2010.08.15. 01:19:48
Szerintem itt főleg arról van szó,az a problémája sokaknak -többek között nekem is,ezért lett ez a nevem-,hogy Pep nem igazol túl jól. Így kerülnek előtérbe a fiatalok is.
Szóval ami itt a fő baja sokaknak(nekem is),hogy 2008-2009-ben volt egy világverő csapatunk,amit nem feltétlenül pozitív irányba mozdít el az edző. Persze kell a váltás,de olyan emberek kerültek ki a csapatból megfelelő pótlás nélkül,akiket nem lett volna szabad elengedni és olyanok érkeztek,akik rendes esetben padra sem férnének fel.
Eto'o elküldése lerágott csont,szerintem Ibra fölösleges,nem megfelelő pótlás, Villa annál inkább,ő tökéletes(lenne) Samu helyére.A második, az Touré,akit Mascherano érkezésével ki lehetne pipálni.Ha viszont nem igazolunk erre a posztra,akkor hiányposzt marad,mert Keita és JDS nem megfelelőek hosszabb távon és még Busi sem tudja azt,amit Touré tudott nyújtani.Ezért kéne Masche-szintű vkp.
Jövőre nagyon remélem(ha már nem idén) ,hogy Ibra lesz az a nagy név,aki az alapcsapatból távozik.
Továbbá a leigazolt játékosok egy része nem felel meg az edzőnek-ez Hleb,Cáceres és Csiga esetében érthető,mert ők " ki lettek próbálva",de Keirrison és Henrique esete érthetetlen. Nem játszottak egy tétmeccset,de Pep kijelentette,hogy nem kellenek. Akkor minek vettük meg őket ?
A többi játékos közül Csiga külön Pep kérésére érkezett,lenyilatkozták jópárszor,hogy mekkora tehetség és egy év múlva távozik.Hleb és Cáceres pedig semmivel sem nyújtott kevesebbet,mint Keita,csak ők jóval kevesebbet játszottak. Ez sem teljesen logikus számomra.
Ráadásként pedig ezekért a játékosokért nem keveset fizetett a klub. Tőlünk pedig még a sztárok is olcsóbban/ingyen távoznak. így nem csoda,hogy nincs pénz.Máshonnan a nagyobb játékosoknak is megkérik az árát. Kiegészítőemberek egész sora távozott Pep irányítása alatt,de megfelelő számú pótlásuk elmaradt.Minden nyáron többen távoztak,mint érkeztek.
És nem egy olyan játékos is akad,akikre csak úgy nemet mond Pep,mert ő úgy gondolja,holott már nemzetközi szinten is bizonyított játékosokról van szó, pl.: Özil,Robinho
Így jutottunk el odáig,hogy a cserepadunk rövid és rutintalan,ami egy sztárcsapatnál nem megengedhető.
A fiatalok beépítése alapvetően jó dolog,de ilyen számban nem szabadna egyszerre a mély vízbe dobni őket. Egy játékos fejlődésében nagy szerepe van a rutinszerzésnek,de a csapat érdekeit is figyelembe kell venni,így ennek az lenne a rendes módja,hogy először csereként kap 20-25 perceket(rendszeresen),majd ,ha jól teljesít,akkor utána alapemberé válhat. Én úgy emlékszem,hogy ez Messi és Iniesta esetében is így volt,nem is beszélve Puyolról illetve Xaviról. Ebbe a folyamatba beleszólhatnak az esetleges sérülések,eltiltások.
Pep viszont minden évben több fiatalt is bedob,első év V.Sánchez,Busquets,második évben pedig Pedro és Jeffren. Idén,ha ilyen rövid a kispad ez a szám nem kettő lesz. Ehhez hozzá tartozik az is,hogy nem minden tehetségből lesz Messi vagy Iniesta szintű játékos,ezt el kellene fogadni. Márpedig akárhogy nézzük,Sánchez és Jeffren nem lesz legfeljebb egy közepes szintű játékos, Bojan sem igazán villog (bár ő keveset is játszik az utóbbi időben) ahhoz képest mekkora tehetségnek lett beharangozva.
Értem,hogy Pep kedveli és ismeri őket,de ez könnyen vezethet elfogultsághoz velük szemben. Minden főnök a saját embereit szereti a legjobban,ez nem csak a fociban van így. De ha ez a "cégnek" előnytelen,annak nem lesz jó vége.
Végül pedig Pep szinte a meccsek 80%-ban nem cserél jól. Alig tudok olyan meccset,ahol logikusan hozott volna be embereket - kis túlzással élve.
Ezzel be is fejezném ezt a hosszú gondolatmenetet. Szerintem a többség aki Pep-et kritizálja nagyrészt erre gondol,legfeljebb nem fejti ki ilyen hosszan.
Lehet a véleményemmel vitatkozni,de olyan(ezekhez hasonló tartalmú) hozzászólásoknak,mint: " Te hülye vagy,Pep Isten" ," Milyen jogon kritizálod a hibátlan embert", " Egy ilyen senki nem tudhatja mi folyik a klubnál" ,"Hülye vagy...","hogy lehet ennyi hülyeséget leírni..." ,stb. nem érdemes leírni,mert legfeljebb azt minősíti,aki leírja,mivel ennek a topicnak nem az a címe,hogy Pep az érinthetetlen.
Ha valaki nem ért egyet,az írja le miért nem, ne pedig csak üresen fecsegjen. Köszi.