Áthozom ide, mert leginkább Xavit érinti az, amit le szeretnék vonni a következtetésképp:
Troym írta: ↑2024.05.05. 20:44:26
- Nincsenek szélsővédőink. Balde nem tud védekezni, Cancelo nem tud védekezni, Kounde elvileg khv. Fort 17 éves és nem játszik
- Inigo semmiben nem jobb, mint az a Lenglet, akinek nevét máig átkozzák, minden meccs, amin pályán van alsóhangon egy gól az ellenfélnek.
- Christensen középpályás jelenleg, amúgy 17 sérülése volt csak idén
- Cubarsinak ez a 16. meccse felnőttek között
- Araujo kb csereszintű teljesítményt nyújt 1 éve, kb mint a Bayernben Upamecano.
Nekem ez nemhogy nem topszint, hanem LaLiga szinten is max 3 a Madridok mögött.
Sok múlik, hogy a csapatszintű védekezésen. Tavaly múködött a dolog, ezért egyénileg is jobbnak tűntek a játékosaink. Idén nem, így a fordítottja igaz. Az igazság pedig a kettő között van.
Összességében szerintem nem rossz a névsor, gyenge pontok persze vannak, de ezek más top csapatoknál ugyanúgy megvannak, csak jelenlegi legjobbaknál a taktiak és a formaidőzítés elfedi ezeket - nálunk most mindkettővel komoly problémák vannak.
A szélsővédők: igaz, amit írtál a jelenlegi játékosainkról, de ez igaz volt Bellettire, Alvesre, Albára is, csak amikor sikeres voltunk, csapatszinten tudtuk egyrészt kompenzálni ezen emberek hiányosságait, másrészt a nagy meccsekre felszívták magukat. Ez utóbbi, ami már évek óta nem megy. A Real nem azért sokkal sikeresebb a BL-ben az utóbbi években, mert annyival erősebb a keretük, hanem mert sokkal jobban időzíteik a formájukat és felkészülnek a rangadókra. Nekik utoljára a 2015 tavasza volt olyan, ahol kipukkadt a végére a csapat, nekünk meg utoljára akkor sikerült jól időzíteni. Aztán minden egyes évben visszaesünk a szezon legfontosabb részére. Ez a 9.
év, amikor nem sikerül eze javítani.
A lényeg, amit ki akarok ebből hozni, hogy szerintem a kerettel nincs nagy baj, egy jó edzővel sokat ki lehetne hozni ebből a csapatból. Még mielőtt valaki belekötne, azt sem mondom, hogy Xavi nem jó edző, mert tényleg ért el szép eredményeket is klubbal, azért pl. hálás leszek nekik mindig, ahogy Koeman után összeszedte a csapatot. De a kapcsolatok ilyenek... egy ideig szép és jó minden, aztán egyszer csak valami elromlik, végül eljön az idő, amikor már nem működik tovább a dolog. Szerintem nála ez most jött el.