2011.01.24. 14:05:36
Igaz,ami igaz, Pepbe egyedül az igazolásai miatt lehetne belekötni,másért nem igazán.
Én annyit nem értek,hogy nyáron nagyon rá akarunk menni Fabregasra,akkor miért igazoltuk Affelay-t? Igaz,hogy nagy tehetség és alig került valamibe (szerintem van olyan jó,mint Özil,csak eddig kevésbé volt szem előt), de ha hosszabb távon számolunk vele,akkor Fabregas érkezése esetén eléggé háttérbe szorulna,főleg azért,mert Pep nagyon tolni akarja Thiagot a A-keret felé. És akkor végül az alap Xavi-Ini kettősőn kívül egy Thiago-Fabre kettős is előtte lenne, plusz még Pep kedvenc színes-bőrű játékosa (Keita). Ez még Keita távozása esetén is kicsit sok lehet egy olyan játékosnak,akinek a következő szezon lenne a lehetősége arra,hogy egy nagy csapatban meghatározó,de legalább alapember (ha nem is alap-kezdő,de sok játéklehetőséget kapó) legyen, hiszen áprilisban 25 éves lesz, így nem számít már olyan "fiatal tehetségnek",mint pl. Bojan vagy Thiago. Kíváncsi leszek Pep kit fog feláldozni ebben az esetben. Vagy Affelay csatárnak érkezett? Hát ez nekem erős lenne.
Persze ez csak feltételezés,mert semmi biztosíték Fabregas érkezésére,főleg,ha sikeres lesz az Arsenal idén. Annyi azonban biztos,hogy Pep egyik első számú célpontja lesz a nyáron.
Ugyanakkor csatárok terén tényleg csak a szerencse ,ami eddig nagyban hozzájárul Pep sikeréhez. Ugyanis pl.,ha úgy járunk,mint a reál (Higuain sérülése,ami nálunk pl Villa sérülésének felel meg) ,akkor most játszana minden meccsen Bojan. Ebben az esetben meg nem hiszem,hogy ilyen sikeres lenne a csapat,mert Bojan gólerőssége meg sem közelíti Villa vagy Pedro teljesítményét, valamint játékban is jóval kevesebbet tud.
Egy BL párharc pl. múlhatna egy ilyen sérülésen. Nem értem miért nem lehet egy jól kipróbált csatárt beszerezni,akinek a góllövés megy. Én például el tudnám képzelni Luyindulát ,akár Lisandro Lopezt vagy Daniel Güiza-t - de ezek csak példák,bitos van rajtuk kívül jó játékso még a piacon.
Tudom,hogy nem merültek föl ezek a nevek,sem a csatárigazolás, de nem értem,hogy tud Pep bízni abban,hogy a Messi-Villa-Pedro 3as kibír egy fél szezont csúcsformában 3 frontos harcban,ahol könnyen mindenhol belefuthatunk a reálba. A BL-ben ráadásul nem egy sztárcsapattal kerülhetünk össze,ha az Arsenalon sikerülne túljutni.
Ráadásul Jeffrenre -azt leszámítva,hogy egy szerencsés reál elleni gólon kívül semmit nem mutatott az égvilágon,ha keveset játszott,azt is bűnrosszul- alig lehet a sérülései miatt számítani.
Ezt az igazoláspolitikát nem értem. Jó,az igaz,hogy Ibra nem maradhatott,mert nagyon nem illett bele a játékunkba,ebben egyetértek,de Villa mellé kellett volna egy másik góllövő is,egy kiegészítőember.
Ezek a problémák sajnos valósak,csak ameddig nincs komoly sérülése valakinek elölről,addig úgy teszünk,mintha nem is lennének. Ez nem jó taktika. És ezek csak a jelen baklövései.