Ó nemár, Baldé miért nem kezd? Martinnal ez nagyon meleg lesz.
Gavinak örülök, de nem tudom jó ötlet e pont a Celta ellen idegenben kezdetni először.
Ó nemár, Baldé miért nem kezd? Martinnal ez nagyon meleg lesz.
Ti is pont ugyanígy kritizáljátok, csak nem nevezitek néven... Fáradt ez-meg-az, Ferran gyenge, FdJ miért játszik, ki lenne jobb/rosszabb, benézte Fermint bal szélen, stb.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.23. 17:59:31Folyamatosan Flicket kritizálod, gondolom Xavi miatt.
Mehetne egy
Pena
Fort-Garcia-Dominguez-Martin
Casado
Torre-Fermin
Ferran-Pau-Fati sor.
A harmadosztályban...
Meg is lenne a rotáció
Azért fáradtak, mert nincsenek eleget pihentetve...FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.23. 09:55:59
Tartok tőle, hogy meg fog állni a lendület, fáradtak a játékosok, és mentálisan is gyengülhetnek, erre elég 1-2 benézett les, vagy a mai esetleges játékvezetői felfogás.
50+ meccset ez a keret nem fog kibírni.
Télen mindenképpen erősíteni kellene, amire semmi esélyt nem látok egyelőre.
Persze egyetértek, de a kérdés, ahogy a podcastban is (még nem hallgattam meg), hogy mire elég ez a keret.
Én sem. Nem 100%-os, de kifejezetten jó. Sok embert kéne cserélni, nem ideális a csapat korösszetétele, sokszor nem jut lehetőség bizonyos emberekre. Ja, Yamalt 1-2-szer többet lehetne lecserélni, de ez igaz sajna sokakra. Rotáció is van azért viszonylag jól. Ne felejtsük el, hogy az előző 1-2 szezonhoz képest még szűkebb a keretünk. Ha Felix lenne pl. a cserénk, többet pihennének a szélsőink is. De nincs csere szélsőnk. Egyáltalán. Ott nehéz dolga van Flicknek, mert ha az egyiket lehozza a kettő közül, már baj van.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.23. 08:01:05Nem érzem, hogy a rotációval lenne a probléma. Egyénileg egy Torre, Fort, Pau is lehet kiemelkedő egy jól működő gépezetben. (Ezért sem értem Ferrant ahogy leírtam a másik topicban). Akkor van baj, ha sok "zavaró tényező" összeaddódik, mint a Sociedad ellen.
Flick remélem nem olyan makacs, mint az elődei, meg is kapta a kérdést, hogy mit változtat, mert nem látszott működni a Raphinha balra, Fermin Yamal helyén felállás.
Szerintem Raphinhának jobb szélen kell kezdenie.
Írtam, hogy Olmot ne pazaroljuk el bal szélen, de ő lenne most ott a legjobb megoldás, Ferrant, Fatit elnézve idén kényszer megoldásokat kell kieszközölni, ami múlt héten nem működött.
A múltkori meccsel problémám még, hogy adott lett volna Fermin bal szélsőként kipróbálása, a BL meccsen onnan indult párszor.
Persze az is elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy azóta sincs magyarázat a les, nem les helyzetre.
A rotációval Flick alatt (is) érződik gond...gránit írta: ↑2024.11.22. 22:04:42A lescsapdánk valószínűleg tesztelve lesz, a Celta szeret kontrákra játszani. Rengetegszer csináltak már bohócot a túlzottan feltolt védelmünkből.
De Jong helyett inkább Torrének adnék játéklehetőséget. Nagyon kevés játéklehetőséget kapott, de amikor megkapta azt a keveset, nagyon jól játszott, és három gólt is szórt. Torrét be lehetne vonni a rotációba, ehelyett ő nem játszik szinte semmit, másokat meg túljátszatunk, ami problémás lehet a szezon hajrájára.
Én most azt mondanám, hogy a csapatunk eredményes támadásépítéséért 4 ember felelős. Casado, Pedri, Raphinha, Yamal. Szerintem ők négyen azok, akik viszik a hátukon a csapatot (a védelem is remekel, majdnem ilyen fontosak, de a játék képe nem az ő vállukon nyugszik. Lewy nem tartozik nálam ide, ő ha labdákat kap, 1-2-t kihagy, 1-2-t bevág, ezt stabilan hozza.Chino írta: ↑2024.11.22. 14:48:28Én se vagyok nyugodt, főleg, hogy a Celta idén nagyon jó formában van a Balaidos idén nagyon nehéz terep mindenkinek. Eddig 7 meccsből 5-öt behúztak, csak az Atma és a Real tudott nagyon szűkösen nyerni.
Olmo szerencsére kihagyta a Svájc elleni meccset és valamivel pihentebb lesz, cserébe Casádó letolt másfelet és Pedri sem tudom mennyire 100%-os azzal a taposással, nem nézett ki jól. Szerintem egy Olmo-Lewy-Raphinha sorral meg lehet oldani a támadókérdést (most de jól jönne Toni Fernandez) és egy Casádó-Frenkie duó is elég kellene, hogy legyen, kérdés, hogy a brazil, mit alkot a jobboson.
A csapat egy része szerencsére tudott komolyabban pihenni, Lewandowskiban bízom, hogy sikerült feltöltődni.
A kezdővel nem hiszem, hogy baj lenne, inkább a változtatások aggasztanak, illetve ha nem tudunk 1-2 gólos előnyt kiharcolni kütközhet a görcsösség. .
Jó lennel félidőre elvenni a vigóiaknak a kedvét, ha nem sikerül akkor lehetnek komoly bajok.
Nagyon rosszul jönne zsinórban két pontvesztés, nem szabad, hogy az eddig kiharcolt kellemes előnyünket teljesen elapasszuk. Nem várok 4-5 gólos gálát, de egy magabiztos győzelem meg tudna nyugtatni.
Én se vagyok nyugodt, főleg, hogy a Celta idén nagyon jó formában van a Balaidos idén nagyon nehéz terep mindenkinek. Eddig 7 meccsből 5-öt behúztak, csak az Atma és a Real tudott nagyon szűkösen nyerni.bence0330 írta: ↑2024.11.21. 16:14:21Eléggé tartok a Celta meccstől, szerintem elég sokminden jött össze most. DJ jó eséllyel beszállingózik a kezdőbe, az mínusz 1-2 gól, vagy legalábbis mínusz 1-2 komoly megmozdulás Pedrihez képest, meg egy szinttel alacsonyabb fordulatszám a csapatjátékban, Yamal ha hiányzik, az is mínusz 1-2 gól/megmozdulás, Raphinha meg már az utolsó 1-2 meccsen is fáradt volt, sok jó megmozdulás nélkül, erre egy másik kontinensen szintén végigtol 2X90 percet, ha hozzáadjuk a jetleget, akkor sokat most sem várnék tőle az első meccsen, ez is mínusz 1-2 meccsedöntő megmozdulást jelenthet. Lewy meg lehet, hogy nem 100%-os, nem tudom, az meg csak hab lenne a tortán.
Remélem Olmo viszont jó állapotban van. Az ő szerepe eddig inkább volt amolyan "erősítő", az amúgy is remek csapat még jobb lett vele, de most lehet, hogy neki kell ténylegesen előlépnie, és 1-2 villanással behúzni a meccset, egy DJ-al, feltolt Pedrivel, fáradt Raphinhával, és vagy hiányzó, vagy nem fitt Yamallal felálló csapat szerintem most szintekkel van azalatt, amivel az első tizenpár meccs zömén parádéztunk, és közelebb áll ahhoz, amivel az Osasuna ellen buktunk.
Főleg, hogy Yamalnak még cseréje sincs, Fermín még a posztján is rettenet idén egyelőre, nemhogy ott. Valamit erre ki kell találnia Flicknek, ha nem játszhat, mert a múltkori megoldása tragikus volt. Akár legyen formációváltás, akár menjen balra Olmo, középre Torre, jobbra Raphinha, vagy bármi ilyesmi.
Flicknek volt két hete, remélem talált egy B tervet, és DJ szerepét is alaposan átgondolja, mert vele két posztot gyilkol szét (jelenlegi formájában?) egyszerre.
Igazából nem tudom Olmo mennyire volt egészséges, de Fermin kezdőbe jelölésénel hibázta talán a legkomolyabbat Flick. Nem is nagyon értettem dolgot, ha mégis ő kezd Pedrit feltolni félterületbe is jöbb ötletnek tartottam volna. Lehet, hogy csak utólagos okoskodás és a német úgyis napról-napra látja a játékosokat, viszont azt figyelembe véve, hogy Fermin egyrészt elég gyengén muzsikál, másrészt azon a poszton szinte garantált halál nem tudom mire gondolt. Ezzel ráadásul semmi szélessége nem volt a csapatnak, Koundé pedig nem egy Baldé, aki folyamatosan fel tud futni és bekapcsolódni a támadásokba. Lehet, hogy megint Flick váratlan húzása volt, ami ha bejön újabb fegyver a kézben, de most visszaütött.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.12. 08:45:25Egyetértek. Már írtam, szerintem Flick is hibázott. Nem volt szélsőnk, mindenki középen játszott, a 3 kp-s és a 2 "szélső" is.bence0330 írta: ↑2024.11.11. 21:22:29A bunkereseket egytől-egyig bucira vertük idén, szerintem pont ebben léptünk előre. A Soci nem ilyen. Ami nekünk a gondot okozza inkább az a középpályánk agresszív letámadása, és az is főleg akkor, amikor a csapat épp fáradt periódusban van. Az Osasuna meccs volt ugyanilyen, pont ugyanezt tolták, és ugyanígy egy durva időszak végén voltunk. És ehhez még hozzáadjuk Yamal hiányát, DJ-Pedri-Fermín féle, Flicktől szokatlan mellényúlásokat, és a már Belgrád ellen is nagyon fáradtnak látszó csapatot, nem elfeledkezve az év eddigi legröhejesebb bírói tévedéséről, ahol azért objektíve egy gólt elvettek, és a vért ivott szociról, megkaptuk a receptet kb.
Szerintem a csapat úgy en bloc most volt a legfáradtabb egész évben, nem is a semmiből jött, volt egy ilyen félidő hétközben is már, sokkal gyengébb csapat ellen. Az a Madrid-BM téma érthető okokból sokat kivett a játékosokból. A leginkább érintettek ebben szerintem a támadóink, akiknek nincs igazán cseréjük, de a stílusunkban hatalmasakat dolgoznak, és Casadó.
És ezen meccs közben sem változtatott. Látszik, hogy valamiért nem bízik túlságosan meg pár játékosban. Ő látja a játékosokat az edzésen, mi csak várhatjuk, hogy Fati, Fort, Torre, Pau, Fermin több lehetőséget kapjon. Az is lehet, hogy nincs igaza, és jól játszanának, az is lehet, hogy elnyerik majd idővel a bizalmát.
Továbbra is az látszik, hogy rövid a keret, csak darabszámra vagyunk meg.
Persze az utóbbi eredmények után megnőttek az elvárások, de még most is azt mondom, hogy nem mi vagyunk a bajnokság esélyesei. Persze a sérülések mindenhol problémát jelenthetnek.
Kellett 10 perc, hogy montírozni tudjanak a képen.FcBarcelona1 írta: ↑2024.11.12. 08:45:25Szerk:
https://www.reddit.com/r/Barca/comments ... he_camera/
Itt egy kép a lelátóról
A kommentek között egy kép, ami tényleg hasonlít a bejátszott képhez, Lewy lába előrébb, a testtartásuk, Sociedados védő lábainak helyzete nagyon hasonló. A probléma, hogy De Jong lába akkor még csak nem is érintette a labdát
Elég érdekes...
Ez tartott 10+ percig?![]()
Egyetértek. Már írtam, szerintem Flick is hibázott. Nem volt szélsőnk, mindenki középen játszott, a 3 kp-s és a 2 "szélső" is.bence0330 írta: ↑2024.11.11. 21:22:29A bunkereseket egytől-egyig bucira vertük idén, szerintem pont ebben léptünk előre. A Soci nem ilyen. Ami nekünk a gondot okozza inkább az a középpályánk agresszív letámadása, és az is főleg akkor, amikor a csapat épp fáradt periódusban van. Az Osasuna meccs volt ugyanilyen, pont ugyanezt tolták, és ugyanígy egy durva időszak végén voltunk. És ehhez még hozzáadjuk Yamal hiányát, DJ-Pedri-Fermín féle, Flicktől szokatlan mellényúlásokat, és a már Belgrád ellen is nagyon fáradtnak látszó csapatot, nem elfeledkezve az év eddigi legröhejesebb bírói tévedéséről, ahol azért objektíve egy gólt elvettek, és a vért ivott szociról, megkaptuk a receptet kb.
Szerintem a csapat úgy en bloc most volt a legfáradtabb egész évben, nem is a semmiből jött, volt egy ilyen félidő hétközben is már, sokkal gyengébb csapat ellen. Az a Madrid-BM téma érthető okokból sokat kivett a játékosokból. A leginkább érintettek ebben szerintem a támadóink, akiknek nincs igazán cseréjük, de a stílusunkban hatalmasakat dolgoznak, és Casadó.
Igy, ahogy mondod!Peter írta: ↑2024.11.11. 14:20:05Sajnos, igen, nekem is.
Tipikus 70% labdabirtoklással "domináltunk" és "uraltuk" a meccset avagy, akinek jobban tetszik, kontrolláltuk a játékot, csak éppen a gól hiányzott....![]()
Persze az is tény, hogy perspektíva nélküli játékkal is lehet(ne) nyerni.
Azért annyi nem elhanyagolható különbség van, hogy itt ez kb a 15. meccsünk volt, annó pedig jó esetben kb 15 meccsenként 1 volt, ami más volt, eredménytől teljesen függetlenül.
Sajnos, igen, nekem is.