Raphinha is ott van az Aranylabda megnyerésére esélyes 30 játékos közöttt

Sajnos nagyon igaz, ezt pedzegettük egy másik topic-ban is.vidra írta: ↑2024.04.17. 03:02:43Marcán tök jó komment, angolra fordítva:
"You could say that they are coincidences, but it has been the return of De Jong and Pedri and the return of Barça from 2 months ago."
Magyarul ilyesmi: mondhatod, hogy véletlen, de ez De Jong and Pedri visszatérése volt és a két hónappal ezelőtti Barca visszatérése.
A BL ezen szakaszában már olyan szintű darálás és tempó van, amihez a megfelelő játékosok kellenek. Őket tegnap megették reggelire, szokás szerint. Ez nem a Cádiz meg a Las Palmas elleni meccseken derül ki. Ez akkor derül ki, amikor hasonló erősségű csapatok dominálnak ellenünk, mert mezőnyben néhány poszton nagyon megvernek minket. De Jong nem tudom, hanyadik irgalmatlan verés részese a BL-ben, de csak nem akarunk szembesülni azzal, hogy ő ehhez a tempóhoz egyszerűen kevés. Nélküle egész stabilak vagyunk. Christensen kisárgázódása talán még nem pecsételte volna meg végleg a sorsunkat, ha Cubarsí-t feltoljuk. Én Xavit sok lépése miatt dicsérem, de néhány embert nagyon nem tudott elengedni.
Messa írta: ↑2024.04.16. 23:46:37Ez egy szégyenletes teljesítmény volt, már az első perctől. Ugyan mi szereztünk gólt a semmiből, de kiscsapat módjára álltunk bele ebbe a visszavágóba, szerintem a kiállításig is sokkal jobb volt a psg, utána meg aztán nem is volt kérdés. Vagdaltuk előre a labdákat, felépített támadásunk nem is tudom volt e.
Kicsit érthetetlen hogy egy középhátvéd kiállítása után miért szűnt meg totálisan a csapatjátékunk, a legnagyobb csapatoktól nem igazán látni ilyen összeomlásokat, bár nekünk ez már lassan a dnsünkben van.
Most elképzelem hogy a realnál kinyomják Rüdigert egy ilyen helyzetben, totálisan kétlem hogy onnantól kezdve a maradék 10 elfelejt focizni, sőt ...
Ez a PSG egy nagyon gyors és fizikálisan nagyon erős csapat, főleg ma a visszavágón jött ez ki, a mi középpályánk 3 fokozattal lassabban csinált mindent, mire észbekaptak már rég a franciáknál volt a labda.
Én nagyon szeretnék a jövőben egy olyan Barcát látni, ami fizikálisan felveszi a versenyt az európai élmezőnnyel, mert a technikás pilinckázással nem mostanában fogunk BL-t nyerni, ez 100%. Ehhez talán Flick a megfelelő edző a padra, Xavival nem látok erre esélyt.
Az borzasztóan fájó hogy megint megkaptuk a zakót, nekem ez most bele fog telni megint jó pár napba hogy feldolgozzam.
Az hagyján, de a kiesésük volt a felemelkedés időszaka.vidra írta: ↑2024.04.17. 03:02:43Marcán tök jó komment, angolra fordítva:
"You could say that they are coincidences, but it has been the return of De Jong and Pedri and the return of Barça from 2 months ago."
Magyarul ilyesmi: mondhatod, hogy véletlen, de ez De Jong and Pedri visszatérése volt és a két hónappal ezelőtti Barca visszatérése.
Mindenesetre óriási lehetőség küszöbén voltunk, amvel nem tudtunk élni.
Tökéletesen egyetértek, ez nehéz döntés, meccse, meg valamennyire szerencse válogatja, melyik a jobb, rengeteg védő dönt végül így, és fekete-fehéren nem lehet mondani, hogy mekkora hiba volt, ahhoz jósnak kell lenni. Utólag persze nyilván ez volt a rosszabb döntés (bár még így sem 100%, hogy nem lett volna még rosszabb a másik). Elsülhetett volna jól is, ha Dembélé hozza a szezonbéli meccsinek 99%-ában nyújtott formáját, és kihúzzuk a félidőig, már más a helyzet. De ezt pont nem lőtte fölé.sansz írta: ↑2024.04.17. 01:41:16Akkor is hibázott volna. Lehet ezt csűrni-csavarni, meg volt verve és döntenie kellett abban az ezredmásodpercben, hogy melyik rosszat válassza. Szerintem a fél fórum ki lenne rá nagyon akadva, ha feltartja a kezét és megáll, aztán gól lesz belőle. És csak egy-két nyugodtabb hang lenne, hogy de gondolkodjunk már, a lerántáson kívül mit tehetett volna és az miért lett volna jobb?
De azzal egyetértek, hogy kulcspillanat volt, ésamúgy szerintem is a rosszabb lehetőséget választotta, de nem olyan egyértelműen, ahogy leírod. Más kérdés, hogy ha Yamal marad a pályán, Lewa meg lemegy, akkor még találtunk volna egy gólt. Ahogy simán kinéztem volna egy még nagyobb összeomlást is a csapattól, ha akkor kapunk gólt.
Akkor is hibázott volna. Lehet ezt csűrni-csavarni, meg volt verve és döntenie kellett abban az ezredmásodpercben, hogy melyik rosszat válassza. Szerintem a fél fórum ki lenne rá nagyon akadva, ha feltartja a kezét és megáll, aztán gól lesz belőle. És csak egy-két nyugodtabb hang lenne, hogy de gondolkodjunk már, a lerántáson kívül mit tehetett volna és az miért lett volna jobb?
Sajnos azt kellett volna tegye és akkor nem hibázott volna. Benne volt, hogy kihagyja, de Stegen is ott volt még. Így viszont végzetes hiba volt, amit mindenki felfogott abban a pillanatban.
Áthoztam: A VAR csak a szabálytalanságot nézhette meg (meg is nézték szerintem), és ott is ugye egyértelmű tévedésnél kellett volna szólni, amiről szó nem volt, nem minden idők legtisztább szabálytalansága, de 10 bíróból 9 befújta volna szerintem. Mindenki homorít rá egy kicsit, ettől még szabálytalan volt, max kisebbet kellett volna esni.
Itt sajnos eleve az ő hibájából alakult ki a szitu... Sajnos ez rajta ment el, de ez van, túl kell lépni rajta. Előtte sokszor tartotta már életben a csapatot.bence0330 írta: ↑2024.04.17. 00:37:00Persze, Araujo is amúgy általánosságban itt van, csak most érthető okokból nem került be, nem tudok rá haragudni, évek óta az egyik legjobbunk, meg borzasztó szitu volt, az 1-1-el is eldőlhetett volna a meccs meg a kiállítással is, és mindkettő elsülhetett volna akár jól is, és van rá egy tizedmásodperced. Én sosem haragszom arra a védőre, aki utolsó emberként ziccerben lerántja az ellent, max ha eleve az ő hibájából alakult ki a szitu.
Persze, Araujo is amúgy általánosságban itt van, csak most érthető okokból nem került be, nem tudok rá haragudni, évek óta az egyik legjobbunk, meg borzasztó szitu volt, az 1-1-el is eldőlhetett volna a meccs meg a kiállítással is, és mindkettő elsülhetett volna akár jól is, és van rá egy tizedmásodperced. Én sosem haragszom arra a védőre, aki utolsó emberként ziccerben lerántja az ellent, max ha eleve az ő hibájából alakult ki a szitu.
Én egyébként bennük látom a győztes típust. Talán még Gavi meg Chris ilyen, ha lábon vannak. Yamal az aki még ide érhet a fiatalok közül de ő még zöld. Araujo klasszisát meg ez a sok kényszer pozícíó tönkrevágja.