Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ez a full B csapatos felállás.csababarca írta:Óóó de jó kis kezdő,kivéve,hogy Bartra padozik...![]()
így leülök megnézni,azt hittem hogy full b csapatos felállás lesz.
Én nekem van egy olyan halovány emlékem, ha 4 vagy annál több meccsre tiltják el, akkor a kupában is töltheti a meccseit. Persze, akkor van kupameccs.sjd írta:Próbáltam utánanézni, annyit találtam, hogy amikor Ramost eltiltották egy éve, akkor még volt ilyen, nem tudom, hogy az egyszeri eset volt (őt ugye külön elmeszelték, mert pofázott a bírónak), vagy az általános gyakorlat része.
http://www.marca.com/2013/01/24/en/foot" target="_blank ... 59315.html
Próbáltam utánanézni, annyit találtam, hogy amikor Ramost eltiltották egy éve, akkor még volt ilyen, nem tudom, hogy az egyszeri eset volt (őt ugye külön elmeszelték, mert pofázott a bírónak), vagy az általános gyakorlat része.bence-barca írta: Amúgy régen volt Spanyolországban egy olyan szabály, h a kupában is lelehetett tölteni az eltiltást, már nincs ilyen ezek szerint egyáltalán?
Amúgy régen volt Spanyolországban egy olyan szabály, h a kupában is lelehetett tölteni az eltiltást, már nincs ilyen ezek szerint egyáltalán?sjd írta:Azt a sárgát nem éppen fellebbezik? (Nem mintha a precedens alapján lenne rá bármi esély, hogy eltörlik, de még egyáltalán nem biztos a dolog.)B. Tamás írta: Szerk1: Sőt, Neymar egészen biztosan kezdeni fog, mert kihagyja a Getafe elleni meccset eltiltás miatt, így neki sem kell pihennie.
Tudom, hogy ez a téma nem ehhez a topichoz tartozik, de azért az csúnya lenne, ha Montoya játszana a hétvégén. Egyrészt Adriano sokkal jobb, másrészt Alves is könnyen a kezdőben találhatja magát. 3-juk közül a legrosszabb megoldás Montoya.shutterisland írta:jó lenne 3-4 fiatal is, de el lehet ezt így is osztani.
ma :pinto - adriano,puyol,masch,montoya* - song,rob,ini* - tello,ney,cesc*
hétvége :pinto - alba,pique,bartra,montoya** - busq,xavi,ini - pedro,alexis,cesc
* = velük nem játszatnám végig, 60-65. körül jó lenne hozni őket, mert a másik meccsen is érdekeltek lesznek, lehetnek.
** = ő ezen már csak akkor, ha alves nem lesz hadra fogható még.
ez így egész jó lenne.
Azt a sárgát nem éppen fellebbezik? (Nem mintha a precedens alapján lenne rá bármi esély, hogy eltörlik, de még egyáltalán nem biztos a dolog.)B. Tamás írta: Szerk1: Sőt, Neymar egészen biztosan kezdeni fog, mert kihagyja a Getafe elleni meccset eltiltás miatt, így neki sem kell pihennie.
Ugyanezt a kezdőt raktam be ide, jó pár hsz-szel lejjebb.ab1daL írta:Egyetértek B. Tamással. Valamint ne felejtsük el, a Cartagenának ez egy jutalom meccs lesz, semmi teher nincs rajtuk, le merném fogadni, hogy kapni fogunk 1 gólt tuti, de lehet kettőt is. Félreértés ne essék, ha Samper, Planas, Dongou, és Adama kezdene ma, akkor is simán tovább kell mennünk, de ahogy Tamás is leírta, nem csak úgy lehet pihentetni, hogy be sem nevezem a sztárokat a meccsre.. Valszeg azok játszanak ma, akik kevesebbet töltöttek eddig a pályán, valamint akinek nem árt, ha játszik. Pl. ott van Neymar esete is, neki hétvégén nem lesz bajnokija, így nyugodtan játszhat. Tudom nem szabad kezdőt írni, de ebben a kezdőben sok kivetni való nem lehet: Pinto - Monti, Bartra, Puyi, Adriano - Roberto, Song, Ini - Pedro, Ney, Tello.
Csak akkor ne mondogassa állandóan, hogy pihentetni kell a játékosokat... Minden meccsen 1-2 alapember kimarad a csapatból pihentetés okán. Itt lenne a lehetőség, hogy játszanak a fiatalok. És figyu nekem se az a bajom, hogy Montoya játszik, Puyol, vagy éppen Tello. Természetesen mindenkit a tűz közelében kell tartani, akik kevesebb lehetőséget kapnak. Csak ott van az a néhány ember, akik szinte minden meccsen pályán vannak (pl. Fabregas) és ugyanúgy játszanak az ilyen nokedli meccseken is. Aztán meg csodálkozunk, ha esetleg kevesebbet fut a következő meccsen, keveset mutat játékban, vagy éppen szemmel láthatólag fáradt.B. Tamás írta:A pihentetés nem azt jelenti, hogy minden második héten a sztárjátékosok otthon alszanak, és nézik a tévéből a meccset. Az ő egyenletes terhelésükre is szükség van, mert máskülönben sosem jön ki a csúcsformájuk. Ráadásul emellett figyelembe kell venni azt is, hogy melyik játékosnak milyenek a játékpercre vonatkozó igényei. Oieré kisebb, mint Fábregasé.
Ráadásul: Pintónak nincs szüksége pihenésre, Montoyának sincs, Bartra és Puyol sincsenek túlterhelve, Alba most tért vissza egy sérülésből, Songnak éppenhogy játszania kell, Sergi Robertónak szintén, Pedro és Tello éhesek a percekre, azaz marad két poszt, ahova lehetne felhívni egy-egy fiatalt. Martino úgy döntött, ezt megoldja azokkal, akik az első keretben vannak. Nyilván felosztja majd közöttük a perceket, de azt is el tudom képzelni, hogy Song feljebb lép, és Mascherano lesz a vkp.
Én is szívesen nézem a tehetségeket az első csapatban, de nem kell átesni a ló túloldalára. Feljöttek, amikor szükség volt rájuk, mindenki látta, hogy nem ügyetlenek, most rajtuk a sor, hogy a B-ben bizonyítsanak. Dongou és Adama még nincs azon a szinten, hogy mellőzve legyenek, maximum nem kapják meg az esélyt, hogy fenn játszanak. Egyébként sem az a szokás, hogy aki a B keret tagja, az hetente feljárkál meccsekre. Vagy teljesen kihagyja ezt a szintet (Pep) vagy végigjárja, majd bekerül az első csapatba (Xavi, Puyol, Iniesta, Thiago, S. Roberto, Bartra stb...)
Értem én, hogy nem mindenkinek tetszik a fenti rendszer, de azért annyi logika bőven van benne, hogy ne lehetne megérteni Martino álláspontját, és ne lehetne elfogadni azt a heves kritizálás helyett.
Ha megnézed a mai összeállítást, szinte csak olyan játszik a kezdőben, aki valamilyen okból kevesebbet játszott az ősszel. Kivétel talán Alexis és Fabregas. Szerintem teljesen jó ez, hiszen mindenkit formában tart.Barcaman1993 írta:Tatat se igazán értem. Minden második nyilatkozatában azt sulykolja, hogy kell a játékosait pihentetni, hogy ne készüljenek ki a szezon végére... Most lehetne pihentetni, de egy fiatalt sem nevezett a meccsre...
Ennyit arról, h az előző meccsen aratott fölényes győzelem miatt most lesznek többen a fiatalok...Tata 16 fős kerete a Cartagena ellen: Pinto, Olazábal, Montoya, Fàbregas, Puyol, Pedro, Iniesta, Alexis, Neymar Jr, Mascherano, Bartra, Song, Jordi Alba, Tello, Adriano and Sergi Roberto.
Ezt mondjuk most én sem értem, nem azt mondom, hogy a komplett B csapatot kellett volna felhívnia egy Oier - Gabarrón, Ié, Bagnack, Planas - Espinosa, Samper, Denis Suárez - Joan Román, Dongou, Adama kezdővel, de legalább az utóbbi két fiatalember bekerülhetett volna a keretbe.Barcaman1993 írta:Tata 16 fős kerete a Cartagena ellen: Pinto, Olazábal, Montoya, Fàbregas, Puyol, Pedro, Iniesta, Alexis, Neymar Jr, Mascherano, Bartra, Song, Jordi Alba, Tello, Adriano and Sergi Roberto.
Nehogy azt hidd, hogy annak több értelmét láttam.bence-barca írta: Azon is kiakadt tavaly a fél fórum minden meccsen! ami azt jelentette, h heti kétszer akár, ha Pedrot már megint kezdőbe láttuk. Ehhez képest az, h egy év után nem tetszésemnek adtam hangot.... nem hiszem, h ezen kéne fenn akadni.
Akkor emiatt elnézést, nyilván nem ezt akartam kihozni belőle, hanem azt, hogy valószínűleg azért nem véletlenül nem volt ez jellemző tendencia idáig sem, hogy az odavágóra is a tartalékcsapattal megyünk.bence-barca írta:Itt ezt arra értettem, h teljesen máshogy hangzik az, ha 'lebarmozom' az edzőt, amit te írtál úgy mintha megtettem vna, mintha csak szimplán megkérdőjelezem a döntését.
Nyilván nem következik egyesen egyik a másikból, ez egyszerűen csak egy kockázat, de nem is nekünk, hanem Tatának kell kiállnia az emberek elé, ha esetleg mégis kikapunk, és azt mondani, hogy nem tett meg mindent. Aztán meg a legkeményebb meccsek között küldheti fel a betonkezdőt decemberben, és még úgy is kieshetünk.bence-barca írta: Amúgy meg túlzott optimizmus talán, de nem hiszem, h egy ifivel többen megszorongatott vna minket a Cartagena, szerintem mehetett volna ugyanúgy a fiatalok zöme a visszavágón.
Azon is kiakadt tavaly a fél fórum minden meccsen! ami azt jelentette, h heti kétszer akár, ha Pedrot már megint kezdőbe láttuk. Ehhez képest az, h egy év után nem tetszésemnek adtam hangot.... nem hiszem, h ezen kéne fenn akadni. Te például Neymar árával nem értesz egyet, pedig mai futballban sajnos már teljesen megszokott, h ekkora pénzek elmennek még olyanokra is, akik nem biztos, h megérnek annyit.sjd írta:Ezt nem is vártam el, csak gondoltam jelzem, hogy nem kéne kiakadni egy olyan dolgon, ami már évek óta így van.
Itt ezt arra értettem, h teljesen máshogy hangzik az, ha 'lebarmozom' az edzőt, amit te írtál úgy mintha megtettem vna, mintha csak szimplán megkérdőjelezem a döntését. Nem mindegy, ha azt írja az ember, h Pedro 'minek kezdő, nem játszik jól' vagy ha azt, h 'egy utolsó szerencsétlen és kikéne rakni a keretből is'. Van különbség a kettő között, én azért írtam, mert te úgy írtad, mintha lebarmoztam vna Martinot, amit nem tettem.sjd írta: Konkrétan leírtad, hogy "nem Tata ellen irányult, ez mindig is zavart", ezek után én színezem ki, hogy nem tetszik neked ez a bevett gyakorlat meg hogy hülyeség volt ez a többi edző részéről? Most akkor tényleg mondd már el, hogy mire vonatkozott, ha nem Tatára és nem is az egész "azért alapkezdőket is fennhagyunk a kupa odavágón" jelenségre.
Igen, pont ez zavar. Mert az, h már egy ember nem játszik és a cserék is hamarabb vannak azzal is pihenhetnek azok, akikre később nagyobb szükség lesz. De igazából mindegy, senki nem sérült meg és nyilván ők is kibírják, hisz ehhez vannak szokva. Csak amikor látod, h pihenhetnének zavar, ha mégis játszanak. Amúgy meg túlzott optimizmus talán, de nem hiszem, h egy ifivel többen megszorongatott vna minket a Cartagena, szerintem mehetett volna ugyanúgy a fiatalok zöme a visszavágón.sjd írta: Jó, de most akkor komolyan 1 db ember, meg két, 20 perccel később végrehajtott csere a probléma? Lehet, hogy pihenhetett volna Cesc, ok, nem kapunk ki, nyerünk 2-1re, és akkor a következő meccsen viszont nézheted Neymart Traoré meg Dongou helyett, mert azt a meccset is hozni kell. Akárhogy is nézzük, azzal az ifik csak jobban járnak, hogy a visszavágó tét nélküli lett.
(Montoya meg az elmúlt 5 meccset végigjátszotta, szerintem ezt nem sokan mondhatják el magukról a csapatból. Most ő esett áldozatul a rotációnak. Hozzáteszem, ennek akkor van értelme, ha a következő meccsen Adriano ül a padon, egyébként egyetértek, hogy Montoyának kellett volna kezdenie.)