FcBarcelona1 írta: ↑2024.10.17. 12:39:37
Ez lehet, hogy így van.
Én pedig csak annyit állítok, hogy mivel nem engednek kialakítani egy jó korban lévő felnőtt keretet, szerintem érthető okokból túlterheljük a még nem teljesen kialakult izomzattal rendelkező fiatalokat. Cserébe a teljesítményükért beválogatják őket, ahol még csak annyira sem veszik figyelembe az egyének, vagy klubjuk helyzetét, fizikai felkészítését, edzésmódszerét, és ott is széthajtják őket, holott a válogatottban szerintem nincs akkora kényszer, mint a Barcánál a játszatásukra, mert a merítési lehetőségük szinte korlátlan, és anyagi nehézségekkel sem küzdenek. Mégis a Barcanál olvasom folyamatosan a "child labour" félig meddig viccesnek szánt kifejezést.
Most ha feltételezzük, hogy Xavi <> Flick <> Deco <> Laporta, mert mindegyikük más ember más jó és rossz tulajdonságokkal és más hülyeségekkel, akkor miért van egy kalap alatt Ceferin, Tebas, DelaFuente?? Nem ugyanott dolgoznak, nem ugyanazért felelősek, kb semmi közük egymáshoz.
- Ceferinnek kb semmi köze a Barcához, egy korrupt nemzetközi szövetség vezetője...
- De la Fuente a spanyol kapitány, semmi köze a Barca pénzügyeihez, az ő dolga a legerősebb és legsikeresebb spanyol válogatott felépítése. Mi köze a Barca gondjaihoz? Ne hívjon be a Sevillából se játékost, mert épp csődben vannak?
- Tebas nem főnöke a szövetségi kapitánynak, nem egy szervezetben dolgoznak, nem mondhatja meg kit hív, kit nem hívnak be... rajta az FFP számonkérhető, a válogatott összeállítása fura lenne.
- Xavi / Flick nem felelős a pénzügyekért, de a játékosok fizikai állapota igenis feladatuk, viszont a keret kialakítása nem feladatuk, maximum kéréseik lehetnek.
- Deconak a feladata az adott pénzügyi keretek közt a legjobb keretet összerakni. Az ő döntése volt 60 millióért +12 milliós fizetéssel Olmora költeni az egészet Gündogant is feláldozva. Hozhatott volna 2 db játékost 30-30 millióért 5-5 milliós bérrel, ezt ő döntötte el, szerinte ez a helyes döntés, meglátjuk...
- Laporta feladata meg az anyagi források, befektetők, szponzorok előteremtése lenne, nem fiktív cégekre gondolok, akik majd állítólag 400 milliókat fizetnek fiktíven felértékelt üzletrészekért, hanem valós, létező partnerekre gondolok.