember a hátán volt képes vinni egy válogatottat. Ahhoz kell mellé egy másik masszív 10 ember. Ugyan azokban az időkben én sem éltem, de Pelé mellett hihetetlen figurák voltak, Maradona mellett is kemény kis csapat volt, aztán még így is kellett "isten keze" és egyéb gyalázat, hogy győzelemre vezesse a csapatot. A közelmúlt legnagyobbjai? Ronaldonak, Rivaldonak, Ronaldinhonak mind extraklasszis csapattársai voltak, jól összerakott brazil válogatottakkal. Zidane egy nagyon erős, masszív francia válogatott ékköve volt.
Ellendrukkereink is sokszor elmondják, hogy Messi nélkül mit sem érnénk, mert a hátán viszi a csapatot, amikor tojja a gólokat. Most látszik - amit mi amúgy is tudunk - hogy kell mögé egy jól megszervezett csapat. Szarból nem lehet várat építeni. Ettől függetlenül ma nem volt jó Messi, többre lehetett volna képes, de megtörte szerintem a közutálat. Bolívia ellen viszont egész jó volt. Megjegyzem ha azon, vagy a mai meccsen Lavezzi és Tevez berúgják a zsugákat, amiket adott Messi, akkor szépen megnyugszik a válogatott, Leo meg újra a Messiás lenne. Ennyin is múlhat.
Ellendrukkereink is sokszor elmondják, hogy Messi nélkül mit sem érnénk, mert a hátán viszi a csapatot, amikor tojja a gólokat. Most látszik - amit mi amúgy is tudunk - hogy kell mögé egy jól megszervezett csapat. Szarból nem lehet várat építeni. Ettől függetlenül ma nem volt jó Messi, többre lehetett volna képes, de megtörte szerintem a közutálat. Bolívia ellen viszont egész jó volt. Megjegyzem ha azon, vagy a mai meccsen Lavezzi és Tevez berúgják a zsugákat, amiket adott Messi, akkor szépen megnyugszik a válogatott, Leo meg újra a Messiás lenne. Ennyin is múlhat.