2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Ilyen "pusztításról" én nem beszélnék. Pénzért jött Koundé, Raphinha, Lewa, akik ha a piacot nézzük nem voltak drága játékosok, legfeljebb a lenygel 45 milliója a kora miatt, de a bajnokságot sem biztos hogy behúztuk volna nélküle és a BL sem rajta múlt. Jött még rajtuk kívül Chris, gyakorlatilag Baldé, Kessié, Alonso, Torre (5m) távozott Abde, Lenglet, Dest, Umtiti, Griezmann, Collado, Trincao, Nico, akik közül talán egyedül az utóbbit lehet hiányolni, bár a Valenciában nem váltotta meg a világot, és akkor finiom voltam.bence0330 írta: ↑2024.05.09. 01:27:47
Kicsit tartok attól, hogy az előző nyarakhoz hasonlóan nagy pusztítást végzünk Xavi igényei alapján a keretben, jó, modernebb, de Xavi által nem preferált játékosokat elpasszolunk, a keretet nem bővítjük ingyen, mert Xavinak senki nem jó a két tinijén kívül, a Fayé féle vonalnak is gondolom lőttek, ha eddig nem kapott lehetőséget, így el fogunk esni 1-2 "ingyen igazolástól" megint. És lesz egy nagy igazolásunk majd, aki nem lesz rossz, de nem is fogunk vele előrelépni akkorát, az igazi nagy gondjainkat nem oldja meg, Kimmich, Zubimendi, vagy Silva közül valaki.
A kölcsönbe adott/jó visszavételi opciós játékosaink közül szerintem nem fogunk visszahozni tartósan egyet sem, Xavit egy előszezon alapján eddig talán egyedül Fermín győzte meg, jellemzően nehezen bízik meg nem tuti játékosokban, szerintem.
Ez nem éppen Xavihoz köthető hír, ha már Barcelona-közeli kapcsot keresünk
4-8-ról tudunk, de ugye Laporta üzleteiről beszélünk, nem biztos, hogy csak annyi volt Xavinak az ígéret... Joao Felix kapcsán is volt egy kis maszatolás, eredetileg 400 ezret keresett, aztán khm, 4 millió lett belőle.davi10 írta: ↑2024.05.08. 19:05:07
Az a Laporta, aki mindenhonnan pénzt kerít és előre menekül, 1 évi fizu (4-8 misi) miatt nem cserélte le Xavi-t Flick-re? Jó nagy kamunak hangzik.
Már ha egyáltalán az alapfelvetés része igaz, hogy Xavi miután maga bejelentette a távozását, még igényt tartott volna 1 évi fizura.
Az a Laporta, aki mindenhonnan pénzt kerít és előre menekül, 1 évi fizu (4-8 misi) miatt nem cserélte le Xavi-t Flick-re? Jó nagy kamunak hangzik.
Szerintem nem, pont, hogy a BL ragandókra nagyon összeálltak, de ezt már nem először játszák el. Az angol tényleg látványosan visszaesett, de ahogy írod, most is benne van olyan villanások, amelyek kulcsfotnosságúak lehetnek 1-1 szoros meccsen. Innen látszik, hogy klasszis.safranek írta: ↑2024.05.07. 10:05:14Szerintem az egesz real visszaesett az ideny vegere, bar naluk nehez megitelni, mert barmikor a semmibol rugnak golt/golokat. Bellingham a city elleni visszavagon a real gol elott azert csinalt egy kulcs labdalevetelt ami utani inditotta viniciust. Lehet mas a szerepkore is a vegere, de ugy tunik farad. Azert o is fiatal meg nagyon.
Nem is a mutatott játékot minősítettem, főleg, mert Bellinghamet nem látom annyit játszani, így nem tudom megítélni.sansz írta: ↑2024.05.07. 00:49:13
Olvasgattam Real fórumot és ebben az idényben én is jópár Real meccset is néztem és Bellinghamnek volt egy elképesztően erős kezdése, de egy jóideje komolyan visszaesett, kapja folyamatosan a kritikát is és egyáltalán nem olyan éles kés a fiókban, mint azt a stat összességében mutatja. Nyilván ő lőtte a gólokat, de hetekre úgy eltűnik, hogy nagyítóval se találja meg az ember.
Raphinha egy jó melós, aki szerintem, ha kap lehetőséget a jó helyen, akkor hozza a szintjét.
Yamal pedig, nem Xavi védelmében, de szintén nehéz lefedni egy ilyen statisztikával. Amikor játszik, akkor nagyságrendekkel veszélyesebbek vagyunk. Az ő cselei bontják meg rendre az ellenfél védelmét, szerintem büntetőket is róla kapjuk a legtöbbet.
Úgyhogy én el tudnám fogadni Xavitól mindkét verziót, hogy Raphinhát, vagy Yamalt preferálja. Lewa viszont megmagyarázhatatlan. Meg millió más dolog is.
Nem tudom mi kell nálunk, hogy elküldjék Xavit, de félek, majd ezt is megtapasztaljuk.
Olvasgattam Real fórumot és ebben az idényben én is jópár Real meccset is néztem és Bellinghamnek volt egy elképesztően erős kezdése, de egy jóideje komolyan visszaesett, kapja folyamatosan a kritikát is és egyáltalán nem olyan éles kés a fiókban, mint azt a stat összességében mutatja. Nyilván ő lőtte a gólokat, de hetekre úgy eltűnik, hogy nagyítóval se találja meg az ember.csababarca írta: ↑2024.05.06. 13:04:58Raphinha 35 meccsen 9 gól, 12 assziszt.-> átlag 200 percenként rúg gólt.
Bellingham 38 meccsen 22 gól, 10 assziszt. -> átlag 150 percenként rúg gólt.
Ha a gólpontokat nézzük akkor abban jobb Raphinha valamennyivel, percarányosan.
Az összes többi stat mese habbal, és irreleváns.
Ettől függetlenül Raphinha joggal kezdő, és nekem is ez az érzésem, hogy ha ennél gyengébb számokat hozna, még kevesebbet játszatná Xavi.
Nézve Lamine Yamal ugyanezen statjait, 46 meccsen 6 gól, 9 assziszt. 438 percenként rúg gólt.
Tehát őt durván veri valóban Raphinha, mégis a megítélésük teljesen más. Gondolom a koruknak van ehhez köze, remélem nem a saját nevelés miatt van ekkora megkülönböztetés.
Szóval Xavinak van a rovásán bőven, ez is az egyik ilyen, de nem lep meg.
Egyedül az hiányzik a nyilatkozatból, hogy "ez mind az én felelősségem".
Utóbbit tudnád linkelni? Mert nekem már elég régóta ez az érzésem, mindig átpakolja bárki kedvéért, mindig lecseréli, egy szót nem szól róla a médiában. Csak gondolom nehéz kitenni a kezdőből valakit, aki a támadónk közül elég magasan a leghasznosabb, és még Bellinghamnél is jobb számokat hoz, így nagy kínkeservvel beteszi jellemzően kezdőnek, de olyan sűrűn rotálva, amennyire csak lehet. De ha ő követ el egy hibát (buta piros első meccsen), akkor után 3-4 meccsig pad, ha Lewy követ el egy pontosan ugyanilyen hibát, akkor rögtön utána kezdő. Látszik a hozzáállásbeli különbség. De fura, más vele, mint a többiekkel, őt közben azért valahol szerintem elismeri.Troym írta: ↑2024.05.06. 11:44:25Dest is lenyilatkozta, hogy biztos nem tér vissza, amíg Xavi az edző és gondolom Demir, Nico, JAraujo, vagy Puig se zárta a szívébe.
Persze nem kell mindenkit beépíteni, de a normális viselkedés elvárás mindenki és nem csak kiskedvencek felé. Gondolnám én naívan.
Még Raphinha is nyilatkozott olyasmit, hogy Xavi kb levegőnek nézi.
Dest is lenyilatkozta, hogy biztos nem tér vissza, amíg Xavi az edző és gondolom Demir, Nico, JAraujo, vagy Puig se zárta a szívébe.markionni írta: ↑2024.05.06. 11:18:09Roquehoz hasonloan anno Torre is panaszkodott Xavi pedagogia keszsegerol:
https://www.barcablaugranes.com/2023/10 ... -barcelona
Mar ez onmagaban es a partvonal melletti viselkedese eleg kene legyen hogy elkuldjek.
Szerintem akár biztos is lehetsz benne. Így, hogy Xavi marad, ahogy a másik topicban is írták, a játékosokon lesz elverve a por. Felix tuti nem marad, még kölcsönbe sem, 4 kp-s rendszer lesz, kell sok kp-s. Roque fix, hogy megy, neki játszania kell, ha valaki ad érte pénzt, akkor eligazol. Így Guiu vagy Pau maradhat cserének 3 millióért. Raphinhanak sosem volt fix helye, így ő érte várnának pénzt, Yamal fix kezdő 16 évesen, amíg le nem sérül. De Jongit szeretnék, hogy távozzon, de nem fog. Ferran a kis kedvenc, marad cserének előre mindenhová. Zubimendi, Kimmich, Bernardo jöhet, ha lesz elég távozó. Max Guido, Ndidi, Veratti vagy valaki ingyen cserének, Roberto mellé.NewNagyatyesz írta: ↑2024.05.05. 23:31:20Én úgy gondolom, hogy a csapatunkban szereplő védők összességében nem rosszak. Nem mondom, hogy a legjobb védő a világon Araujo, de bőven jó védő. Ebből az alapanyagból azért illene egy jó védelmet összerakni. De előttem is leírták már, hogy a védekező középpályás hiánya miatt is ennyire sebezhető ez a csapatrész. Oké ,hogy elment Busi, de Xavinak nem kellett Kessie, akit sosem játszatott a posztján, és hoztak helyette egy Romeaut.
Én sokat ekéztem Koundét, és bár tegnap ő sem volt jó, de összességében elég jól teljesít jobb szélen. Oda még lenne egy univerzális Cancelo (ha meg tudjuk venni), aki jobb oldalon ugyancsak jó teljesítményt nyújtott. Középen Araujo, Cubarsi és Christensen elég jó névsor. Mondjuk Inigot én nem nagyon marasztalnám, ahogy láttam a fizuja sem kevés, szóval helyette elnézném Fayét is akár. Balosra visszatér Balde, aki nem elit, de semmiképpen nem rossz játékos a mai szélső védők között. Nem követem, de olvastam, hogy Mirandanak lejár a szerződése és ingyen igazolható. Elférne nálunk szerintetek? Nekem annyi van csak meg, hogy anno Cucurellával 2 nagy tehetségnek voltak kikiáltva.
Összességében tehát van egy nem rossz névsorunk, de nincs védemünk...
Külön kíváncsi leszek Eric Garciára. Xavi nyilatkozataiból úgy tűnik, hogy ő nagyon várja vissza. Mi kevésbé...remélem tényleg nem csinálnak butaságot és passzolják el Araujot, aztán jövőre nézhetjük az Inigo - Eric garcia párost hátul![]()
Titkon remélem hogy Xavi dobbant, de nem fog, szóval sok reményt nem fűzök a jövő évhez sem. Bár tévednék...
Xavit azonnal el kéne küldeni, mielőtt tovább rombolja a klub renoméját. Új igazolásokra van szükségünk, nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen kép alakuljon ki a klubról a potenciális szerzeményekben. Már minden fronton elvéreztünk, most el kellene küldeni és pontot tenni ennek az elromlott munkaviszonynak a végére.Troym írta: ↑2024.05.06. 07:19:04Andre Cury [Roque’s agent]: “Vitor Roque will not leave on loan; if he leaves, it will be on a permanent transfer”
“Xavi has given minutes to youngsters like Fermin, Cubarsi, Lamine Yamal..but not Vitor Roque. I don’t know how to explain this”
Nagyon helyes, ha bekeményítenek, elég ebből szakmai nihillből.
Nem tudom mennyire jó valójában a védelem / középpálya / támadósor, mert nyilván én magam nem vagyok a klub alkalmazottja, nem bízom Xavi értékítéletében, külsős objektívebb szemmel rendelkező edző meg nem látja ezeket a játékosokat napi szinten.