Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.07.22. 14:58:43

ALEXDP írta:És azért kiemelném az Alonso-ról írottakat!

Úgy küzd,ahogy MSC-tette első Ferraris-évében,csak sokkal hatékonyabb:-)!!

A LEGNAGYOBB természetesen Schumacher !!!

2 évvel fiatalabban kezdte a Ferrarinál,de sokkal rosszabb mutatókkal....

Pláne ő is, és Alonso is ugyanattól a csapattól....

Komoly dolgok is következhetnek mostanában!!!!!!!!!!!!!!!

És van itt még 1 Vettel is....

Kemény:-)
Ehhez annyit hozzátennék,h a küzdésben egyetértek, viszont hatékonyabb csak azért lehet,mert a 96os gépnél azért még jobb ez az idei. Főleg az idény elején...akkor "kapott" egy győzelmet a RedBull műszaki hibája miatt, azóta sansza sincs győzni. Ez nem az Ő hibája (bár volt pár rossz döntése) hanem a gépé, viszont hamár hatékonyságról beszélünk akkor nem a két pilóta tudásánál kell keresni az okokat jelenleg.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Mihu
Director del Fútbol

2010.07.22. 07:50:33

Ronaldinho&Barca írta:
miihii írta:Raikkonen interjú
Egy ilyen link után kapásból 3 kérdés merül fel bennem.

1. miihii nők lapját olvas? :D
2. Nekünk hiányzik Raikkonen? :roll:
3. Nyilatkozott valaha már ennyit, illetve beszélt ennyit? :D
1. Senki sem tökéletes, mindenkinek vannak titkai :lol:
2. Ünnepeltem mikor elhagyta a Forma1-et :D
3. Tuti hogy nem :D

Egyébként én mint nagy rally fanatikus elmondok Nektek egy dolgot Kimivel kapcsolatban. Tavaly ugye indult a Finn Rally-n. Élete első rallyvb versenye, otthon, több százezer hazai szurkoló előtt. Először azt gondoltam, hogy majd meg lesznek érte őrülve, és Ő lesz a legnagyobb kedvenc. Aztán a verseny után olvastam egy beszámolót egy olyan embertől, aki kint volt a versenyen. Azt írta, hogy természetesen Kiminek jutott a legnagyobb felhajtás és a legnagyobb várakozás is őt kísérte. Mindenki Rá volt kíváncsi. Azonban amint kiszállt a kocsiból a szervízparkban, két dolog történt. Vagy bement a kamionba úgy, hogy rá se b.szott a szurkolókra, vagy pedig a kocsi mellett beszélgetett a mérnökkel, de a szurkolókat továbbra is levegőnek nézte. A verseny előtti rendezvényeken, amikor civilben mászkálnak a versenyzők, kicsit közelebb lehet kerülni hozzájuk, esetleg még egy közös fotó és beszélgetés is belefér. Kiminél nem fért bele...testőrök kísérték mindenhova. Abszolút érinthetetlen volt a srác az egész verseny alatt. Ezek után amikor jött a szakaszokon, akkor a szurkolók egy része vagy elfordult, vagy fújolta és lefele mutató ujjal mutogattak Neki.

A másik említésre méltó dolog: A szakaszok céljában mindig áll egy riporter, aki egy pár mondatos riportot készít a versenyzőkkel amint azok megálltak, hogy milyen volt a szakasz, mizu a versenyben meg ilyenek. Kivétel nélkül mindenki interjút ad. Na most, van egy weboldal, ahol lehet nézni olvasni ezeket a nyilatkozatokat, kb 5 perccel azután hogy elhangzottak. Eddig volt 7 verseny, ebből 6-on indult Kimi. Mind a 6 versenyen azt lehetett olvasni hogy:

Kimi kommentár nélkül elhajtott
Ismét nem állt meg.
Ismét kommentár nélkül elhajtott...ez az igazi Raikönnen
Még az ablakot sem engedte le, úgy hajtott el.

A rally-ban is folytatja azt a szokását, hogy a vezetésen kívül lesz.r mindent. Pedig a rallyban a szurkolók még fontosabbak mint a Forma1-ben. Egy rallyversenyen közel lehet kerülni a versenyzőkhöz. Autogrammot lehet kérni, fotót készíteni, holtidőben el lehet velük beszélgetni. A Forma1 ezzel szemben teljesen más. A szurkolóknak semmilyen lehetőségük sincs arra, hogy autogrammot kapjanak vagy fotót készítsenek a kedvencükkel.

Úgyhogy mindent egybevetve, Raikönnen még a saját hazájában is rendkívül népszerűtlen. Hétfőn indulok Finnországba az idei rallyvb futamra. Kíváncsi vagyok hogy most hogy fognak hozzáállni, milyen lesz a szurkolók hozzáállása Kimihez.

Lehet hogy OFF, de sztem Raikönnen miatt talán még pont elfér itt. De arra kérem a modikat, hogy ne töröljék a hsz-emet, csak rakják át, mert nem lenne jó megint leírni ennyi mindent egy másik topicba. Rakjátok át légyszi a megfelelő topicba ha itt nem jó.
Kép
ALEXDP
Capitá del Barça

2010.07.22. 05:12:35

És azért kiemelném az Alonso-ról írottakat!

Úgy küzd,ahogy MSC-tette első Ferraris-évében,csak sokkal hatékonyabb:-)!!

A LEGNAGYOBB természetesen Schumacher !!!

2 évvel fiatalabban kezdte a Ferrarinál,de sokkal rosszabb mutatókkal....

Pláne ő is, és Alonso is ugyanattól a csapattól....

Komoly dolgok is következhetnek mostanában!!!!!!!!!!!!!!!

És van itt még 1 Vettel is....

Kemény:-)
lui1698
Llegenda del Barça

2010.07.22. 01:45:55

Most találtam ezt a videót.Bár nem mai, én még nem láttam Iszonyat megrázó.
http://auto.indavideo.hu/video/Forma-1_ ... hed_Heroes
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.07.21. 12:45:08

miihii írta: Roppant jó és ötletes kérdések :P
1.miihii csak használja a Startlapot és ott talált rá a linkre :lol: (Elég hihető az alibim? :oops: :) )
2. Valóban,nagyon úgy néz ki,h semmivel sem lett kevesebb a F1 Kimi nélkül.A Mekis Kimi igen,de az utóbbi évek Jégember-utánzata nem hagyott mély nyomot...
3.Elsőre én is azt hittem,h ez valami összevágás az idényzáró futam óta történt megnyilvánulásaiból. :D Sztem tuti elfáradt ebben a nagy szövegelésben.Erre innia is kellett egyet, biztos kiszáradt a torka :twisted:
Hmm.. pedig kezdtem gyanakodni, hogy ilyen havi előfizetés szerűség van a háttérbe, de akkor nem. :D :)

Amúgy a 2. és 3. ponttal meg csak egyet érteni tudok. Amit a ferraris éveiben mutatott, az édes kevés volt, amit a mekiben anno alkotott, az a Kimi nekem is hiányzott. Világbajnok évében még úgy ahogy tűrhető volt, bár ott Massának 2 évet el lopott a csapat elég komolyan, de átunna nagyon kevés volt amit csinált, rossz volt nézni, unottan, beül mert muszáj aztán valahogy kibírja az x kört... Ahogy most Alonso versenyzik, úgy kellett volna neki végig. Ha visszatér akkor küzdjön és mutassa meg ki az igazi Kimi Raikkonen, mert akit elmúlt 2 évben láttunk, az biztos nem ő volt.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
miihii
KHAL

2010.07.20. 23:00:34

Ronaldinho&Barca írta:

Roppant jó és ötletes kérdések :P
1.miihii csak használja a Startlapot és ott talált rá a linkre :lol: (Elég hihető az alibim? :oops: :) )
2. Valóban,nagyon úgy néz ki,h semmivel sem lett kevesebb a F1 Kimi nélkül.A Mekis Kimi igen,de az utóbbi évek Jégember-utánzata nem hagyott mély nyomot...
3.Elsőre én is azt hittem,h ez valami összevágás az idényzáró futam óta történt megnyilvánulásaiból. :D Sztem tuti elfáradt ebben a nagy szövegelésben.Erre innia is kellett egyet, biztos kiszáradt a torka :twisted:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.07.20. 22:10:05

Visca El Barca!
Kép
Més que un club
miihii
KHAL

2010.07.20. 12:55:15

There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2010.07.14. 16:23:08

Alonso megúszhatta volna a büntetést

Tény, érdekes egy szituáció volt, de ezek után.. Alonso futamaiba kerülnek ezek a baklövések, Massa vb címét már sikerült tönkretenni 2 éve hasonló ökörségekkel.. kihívták volna legalább aztán pontot szerez.. SC még segített is volna neki. Így inkább nulla megint.. :evil:

Amióta Todt, Brawn és Schumacher gárda elhagyta a Ferrarit, azóta akkora egy fejetlenség van, hogy az már vicc..

Szerintük nem volt az, kár h Charlie szerint az volt.. :evil:
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2010.07.11. 17:51:18

Jah, kár, hogy nem mutatták meg több kamerából azt a boxba csúszást, látványosra sikeredett.

Ennek ellenére az viszont nehéz felfognom, hogy az első körben viszont tényleg mi a frászt csináltak a szerelők, hogy nem tudták bekészíteni a jobb hátsót? Még az első szektorban kapott defektet, ráadásul a tempója miatt majdnem két perc eltelt míg beért a boxba. Ennyi idő alatt azért illett volna felkészülni.
Nemtudom hogy minek állt be a boxba Massa. Defektet nem láttam Nála, így annyival megoldhatta volna, hogy átmegy a boxutcán, és visszamegy a pályára. Már ha muszáj volt Neki bemenni.
Mert szanaszét fékezte a gumijait, legalábbis a visszajátszáson úgy tűnt
Mihu
Director del Fútbol

2010.07.11. 17:49:15

Nemtudom hogy minek állt be a boxba Massa. Defektet nem láttam Nála, így annyival megoldhatta volna, hogy átmegy a boxutcán, és visszamegy a pályára. Már ha muszáj volt Neki bemenni.
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.07.11. 16:55:19

geridoss írta:
Xavi26 írta:
" nagy a csapatösszhang " ott írtad előtte, hogy szó szerint berobbant a boxba. A csapat nem tud másodpercek alatt elkészülni mindennel, csak azért, mert a brazil "becsúszott" a boxba!!!
Hát épp ez az ! Ha jól működik a gépezet, akkor nem fordulhat elő ilyen, hogy hopp egyszer csak bemegyek a boxba és kész. Ezeket általában meg szokták beszélni a csapattal rádión. Ha a csapat kihívja, akkor valószínűleg készülnek, viszont ha a versenyző vesz észre valamit, akkor ő szól a csapatnak, hogy készüljetek srácok, jövök... Vagyis szerintem ez lenne az ésszerű :D
Te nem láttad mi volt? semmi köze ehhez most,h milyen a csapatösszhang.

Massa nem akart bemenni a boxba,hanem úgy pördült ki,h átvándorolt épp a boxutcába vezető útra,majdnem meg is törte, és onnantól kb 5másodperc mire beér.

ezzel sem ő,se senki nem tervezett, ezért érkeztek ki később.

vagy szerinted Massának a kör felénél kellett volna szólni,h srácok a kör végén eldobom a vasat,de pont a boxutcába esek, készüljetek...

DE HA nem is így történt volna, sietségre nem sok okuk lett volna amúgy se, pontszerzésre sansztalan lett.
Kép
geridoss
Director del Fútbol

2010.07.11. 16:38:10

Xavi26 írta:
" nagy a csapatösszhang " ott írtad előtte, hogy szó szerint berobbant a boxba. A csapat nem tud másodpercek alatt elkészülni mindennel, csak azért, mert a brazil "becsúszott" a boxba!!!
Hát épp ez az ! Ha jól működik a gépezet, akkor nem fordulhat elő ilyen, hogy hopp egyszer csak bemegyek a boxba és kész. Ezeket általában meg szokták beszélni a csapattal rádión. Ha a csapat kihívja, akkor valószínűleg készülnek, viszont ha a versenyző vesz észre valamit, akkor ő szól a csapatnak, hogy készüljetek srácok, jövök... Vagyis szerintem ez lenne az ésszerű :D
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Xavi26
Barça C

2010.07.11. 16:18:02

geridoss írta:
Mikaos írta: De az, hogy valaki levág egy sikánt, és azzal előnyre tesz szert: "évszázadok" óta büntetik az F1-ben, tök egyértelmű szabály. Mint látod, Hamilton is kapott már ilyenért büntetést.
Még az is oké, hogy a sikán levágásért meg kell büntetni, de Kubica nem hagyott más választást, ha Alonso nem megy át, akkor úgy összeakadnak, hogy azt bánhatták volna mind a ketten...
Ennek ellenére nem szóltak ALonso fülére, hogy engedd vissza a lengyelt, mert bünti lesz a vége. A csapat rontotta el.

Apropó csapat: Massa megint mit csinált ? Szó szerint berobbant a boxba, majd leállt, az emberek meg sehol. Ott is nagy a csapatösszhang :D
Mikaos
Director del Fútbol

2010.07.11. 16:17:42

geridoss írta:Még az is oké, hogy a sikán levágásért meg kell büntetni, de Kubica nem hagyott más választást, ha Alonso nem megy át, akkor úgy összeakadnak, hogy azt bánhatták volna mind a ketten...
Nézd meg a két évvel ezelőtti spai futamot (vagy 3 évvel ezelőtti?...) Pont ugyanez volt, Hamilton és Raikkonen egymás mellett, Raikkonen pedig szinte kilökte a pályáról Hamiltont.
Annyi a különbség, hogy akkor Hamilton visszaengedte Raikkonent, és mégis megbüntették (mondván, hogy kellett volna még várnia egy kanyart mielőtt visszaelőzi a finnt). Persze, a szabálykönyvet utólag módosítani kellett, mert ilyen szabály nem volt akkor, hogy kell várni egy kanyart :) - mégis bünti lett belőle.
geridoss írta:Ennek ellenére nem szóltak ALonso fülére, hogy engedd vissza a lengyelt, mert bünti lesz a vége. A csapat rontotta el.
Így van. Ez egy okos és korrekt megoldás lett volna. Alonso gyorsabb volt, mint Kubica, visszaelőzte volna. És tudhatták volna, hogy pikkelnek rájuk a szövetségnél (ugyanúgy, mint a McLarenre 2007-ben és 2008-ban, amikor mindenért megbüntették őket), ezért is volt óriási butaság, hogy nem szóltak rá Alonso fülére.
Sőt, az viszont nem volt szimpatikus Alonso részéről, hogy rögtön beköpte Kubicát, mondván: kilökte őt. De a videókon látszott, hogy nem volt kontaktus a két autó között.
geridoss
Director del Fútbol

2010.07.11. 16:13:06

Danka00792 írta:
geridoss írta:Szerk: "ja és az a Luis egy kicsit izé.... :D"
Ferninho, nem akartam szóismétlést alkalmazni, de ha annyira zavar akkor átírhatom neked Hamiltonra :D :D
Szerintem arra gondolt, hogy igy irják: Lewis :wink:

Ja looool :D tényleg :D
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Danka00792
Director del Fútbol

2010.07.11. 16:11:56

geridoss írta:Szerk: "ja és az a Luis egy kicsit izé.... :D"
Ferninho, nem akartam szóismétlést alkalmazni, de ha annyira zavar akkor átírhatom neked Hamiltonra :D :D
Szerintem arra gondolt, hogy igy irják: Lewis :wink:
geridoss
Director del Fútbol

2010.07.11. 16:09:55

Mikaos írta: De az, hogy valaki levág egy sikánt, és azzal előnyre tesz szert: "évszázadok" óta büntetik az F1-ben, tök egyértelmű szabály. Mint látod, Hamilton is kapott már ilyenért büntetést.
Még az is oké, hogy a sikán levágásért meg kell büntetni, de Kubica nem hagyott más választást, ha Alonso nem megy át, akkor úgy összeakadnak, hogy azt bánhatták volna mind a ketten...
Ennek ellenére nem szóltak ALonso fülére, hogy engedd vissza a lengyelt, mert bünti lesz a vége. A csapat rontotta el.

Apropó csapat: Massa megint mit csinált ? Szó szerint berobbant a boxba, majd leállt, az emberek meg sehol. Ott is nagy a csapatösszhang :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára geridoss 2010.07.11. 16:12:33-kor.

Visca el Barca!
Mikaos
Director del Fútbol

2010.07.11. 16:07:17

geridoss írta:
Mikaos írta:
Robcsyy írta:Semmi baja nincs a FIA-nak Alonsoval, kivéve azt h nem fekete... :D
2 éve pont ugyanezért megbüntették Hamiltont, amikor Raikkonent megelőzte Spa-ban. Pont ugyanezért.
Talán azért, mert idén, és akár tavaly is, Hamilton ha esetleg vét a szabályok ellen, jóval enyhébb büntetést kap, mint mások, ha esetleg kap...
Mondom ezt RBR és Vettel szurkoló ként, ha esetleg elfogultsággal vádolnál, lehet alapja...
Vannak olyan esetek és szabályok, amik -sajnos- nem egyértelműek, Hamilton ebben az évben 2-3-szor is olyan helyzetben volt, amikor ezeket ki tudta használni.

De az, hogy valaki levág egy sikánt, és azzal előnyre tesz szert: "évszázadok" óta büntetik az F1-ben, tök egyértelmű szabály. Mint látod, Hamilton is kapott már ilyenért büntetést.

Az Alonso-drukkerek meg ahelyett, hogy azon agyalnának, hogy mit bénázik a kedvencük futamról-futamra ebben az évben (gondolok itt a rajtokra főleg), rögtön Hamiltonnak támadnak. Még ma is, amikor semmi nem volt. Ez számomra az anti-szurkolói magatartás.
ferninho
Madridista

2010.07.11. 16:04:06

Talán azért, mert idén, és akár tavaly is, Hamilton ha esetleg vét a szabályok ellen, jóval enyhébb büntetést kap, mint mások, ha esetleg kap... Ez most nem kifejezetten Luis hibája, nem mondom, hogy ő tehet róla, de az tény, hogy őt annyira nem hátráltatják büntetésekkel.
Mondom ezt RBR és Vettel szurkoló ként, ha esetleg elfogultsággal vádolnál, lehet alapja...
teljesen egyetértek... amit mostanában elengednek Hamiltonnak...
ja és az a Luis egy kicsit izé.... :D
madridista
geridoss
Director del Fútbol

2010.07.11. 16:01:02

Mikaos írta:
Robcsyy írta:Semmi baja nincs a FIA-nak Alonsoval, kivéve azt h nem fekete... :D
2 éve pont ugyanezért megbüntették Hamiltont, amikor Raikkonent megelőzte Spa-ban. Pont ugyanezért.

Érdekes, ahogy bármi történik, az Alonso-drukkerek rögtön Hamiltonra vicsorognak :D Ez már kezd viccessé válni.
"Gondolkodj, gondolkodj, gondolkodj..." (by Micimackó)
Talán azért, mert idén, és akár tavaly is, Hamilton ha esetleg vét a szabályok ellen, jóval enyhébb büntetést kap, mint mások, ha esetleg kap... Ez most nem kifejezetten Lewis ( :D ) hibája, nem mondom, hogy ő tehet róla, de az tény, hogy őt annyira nem hátráltatják büntetésekkel.

Szerk: "ja és az a Luis egy kicsit izé.... :D"
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára geridoss 2010.07.11. 16:14:02-kor.

Visca el Barca!
Mikaos
Director del Fútbol

2010.07.11. 15:57:53

Érdekes, ahogy bármi történik, az Alonso-drukkerek rögtön Hamiltonra vicsorognak :D Ez már kezd viccessé válni.
"Gondolkodj, gondolkodj, gondolkodj..." (by Micimackó)
daffy
Madridista

2010.07.11. 15:51:05

valaki tud segíteni: a verseny leggyorsabb körét ki futotta?
Danka00792
Director del Fútbol

2010.07.11. 15:48:51

ferninho írta:amúgy nézzetek inkább strand focit a sport2-n, azt még élvezni is lehet...
plusz a magyarok is már nyertek ma 7-6-ra :lol: :D
:lol:

Grat Webbernek, nem igazán birom (sőt...), de ha már nem Alonso (márpedig nem), akkor nyerjen Webber vagy Vettel. Bár amennyire tolják Hamit, valahogy elképzelhetetlennek tartom jelenleg, hogy ne Hamilton nyerje a vbt, ez már eldőlt szvsz.

Alonsora kiváncsi vagyok, mit fog nyilatkozni.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.07.11. 15:44:58

Még bármi lehet(ne) elvégre 24pont van az első és a 4.között.

ebben az a gond csak,h látva a Red Bull milyen gép idén, kb 40-50ponttal kellene egyik versenyzőjüknek vezetnie a mekisek előtt, most meg mínuszba vannak. Márpedig szerintem be fogják őket érni, csak ezt a fejlesztéses cuccot most sietették,de jó lesz az.

Nagyon szeretném ha tévednék, még sok verseny hátra van, és így izgalmasabb is tény,mint ha az én forgatókönyvem vállt volna be eddig. Meglátjuk, de jelenleg Vettel-Webber egymást is öli,míg másik oldalon egy jó ideje Hami úgy veri Buttont ahogy akarja.
Kép
Válasz küldése