USA Sports - NBA, NHL, NFL és társaik

Minden ami nem foci, de sport

Melyik a kedvenc amerikai sportod (max. kettő választási lehetőség)?

NFL
31
42%
NHL
10
14%
NBA
30
41%
MLB
3
4%

Szavazatok száma: 74
Tocy
Director del Fútbol

2013.01.27. 09:07:05

Irving beteg :D Aztamindenit! ( nem all-star kezdő?... :mrgreen: na jó csak vicceltem :D ) Illetve én még Batumra hívnám fel a figyelmet, meglett neki a TD...idén nagyon szeretem a játékát, még jó, hogy fantasyban is nálam van :D

Ja és Knicks-Sixers. Nagyon örülök a Sixersnek, és nem csak azért, mert így a Knicks jobban leszakadt tőlünk ( viszonylag könnyű sorsolásuk van az all-starig, nekünk nehéz, simán előzhetnek, ezért minden vereség fontos ), de én szeretem is a Phillyt. Ja és gogoCarmelo megint 9/28, ez már nem egy és nem két offnight tőle, stabilan, kb hetek óta nevetségesen dob, de azért 28 kísérlet most is megvolt. Bár ugye JR meg 0/8 :D Viszont Staton tényleg látszik a fejlődés postban, egyelőre támadóoldalon mindenképp nagy upgrade a sok dobógép mellé, aztán majd meglátjuk.
Cumbee
Entrenador del Barça

2013.01.27. 05:42:42

Bob_Marley írta:Irving mint Ron Artest kemény lenne :D
Nem viccelt tényleg, felbaktatott komótosan majd eldobta a világ végéről:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... UI1lWzFlVc#!

Én a Philly-Knicks meccset néztem de elég egyoldalú volt (Holiday-jel konkrétan nem bírt a NY) így inkább átkapcsoltam a Cats meccsre azért az sem volt gyenge -20ról nyert a Bobcats, nem is akárhogy, sima buzzerrel, Hendotól 8)
http://www.youtube.com/watch?v=V6GFAVxbJrE
Picit körülményes volt, de bement :lol:

Sixersnek meg köszönjük a mai győzelmet, igaz feljebb jöttek ránk, de a csoportnak ez jót tett :D
Valamiért meg voltam győződve róla, hogy betörésből két pontra mennek. Folyamatosan néztem az órát és szurkoltam, hogy indulj el bazzeg, nem lesz már idő. Nézem, hogy miért nem siet? Lenézek az órára, majd fel és látom, hogy kilép a kezdőkörből, beleáll és bedobja. Akkorát ordítottam meglepetésemben, hogy beleremegett a ház.:D

Bobcatset csak box score-on figyeltem, de láttam, hogy Henderson hármasával fordítottak a végén.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.01.27. 05:09:58

Irving mint Ron Artest kemény lenne :D
Nem viccelt tényleg, felbaktatott komótosan majd eldobta a világ végéről:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... UI1lWzFlVc#!

Én a Philly-Knicks meccset néztem de elég egyoldalú volt (Holiday-jel konkrétan nem bírt a NY) így inkább átkapcsoltam a Cats meccsre azért az sem volt gyenge -20ról nyert a Bobcats, nem is akárhogy, sima buzzerrel, Hendotól 8)
http://www.youtube.com/watch?v=V6GFAVxbJrE
Picit körülményes volt, de bement :lol:

Sixersnek meg köszönjük a mai győzelmet, igaz feljebb jöttek ránk, de a csoportnak ez jót tett :D
Kép
Kép
Kép
Cumbee
Entrenador del Barça

2013.01.27. 03:30:59

AZ MIIIIIII? Nem nézi valaki a Cavs meccset? Irving mit alkotott basszus. Nem gyenge kivégzés volt. Beszarás. MWP-MWP!:D

http://www.nba.com/video/games/raptors/ ... index.html
Taco Trey Kerby ‏@treykerby
Haha. Kyrie.
Brian Windhorst ‏@WindhorstESPN
Kyrie Irving is cold-blooded.

És bónuszként egy kis videobomb. Csak mert régen szerepelt már a mi kis őshüllőnk.:D
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... JlP2cIiohs

Szerk.: Most nézem Noah statját.:D:D 17 pattanó 10 assist és nem tud 10 pontot dobni a TD-hez.:D És a legdurvább, hogy az egész kezdő csapatból senki nem érte el a tizet.
Wade-Fan
Barça C

2013.01.26. 23:40:16

Köszönöm szépen :)
kanty
Llegenda del Barça

2013.01.26. 23:36:26

Wade-Fan írta:Nem rég kezdtem el követni az NBA-t, és nagyon beleszerettem, éjszaka streameken nézem a meccseket, (már ha másnap nem kell kelni), ha nem tudom megnézni, akkor letöltöm netről, és emberi időben nézem meg :)
De lenne egy kérdésem: lehet hülyén hangzik de konkrétan mi az a Franchise? A klub? Vagy mit akar ez jelenteni? Multkor olyat olvastam magyar oldalon, hogy franchise-játékos. Googleba rákeresek, ilyeneket kapok, hogy választójog, stb.
A franchise az tulajdonképpen a klub. Úgy képzeld el, mint egy céget, a major sportokban a pénz nagyon fontos. Éppen ezért megtörténhet, hogy egy franchise az anyagiak miatt elköltözik. Ilyenre nem rég volt példa, amikor a Sonics-ból lett Thunder és ilyenre lehet példa, hogy a Kings Sacramentóból átköltözik Seattle-be.
A franchise player, pedig a csapat legértékesebb játékosa. Mind a pályán és azon kívül. Tehát jó játékos és reklámértéke is van.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.01.26. 23:31:09

Gay-Gasol-PP cserét olvastam már anno is, tényleg nem zörög a haraszt, én erre utaltam múltkor hogy ebben lenne ráció, de hogy a Lakers majd pont nekünk adná Gasolt, hát ki van zárva, pedig spec ez nekünk kifejezetten jól hangozna, bár PP-t elcserélni? :shock: Hát a fene se tudja, de Gasol-KG a palánk alatt, nagyon jól hangozna, s Gasol újra is éledhetne, de hát PP-t elengedni ? Bármelyik kezembe harapok fáj :D
De ez egyenlőre csak pletyka szinten mozog, bár már egy ideje csiripelik ezt a 3as cserét.
De az összes Celtics cserepletykákkal úgy vagyok, hogy a csere határidői nem szabadna cserélnünk, ha Februárban is "baj van" akkor lehet de, így is van 9 új emberünk, plusz még megbontani, nem tartom jó ötletnek, valahol egy kicsit stratégiázásnak is tűnik Doc nyilatkozatai is, hogy életet leheljen pár emberbe, "megfenyegetve" a cserelehetőségekkel.

Rondot túltárgyaltuk valóban, holnap nekünk nyerni kéne, de kötve hiszem, hogy pont James engedne minket kimászni a vermünkből, félek tőle tavalyi 6ik meccs lesz...:? And streak alive...:evil:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2013.01.26. 23:52:15-kor.
Kép
Kép
Kép
Wade-Fan
Barça C

2013.01.26. 23:29:32

Nem rég kezdtem el követni az NBA-t, és nagyon beleszerettem, éjszaka streameken nézem a meccseket, (már ha másnap nem kell kelni), ha nem tudom megnézni, akkor letöltöm netről, és emberi időben nézem meg :)
De lenne egy kérdésem: lehet hülyén hangzik de konkrétan mi az a Franchise? A klub? Vagy mit akar ez jelenteni? Multkor olyat olvastam magyar oldalon, hogy franchise-játékos. Googleba rákeresek, ilyeneket kapok, hogy választójog, stb.
Sanama
Llegenda del Barça

2013.01.26. 23:08:44

Sanama, ja, szurkolók szavaznak, attól még nekem is lehet véleményem nem?
Mondtam, hogy nem lehet?
Egyszerűen nem értem, mt vársz. Szurkoló nyilván nem a legjobbra fog szavazni minden esetben, hanem arra, akit szeret.
Tocy
Director del Fútbol

2013.01.26. 22:45:29

Jó, ugyanarról beszélünk, csak másként ítéljük meg, ez van. Nyerjetek hnap 18 ponttal, alázzatok meg minket, ( benne is lehet, nektek most már meg kell szakadnia ennek a sorozatnak, mi meg...össze-vissza játszunk egész szezonban, ki tudja mit találunk hnap... ), Rondo csináljon egy 30-20-20-at, akkor sem fog változni róla a véleményem egyelőre.

Sanama, ja, szurkolók szavaznak, attól még nekem is lehet véleményem nem?

Más: pletyka, miszerint a Boston Celtics tárgyalásokat folytatott Rudy Gay-jel kapcsolatban – és mint arról korábban szó volt, a spórolós csere meghúzása ellenére a Memphis Grizzlies továbbra sem zárkózott el túlfizetett kiscsatára elcserélésétől. A hírek szerint – több csapat is így gondolja – nem kis háromcsapatos csere van készülőben: Paul Pierce költözne Memphisbe – az ő szerződése jövőre csak 5 millió dollárra garantált –, Pau Gasol menne Bostonba, míg Gay Los Angelesbe költözne a Lakershez. Hogy Bostonban változások lesznek, arra utal a tulajdonos, Wyc Grousbeck nyilatkozata is, amelyben azt mondta, elég komoly esélye van, hogy legalább egyet cserélnek. Doc Rivers is sugallt ilyesmit korábbi nyilatkozataiban, Danny Ainge telefonja pedig állítólag egész nap csörög. Egyelőre biztosat nem tudott mondani Grousbeck sem, de tudjuk, nem zörög a haraszt...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.01.26. 22:02:16

Tocy írta:Én azt írtam nálam Irving a kezdő, és vicc, hogy Rondo lett az. Tudom, itt nem a legjobbak kezdenek ( ez ismét bebizonyosodott ), de valahol mégis csak azokat kellene beszavazni, akik a legjobbak. Rondo nem volt a legjobb a posztján, mint ahogy KG sem.

Rondo ne dobjon rá 20-at mert nem tud, de pontosan ez váltja ki a sok passzt, hogy nem tud dobni. De ezek a ziccer leadások nálam egyszerűen tényleg bohóccá teszik, meg amikor a háta mögött áthúzza, utána eladja ( pl ellenünk ), meg most a Knicks elleni eladott labdája saját térfélen stb...tudom ilyenkor te is leírod, hogy ezt nem kellett volna, de mégis, fejben össze sem lehet hasonlítani Irving-gel, aki ugye másodéves, Rondo meg...és ugye minden évben el van mondva h na Rondo fejlődik folyamatosan és meg is komolyodik lassan, hát minimálisakat fejlődik, és semmit sem komolyodik.
Na ez így már egy korrektebb hsz, mint az összes eddigiek, ezt aláírom.De az hogy vicc hogy kezdő azt nem, mert nem érdemtelen.
Első rész, második részt is, bár Rondonál tartom hogy komolyodik, most megint gyenge passzban, úgyhogy előlehet venni :D
De pl kérdem én olyankor mikor pl tavaly a Miami ellen lenyomott úgy 7 meccset, hogy végig vitte a csapatot a hátán, nem csak gólpasszokban (de Philly ellen is) ráadásul az emberünk valami irgalmatlan alacsony számú eladott labdával tolta, akkor miért nem jött senki leírni mi van Rondoval? :D Attól függetlenül, hogy a kritika abszolút jogos felé, s lényegtelen is hogy most ő a legjobb második legjobb 134ik legjobb, jelenleg ebbe a rendszerbe tökéletesen passzol Rajon, s lehet megesszük a főztünket, én speciel megvagyok elégedve vele.S nincs is szükség "megerősítésre" vagy sem, általánosítás ahogy mindennel kapcsolatban most sem éreztem helyén valónak.De lényegében túltárgyaltuk, bízom benne holnap majd bizonyít :D

Az egy dolog hogy messze van még attól a szinttől hogy pl azt mondjam rá, hogy ő a mi FP-énk de hogy Rondo igenis fejlődött agyban is az tuti.Komolyabb érettebb, vezér alkatabb, gyerekek ez az ember az első pár bostonos meccsén felment a pályára nézett mint Rozi a Moziban, majd leült a padra sírni, s nem az hogy nem tudott dobni, de még a labdát se tudta megfogni, azóta hozzáállásban is megváltozott, s a meccseken is érettebb, kilehet ragadni továbbra is sok jelenetet ami után azt mondjuk hogy jól van Rondo egy hülye, de ég és föld az ember.És már jóval kevesebb a butasága mint volt.
Kép
Kép
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2013.01.26. 21:56:09

Én azt írtam nálam Irving a kezdő, és vicc, hogy Rondo lett az. Tudom, itt nem a legjobbak kezdenek ( ez ismét bebizonyosodott ), de valahol mégis csak azokat kellene beszavazni, akik a legjobbak. Rondo nem volt a legjobb a posztján, mint ahogy KG sem.
Szurkolók szavaznak, nem? Akkor meg most komolyan mit vársz?!
Tocy
Director del Fútbol

2013.01.26. 21:53:38

Én azt írtam nálam Irving a kezdő, és vicc, hogy Rondo lett az. Tudom, itt nem a legjobbak kezdenek ( ez ismét bebizonyosodott ), de valahol mégis csak azokat kellene beszavazni, akik a legjobbak. Rondo nem volt a legjobb a posztján, mint ahogy KG sem.

Rondo ne dobjon rá 20-at mert nem tud, de pontosan ez váltja ki a sok passzt, hogy nem tud dobni. De ezek a ziccer leadások nálam egyszerűen tényleg bohóccá teszik, meg amikor a háta mögött áthúzza, utána eladja ( pl ellenünk ), meg most a Knicks elleni eladott labdája saját térfélen stb...tudom ilyenkor te is leírod, hogy ezt nem kellett volna, de mégis, fejben össze sem lehet hasonlítani Irving-gel, aki ugye másodéves, Rondo meg...és ugye minden évben el van mondva h na Rondo fejlődik folyamatosan és meg is komolyodik lassan, hát minimálisakat fejlődik, és semmit sem komolyodik.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.01.26. 21:37:34

Irving lehetett volna kezdő, én ilyet nem is mondtam hogy nem, te azt írtad a bostoniak nem nagyon érdemelték meg, miközben ezt nem tartom helyén valónak (KG-nél igen), én inkább azt írtam, hogy Rondotól elvenni ezt butaság, főleg hogy tudjuk szimpátia szavazás, s remek szezonja van.
Olyat se írtam hogy negatívum lenne hogy 24 pontot átlagol Irving.Én arra reflektáltam amiket felhoztatok Rondo ellen, hogy ő azért bohóc mert passzol, meg ugye önzetlen stb, erre reagáltam, hogy akkor végül is ő azért gyenge mert nem dob 20-30 pontokat?Ezt felhozni egy irányítónál szerintem butaság mert nem ez a feladata, az ha ezt csinálja Irving plusz.
Rondonál nem tudni szükség lesz-e rá, azért volt már rá példa mikor szükség volt, ő is tudott vágni 40 pontot nem D ligás csapattársakkal nem D ligás csapat ellen, nem mezei játszótéri meccsen (egyik sem Irvingre utal, hanem arra hogy Rondo is tud ilyet de nem ez a feladata)

Az érdekes kérdés hogy nem tényező Lee-ék ezt fellehet hozni.
A figura meg nem ennyi amiket leírtál. :D
De legyen így, akkor viszont jól nyomjuk mert így is a 6ik legjobban tüzelő csapat vagyunk, ergo ha nincs normális helyzetünk, s gyenge a támadási variáció, akkor viszont tök jó hogy szerzünk egy csomó bravúr kosarat :D Mi lesz majd ha jobban is játszunk, s nem csak a leírt PP iso megy meg KG pozíció.
A támadásunkkal is van baj, legfőképpen a hatékonysággal, de az hogy ne járna nálunk a labda nem igaz.Egyszerűen lassú meccseket is tolunk, nincs annyi pontunk, sok üres helyzetet is kihagyunk (ahogy ez persze benne van mindenkinél) a cseresor nagyon hullámzó, ott szoktunk elakadni ha bejönnek, ha jó meccsük volt eddig szinte mindig nyertünk is.Plusz Rondo néha feladja alley-oopra :mrgreen:

Illetve nem hinném hogy kevés lenne az amit Rondo képvisel, sok csapatba beférne, hogy ilyen típusú irányítója van, aki nem dob rá 20at meccsenként.De szépen elosztogatja a megfelelő embereknek.

Az erkölcsi nagy nívókba itt is belelehet menni, ugyanazt tudom írni mint anno a real topikba, felmész a pályára nincsenek erkölcsi nagy győztesek meg vesztesek, oda felmész egy dolog van hogy nyersz, rohadtul mindegy hogy hogyan, s ha fellökik a csapattársad odamész és levered :D
Igen fair play is van, egy határig kell elmenni, ha ezt továbbléped jön is az eltiltás.
Rondo ilyen esetei is mutatják, hogy igen is csapatember, ha valaki bántanak a csapatból odamegy problémázni, ezt meglehet fordítani hogy hát de hülye mert el is tiltják ezzel meg minket sújt, tény és való, szidjuk is mint a bokrot olyankor :D

De az ominózus Nets meccshez pár idézet a meccs utánról:
Bob_Marley írta:
Bunyó :D
Humphriesnak nekiment Rondo (miután Hump leütötte KG-t egy ziccernél) aztán meg mindenki lökdösött meg ráncigált mindenkit, szép meccs.Persze tőlünk KG meg Rondo volt a két főkolompos :mrgreen:

Hump-Rondo kiállítva, KG tekó, Wallace is akinek ez volt a második technikaija, így ő is zuhany.
Rondo nélkül szépen le is húzhatjuk a redőnyt, ráadásul 1-2 meccset tuti kap, plusz ugye visszaeső....Nice
Így Rondo sorozata megszakadt bár ököllel is jól "asszisztált" :mrgreen:
Viccet félre téve, totál jogos volt a kiállítás, nagyon feszült a csapat, s borzasztóan is játszik.
Rondo meg még ha ronda egy falt volt Kristől, nem kellett volna odamenni így keménykedni..
Kalap1988 írta:A kiállításnál mondjuk nem 2 Nets és 1 Celtics játékost állítottam volna ki, hanem vagy 1-1-et, vagy 2-2-öt. Ha már ment Wallace is, akkor KG-nek is kellett volna, akivel összeakaszkodott. Eltiltást pedig csak Rondo érdemel (sajnos érdemel). Kíváncsi vagyok ,hogy hat majd a lelkére ez, na meg az, hogy így szakadt meg sorozata, ami tuti rekord lett volna :D Reméljük nem befolyásolja negatívan a szezonját. Felejtsük el gyorsan ezt a meccset....
Bob_Marley írta:
Rondo 2 meccs (Bucks-Blazers) , várható volt, ökör volt, lehet tényleg benne volt az hogy Hump lesapkázta előtte nem sokkal.Humo viszont nem kapott semmit, ezen azért meglepődtem, ő is rendesen benne volt a bugiban.
http://www.youtube.com/watch?v=LvhI0sbs8jw
Ezeket találtam, valahogy nem grál lovagként állítottuk be Rondot, lehet jönni kettős mércével, csak ne írjunk balgaságot.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2013.01.26. 21:55:43-kor.
Kép
Kép
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2013.01.26. 21:13:53

Azért kell dobnia, mert Bradley meg Lee meg mittomén kik játszanak kettest, akik nem komoly tényezők támadásban. Tényleg szeretem Bradleyt, de nem a pontdobás az erőssége, nem scorer, márpedig kintről csak kellene pont valakitől. Rondo meg a játékai...nem tudom, lehet más meccseket szoktunk nézni, nekem annyiból áll a nagy, okos, tudatos bostoni támadás, hogy Rondo felviszi, odaadja PP-nek aki 1v1-ben oldja meg, vagy odaadja KG-nek pozícióba, vagy szintén neki egy elzárás után, esetleg Sullynak egy bepassz. Ja meg ugye elvileg vannak Rondo betörései is, na ezekből idén sztem nagyon keveset látunk, holott tényleg gyors játékos, be kellene menni, aztán fault, bár ugye minek, azt is kemény 64%-kal dobja :D

Elfogadom, neked az az irányító, aki felhozza, bemutatja a figurát és lepasszolja, szerintem ez ma már nagyon kevés, főleg ott, ahol az SG nem tétel támadásban. De a vita alapja az volt, hogy szerintem Irving bőven jobb játékos, és idén is jobb szezont fut, ez ellen nem érv az, hogy de Rondo is fejlődik, meg h de ő mozgatja a csapatát. Irving is mozgatja a D-ligásokat, okos döntéseket hoz, már most, sőt már tavaly is érettebb volt, mint Rondo. Nem 14, hanem 24 pont az átlaga ( tudom-tudom, ez PG-nél inkább negatív...bocs ), nálam semmi, de semmi nem szól amellett, hogy Rondo legyen a kezdő egy all-staron. Oké, szimpátiaszavazás...igen, mert Rondo amúgy olyan szimpatikus személyiség, miközben a világ tahója :D

Na ez meg a másik, amit Cimbee kolléga leírt...
Cumbee
Entrenador del Barça

2013.01.26. 20:54:27

Tocy írta:Westbrookot én is utálom :D De ha Rondonál azt hozod fel, hogy mert agilis, meg nekimegy mindenkinek és küzd-hajt, akkor Westbrook nem? Legalább ugyanannyira 1000 fokon ég és hajt minden labdáért, nekimegy mindenkinek. Ő bemegy a gyűrű alá, Rondo passzol. Az meg, hogy Rondo fejlődik, igen nagyon szép, de el is várom, hogy fejlődjön, amikor úgy dob, mint Shaq részegen. Persze, ne hozzam fel a TS%-ot mert abban gyenge, hát az is kell nagyon is egy irányítónak, persze mozgassa a csapatot, de igenis dobjon rá, és dobja be, minden elárul Rondoról, hogy a legközelebbi védő is hagy neki két métert. Nálam jelenleg Paul, Irving és Parker a top3, de szorosan ott van Westbrook is. A két torontoi irányító is hasznosabb most, mint Rondo, ott van Holiday, illetve az idén gyenge, de már éledező D-Will. Az nekem nem volt kérdés, hogy ebben a szezonban RR-nek köze sincs Irvinghez.
A következő aki Curry-t kihagyja az ilyen felsorolásból, az seggbe lesz rúgva!! :twisted: :P :P
(Illetve idén Vazquez-ről méltatlanul kevés szó esik.)

Bob_Marley írta:ha valakit leütköznek ő az első aki felsegíti kb, majd leüti az ellenfelet
Na ez meg a másik. Mitől lesz valaki becsülendő azért, mert évente 5* kiállíttatja magát? Westbrook megcsinálja neked ugyan ezt, 2* akkora energiával, balhé és eltiltás nélkül. Ott volt pl a Brooklyn elleni eset. KG-n ütöttek egy közepesnél nem sokkal durvább faultot, (Griffin ennél 3* nagyobbakat kap pl) nem lett volna semmi, KG felkel, pacsiznak egyet, megy tovább a játék. Rondo-nak viszont előtte feltúrták az agyát és úgy döntött, hogy odamegy verekedni. Eredmény, 2 kiállítás és őt meg eltiltottak. Ha ezt egy McGee csinálja, akkor a fél világ rajta röhög, hogy mekkora egy idióta. De mivel Rondo-ról volt szó, másnap az egész topic tele volt itt vele, hogy mennyire jó fej, meg mekkora csapatember, hogy így hős lovag képében belovagolt és megvédte szegény KG-t. Na ez a kettős mérce az, ami engem nagyon fel tud cseszni vele kapcsolatban.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.01.26. 20:36:31

Egy irányítónak miért kellene dobnia?Én ezt nem értem mint érvet, otthagyják Rondot, mert félnek tőle mint a tűztől, miután ha rámész elfut melletted, ha messze állsz meg remélhetőleg eldobja abban meg gyenge :D
Westbrook is agilis, s a munkája példátlan, ezt aláírom, de attól még szerintem kevésbé csapatember mint Rondo.
Egy irányító azért irányító, mert neki a játékot kell olvasnia, nem pontot dobni, az az SG :D
Játékfelfogás kérdése, nálam egy PG az azért PG mert ő irányít, ő passzol, ő csinálja hogy pont legyen, akik pontot dobnak a wing playerek, SG-SF.
S Rondo nem azért jó, mert hú de sok assistja van, persze hogy sok assistja van, miután a játékából adódik, Rondo azért jó, mert ami egy klasszikus irányítót illett azokban a feladatokban nagyon jó.
Rondo legnagyobb erőssége, hogy nem lehet rajta normálisan védekezni, s könnyen felismeri hogy van a rés védőoldalon, ezerszer áthívja a játékokat, ahogy missmatch van, egyből küld el mindenkit és megy a poziciózás, vagy ugye a Pick and Po, Garnettel is remekül működik, miután gyors s képes minden helyzetből odaadni a labdát.Miután egy rohadt irányító, akinek a fealadata hogy a játékot szerevezze és a figurát végigvigye, hol figura az hogy Westbrook elindul azt megy előre, majd büntető vagy bezsákolja, gyönyörű tapsolunk neki, ennyi, én a tudatos okos játékot szeretem, amin látszódik, hogy begyakorolták és meg is tudják csinálni.Ebből mostanában mondjuk kevesebb van nálunk, majd remélhetőleg fejlődünk :D
Rondo véleményem szerint ezért jó irányító, mert remekül lát a pályán, s jól mozgatja a csapatot, ami elvileg egy irányítónak amúgy feladata lenne.
Dobás nem, most már kezdenek előle elmenni az emberek (legyen úgy ahogy Cumbee írta, hogy kifúrja őket, Allenes sztorit is megbeszéltük, ott is csapatérdek mit kívánt?Bradleyt a kezdőbe) próbál pontot is dobni, azért csak eljutott odáig hogy 14 pontos átlaga van :D

Lehet korán kezdtük a trahtalkot, holnap "mákotok" van, nem látom élőben a meccset, de majd azért remélem 10 óra magasságában azt olvasom az NBA.comon, hogy nyertünk a Heat ellen :lol:

Paul Pierce is 5 for his past 33 from the 3-point line and hasn't hit more than 1 in a game since Jan. 14 vs. #bobcats #celtics
Na ő viszont látványosan visszaesett az elmúlt pár hétben :?
És ugye a NY elleni meccs is "rajta ment el"
Eléggé csend van körülötte, nagyon bízom benne, hogy nem ennyi volt a lába, mert akkor még azt a minimális "robbanékonyságot" ami volt neki, azt is elveszti, akkor kicsengettek.
Kép
Kép
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2013.01.26. 20:22:45

Westbrookot én is utálom :D De ha Rondonál azt hozod fel, hogy mert agilis, meg nekimegy mindenkinek és küzd-hajt, akkor Westbrook nem? Legalább ugyanannyira 1000 fokon ég és hajt minden labdáért, nekimegy mindenkinek. Ő bemegy a gyűrű alá, Rondo passzol. Az meg, hogy Rondo fejlődik, igen nagyon szép, de el is várom, hogy fejlődjön, amikor úgy dob, mint Shaq részegen. Persze, ne hozzam fel a TS%-ot mert abban gyenge, hát az is kell nagyon is egy irányítónak, persze mozgassa a csapatot, de igenis dobjon rá, és dobja be, minden elárul Rondoról, hogy a legközelebbi védő is hagy neki két métert. Nálam jelenleg Paul, Irving és Parker a top3, de szorosan ott van Westbrook is. A két torontoi irányító is hasznosabb most, mint Rondo, ott van Holiday, illetve az idén gyenge, de már éledező D-Will. Az nekem nem volt kérdés, hogy ebben a szezonban RR-nek köze sincs Irvinghez.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.01.26. 20:03:21

Na akkor Rondo chapter 125 :D
Először is Paul a legjobb és kész, másodszor meg Rondonál nem észrevenni a fejlődést butaság.
Harmadszor meg Rondonál kevesebben nézik a csapat érdekeit nálunk, s nem azért mert passzol x ezret.
Igen előfordul nem először hogy leadja az üres ziccert, fejbe is lőném miatta, de úgy gondolom még mindig jóval több pluszt tesz hozzá a csapathoz en bloc, főleg az első éveihez képest.Attól még nem menti fel semmi az alól amit a NY ellen is sikerült előadnia, de akkor jegyezzük meg azt is, hogy utána mit művelt azon a meccsen.
Rondo lehet bohóc, sőt gyengén is dob (fejlődött ezt is nem észre venni balgaság), ezért jó a TS%okat felhozni, mert abban gyenge :D
McGee-Cousins-Westbrook buta játékosok, Rondo szerintem meg nem az, aki tudja mozgatni a csapatot, s láthatóan nagy játékintelligenciával rendelkezik az nálam nem buta.Lehet írni hogy fikázom xy-t, én legfőképpen azokat az embereket nem szeretem, akik tehetségesek, de elpazarolják ezt.Westbrook jó játékos, sőt már meg is jegyeztem még szezon elején, hogy mennyit assistol, de attól függetlenül butának tartom, ez szubjektív, ahogy Rondo meg ezek szerint bohóc, s hozzáteszem nem emlékszem olyanra hogy Rondora azt írtam volna bármikor is hogy önzetlen.
Nálam egy irányító, azért irányító mert passzol, amit nyilván nem kell túlzásba vinni, de Rondo ugyanúgy ha kell előlép és dobál is, az más kérdés hogyan.
Arról is beszéltünk már, hogy lesz-e FP vagy sem, nem tudni, én is azt mondom ha nem fog tudni konzekvensen dobni, akkor nagyon nehéz dolga lesz főleg ha belassul.De egyenlőre Rondo véleményem szerint bőven kiemelkedik a mezőnyből, s ott van a top irányítók között, főleg hogy az utóbbi években mennyi mindent letett az asztalra, s olyankor amikor nagyon kellett (PO)
Irving is remek, őt ugye még nem láthattuk PO-ban, azt elismerem rohadt nehéz játékosokat összehasonlítani miután más csapat más szerkezet, de kicsit olyan Rondonál felhozni hogy hát de KG meg PP van körülötte, mint mikor előjön, hogy de hát Messinek, Xaviék adják a labdát, apropó Xavi, nálam pl ő a legjobb játékos, mert ő is inkább passzol, s mellette a leghatékonyabb emberkék egyike.
Nem Rondohoz akarom hasonlítani mert más játék, más emberi beállítottság, de attól függetlenül, Rondo is igen lehet inkább túlzásba viszi a passzolást, de legalább nem birka módjára megy előre.

Remélem bejutunk a PO-ba (mert hát ki tudja most már :D) és biztos vagyok benne a Rondo elleneseknek megint odatud egyet fricskázni a pályán mutatott játékával, lehet mondani stat vadászat, évről-évre Rondo az egyik legagilisebb játékosunk a PO-ban, s nem csak a tripla-duplákat kell megnézni, hanem ahogy küzd, s nekimegy mindenkinek.
Róla azt mondani hogy nem csapatember, lehet más dolgokat látunk, vagy írjátok a közkedvelt zöld szemüveget, de Rondo az aki megy támadó-védő patiért, felrohan passzol, ha valakit leütköznek ő az első aki felsegíti kb, majd leüti az ellenfelet :D De akkor legyek elfogult, nem látom így, de akkor legyen, nem fogok ettől rosszul aludni, s ezerszer inkább nézem Rondot a saját csapatomban mint egy Westbrookot, akivel lehet 100 pont fölött is tudnánk dobni :D

szerk: az meg hogy azért lenne a legjobb mert a ziccert is lepasszolja, elég szép elferdítés, egy irányító mozgassa a csapatot, s igenis passzoljon, ezért irányító, Westbrook félék a régi rendszerben inkább kettesek mint irányítók.
És mellesleg Rondo pályafutása egyik legjobb idényét futja, s igen hozzájön a marketing egy AS szavazáson.
Kép
Kép
Kép
Eazzy
Entrenador del Barça

2013.01.26. 19:59:03

Az AllStar gála az szimpátia szavazás. Egyébként félig egyet is értek ezzel. Ez a nép szórakoztatására van, ha valaki jobban szeretné látni kedvencét, mint az igazából jobban teljesítőt, akkor jogos, hogy arra szavaz.

Nem is olyan régen Iverson alig játszott az idényben, mégis beválasztották McGradyvel karöltve. Nyilván a sérülések miatt el sem mentek, de értitek...még jó, hogy Garnettet szavazzák be, mint Lopezt.
Cumbee
Entrenador del Barça

2013.01.26. 19:20:04

Tocy írta:Nálam maximum második Irving mögött, az a srác félelmetes, és már most tizedannyi hülyeséget csinál, mint Rondo. Akinek ugye marha nehéz ennyi gólpasszt kiosztani, amikor egy PP, KG, Allen-nek dobált eddig, most Ray helyett Terry, Lee stb, nem Cavs-játékosok. Főleg, hogy a tiszta ziccert is leosztja...ez nem pass-first, ez baromság. Nem azért osztja le, mert a csapatnak az a jobb, hanem mert ő gólpasszt akar adni. Oké, Bostonban ezt nem így látják, elfogadom. De az 52 TS% nem fest túl jól...márpedig nekem egy top1 irányítónak nem csak passzolni kell, főleg nem úgy, ahogy ő.

A tavalyi PO-nak meg mi köze van az idei All-Starhoz? Mindegy, felesleges belemenni jobban, szerintem vicc, hogy ez a két ember AS-kezdő lett idén, miközben Irving és Lopez nem, de hát ízlések és pofonok, biztos nem lehetett kihagyni a Bostont.

McGee meg 18,8 percet játszik csak, de PER-ben az egész ligában 4. a centerek között. Ja és Drummond a 2. :D
Hagyd a fenébe.:D Rondo a legjobb és kész!:D Bob szerint attól lesz valaki jó irányító, hogy még a ziccert is lepasszolja. Neki az az önzetlen játékos, aki sokat passzol. Én valszeg rosszul látom, mert nekem az, aki a csapat érdekeit tartja a szeme előtt és mindig olyan döntést hoz, amivel a csapatot segíti az egyéni statvadászat helyett.(Mert Rondo ezt teszi, egy dologban tud kiemelkedőt, az a passzolás és gyakorlatilag csak erre megy, mert ezzel tudja eladni magát.) Azért Bob azt finoman megjegyezném, hogy az általad az egyik legbutább és legönzőbb játékosnak tartott Westbrook pár év alatt eljutott oda, hogy a maga 20 pontja mellé most már odarak átlagban 8 gólpasszt is és győzelemre vezeti a csapatát. Rondo-nak viszont még mindig nem esett le, hogy azon kívül, hogy vezeti a statisztikát assistokban, azzal, hogy az üres ziccert is leadja kb csak azt éri el, hogy a Boston szurkolókon kívül egyre többen nézik bohócnak. De nem baj, idővel majd ti is rájöttök, aztán megehetitek amit főztetek. Allen már nincs a képben, szép lassan eltakarítja PP-t is maga mellől, aztán a Boston Celtics helyett nézhetitek a Rondo és a haverok meccsét. Akkor majd tényleg kiderül, hogy mennyire FP is ő, végre ő lehet a sztár a csapatban. Egyébként Bob, amikor Rondo imádóként McGee-t, Westbrookot vagy mondjuk Cousins-t fikázod, akkor nekem mindig ez a vicc jut eszembe:
Mi a különbség a mókus és a patkány között? Nem sok, csak a mókusnak jobb a marketingje!
Amúgy az All-Star szavazásról csak annyit, hogy 2 alkalommal megnéztem az állást, mindkétszer láttam, hogy a TOP10-ben ilyen Sullinger-ek és Terry-k csöveznek, onnantól már nem tudtam komolyan venni a szavazást. PP csak azért nem fért oda, mert Melo és James ott van, annyit meg már nem tudtak szavazni a Boston szurkolók, hogy őket kiszorítsák.:D

Egyébként ettől függetlenül Rondo-nak ott a helye az All-Star-on, mert az idei évet figyelembe véve benne van keleten a TOP3 irányítóban. (Deron-Deron cöcc...:D) de azért nagyon nagy mákja van, hogy a Boston nem nyugati csapat.:D
Tocy
Director del Fútbol

2013.01.26. 18:47:47

Bob_Marley írta:Ezt már múltkor leírtam KG val a neve miatt, meg azért a tavalyi PO futása miatt került be, Rondonál meg már ezzel van bajotok nevetséges gólpassz?
Én ezt érzem erőltettetnek, már bocsánat :D
S utána leírod hogy jobban illik egy gálára McGee, mint Randolph, ezzel nincs is gond, s tudom végül is a cseréknek odatennéd Rondot :D
De idén szerintem egyértelmű, hogy a keleti legjobb irányító, lehet írni elfogult vagyok rendben, de ne olyan érvet hozzatok már fel, hogy most már nevetséges gólpasszok, igen múltkor is elcseszett egyet, de igen Rondo 9/10 passzolni fog, s azért mert ő irányító, sőt pass first irányító, más dobál 30at ő meg ad gólpasszban 30at, miért lenne ez nevetséges :D

S hozzáteszem én lennék a legboldogabb ha nem lenne ott egyikőjük sem, jelen állapotunkban inkább otthon kellene majd lenni és leülni a csapattal beszélni meg legfőképp pihenni, s kifújni a dolgokat.
Nálam maximum második Irving mögött, az a srác félelmetes, és már most tizedannyi hülyeséget csinál, mint Rondo. Akinek ugye marha nehéz ennyi gólpasszt kiosztani, amikor egy PP, KG, Allen-nek dobált eddig, most Ray helyett Terry, Lee stb, nem Cavs-játékosok. Főleg, hogy a tiszta ziccert is leosztja...ez nem pass-first, ez baromság. Nem azért osztja le, mert a csapatnak az a jobb, hanem mert ő gólpasszt akar adni. Oké, Bostonban ezt nem így látják, elfogadom. De az 52 TS% nem fest túl jól...márpedig nekem egy top1 irányítónak nem csak passzolni kell, főleg nem úgy, ahogy ő.

A tavalyi PO-nak meg mi köze van az idei All-Starhoz? Mindegy, felesleges belemenni jobban, szerintem vicc, hogy ez a két ember AS-kezdő lett idén, miközben Irving és Lopez nem, de hát ízlések és pofonok, biztos nem lehetett kihagyni a Bostont.

McGee meg 18,8 percet játszik csak, de PER-ben az egész ligában 4. a centerek között. Ja és Drummond a 2. :D
Cumbee
Entrenador del Barça

2013.01.26. 18:14:42

A csapatmegbeszélésről amit én olvastam:
Ugye Howard mostanában elkezdett sírni, hogy nem kap elég labdát, nem használják ki eléggé, stb... Jöttek is a vereségek, így az előző meccs előtti estén összehívtak egy csapatmegbeszélést, ahol először Nash mondott pár szót, aztán jött Kobe, aki állítólag kicsit feszült volt, számon kérte Howardot, mondta, hogy akkor most ideje tisztázni a dolgokat, mondja nyíltan a szemébe, ha vele van baja és nem szeret vele játszani. Állítólag erre Howard nem nagyon reagált, megpróbálta elvenni a helyzet élét. Másnap viszont a mi jó Dvájtunk, kiállt a sajtó elé és nyilvánosan bocsánatot kért a szurkolóktól, amiért kritizálta a rendszert és a kevés labdára panaszkodott. Este pedig jött a meccs (nemtommákiellen) ahol a második negyed derekán már eléggé "rosszul álltak" ő pedig addig lerakott az asztalra egy igen izomos 2 pont két lepattanót, majd vállsérülésre hivatkozva cserét kért és bement az öltözőbe. Ez volt az a sérülés, amit múltkor kérdeztem Game-től, kicsit nekem az jött le, hogy a szakértők is arra gyanakodnak, hogy nincs itt komoly baj, csak nem nagyon akar pályán lenni. Másnap jött is az orvosi jelentés,(a csapatorvosokon kívül megnézették egy vállspecialistával is) hogy nincs semmilyen rendellenesség, játékra alkalmas állapotban van. Hát erre mondják, hogy érdekessss.:D
Bob_Marley
Presidente del Barça

2013.01.26. 17:29:31

Sanama írta:Megnéztem a LAL-Jazz meccset, kiváncsi voltam Kobe hogy szedett össze 14 assistot.

Hát na.. Ez kell, szerintem a szezonban most játszott a legjobban a Lakers, ráadásul mint csapat.
Nem tudom Kobe mit álmodott este, de félelmetes volt, hogy olyan assistokat szórt ki, hogy csak néztem, megérdemelte volna azt a tripla duplát.

Egyébként a kommentátorok végig valami Team meetingről beszéltek, mármint Lakers részről, remélem tényleg egy változás látható itt...
Tény, hogy egy teljesen más Kobe volt este a pályán, egész meccsen annyit dobott rá, mint máskor 1 negyed alatt :twisted:

Egy kevésbé szakmai kérdés:
Nash ha padozik, miért a földön ül? :D Mindenki szépen üldögél a székeken, Steve Nash meg az alapvonal mögött a parkettán :D
Tavaly végig ezt ecseteltük Gamel, hogy mennyivel jobban járna Bryant is ha kicsit "észbe" kapna s a benti embereket erőltetné.
Sokkal pofásabban fest Gasol meg Howard statja is, ha kapnak labdát.
Én is úgy tudom volt csapatmegbeszélés, s ha jól emlékszem Howard valamit ki is kotyogott (ki más :D ) s pl a Knicks-Celtics meccsen erről is beszéltek, hogy ez annyira nem volt ildomos tőle, ami a csapattal van az házon belül van, kifelé le kell nyomni a "sablont".
De nem tudom mit mondott :D

Nashnek meg évek óta fáj a háta, meg lehet valami babona is nála, szerintem olyankor derékmelegítő, vagy valami speciális hátcuccos van rajta, s jobb ha fekszik, vagy földön ül, bár akkor meg felfázhat :lol:

Ezt a Bryantet szeressük, aki a csapatért dolgozik :D

Továbbra is nagy rejtély nálam mi lesz a Lakers-szekl, egyszerűen annyira nehéz a sorsolásuk, meg Nyugaton 45-50 győzelem kell a bejutáshoz, hogy nem tudom meglesz-e nekik, de ha bejutnak az nagy lökést jelenthet, bár pad nélkül továbbra is erős kétségeim vannak a Lakers felől, meg hát Bryant 39 perces átlaga sem ad okot a bizakodásra.

És akkor legyen egy kis McGee :D
http://www.youtube.com/watch?v=kdb3vv-5ygI

És legyen egy kis tanulmány, ilyenek miatt érdemes meccset nézni, Knicks zóna védekezés.
http://www.youtube.com/watch?v=MowfQFrKeTU
http://www.youtube.com/watch?v=rXJOB8cNnD0
http://www.youtube.com/watch?v=d5XAcoIabHA
http://www.youtube.com/watch?v=TjANItTuViU
NYK-ot nem szeretem ez köztudott, de ez kalaplengetés, s meghajlás előttük.
Pedig járt a zsuga körbe, meg próbáltunk gyorsan járatni, de ezek a kis komiszok ott voltak mindenhol :D

Rondo meg tegnap is amúgy tripla-duplát vágott, ami megint sokat ért :D
Ez egy jó kis mix vele:
http://www.youtube.com/watch?v=sQ0GOROYz7E
Kép
Kép
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2013.01.26. 17:02:33

Megnéztem a LAL-Jazz meccset, kiváncsi voltam Kobe hogy szedett össze 14 assistot.

Hát na.. Ez kell, szerintem a szezonban most játszott a legjobban a Lakers, ráadásul mint csapat.
Nem tudom Kobe mit álmodott este, de félelmetes volt, hogy olyan assistokat szórt ki, hogy csak néztem, megérdemelte volna azt a tripla duplát.

Egyébként a kommentátorok végig valami Team meetingről beszéltek, mármint Lakers részről, remélem tényleg egy változás látható itt...
Tény, hogy egy teljesen más Kobe volt este a pályán, egész meccsen annyit dobott rá, mint máskor 1 negyed alatt :twisted:

Egy kevésbé szakmai kérdés:
Nash ha padozik, miért a földön ül? :D Mindenki szépen üldögél a székeken, Steve Nash meg az alapvonal mögött a parkettán :D
Válasz küldése