Leo Messi

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Ha lenne rá lehetőség, visszahoznád?

Igen, még tudna adni a csapatnak
67
46%
Nem, tovább kell lépni
79
54%

Szavazatok száma: 146
Sanama
Llegenda del Barça

2014.07.16. 17:39:56

Lionel Messi and Javier Mascherano have donated their entire $500k bonus to a Cancer Hospital
Alfa
Entrenador del Barça

2014.07.16. 17:01:39

S.Agüero írta:Jó lenne már új ezt a Messit látni:
https://www.youtube.com/watch?v=hc6AabEri2g" target="_blank
A gólok között volt nem is egy idei is :wink:
Egyébként amikor mennek ki ünnepelni a bajnoki címet figyeljétek meg ahogy Dos Santos odamegy Montoyahoz :lol: :mrgreen:
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.07.16. 16:19:38

Barcaman1993 írta:
Lionel85 írta:Sajnos igaza volt valamelyik meccsen a kommentátornak, hogy orrnehéz az argentin válogatott, annak ellenére is, hogy az egyenes kieséses szakaszra összekapta a védelmet Sabella.
Szerintem meg pont nem. Mindenki erről beszél, aztán mi valósult meg belőle? Messinek voltak szép és jó dolgai, de önmagához képest gyenge volt. Ő talán még egy elfogadható szintet hozott le. Mellette viszont Higuain és Lavezzi végig flop volt, Agüerora rá sem lehetett ismerni, Palacio meg ég és föld tőlük (Tevez merre?). Az orrnehéz csapatból szinte mindenki csődöt mondott az egész VB-n... És akkor eljutunk oda, hogy hogyan sikerült eljutniuk a döntőig? Szervezett védekezéssel és jó csapatjátékkal. :wink:
Az, hogy a csoportmeccseken Messi villogott Di María mellett, még lehet orrnehéz a csapat, a nevekből kiindulva. Hogy ki milyen teljesítményt nyújtott, más kérdés. Gólratörőbb volt a csapat a csoportmeccseken, utána pedig taktikusabb lett. Tévezt amúgy én is hiányoltam.
Kép
Kép
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2014.07.16. 13:20:01

Jó lenne már új ezt a Messit látni:
https://www.youtube.com/watch?v=hc6AabEri2g" target="_blank
zola8787
Director del Fútbol

2014.07.16. 12:24:41

https://www.facebook.com/photo.php?v=70 ... =2&theater" target="_blank

Nem kötekedésből, vicc, ennyi. :D
Barcaman1993
Director del Fútbol

2014.07.15. 16:20:30

Lionel85 írta:Sajnos igaza volt valamelyik meccsen a kommentátornak, hogy orrnehéz az argentin válogatott, annak ellenére is, hogy az egyenes kieséses szakaszra összekapta a védelmet Sabella.
Szerintem meg pont nem. Mindenki erről beszél, aztán mi valósult meg belőle? Messinek voltak szép és jó dolgai, de önmagához képest gyenge volt. Ő talán még egy elfogadható szintet hozott le. Mellette viszont Higuain és Lavezzi végig flop volt, Agüerora rá sem lehetett ismerni, Palacio meg ég és föld tőlük (Tevez merre?). Az orrnehéz csapatból szinte mindenki csődöt mondott az egész VB-n... És akkor eljutunk oda, hogy hogyan sikerült eljutniuk a döntőig? Szervezett védekezéssel és jó csapatjátékkal. :wink:
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Lionel85
Llegenda del Barça

2014.07.15. 16:13:23

Alcantara írta:Ehhez a Messi féle VB szerepléshez:

Tegnap olvastam egy kommentet az NSO-n, ami kivételesen egészen értelmes és tartalmas volt.

A lényege, hogy mindenki emlékszik Maradonára, aki szinte egymaga nyerte meg a VB-t. Az itt kommentelők többsége nem látta ezt, de, ha más nem, netes böngészés alapján biztosan beugrik még erről a VB-ről Valdano és Buruchaga, akik igyekeztek felnőni, több-kevesebb sikerrel Maradonához.

A 86-os döntőben viszont egy olyan pali lőtte a gólt, hogy elsőre még én sem emlékeztem rá, semmit nem mondott a neve, pedig anno láttam a meccset. A neve José Luis Brown.
Mondhatni sem előtte, sem utána emlékezeteset nem csinált, de a döntőn vágott egyet.

Nagyjából ez az ami hiányzott az argentin csapatból. Messi mellett, amikor pályán volt, jól játszott Di Maria, többé kevésbé helytállt néha Higuain, derekasan küzdött minden meccsen Masch.

A döntőre nem volt egy ember, aki Messi mellé felnőtt volna, mindent tőle vártak kizárólag.
Nem menteni akarom Messit, mert nekem is van véleményem róla, amit most nem osztanék meg a viták elkerülése végett (akinek hétvégén elmondtam, úgyis emlékszik), viszont nehéz egyedül, kizárólagosan egy csapatjátékban.

Az argentin csapat szerintem bőven képességein felül teljesített, ennek ellenére akár nyerhettek is volna talán, de ez a csapat nem méltó egy világbajnoki címre.

Ebben az erőn felüli szereplésben pedig, akárhogy csűrjük-csavarjuk Messinek vannak bizonyos érdemei.
Higuaín lehetett volna Messi mellett az, aki megnyerhette volna a döntőt. Hatalmas helyzetet hagyott ki, aktívabb volt önmagához képest, amit nyújtott a tornán. Utána azonban eltűnt, cserébe Palacio is lőhetett volna egyet a hosszabbításban, az is kimaradt. Sajnos igaza volt valamelyik meccsen a kommentátornak, hogy orrnehéz az argentin válogatott, annak ellenére is, hogy az egyenes kieséses szakaszra összekapta a védelmet Sabella. Azzal egyetértek, hogy erőn felül teljesített Argentína, a papírforma szerint már az elődöntőben búcsúzni kellett volna, de örömömre nem így volt. Szerintem minden elismerést megérdemelnek Messiék.
Kép
Kép
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2014.07.15. 16:12:25

Nem értem igazán, ez a kettő h függ össze, de én annyit írtam, h rohadt idegesítő, ami itt a fórumon megy egy jó ideje a srác ellen, főleg, amikor ilyen ellentmondást nem tűrően van tálalva, h "hülye", aki még kiáll mellette és/vagy vak. H te ebből mit akarsz kihozni, nem vágom, de sztem sok köze nincs.
Azt, hogy nekem/nekünk semmi bajunk nincs azzal, hogy más védi, mi nem szólunk be érte, vagy kérjük számon. Ti kezdtétek el bírálni azokat, akik kritiálzták.
És igen, pl Lavezzi is sokat robotolt, amikor nála volt a labda, nagyot küzdött. De nagyjából a védőmunkája fedte Messiét, ahogy Higanyéké is
Higuainrol elmondtam a véleményemet, nem jött vissza, de még így is többet harapott elől, mint Messi. Lavezzi pedig többet védekezett szerintem bőven.
De nem a védőmunkáról van szó elsősorban. Senkit nem érdekelne, hogy ha félpályáig jön vissza maximum, de elől harap minden labdáért, és kéri a többiektől, és viszi, és csinálja, és küzd és harcol. Nem ez volt.
Persze, nyilván tökugyanaz egy tizenegyes, mint egy onnét elvégzett szabadrúgás :D
Ez a szabadrúgásos téma (meg a hasonló kategóriájú támadások) egy vicc, ahogy még ebbe is így kell kapaszkodni, h Messi mekkora gyökkettő :roll:
Erre nem tudok mit mondani, ne haragudj. Kifejtettem miért hasonló nagyon a kettő, nem a szabadrúgás, 11es a kérdés, hanem a koncentráció, és ez ilyen szinten elvárás. És ha szerinted ez nem vér ciki egy ilyen játékostól, hogy így fölélő egy szabadrúgást ilyen szituban, akkor teljesen lényegtelen ez is.
Másrészt akkor ezen gondolatmenet alapján kb a legendásan nagy játékosok zöme ki is hullott a rostán, mert voltak emlékezetesen nagy rontások büntetők és szabadrúgások terén. De ha idevesszük, akkor Zizu is csak középszer volt, mert egy legenda nem fejeli le az ellenfelet a VB döntőn...
Nem érted. Nem rostán hullot ki Messi sem emiatt, ilyenről senki nem beszélt. Csak ciki, hogy ilyen helyzetben az 56. sorra küldte a labdát. És ugyanúgy ciki volt Ramosnál is, vagy ugyanúgy ciki volt Higuainnal is, hogy 16rol kaput nem talált.
mess2009
Director del Fútbol

2014.07.15. 13:51:51

ez a téma kifogyhatatlan úgy látom.
azt gondolom, hogy egy kulcsjátékos fontos!! meccsen vagy azért nem játszik jól mert nem akar, vagy mert nem tud.
Messivel kapcsolatban a nem akar ezen a VB.-n abszurd , nyugodtan kilőhetjük. marad a nem tudott jobban játszani.
nézzük az okokat:
- beteg - lehetsége,s hiszen hány játék közben ami ugye nemigen szokás egészséges emberek között.
- fáradt - alaptalan. semmi olyan nem terhelte ami a VB.- szereplőktől eltérne.
- nem fut eleget - ez jöhet az első kitételből és logikus is de jöhet abból, hogy övé a góllövés felelősége, tehát úgymond a lefújásig "készen kell állnia" egy végső sprintre. óvatos, ha bejön a gól vagy elszámolja magát ha nem sikerül. a róla kihozott átlagos futó mennyiség végül is jóval kedvezőbb, mint amit "látni véltünk".
-ki ismerték - van aki igen de többen vannak akik nem
- "leveszik a pályáról" - ebben van a legtöbb igazság. a csapatok zöme beáldoz alkalmasint 3 embert hogy fogják, kövessék,felrúgják, fellökjék. természetesen: ez nem csak Messivel történik, láthattuk pl. Robbent is ilyen "állapotban".
- nem védekezik - ez vitathatatlan csak éppen nem tudjuk az okát! én hajlamos vagyok edzői utasítást vélni mögötte, hiszen Messi TUD védekezni, néha (méregből) meg is teszi, az pedig hogy mindkettőt nem lehet kimagaslóan egyszerre hozni - szerintem evidens, hiába példálózgatnak itt néhány kirívó esettel.
a VB.-s aranylabda: szerintem jó döntés volt, de éreztem!! hogy sok fanyalgó és ellendrukker lesz, hiszen a totálisan neki járó "többi" díjat is elvitatták tőle jó néhányan.
talán az első kitétel nyomán és mert nehéz szezon áll mögötte én is aggódom persze, de bizakodom is egyben és nem vitatom el tőle hogy a nehézségei ellenére ott van a toppon!
Alcantara
Director del Fútbol

2014.07.15. 12:52:08

Ehhez a Messi féle VB szerepléshez:

Tegnap olvastam egy kommentet az NSO-n, ami kivételesen egészen értelmes és tartalmas volt.

A lényege, hogy mindenki emlékszik Maradonára, aki szinte egymaga nyerte meg a VB-t. Az itt kommentelők többsége nem látta ezt, de, ha más nem, netes böngészés alapján biztosan beugrik még erről a VB-ről Valdano és Buruchaga, akik igyekeztek felnőni, több-kevesebb sikerrel Maradonához.

A 86-os döntőben viszont egy olyan pali lőtte a gólt, hogy elsőre még én sem emlékeztem rá, semmit nem mondott a neve, pedig anno láttam a meccset. A neve José Luis Brown.
Mondhatni sem előtte, sem utána emlékezeteset nem csinált, de a döntőn vágott egyet.

Nagyjából ez az ami hiányzott az argentin csapatból. Messi mellett, amikor pályán volt, jól játszott Di Maria, többé kevésbé helytállt néha Higuain, derekasan küzdött minden meccsen Masch.

A döntőre nem volt egy ember, aki Messi mellé felnőtt volna, mindent tőle vártak kizárólag.
Nem menteni akarom Messit, mert nekem is van véleményem róla, amit most nem osztanék meg a viták elkerülése végett (akinek hétvégén elmondtam, úgyis emlékszik), viszont nehéz egyedül, kizárólagosan egy csapatjátékban.

Az argentin csapat szerintem bőven képességein felül teljesített, ennek ellenére akár nyerhettek is volna talán, de ez a csapat nem méltó egy világbajnoki címre.

Ebben az erőn felüli szereplésben pedig, akárhogy csűrjük-csavarjuk Messinek vannak bizonyos érdemei.
miihii
KHAL

2014.07.15. 11:03:56

Sanama írta:
miihii írta: Azt meg nem értitek meg, ha valaki esetleg nem köpködi le ilyen szinten, mert nyilván csak nektek lehet igazatok, mindenki más vak, hülye, nem ért hozzá...
A te / ti táborotok jött itt azzal, hogy a másik tábor mennyire gusztustalan módon ócsárolja, szóval nem hiszem, hogy a kritikusok "kötöttek belétek". Ezzel azt akartam elmondani, hogy aki kritikát fogalmazott meg, az a másik véleményére semmit nem mondott, utána jött az, hogy mit képzel, hogy lehet így beszélni róla.
Nem értem igazán, ez a kettő h függ össze, de én annyit írtam, h rohadt idegesítő, ami itt a fórumon megy egy jó ideje a srác ellen, főleg, amikor ilyen ellentmondást nem tűrően van tálalva, h "hülye", aki még kiáll mellette és/vagy vak. H te ebből mit akarsz kihozni, nem vágom, de sztem sok köze nincs.
Sanama írta:
miihii írta:Azt meg egyszer nem írtátok, h észrevettétek volna, h a teljes támadó alakzat sétálgat, amikor nem ott van a zsuga.
Igen, ez megmagyaráz mindent. Ha a másik nem fut, én se.
Egyébként Lavezzi sokat robotolt az 1. félidőben(a cseréjét nem értettem), és Agüero is rendre visszajött, a hosszabbításra elfogyott. Higuain valóban nem sokat jött vissza, de legalább az 5 méterre lévő labdás embert megtámadta.
Nem azt mondtam, h ha a másik nem, akkor ő se fusson... Hanem próbáltam rávilágítani az értetlenkedésemre, h ha egyesek ennyire árgus szemmel nézik a meccseiket és a támadásokat, akkor h a viharba nem tűnt fel, h a többi támadó (legyen ott akárki) egy centivel sem védekezett és támadott le többet, mint ő. De mégis csak rajta van elverve a por, mert " a többiek futottak helyette". Hát nem, nem futottak helyette, hanem ugyanúgy 10-ből 9-szer átengedték a támadásokat, miközben szépen sétálgattak, miközben két méterre passzolgattak az ellenfelek. Vagy, ha a másik 6-7 srácra gondoltok, akkor meg nem csak helyette futottak, hanem a komplett támadósor helyett, ami megint kicsit árnyalja az ő szerepét ebben...
Mert az igazsághoz ez is hozzátartozik és annyit azért talán változtat, h ez így esetleg vmi taktikai elem lehetett.

És igen, pl Lavezzi is sokat robotolt, amikor nála volt a labda, nagyot küzdött. De nagyjából a védőmunkája fedte Messiét, ahogy Higanyéké is. Csak én ezt észrevettem, míg a Messire utazók csak a saját vesszőparipájukat.

Arról nem is beszélve, h ha a többiek ennyire megszakították magukat, Messi meg semmit nem tett hozzá, akkor mégis hogyan lett az övé a legtöbb labdaszerzés a VB összes támadója közül? :-k
Sanama írta:
miihii írta:És ami a legidegesítőbb ebben az antiMessizmusban, az az ilyen szintű dolgokkal való dobálózás, mint, h egy legenda nem rúg így fölé egy szabit a 120. percben... Ez csak egy példa, ami tökéletesen tükrözi, h pl nekem is miért nyomja már meg rendesen a vérnyomásom az, ami itt folyik már...
Bezzeg amikor Ramos lőtte fölé a 11-est, 1évig ment a fika rá. Egy ilyen szintű játékosnál ez koncentráció hiánya, és miért ne lehetne felróni neki? Nyilván ha elcsúszott volna, és úgy lövi fölé, akkor alaptalan lenne. És azt hiszem nem az volt, hogy nem rúg fölé, hanem hogy nem így, és ennyire.
Persze, nyilván tökugyanaz egy tizenegyes, mint egy onnét elvégzett szabadrúgás :D

Másrészt akkor ezen gondolatmenet alapján kb a legendásan nagy játékosok zöme ki is hullott a rostán, mert voltak emlékezetesen nagy rontások büntetők és szabadrúgások terén. De ha idevesszük, akkor Zizu is csak középszer volt, mert egy legenda nem fejeli le az ellenfelet a VB döntőn...

Ez a szabadrúgásos téma (meg a hasonló kategóriájú támadások) egy vicc, ahogy még ebbe is így kell kapaszkodni, h Messi mekkora gyökkettő :roll:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
gránit
Director del Fútbol

2014.07.15. 00:33:46

Szerintem meg marhára mindegy, ki nyerte az MVP-t, a világbajnoki címért ment a versengés. Müller is megmondta, hogy a gólkirályi cím teljesen hidegen hagyja, és Messit sem kárpótolta az MVP. Ez egy jó gumicsont, amit a szezonkezdetig oda lehet dobni a népnek, addig is elrágcsálják az uborkaszezonban, meg elvitatkozgatnak a semmiről, amíg el nem kezdődnek a bajnokságok.
"I may be wrong, but I doubt it."

(Charles Barkley)
Kash
Entrenador del Barça

2014.07.15. 00:12:45

ferninho írta:
Kash írta: Messi megérdemelte, van is egy adat erről, az előző 2 VB aranylabdásaitól bőven kiemelkedik.
Tehát egy totálisan formánkívüli Messi bõven kiemelkedik egy 2006os Zidane és a 2010es Forlán közül? ez komoly? és igen, itt fôleg az elõbbin van a hangsúly...... azokat az adatokat meg hagyjuk már... adatok szerint Morata az egyik legjobb és a leghatékonyabb csatár...
Õzil meg az adatok szerint félisten, közben meg...
Mivel nem szoktam, és nem is akarok egy madridistával ilyen dolgokról vitatkozni, 3 mondantba belefoglalom a mondanivalóm lényegét(Az utolsó mondatomra fókuszálva).
Zidane akármilyen brillirozással is vitte a franciákat a döntőbe, az utolsó pillanatokban elborult az agya, kiállították, mert lefejelte az ellenfelét.
Diego Forlan 1 góllal szerzett csak többet Messinél, döntőbe sem juttatta csapatát, és még a többi mutatóban is elmarad Messitől.
Az adatok nem hazudnak, Messi megérdemelte az aranylabdát.
Kép
danianevem
Entrenador del Barça

2014.07.14. 22:23:03

ferninho írta:Tehát egy totálisan formánkívüli Messi bõven kiemelkedik egy 2006os Zidane és a 2010es Forlán közül? ez komoly? és igen, itt fôleg az elõbbin van a hangsúly...... azokat az adatokat meg hagyjuk már... adatok szerint Morata az egyik legjobb és a leghatékonyabb csatár...
A 2006-os VB-s Zidanet nem fogják egyhamar lekörözni, de a mostani világversenyen kinek adtad volna a díjat? 86-óta csak 2 alkalommal kapta a végső győztes csapatból a díjat (1986-ban Maradona, 1994: Romárió), azaz Müller "kiesett" a versenyből. James Rodriguez szintén, hiszen a legjobb 4 közé sem jutott a csapata. Schweinsteiger nagyon hasznosan játszott végig, de játszott ő már ennél jobban, ráadásul nem volt vezére a németeknek, meg a Müller logika alapján is "kiesett". Robben érdemelte volna meg talán leginkább még Müller és Messi mellett, de ő meg pont az argentinok ellen volt flop.
Maradt Messi, aki bárhogy is kritizálják páran, igenis jól játszott, ha már így akart volna a tavasszal, nem lenne rá egy rossz szavunk sem. Valóban nem szlalomozott, mint régen, és keveset is fut, ami leginkább annak köszönhető, hogy nem védekezik. Utóbbit szerintem nem is várják el tőle...
Viszont szinte minden meccsen volt legalább egy klasszis megoldása (csoportkörben gólok, belgák ellen a Di Maria kiugratás, a döntőn pedig a lesgól előtti indítás) a sok megszokott Messis labdakezelésen kívúl, rengetegszer hozta helyzetbe a támadókat, az már nem az ő hibája, hogy ebből összvissz egy Higuain gól jött össze.
De a lényeg, jobbak egyéni szinten Mülleren kívül nem igazán voltak nála.
ferninho
Madridista

2014.07.14. 21:24:57

Kash írta: Messi megérdemelte, van is egy adat erről, az előző 2 VB aranylabdásaitól bőven kiemelkedik.
Tehát egy totálisan formánkívüli Messi bõven kiemelkedik egy 2006os Zidane és a 2010es Forlán közül? ez komoly? és igen, itt fôleg az elõbbin van a hangsúly...... azokat az adatokat meg hagyjuk már... adatok szerint Morata az egyik legjobb és a leghatékonyabb csatár...
madridista
Kash
Entrenador del Barça

2014.07.14. 20:54:26

Pavel írta:Az azért vicces, hogy az az ember védi meg akiről nem gondoltam volna. Mr. Special Five.
Akinek meg védeni kellene, a tisztelt Barca drukkerek meg nem.
Én már face-re sem megyek föl, mert hánynom kell a saját szurkolótársaimtól.
Ha nem is értenek egyet vele, ezt nem úgy kell leadni, mintha ez lenne a futbal világ legnagyobb szégyene...Real és német szurkolók kell bevédjék a Barcelóna szurkolóktol. Ez a szégyen!
Messi megérdemelte, van is egy adat erről, az előző 2 VB aranylabdásaitól bőven kiemelkedik.
Kép
Pavel
Entrenador del Barça

2014.07.14. 20:39:22

Az azért vicces, hogy az az ember védi meg akiről nem gondoltam volna. Mr. Special Five.
Akinek meg védeni kellene, a tisztelt Barca drukkerek meg nem.
danianevem
Entrenador del Barça

2014.07.14. 20:23:40

crixus írta:Alapvetően én is abból indultam ki, hogy Busquets lehetne a szervező. Viszont akkor Iniesta maradna ki, akit én semmiképp sem hagynék ki a nagy meccseken. De ha ez így lesz, akkor viszont Messi "kényszerülne" a szélre, ami azért nem lenne jó, mert ha ő is és Neymar is "befelé játszanak" - mindkettő szeret - és plusz még Iniesta és Busquets is szervező feladatokkal van ellátva, ráadásul Busi régebbi pozíciójához képest még feljebb, akkor az szerintem már sok lenne. Egy Messi-Iniesta-Neymar szervező hármas Suárezzel, mint befejezővel is kicsit már soknak tűnik, de ha Busquets nem védekezik, hanem ő is beszáll, akkor már biztosan nem lesz "kényelmes" a pálya mindegyiküknek, főleg, hogy középen erőltetnénk így mindent. Sajnos vagy nem sajnos, de Messi megtartásával én úgy érzem, hogy az Iniesta-Busquets duó egyik tagja a kispadra kell, hogy szoruljon.
Az az igazság, hogy még tippelni sem tudnék, hogyan alakítja majd ki Enrique a taktikát, bízom benne. Mindenesetre valóban kérdéses lehet Busi vagy Ini játéka, előbbi esetében talán nem is akkora baj, hiszen a legutóbbi szezonban önmagához képest elég szürke volt a játéka, talán a rotáció mellett majd jobban belelendül.
A Messi-Suarez-Neymar trió viszont, ha nem távozik az argentin, szinte biztosan pályán lesz, és mivel egyikük sem olyan fegyelmezett védekezésben, talán Andrést áldozza majd be Luis a stabilitás végett. (Ja és ugye ott van Rafinha is opciónak, aki elég jól tolta Enrique irányítása alatt.) De erre leghamarabb év végére kaphatunk majd választ. Én speciel nem is bánnám, ha hadrendben és/vagy játékstílusban komoly változás lenne, mert már fél Európa kívülről fújja a mostanit.
Léfe
Entrenador del Barça

2014.07.14. 20:22:41

" Hunter 91 " :Messi hihetetlenül hatékony lett, de ez a csapat rovására ment, én úgy érzem. Kérdem én, ha Messi a legtöbb gólt rúgja, vajon nem veszi-e el mások elől a góllövés lehetőségét?" Hát ekkora hülyeséget -elnézést - még nem olvastam. Senki hatékonysága nem megy egy csapat rovására. Messi szorta a gólokat, 4 aranylabda, ugy tünik a kárunkra lett. Ha egy csapatnak volt gólzsákja mind kamatozatta. Mint Müller, Lieneker, Rushc, CR. Az teljesen más, lényeges kérdések - Suarez-Messi-Neymár összerakása és Messi jövője a formáját illetően.
kristop
Entrenador del Barça

2014.07.14. 20:07:19

Hunter91 írta: Messi hihetetlenül hatékony lett, de ez a csapat rovására ment, én úgy érzem. Kérdem én, ha Messi a legtöbb gólt rúgja, vajon nem veszi-e el mások elől a góllövés lehetőségét? A csapat Messi függő lett.
de elveszi előlük, de ez eddig nem is volt olyan nagy baj. ha választani kellett bármikor is, hogy messi, alexis, neymar, pedro vagy akárki más kerüljön helyzetbe szerintem 100ból 99ember mindig messit mondta volna. és nem azért, hogy gólkirály legyen vagy ilyesmi, hanem mert ő bizony ki is használja, használta azokat a helyzeteket. ezért tette jól pep, hogy oda rakta ahova. mert nem csak, hogy a legveszélyesebb támadónk, hanem a legbiztosabb helyzetkihasználónk is volt. és pont abba a pozícióba rakta, ahol ezt a két tulajdonságát EGYSZERRE tudta kihasználni.

azzal viszont egyetértek, hogy most már át kell gondolni a posztját. akár úgy, hogy hátrébb húzzuk, mint az argentinok, akár máshogy (szerintem a szélen nem megoldás). megint meg kell találni, hogy hol a leghasznosabb a csapat számára (kétlem hogy a padon), mert képességekben még mindig top1.
no.1 sergi roberto fan, no.1 paco hater

2017 in: mina, davinson sanchez, semedo, verratti, deulofeu, dembele
2018 in: de ligt, arthur, alena, thiago
LG
Az Év fórumozója 2016

2014.07.14. 19:44:00

danianevem írta:
crixus írta:Ha megmarad a 4-3-3, amit eddig játszottunk, csak középcsatárral, akkor én Messi-t iniesta pozíciójába "tolnám" és Iniesta-t kipróbálnám Xavi helyén.
A 4-3-3-ban nem vagyok biztos, de azt majd meglátjuk. Viszont a rendszerben 3 középpályásból luxus lenne, ha legalább kettő nem figyelne a védekezésre/ütközésekre. A tili-tolis játékos időszaknak sajnos már vége a nagy csapatok ellen, legalábbis eredményességben. Nem véletlen Rakitic érkezése, ő hajlandó védekezni is. Igazából Busquetset vagy a horvátot játszatnám Xavi helyén, Mascherano megérdemelné a vkp posztot.
Ezt én is így gondolom, Messi maradjon csak támadó, és a 4-3-3-at sem bontanám meg. Jobb szélen jó lenne, a VB-n is főleg ott voltak veszélyes megindulásai, ott nem foghatja 3 ember egyszerre, és olykor meccs közben helyet cserélhetne Suarezzel. Viszont egy jól védekező jobbhátvéd mindenképp kéne.
Daweed
Jugador del Barça

2014.07.14. 19:13:40

Isti8 írta:
Daweed írta: De igen, már más a véleményem, szerintem a Kishableánynak kellett volna adni, aki belerúgta az 1 emberes sorfalba a labdát, vagy miszter Arjen Távolugró Robbennek.
Senki nem mondta, hogy Ronaldo-nak kellett volna adni, és az is lehet, hogy Robben sem érdemelte meg.
Neuer viszont kulcsszerepet játszott a feltolt védelmű német válogatottban. Ha nem jön ki ilyen jól a kapujából rengetegszer, akár az is megtörténhetett volna, hogy Algéria ellen búcsúznak a németek a vb-től.
Mascherano az argentin védekezés kulcsszereplője volt, futott, ütközött, szerelt, a hollandok ellen óriásit mentett az utolsó percben Robben helyzeténél.
Szerintem Neuer is, Mascherano is jobban megérdemelték volna ezt a díjat. De akár Schweinsteiger is megkaphatta volna. Valami okból kifolyólag mindig a csatárok, a támadóbb szellemű játékosok kapják az egyén díjakat. Pedig a védekezés legalább olyan fontos mint a támadás.

Messi-vel kapcsolatban pedig fel kellene fogni, hogy ő is ugyanolyan tagja a csapatnak, mint a másik 10 ember. Neki is futni, harcolni, küzdeni kell. A modern fociban mindenkinek segítenie kell a védekezésben is. Ha nem teszi meg, nem fut, nem küzd, akkor remélem kispadra kerül majd.
Neuer meg is kapta a díját. És igen többen is megérdemelték volna, de a focit gólra játsszák, és csak védekezéssel nem lehet meccset nyerni.
crixus
Entrenador del Barça

2014.07.14. 19:12:37

danianevem írta: A 4-3-3-ban nem vagyok biztos, de azt majd meglátjuk. Viszont a rendszerben 3 középpályásból luxus lenne, ha legalább kettő nem figyelne a védekezésre/ütközésekre. A tili-tolis játékos időszaknak sajnos már vége a nagy csapatok ellen, legalábbis eredményességben. Nem véletlen Rakitic érkezése, ő hajlandó védekezni is. Igazából Busquetset vagy a horvátot játszatnám Xavi helyén, Mascherano megérdemelné a vkp posztot.
Alapvetően én is abból indultam ki, hogy Busquets lehetne a szervező. Viszont akkor Iniesta maradna ki, akit én semmiképp sem hagynék ki a nagy meccseken. De ha ez így lesz, akkor viszont Messi "kényszerülne" a szélre, ami azért nem lenne jó, mert ha ő is és Neymar is "befelé játszanak" - mindkettő szeret - és plusz még Iniesta és Busquets is szervező feladatokkal van ellátva, ráadásul Busi régebbi pozíciójához képest még feljebb, akkor az szerintem már sok lenne. Egy Messi-Iniesta-Neymar szervező hármas Suárezzel, mint befejezővel is kicsit már soknak tűnik, de ha Busquets nem védekezik, hanem ő is beszáll, akkor már biztosan nem lesz "kényelmes" a pálya mindegyiküknek, főleg, hogy középen erőltetnénk így mindent. Sajnos vagy nem sajnos, de Messi megtartásával én úgy érzem, hogy az Iniesta-Busquets duó egyik tagja a kispadra kell, hogy szoruljon.
Hunter91
Capitá del Barça

2014.07.14. 19:04:33

Sokan mondták már, hogy Pep Messinek megtalálta a valódi helyét, ahol a csapatnak a legtöbb gólt szerzi (hamis 9-es). Messi hihetetlenül hatékony lett, de ez a csapat rovására ment, én úgy érzem. Kérdem én, ha Messi a legtöbb gólt rúgja, vajon nem veszi-e el mások elől a góllövés lehetőségét? A csapat Messi függő lett.

Hatalmas különbség keletkezett Messi és a második legveszélyesebb Alexis gólszámában. Tudjuk, hogy a foci csapatjáték. Ahhoz, hogy mindenki a legfittebb állapotban legyen, szükség van munkamegosztásra, így a góllövésben is. Messi kihajtotta magát az elmúlt pár évben.
Tudom, nem voltak olyan pengés társai elől, mint Henry vagy Eto'o, de nem várható el tőle, hogy végig robotoljon. Sprintjei megkoptak, sokkal kevesebbet vállal, de még így is a leghasznosabb játékos elől.

Az elmúlt években rendkívüli módon ki lett szipolyozva. Nem volt más olyan játékos, aki a hátán vitte volna a csapatot legalább 2 meccsen keresztül. Az egész idényben Messi cipelte a hátán a csapatot. Ha Messi nem lőtt gólt, akkor senki. Örülnék, ha néha pihenhetne egy kicsit, vagy kevesebb súly nehezedne a vállára, mert ez sokáig nem fogja bírni. Aggódom miatta. A túlhajtásnak már meg is látszanak a jelei.(gyakori hányás)

Nem kedvelem Suárez-t, de azt meg kell hagyni, hogy végre egy olyan vérbeli támadó érkezett, aki leveheti Messi hátáról a terhet. Látom benne a potenciált, aki képes helyzetet teremteni magának.

Messit szívesen látnám ismét a jobb szélen, mert passzai nem Xavi szintűek, sokszor az ellenfélbe passzol. Egy klasszikus Tridentét látnék szívesen, ahol egy aktív Neymar mellett Suarez rohamoz.

A Barcának a legnehezebb feladata jelenleg az, hogy Messit felszabadítsák, mivel a legkisebb csapat is tudja már, hogy Messit el kell fojtani, akár 3-4 emberrel is, mivel, ha Őt kiveszik a játékból, akkor esélyük mutatkozik partiban maradni.
danianevem
Entrenador del Barça

2014.07.14. 18:54:52

crixus írta:Messi-nek szerintem egy új pozíció kellene a leginkább.
Ezzel egyetértek, szerintem az argentinoknál játszott irányítószerűség ideális lenne, hiszen megvan benne a lendület, csak a válogatottnál Di Marián kívül nem volt kivel összejátszania. Neymar és Suarez ilyen szempontból tökéletes társ lehetne.
crixus írta:Ha megmarad a 4-3-3, amit eddig játszottunk, csak középcsatárral, akkor én Messi-t iniesta pozíciójába "tolnám" és Iniesta-t kipróbálnám Xavi helyén.
A 4-3-3-ban nem vagyok biztos, de azt majd meglátjuk. Viszont a rendszerben 3 középpályásból luxus lenne, ha legalább kettő nem figyelne a védekezésre/ütközésekre. A tili-tolis játékos időszaknak sajnos már vége a nagy csapatok ellen, legalábbis eredményességben. Nem véletlen Rakitic érkezése, ő hajlandó védekezni is. Igazából Busquetset vagy a horvátot játszatnám Xavi helyén, Mascherano megérdemelné a vkp posztot.
Válasz küldése