Josep Guardiola

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Vissza fog még térni Pep a Barca edzőjeként?

Igen
164
50%
Nem
166
50%

Szavazatok száma: 330
daffy
Madridista

2011.06.07. 16:32:54

d írta:Teljesen irreleváns Guardiola összehasonlítása a többi edzővel. A Barcába lett tenyésztve a pasas játékosként és edzőként is. Meggyőződésem, hogy szinte senki nem végzett volna ilyen jó munkát, mint ő, de az is, hogy máshol nem tudott volna közel sem ilyen sikeres lenni.

Ilyen szempontok alapján nevezhetjük egyszerre a világ legjobb, vagy középszerű edzőjének is. Egy biztos: neki az ég világon semmiféle magyarázkodásra nincs oka. Persze senki nem tökéletes, lehet vitázni ezen meg azon, de majdnem 90%-ot kihozott egy csapatból 3 éven át. Ez az, ami számít.
ezzel mondjuk egyetértek. a barca csapatként a legjobb,melybe pep is beletartozik.
d
Entrenador del Barça

2011.06.07. 16:29:43

Teljesen irreleváns Guardiola összehasonlítása a többi edzővel. A Barcába lett tenyésztve a pasas játékosként és edzőként is. Meggyőződésem, hogy szinte senki nem végzett volna ilyen jó munkát, mint ő, de az is, hogy máshol nem tudott volna közel sem ilyen sikeres lenni.

Ilyen szempontok alapján nevezhetjük egyszerre a világ legjobb, vagy középszerű edzőjének is. Egy biztos: neki az ég világon semmiféle magyarázkodásra nincs oka. Persze senki nem tökéletes, lehet vitázni ezen meg azon, de majdnem 90%-ot kihozott egy csapatból 3 éven át. Ez az, ami számít.
daffy
Madridista

2011.06.07. 16:16:45

looka írta:
LG írta:Mondjuk azért Fergusson helyzete egészen más, neki azért több melója volt azzal a csapattal, mint Pepnek. Meg ami még nagyon különleges benne, h 2 nagy korszakot is tudott futni a MU-val, vagyis megtudott újulni.
Plusz ugye ő nyert egy KEK-et az Aberdeennel. :P

Ettől függetlenül, aki nem ismeri el, hogy Pep minimum TOP10-es, de inkább TOP5-ös edző, az vagy vak, vagy nem ért ehhez a sporthoz.
ez esetben én jelentkezem,hogy nem értek hozzá. pep tökéletes a barcához,de nem raknám top5be,viszont 10be igen.
looka
Capitá del Barça

2011.06.07. 16:15:16

LG írta:Mondjuk azért Fergusson helyzete egészen más, neki azért több melója volt azzal a csapattal, mint Pepnek. Meg ami még nagyon különleges benne, h 2 nagy korszakot is tudott futni a MU-val, vagyis megtudott újulni.
Plusz ugye ő nyert egy KEK-et az Aberdeennel. :P

Ettől függetlenül, aki nem ismeri el, hogy Pep minimum TOP10-es, de inkább TOP5-ös edző, az vagy vak, vagy nem ért ehhez a sporthoz.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.06.07. 16:07:37

számomra az az igazán paradox helyzet, amikor egy MU drukker mondja azt, h majd akkor ismeri el Pepet, ha máshol is bizonyít... egy ilyenre mit lehet mondani?
Mondjuk azért Fergusson helyzete egészen más, neki azért több melója volt azzal a csapattal, mint Pepnek. Meg ami még nagyon különleges benne, h 2 nagy korszakot is tudott futni a MU-val, vagyis megtudott újulni.
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.06.07. 13:40:10

d írta:
The award is based on the MARCA's subjective scoring system: in which a manager is scored out of three, each match, for his team's performances. The manager with the highest points total, in both La Liga and the Segunda División, at the end of the season is the winner.
A wikipediáról másoltam, remélem kivételesen nem hülyeséget írtak oda.

Ha azt nézzük, hogy a bajnokságban mutatott meccseket osztályozzák, enyhén szólva is érthetetlennek tűnik elsőre Mourinho győzelme. Az előző évekhez képest ugyanis annyit tudott felmutatni, hogy csak egyik meccsen kellett megalázó vereséget elszenvednie a Barcelona ellen.

Viszont az, hogy a Marca osztja a díjakat mindjárt megmagyaráz sok mindent.

Egyébként érdekes, hogy olyan sokszor elhangzott régebben, hogy a csúcsra jutásnál csak a csúcson maradás a nehezebb, ehhez képest Guardiolát valamiért csak nem merik elismerni az ellenlábasok, mert még "nem bizonyított másik csapatnál", vagy "ilyen kerettel bárki megnyerne mindent", folytassam? Persze nem állítom, hogy Pep lenne a világ legjobbja, de amit el kell ismerni, azt el kell ismerni.
számomra az az igazán paradox helyzet, amikor egy MU drukker mondja azt, h majd akkor ismeri el Pepet, ha máshol is bizonyít... egy ilyenre mit lehet mondani?

egyébként ennyi erővel Pelle is megkaphatta volna tavaly, uannyi lőtt gól mellett csak 2-vel kaptak többet és a bajnoki klasszikusokat is jobb gk-gel zárta, vmint több pontot szereztek tavaly...

de mind1, nekem tökéletesen megfelel az a felállás, h a két luzitán a marca egyéni díjait behúzza, mi meg csapatszinten maradunk a mostani szinten...
d
Entrenador del Barça

2011.06.07. 12:09:02

The award is based on the MARCA's subjective scoring system: in which a manager is scored out of three, each match, for his team's performances. The manager with the highest points total, in both La Liga and the Segunda División, at the end of the season is the winner.
A wikipediáról másoltam, remélem kivételesen nem hülyeséget írtak oda.

Ha azt nézzük, hogy a bajnokságban mutatott meccseket osztályozzák, enyhén szólva is érthetetlennek tűnik elsőre Mourinho győzelme. Az előző évekhez képest ugyanis annyit tudott felmutatni, hogy csak egyik meccsen kellett megalázó vereséget elszenvednie a Barcelona ellen.

Viszont az, hogy a Marca osztja a díjakat mindjárt megmagyaráz sok mindent.

Egyébként érdekes, hogy olyan sokszor elhangzott régebben, hogy a csúcsra jutásnál csak a csúcson maradás a nehezebb, ehhez képest Guardiolát valamiért csak nem merik elismerni az ellenlábasok, mert még "nem bizonyított másik csapatnál", vagy "ilyen kerettel bárki megnyerne mindent", folytassam? Persze nem állítom, hogy Pep lenne a világ legjobbja, de amit el kell ismerni, azt el kell ismerni.
zsoltfree
Capitá del Barça

2011.06.07. 11:48:44

ab1daL írta:
zsoltfree írta:Egész érdekes cikk:
http://www.nemzetisport.hu/spanyol_labd ... a-2080661/

Viszont ezen megakadt a szemem:

TROFEO MIGUEL MUNOZ (a legjobb edző)
1. José Mourinho (portugál, Real Madrid) 72 pont
2. Pep Guardiola (Barcelona) 66
3. Juan Carlos Garrido (Villarreal) 63

Mourinho mitől volt a legjobb edző????
Elég ha annyit mondok, hogy a MARCA adja a díjat? :lol:
Nincs több kérdésem bíró úr:)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.06.07. 11:36:36

Ugyanannyira nincs ennek jelentősége, mint akár csak az Aranylabdának!Az edző szerepe is vitathatatlan, de több tényező kell hozzá!Jelenleg szerintem rutin, s picit több taktikai finomság miatt Mourinho egyértelműen a legjobb edző, de Pep eredményeit látjuk, s bizony fejlődik a fiatal mester, s akár nagyobb edző is lehet mint a portugál szakember!De hogy egy aktuális sorrendben 2ik elenyésző, ráadásul a lemaradása is csekély, ezen felesleges fennakadni!Mi így szeretjük Pep-et, s nem baj ha csak második!
Kép
Kép
Kép
Deus
Boixos Nois

2011.06.07. 11:35:18

zsoltfree írta:

Epic failure... :lol: megvan a spanyol bajnoki meg a BL, ezek után még mindig műgrinnyó a numberone :D kééééssszzzz...
KépKép
lui1698
Llegenda del Barça

2011.06.07. 11:20:53

zsoltfree írta:Mourinho mitől volt a legjobb edző????
José fantasztikus érzékkel épített fel egy csodás futball játszó csapatot Madridban, amely bebizonyította, hogy képes legyőzni még a Barcelona-t is.
Guardiola-ról meg tudjuk, hogy csak egy cementes zsák, aki pislog a padon a többit a játékosai csinálják...
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
ab1daL
Director del Fútbol

2011.06.07. 11:19:31

zsoltfree írta:Egész érdekes cikk:

Elég ha annyit mondok, hogy a MARCA adja a díjat? :lol:
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
zsoltfree
Capitá del Barça

2011.06.07. 11:17:24

Egész érdekes cikk:

zsoltfree
Capitá del Barça

2011.06.03. 16:04:14

Nem tudom hogy ezt hova linkelhetném be talán itt van a legjobb helyen.

Nagyon jó kis elemzés szerintem:

http://sportgeza.hu/futball/2011/06/03/ ... l_a_barca/

A lelassítások után párszor lehidaltam.
LG
Az Év fórumozója 2016

2011.05.31. 21:25:11

Subinho írta:én úgy tudom az igazolásokat a sportigazgató intézi. kinézi és ajánlja a játékost (hacsak az edző nem kér valakit) és az edzővel megbeszélik a szükségességét, aztán a sportigazgató egyezkedik, tárgyal...
Pep nagyszerű edző, remélem marad még!!! az senkiben ne merüljön fel, hogy Ő lehet a Barca Fergusonja, mert:
1. Ő biztosan nem marad egy csapatnál sem 20 évig. Anno a Barcából is elment Itáliába, pedig az ő nevével kezdődött mindíg a kezdő csapat!!!
2. Ha látja, hogy nem megy, nem fogja megvárni, mint Rijkard, hogy 2 év szenvedés után végül elküldjék. Azonnal fel fog állni, mert szerinte ő már nem tud hasznára lenni a csapatnak.
Ebben a keretben még van 2-3 ilyen év, mint az utóbbi 3 és legkésőbb ez után Pep le fog lépni sajnos... Na akkor lesz rossz pár évig... a keresgélés időszaka, mint a 2000-es évek elején...
De addig ez a csapat mindent megnyerhet!!! :D
Én egyáltalán nem vagyok abban sem biztos, h ebben a keretben benne van még 2-3 sikeres év. Sokan már 2x-3x BL győztesek már a keretből, e mellett VB ill. EB címük is van a spanyol játékosoknak. Messi 2x Aranylabdás, és könnyen meglehet, h hamarosan meg lesz neki a harmadik. Ezt a társaságot már borzasztó nehéz lesz motiválni. Viszont az ellenfelek meg mindig az aktuális legjobbat akarjál a trónról letaszítani, szóval ellenünk mindenki nagyon keményen oda fogja már magát tenni. Xavi és Puyol is már benne vannak a korban, igaz, egyenlőre még annyira nem látszik a teljesítményükön, de fiatalabbak már nem lesznek. Az ő pótlásuk pedig nem lesz egyszerű, az elmúlt több egy mint egy évtized ikonjai.

Guardiola fejébe pedig nem látok bele, de azt is el tudom képzelni, h akár egy sikeres szezon után lépjen le. Hisz meg ehet érteni, ha új kihívásokat akar. Igazából sztem nálunk már nincs is mit bizonyítania. Az első szezonjára még rá lehetett volna fogni, h véletlen, meg szerencséje volt, stb., de kétszer egymás után már sztem butaság lenne. Egyetlen kihívás talán a BL címvédés lehet, mert ugye mióta BL-nek hívják a sorozatot, azóta senkinek nem sikerült, meg 3 BL címet begyűjteni eleve óriási dolog. Szóval még ez motiválhatja.
Szóval könnyen meglehet, h a következő szezon lesz neki az utolsó, aztán kipróbálja magát más csapatnál v. esetleg szövetségi kapitányként. Pl. ha igaz az a 36 milliós ajánlat Quatarból, az szinte visszautasíthatatlan, még akkor is, h valószínűleg Pepet más dolgok is motiválják.
Én azt mondom, maradjon egy évet, védjük meg a BL és bajnoki címünket, aztán hagyja abba a csúcson a Barcával, és keressen új kihívásokat. :wink:
Lionel85
Llegenda del Barça

2011.05.31. 20:00:24

Én a pénzzel kapcsolatban eltudom képzelni, hogy ennyit fizessenek Guardiolának. Viszont azt már kevésbé, hogy az elkövetkezendő pár éven belül realizálódjon ez a híresztelés. Bár idén sokszor előjött a téma, hogy Pep ideje meg van számlálva, remélem, hogy az éves szerződései által mindig meg-megújítja azokat és még sokáig itt marad. Jó lenne.
Kép
Kép
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.05.31. 14:15:12

Lehetetlen, hogy ennyi pénzt adjanak neki, Katar ide Katar oda 36 millió évente…
És a Marca hozta le, persze mindenki tisztában van vele, hogy egyszer elmegy, de nem hiszem, hogy a pénz motiválná, ráadásul ez speciel irreális!
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2011.05.31. 14:07:51

tudom h ez csak egy pletyka, nem is kell vele foglalkozni, de azért a pénzösszeg kissé szíven ütött :roll:

http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/ka ... et-2079819
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Subinho
Director del Fútbol

2011.05.30. 08:22:10

én úgy tudom az igazolásokat a sportigazgató intézi. kinézi és ajánlja a játékost (hacsak az edző nem kér valakit) és az edzővel megbeszélik a szükségességét, aztán a sportigazgató egyezkedik, tárgyal...
Pep nagyszerű edző, remélem marad még!!! az senkiben ne merüljön fel, hogy Ő lehet a Barca Fergusonja, mert:
1. Ő biztosan nem marad egy csapatnál sem 20 évig. Anno a Barcából is elment Itáliába, pedig az ő nevével kezdődött mindíg a kezdő csapat!!!
2. Ha látja, hogy nem megy, nem fogja megvárni, mint Rijkard, hogy 2 év szenvedés után végül elküldjék. Azonnal fel fog állni, mert szerinte ő már nem tud hasznára lenni a csapatnak.
Ebben a keretben még van 2-3 ilyen év, mint az utóbbi 3 és legkésőbb ez után Pep le fog lépni sajnos... Na akkor lesz rossz pár évig... a keresgélés időszaka, mint a 2000-es évek elején...
De addig ez a csapat mindent megnyerhet!!! :D
szbalint88
Jugador del Barça

2011.05.30. 00:03:33

Szerintem "d" nevű szurkolótársam jóval közelebb jár az igazsághoz.
d
Entrenador del Barça

2011.05.29. 23:54:15

Guardiola megmondja hogy nekem ez meg ez kell, próbáljátok megszerezni. Nem pedig Zubi mondja Guardiola-nak hogy figy már, ez a Mascherano gyerek tök ügyes. Ezt meg ezt tudja, nem kéne megszerezni? A kisebb neveknél persze a játékosmegfigyelők munkája szembetűnőbb. De azért a kezdőjátékosok mind szem előtt voltak mielőtt ide kerültek volna. Sőt, a meghatározó cserék is.
Nyilván van ilyen eset is, meg olyan is. De valahogy idén nem basztunk ki az ablakon irgalmatlan összegeket olyan játékosokra, akiknek fele se vált be. Mint mondtam: együtt hozzák meg a döntést. Idén nem volt Csiga 25 millióért. Nem volt Cacares 15-ért, nem Keirrisson 15-ért (őt aztán biztos nem Guardiola nézte ki), folytassam?
Nem a sportigazgató dönt, de részese a döntésfolyamatnak (ennyit mondtam, nem többet!), és ha nem teljesítjük feltétel nélkül Guardiola összes hülye elképzelését, illetve jobban megnézzük kiért és mennyit adunk, akkor előrébb juthatunk.
Szerintem ebben Zubizzaretanak nagy érdeme van, ennyi. Txiki munkásságát nem akarom elítélni, mert jöttek segítségével nagy játékosok, de nem lehet szemet húnyni a pénzherdálások felett sem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára d 2011.05.30. 00:04:26-kor.
Mihu
Director del Fútbol

2011.05.29. 23:46:00

d írta:Guardiola a rendelést leadhatja, de ez nem a Manchester City, hogy akit kinézünk az jön és punktum. Egy szóval nem állítottam, hogy a sportigazgató állítaná össze a keretet, ne adja számba semmit Mihu, amit nem mondtam. Zubi felelőssége elzavarni a játékosmegfigyelőket, az alapján ítélkezni, alternatívákat nyújtani Guardiolának, mérlegelni az anyagi lehetőségeket, kik férnek bele a pénzügyi keretbe és kik nem. Szerintem igenis nagy szerepe van ebben, azzal együtt, hogy természetesen Peppel együtt hozzák meg a végső döntést. És ezen van a hangsúly, nem lehet rábízni Guardiolára teljesen az igazolásokat.
Persze abba nem látunk bele, hogy a döntésbe mennyire vesz részt Zubi és mennyire vett részt Txiki, de szerintem nem lehet véletlen, hogy idén valahogy jobban sikerültek az új management alatt született igazolások.
Nehogy már a végén kihozd azt, hogy a sportigazgató fejéből pattan ki hogy milyen keretünk legyen, mert fel is kötöm magam...Guardiola megmondja hogy nekem ez meg ez kell, próbáljátok megszerezni. Nem pedig Zubi mondja Guardiola-nak hogy figy már, ez a Mascherano gyerek tök ügyes. Ezt meg ezt tudja, nem kéne megszerezni? A kisebb neveknél persze a játékosmegfigyelők munkája szembetűnőbb. De azért a kezdőjátékosok mind szem előtt voltak mielőtt ide kerültek volna. Sőt, a meghatározó cserék is.

Akkor a Te értelmezésedben szentté kell avatni Txiki-t, mert neki köszönhetjük a két BL győzelmet, a 4 bajnoki címet, a klub vb trófeát, meg mindent amit 2003-tól 20010-ig nyertünk.

Szerk: Jah...mert Zubi előtt olyan sz.r játékosokat igazoltunk...Giuly, Larsson, Abidal, Piqué, Alves, Touré, Eto'o...mind kiegészítő emberek voltak. Azért nem említem Deco-t meg R10-et mert őket Rossell kapcsolata révén tudtuk megszerezni.
d
Entrenador del Barça

2011.05.29. 23:38:27

Guardiola a rendelést leadhatja, de ez nem a Manchester City, hogy akit kinézünk az jön és punktum. Egy szóval nem állítottam, hogy a sportigazgató állítaná össze a keretet, ne adja számba semmit Mihu, amit nem mondtam. Zubi felelőssége elzavarni a játékosmegfigyelőket, az alapján ítélkezni, alternatívákat nyújtani Guardiolának, mérlegelni az anyagi lehetőségeket, kik férnek bele a pénzügyi keretbe és kik nem. Szerintem igenis nagy szerepe van ebben, azzal együtt, hogy természetesen Peppel együtt hozzák meg a végső döntést. És ezen van a hangsúly, nem lehet rábízni Guardiolára teljesen az igazolásokat.
Persze abba nem látunk bele, hogy a döntésbe mennyire vesz részt Zubi és mennyire vett részt Txiki, de szerintem nem lehet véletlen, hogy idén valahogy jobban sikerültek az új management alatt született igazolások.
Mihu
Director del Fútbol

2011.05.29. 23:25:54

d írta:Vagy csak Zubi jobb sportigazgató, mint Txiki volt? :roll:
Mindig elfelejtjük, hogy ez az ő felelősségük.
Te meg nem tudom honnan szedted hogy Zubi mondja meg hogy ezt meg ezt fogjuk igazolni...tudtommal nem Zubi feladata összeállítani a keretet, hanem Guardiola-é...
gergo9
Director del Fútbol

2011.05.29. 23:23:41

Masch már egy éve is szóba került kifejezetten Pep kérésére mintahogy Villa is.
Azért azt gondolom hogy mégis Pep dönti el kik azok akik szóbajöhetnek , aztán max egyeztet a többiekkel. Zubiék meg magát az átigazolást, tárgyalást intézik.
Válasz küldése