Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Rosszul fogalmaztam, természetesen voltak fiatalok bőven, de a fent felsoroltak azért elég sokszor játszottak már a Realban komolyabb ellenfelek ellen is. (Morata valamelyik meccsen Benzemát is kiszorította.) Azért nyilván nálunk sem a 21 éves Neymart kell érteni "fiatalok" címszó alatt, mint ahogy ott sem a BL-negyeddöntős Malaga húzóemberét, meg a Bundesliga akárhányadik legjobb jobbhátvédjét.Alcantara írta: Ezekhez tedd hozzá Carvajalt,Moratát, Illaramendit, Iscot. Mind fiatal, igaz van köztük, aki több meccset nyomott, mint a fent említett 3. Viszont így együtt látszódott, hogy csak fiatalokkal telerakni egy csapatot semmi értelme.
Ezt nem is vártam el, csak gondoltam jelzem, hogy nem kéne kiakadni egy olyan dolgon, ami már évek óta így van.bence-barca írta: Hát évente van kb egy harmadosztályú csapat ellen meccsünk, szóval mindig képes lesz meglepetésként érni, a memóriám nem olyan éles, h 1 vagy több évvel ezelőtti kezdőre emlékezzek.
Konkrétan leírtad, hogy "nem Tata ellen irányult, ez mindig is zavart", ezek után én színezem ki, hogy nem tetszik neked ez a bevett gyakorlat meg hogy hülyeség volt ez a többi edző részéről? Most akkor tényleg mondd már el, hogy mire vonatkozott, ha nem Tatára és nem is az egész "azért alapkezdőket is fennhagyunk a kupa odavágón" jelenségre.bence-barca írta:Azt meg, h bevett gyakorlat meg az edzők barmok vtak csak te színezted ki, h jobban hasson a mondanivalód, mert én biztos nem írtam ilyet, sőt még csak nem is gondoltam.
Jó, de most akkor komolyan 1 db ember, meg két, 20 perccel később végrehajtott csere a probléma? Lehet, hogy pihenhetett volna Cesc, ok, nem kapunk ki, nyerünk 2-1re, és akkor a következő meccsen viszont nézheted Neymart Traoré meg Dongou helyett, mert azt a meccset is hozni kell. Akárhogy is nézzük, azzal az ifik csak jobban járnak, hogy a visszavágó tét nélküli lett.bence-barca írta: Nem hiszem, h az a +1 fiatal meg mondjuk cserékkel együtt még más ifi a vereségünket hozta volna. Főleg Montoya esetében, aki azért nem olyan tapasztalatlan már.
Ezekhez tedd hozzá Carvajalt,Moratát, Illaramendit, Iscot. Mind fiatal, igaz van köztük, aki több meccset nyomott, mint a fent említett 3. Viszont így együtt látszódott, hogy csak fiatalokkal telerakni egy csapatot semmi értelme.sjd írta: Mondjuk ebben az a szép, hogy azért a Madrid sem volt annyira tele fiatalokkal. Talán a Nacho-Casemiro-Jesé trió az, aki kifejezetten kevés szerepet kapott idáig.
Hát évente van kb egy harmadosztályú csapat ellen meccsünk, szóval mindig képes lesz meglepetésként érni, a memóriám nem olyan éles, h 1 vagy több évvel ezelőtti kezdőre emlékezzek.sjd írta: Akkor meg mire fel a meglepetés? Úgy mondod, hogy "nem semmi", meg "miért kellett ez", mintha valami példátlan dolog történt volna. Szóval az azért már kicsit hülyén hangzik, hogy ez a bevett gyakorlat, illetve ilyen alapon a Barca legutóbbi 3 edzője mind egy barom.
Mondjuk eleve nem látom, hogy miért lenne jobb az, hogy most kikapnak a kicsik, és akkor majd a visszavágón lehet szenvedni ezzel a csapattal és talán még kiesni is sikerül. Ott van a 3 gólos difi, ezután a visszavágón már a Juvenil A-t is fel lehet küldeni kb. Azért így fordítva csak kényelmesebb egy kicsit.
Akkor meg mire fel a meglepetés? Úgy mondod, hogy "nem semmi", meg "miért kellett ez", mintha valami példátlan dolog történt volna. Szóval az azért már kicsit hülyén hangzik, hogy ez a bevett gyakorlat, illetve ilyen alapon a Barca legutóbbi 3 edzője mind egy barom.bence-barca írta: Nyugi, akkor is zavart.Nem Tata ellen irányult, ez mindig is zavart, hogyha egy lötyögősebb meccs jön miért nem lehet több fiatalt/ keveset játszót játszatni.
Vagy akkor nem zavarhat valami, ha a nagy elődök is ezt csinálták?
Mondjuk ebben az a szép, hogy azért a Madrid sem volt annyira tele fiatalokkal. Talán a Nacho-Casemiro-Jesé trió az, aki kifejezetten kevés szerepet kapott idáig.Alcantara írta: Fogadni mernék, ha mi is ilyen játékot és eredményt produkáltunk volna a csapatba követelt fiatalokkal, mint az este a Madrid, tele lenne felháborodott beírással, hogy miért ilyen kezdővel állunk fel.
Nyugi, akkor is zavart.sjd írta:
2012-13, Alavés (harmadosztályú)-Barcelona 0-3: Pinto, Dani Alves, Bartra, Mascherano, Montoya, Sergi Roberto, Busquets, Fábregas, Alexis, Villa, Iniesta. Cserék: Song (54.), Tello (70.), Dos Santos (75.)
2011-12, Hospitalet (harmadosztályú)-Barcelona 0-1: Pinto, Puyol, Fontás, Maxwell, Dos Santos, Keita, Xavi, Fabregas, Iniesta, Tello, Villa. Cserék: Busquets (62.), Rafinha (75.)
Ennyi voltam, nyugodtan folytassátok.
Mindenesetre én remélem, hogy csak ilyen röhejes edzőink lesznek a jövőben, mint Pep, Tito meg Tata, akik egy BL-erősségű kezdővel csak 3 góllal tudnak verni egy harmadosztályú csapatot.
Yokozuna írta:Sokan a fiatalokat követelik, de hát nincsenek igazán reménytkeltők. Tata egy új felállást gyakoroltatott. Lehet, hogy a jövő Barcelonáját láttuk, Xavi, Iniesta és Messi nélkül.
Nem kötök beléd. Érzem az iróniát, értettem. Bár én olyan dolgokat nem írtam, amiket pl. te leírtál ide.sjd írta:Érdekes, a példádban, amikor még "Peppel mentünk Gibraltárra", állt a párhuzam háttér nélkül is...![]()
Amúgy 11-12ben a klub-vb miatt kellett előrehozni a szóban forgó kupameccset, idegenben minden második meccsünket sikerült csak hozni, és a Real Madrid mögött álltunk a tabellán ekkor. Mindössze ennyi hátráltatás volt csak. De szerencsére szezon végén meg is szabadultunk ettől a röhejes edzőtől, akivel csak 1-0ra tudtunk megverni egy harmadosztályú csapatot.
(Messit meg inkább nem kommentálnám, hála az égnek végre nélküle is tud létezni a csapat)
Érdekes, a példádban, amikor még "Peppel mentünk Gibraltárra", állt a párhuzam háttér nélkül is...Barcaman1993 írta: Szép, de a háttér nem mindegy. A mostani bajnokságunk sokkal tömörebb a VB miatt, rengeteg a sérült és sorozatban 2 meccset buktunk helyenként jellemtelen játékkal. Ezek azt hiszem ezeken a meccseken nem hátráltattak minket. Azt pedig tegyük hozzá, hogy az ezeket követő meccsen volt Leo Messi... A legfontosabb változó a képletben.
Szép, de a háttér nem mindegy. A mostani bajnokságunk sokkal tömörebb a VB miatt, rengeteg a sérült és sorozatban 2 meccset buktunk helyenként jellemtelen játékkal. Ezek azt hiszem ezeken a meccseken nem hátráltattak minket. Azt pedig tegyük hozzá, hogy az ezeket követő meccsen volt Leo Messi... A legfontosabb változó a képletben.sjd írta:2012-13, Alavés (harmadosztályú)-Barcelona 0-3: Pinto, Dani Alves, Bartra, Mascherano, Montoya, Sergi Roberto, Busquets, Fábregas, Alexis, Villa, Iniesta. Cserék: Song (54.), Tello (70.), Dos Santos (75.)
2011-12, Hospitalet (harmadosztályú)-Barcelona 0-1: Pinto, Puyol, Fontás, Maxwell, Dos Santos, Keita, Xavi, Fabregas, Iniesta, Tello, Villa. Cserék: Busquets (62.), Rafinha (75.)
Mindenesetre én remélem, hogy csak ilyen röhejes edzőink lesznek a jövőben, mint Pep, Tito meg Tata, akik egy BL-erősségű kezdővel csak 3 góllal tudnak verni egy harmadosztályú csapatot.
Igen, mindkettő az volt. (A Hospitalet meccs után volt otthon az ominózus 9-0, Alaves meg 3-1 volt otthon, kb. hasonlóan erős csapattal)Gareth Tello írta: Mindkettő odavágó volt? Mert akkor nem szóltam.
Mindkettő odavágó volt? Mert akkor nem szóltam.sjd írta:2012-13, Alavés (harmadosztályú)-Barcelona 0-3: Pinto, Dani Alves, Bartra, Mascherano, Montoya, Sergi Roberto, Busquets, Fábregas, Alexis, Villa, Iniesta. Cserék: Song (54.), Tello (70.), Dos Santos (75.)
sztem meg csak a 12:0 lett volna elfogadható, D csapattal. felháboritó.mess2009 írta:egy könnyed 10:0 lehetett volna elfogadható...amit láttunk az a Barca napjainkban, véletlenek pedig nincsenek.
Barcaman1993 írta:És milyen igazam lett. Ez a TATA komolyan mondom egyre röhejesebb. Már az Ajax elleni húzása se volt gyenge, de ez túltett mindenen. Egy harmadosztályú csapat ellen, amit a Barca B-nek is ütnie kellett volna, felküldött egy BL-erősségű csapatot. Ez ám a vmi. Emlékszem mikor Peppel mentünk Gibraltárra, akkor a felnőtt csapatból egyedül Pinto, Maxwell, Jeffren és Bojan játszott. Nyertünk 0-3-ra... Az egész csapatot pihentette.
bence-barca írta:Azért az nem semmi, h egy ilyen tarcsi meccsnek tűnő ütközetben is végigjátsszák az alapemberek a meccset, illetve csak a végén cserél Martino. Nem értem miért kellett ez, ez most idegesítő.
2012-13, Alavés (harmadosztályú)-Barcelona 0-3: Pinto, Dani Alves, Bartra, Mascherano, Montoya, Sergi Roberto, Busquets, Fábregas, Alexis, Villa, Iniesta. Cserék: Song (54.), Tello (70.), Dos Santos (75.)Gareth Tello írta: Viszont csatlakozom az előttem szólókhoz, nem értem, miért nem lehetett több fiatalt játszatni ezen a meccsen, illetve hogy Dongou-t miért nem lehetett hamarabb behozni...![]()