B. Tamás írta:A pihentetés nem azt jelenti, hogy minden második héten a sztárjátékosok otthon alszanak, és nézik a tévéből a meccset. Az ő egyenletes terhelésükre is szükség van, mert máskülönben sosem jön ki a csúcsformájuk. Ráadásul emellett figyelembe kell venni azt is, hogy melyik játékosnak milyenek a játékpercre vonatkozó igényei. Oieré kisebb, mint Fábregasé. 
Ráadásul: Pintónak nincs szüksége pihenésre, Montoyának sincs, Bartra és Puyol sincsenek túlterhelve, Alba most tért vissza egy sérülésből, Songnak éppenhogy játszania kell, Sergi Robertónak szintén, Pedro és Tello éhesek a percekre, azaz marad két poszt, ahova lehetne felhívni egy-egy fiatalt. Martino úgy döntött, ezt megoldja azokkal, akik az első keretben vannak. Nyilván felosztja majd közöttük a perceket, de azt is el tudom képzelni, hogy Song feljebb lép, és Mascherano lesz a vkp. 
Én is szívesen nézem a tehetségeket az első csapatban, de nem kell átesni a ló túloldalára. Feljöttek, amikor szükség volt rájuk, mindenki látta, hogy nem ügyetlenek, most rajtuk a sor, hogy a B-ben bizonyítsanak. Dongou és Adama még nincs azon a szinten, hogy mellőzve legyenek, maximum nem kapják meg az esélyt, hogy fenn játszanak. Egyébként sem az a szokás, hogy aki a B keret tagja, az hetente feljárkál meccsekre. Vagy teljesen kihagyja ezt a szintet (Pep) vagy végigjárja, majd bekerül az első csapatba (Xavi, Puyol, Iniesta, Thiago, S. Roberto, Bartra stb...)
Értem én, hogy nem mindenkinek tetszik a fenti rendszer, de azért annyi logika bőven van benne, hogy ne lehetne megérteni Martino álláspontját, és ne lehetne elfogadni azt a heves kritizálás helyett.
Csak akkor ne mondogassa állandóan, hogy pihentetni kell a játékosokat... Minden meccsen 1-2 alapember kimarad a csapatból pihentetés okán. Itt lenne a lehetőség, hogy játszanak a fiatalok. És figyu nekem se az a bajom, hogy Montoya játszik, Puyol, vagy éppen Tello. Természetesen mindenkit a tűz közelében kell tartani, akik kevesebb lehetőséget kapnak. Csak ott van az a néhány ember, akik szinte minden meccsen pályán vannak (pl. Fabregas) és ugyanúgy játszanak az ilyen nokedli meccseken is. Aztán meg csodálkozunk, ha esetleg kevesebbet fut a következő meccsen, keveset mutat játékban, vagy éppen szemmel láthatólag fáradt.
Ha pl. egy ilyen kezdőt dobna be Tata semmi bajom nem lenne:
Pinto-Montoya, Bartra, Puyol, Planas-Sergi Roberto, Song, Samper-Pedro, Neymar vagy Dongou, Tello
Had ne mondjam, hogy nem tudnék belekötni. A cserék játszanának, a kezdők pihennének.
Egy dolog miatt örülnék egy erős kezdőnek: jó és szórakoztató játék, sok góllal. Mondjuk az se rossz.