Így 2 nappal a döntő után talán kissé objektívabban tudom leírni a véleményemet az egész wimbledoni GS-ről, és magáról a döntőről!
Minden szentnek maga felé hajlik a keze, tartja a mondás. Itt sem volt ez másként. 80 év után nyert Wimbledont egy britt játékos. Örüljenek neki!

Az számomra kicsit fájó, hogy ennyire sikerült Murray alá dolgozni. (persze ettől még meg kellett nyerni, de azért volt egy kis hátszél) Új fajta fűvel operáltak, ennek meg is lett az eredménye: legalább 10+ sérülés; lassú, csúszós pálya; viszont legalább nem kopott ki annyira!
Amióta követem a teniszt, ilyet még nem tapasztaltam. Gyakorlatilag az esélyesek úgy hullottak ki, mint a legyek, mind a férfi, mind a női mezőnyben.

Mindent elmond erről, hogy a női tornát egy, legalább 15 kg felesleggel rendelkező francia nő nyerte meg... Számomra ez kissé megbotránkoztató, mégis csak élsportról beszélünk. (ráadásul úgy nyert tornát, hogy nem játszott TOP10-es játékossal..

)
Az még mindig kérdéses számomra, hogy Djokovic cipőjét miért cseréltették le az elődöntő előtt. Az meg már kb. röhej kategória volt, hogy Federer cipőjét azért "vonták be", mert a talpa piros volt.

( Wimbledonban fehérben kell játszani, de 10%-ban a felszerelés tartalmazhat más színt is, kétlem, hogy az 1 pár csuka talpa 10% felett lett volna.

)
Néhány szó a döntőről:
Nem szeretem Murrayt, ellenben Djokoviccsal, viszont gratulálok Neki! A lassú borítás Neki kedvezett, maradjunk ennyiben. Néha olyan lapátolások voltak a skót részéről, néha már azt hittem, hogy eltévedtem, és kajakot nézek. Ezzel ellentétben Djokovic hibát hibára halmozott. Így GS-t nem lehet nyerni, ez teljesen nyílvánvaló. Számomra nézhetetlen meccs volt, és ehhez mindkét fél bőven hozzátett. Amennyiben Djoko nyert volna ilyen játékkal, abban az esetben is ez lenne a véleményem.
A torna legszínvonalasabb meccse egyértelműen a Djoko-Delpo meccs volt. Mindkét fél hatalmasat játszott, küzdött. Élmény volt nézni minden labdamanetet.
Összességében szerintem egy ultragáz torna volt... (és nem azért mert nem a kedvencem nyert) A szervezők szerintem eléggé elbaltázták a tornát, ezzel az újítással. Ami évekig jól ment azon miért kell változtatni? OH, WAIT....
Remélem, hogy jövőre kevesebb sérülés lesz, és nem egy korcsolyapályán kell majd bizonyítani, hogy ki is a legjobb.
Mégegyszer gratulálok Andy-nek, de kívánom, hogy élete utolsó GS-e legyen ez!