Első komolyabb csapat ellen ikszeltek (Lever) hazain, itt max azon kell izgulni holnap, hogy összejön-e Lewkonak a mesterhármas...
Barça a Bajnokok Ligájában
- szbsz
- Jugador d'estrella
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
- Chino
- Llegenda del Barça
Azért csalóka kicsit az a 4. hely. Egy Sturm Graz-Sparta Praga-Salzburg triót vertek eddig meg, ami szép, de most idegenben játszanak egy Barca ellen. Megsüvegelendő a teljesítményük, de pl. a francia bajnokságban is a 12. helyen állnak, ha egy zsinórban 5 vereséges gödörben lennénk sem nagyon kellene itthon gondot okozniuk.
Inkább attól az idegenbeli BVB-től tartok, ha azt behúznánk annyira nem kellene tartrani, hogy a top 8-on kívül kerülünk.
Forca Barca!!!!
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Attól félek, hogy az eddig villogó Brest ellen is lesz már bőven izgalom.
Gödörben a csapat, a franciák meg a 4. helyen állnak a BL-ben.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- szbsz
- Jugador d'estrella
Ezekkel a 80%-on lötyögős bajnoki meccsekkel nekem kezd egyre egyértelműbbé válni, hogy idén a BL a prioritás! Ha megnézzük az idei mezőnyt, nem is tűnik annyira irreálisnak a dolog, mivel akik kiemelkednek a mezőnyből (Real, City) most nem tűnnek egyáltalán legyőzhetetlennek.. Utánuk meg sűrű a mezőny, legalább 7-8 csapat van ott akik odaérhetnek a végén! Lesznek izgalmak. 

"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
- Chino
- Llegenda del Barça
Yamalt sajnálom, mert minimum 2-3 assisttal ő is simán zárhatott volna, ha csak az igazán nagy helyzeteket nézzük, dea társaknak köszönhetően egy sem lett belőle.bence0330 írta: ↑2024.11.06. 22:49:40Utolsó 7 meccsünkön lőttünk legalább 3 gólt egy félidő alatt. Elképesztő adat. Utolsó 3 BL meccsen 14 gól, zsinórban 7 győzelem, döntetlenünk meg még nincs is idén. Koundé 3 assziszt, teljesen nonszensz.Raphinha zsinórban 4. meccsén talál be, és ő is 3 gólponttal zár. Yamal is ügyeskedett, pech, hogy nem lett belőle semmi. Lewy megint elrontott magának egy mesterhármast sajna. Egészen más dimenziókban gondolkodunk és beszélünk, mint az elmúlt években... 5-1-nél teljesen leállva beengedünk-e egy becsületgólt az ellennek vagy sem...
És mindezt egy kicsit azért rotált csapattal, igazából 10 emberrel, egyes játékosokat nem a legjobb helyükön tolva.
Jót tenne neki már egy gól, mert így hogy látja milyen ütemben termel Raphinha és Lewy az assist értékű labdái pedig nem mennek be, kicsit frusztráltnak érzem.
Érdekes volt így meccset nézni, hogy az látszott, hogy ha még kellene 3 gól, akkor nekimegyünk és lövünk négyet. Rég volt ilyen.
Nem tudom, hogy Flick mit mondhatott vagy mit itathatott félidőben a srácokkal, de úgy jöttek ki, hogy "mészárolni" akarnak, ha ott kapnak hármat-négyet 15-20 perc alatt meg se szólalhattak volna
Azért durva, hogy a góllövőtáblázaton a top 3-ban két játékosunk is van, méghozzá büntető nélkül.
A Brest elég jót megy, de itthon azért verni kell őket, utána viszont lassan lehet számolgatni . Szerintem 16 ponttal már bent lehet lenni a legjobb 8-ban, de azért jó lenne, ha nem kellene az utólsó fordulóban a többi meccsre figyelni. Viszont szerencsére a gólkülönbségünk kiemelkedő, egyedül a Pool közelíti meg, így pontegyenlőség esetén felénk dőlhet elszámoláskor. a mérleg nyelve.
Forca Barca!!!!
-
- Entrenador del Barça
Szerintem is nagyobb ott a probléma, mint ahogy látjuk. A topicjába linkeltem, hogy a hír szerint fájdalommal játszik, nehéz neki felgyorsítani.Cseri írta: ↑2024.11.07. 08:05:47Nem állítom, hogy Pau vagy Ferran jobb játékos lenne Fatinál, vagy hogy jobban megérdemelnék a bizalmat, de szembetűnő, hogy valami oknál/okoknál fogva nem az első edzője, aki nem játszatja huzamosabb ideig, sem kezdőként, sem csereként. Állítólag több, mint egy hónapja egészséges és percei vannak csak.
Valószínűleg sajnos sosem lesz már olyan, mint régen a többszörösen műtött térdével.
Erősíteni úgysem tudunk az FFP miatt, idén kapjon mindenki lehetőséget, és talán pénzt is kaphatunk értük, ha folyamatosan fognak játszani, de úgy néz ki
Ferran, Fati, Pau Victor, Torre, Dominguez, Gerard Martin, De Jong helyzete nekem nem tűnik biztosnak a jövőre nézve.
Visszaolvasgatva a kommenteket, nagyjából mindenkivel egyetértek, Troymmal is a De Jong topicban, akármennyire is kedvelem őt. Persze bármi változhat, lehet Ferran is megtalálja a góllövő cipőjét.

Nekem megint, sokadszorra igazolást nyert, hogy De Jong-ot csak VKP-ként játszatnám, Pedri pedig kevés a tkp-s pozícióba, de ott van Olmo, Fermin és akár Raphinha is.
Gerard Martin tényleg nem elég a csere szintre sem, remélem hétvégén Kounde megy be középre, Fort pedig jhv lesz.
Lassan kezd szerintem körvonalazódni az is, hová kellene erősítés.
Továbbra is tartom, bsz/csatár, attól függően Flick mit akar játszatni, egy szélső hátvéd, vagy 2, ez Forton fog múlni, ezért játszatnán mindkét szélen, és még Vallera is oda kell figyelni a Celticben.
És meglátjuk, hogy mi lesz a kp-n, de valószínűleg De Jong nem fog távozni, Bernal majd felépül, és emélem Gavi is formába lendül majd idővel.
Továbbra is bízom Flickben, biztos vagyok benne, hogy ő is látja ezeket.
Szerk: Kounde megérdemelte volna a meccs embere díjat, nem semmi a 3 gólpassza.
Cubarsinak pedig gyors gyógyulást kívánok, nem tűnt vészesnek, de nagyon csúnya sérülés lett a vége, szétszakadt az állánál az arca, 10 öltéssel varrták össze.
Nem állítom, hogy Pau vagy Ferran jobb játékos lenne Fatinál, vagy hogy jobban megérdemelnék a bizalmat, de szembetűnő, hogy valami oknál/okoknál fogva nem az első edzője, aki nem játszatja huzamosabb ideig, sem kezdőként, sem csereként. Állítólag több, mint egy hónapja egészséges és percei vannak csak.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Nem azért, mert különösebben félteném magunkat, de a kincstári óvatosság miatt a jelenidő nagyon helytálló.
Kezdek hozzászokni ehhez a jók vagyunkhoz....de Flick után szabadon, én is lépésről lépésre szurkolgatok.
Kellemes meglepetés lenne (ma már talán nem is, de tavalyi teljesítményünkhöz képest feltétlenül) a 8 között végezni.
Lépésről lépésre....a teljesítményünk javulásával az elvárások is lépésről lépésre emelkednek....

És meg is van.
A Monaco után nem gondoltam volna. A legerősebb ellenfelünkön pedig már túlvagyunk az alapszakaszban. A még hátralevő ellenfeleket sem szabad félvállról venni, de mindegyik nyerhető. Benne van a pakliban, hogy egy nagyon erős alapszakaszt zárunk. Még akár meg is nyerhetjük.
55 lőtt gól 16 meccsen... Kegyetlen jók vagyunk elől.
Takarékon sima győzelem,így kell! Az első félidőben 1-1 után volt egy 10 perc zavar,aztán Lewy gólja meghozta a nyugalmat.Durva,hogy Fermin is simán lőhetett volna egy mesterhármast. Fatinak vajon a nemtudomhányadik edzőjénél is lefőtt?!
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Utolsó 7 meccsünkön lőttünk legalább 3 gólt egy félidő alatt. Elképesztő adat. Utolsó 3 BL meccsen 14 gól, zsinórban 7 győzelem, döntetlenünk meg még nincs is idén. Koundé 3 assziszt, teljesen nonszensz.
Raphinha zsinórban 4. meccsén talál be, és ő is 3 gólponttal zár. Yamal is ügyeskedett, pech, hogy nem lett belőle semmi. Lewy megint elrontott magának egy mesterhármast sajna. Egészen más dimenziókban gondolkodunk és beszélünk, mint az elmúlt években... 5-1-nél teljesen leállva beengedünk-e egy becsületgólt az ellennek vagy sem...
És mindezt egy kicsit azért rotált csapattal, igazából 10 emberrel, egyes játékosokat nem a legjobb helyükön tolva.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Remélem eldöntjük gyorsan, és Flick leszedi a támadóhármast rögtön, aztán lehetne kicsit pihentetni őket is.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- Ronaldinho&Barca
- Director del Fútbol
Bíztam benne, hogy a lengyel kezd a kapuban, de úgy látszik Pena megkapta a bizalmat, GM nekem nem kezdő szint, de cáfoljon rám.
Visca El Barca!

Més que un club

Més que un club
- davi10
- Llegenda del Barça
Hát ezt a Gerard Martin-t még mindig nem értem, Fort szerintem a baloson is hasznosabb lenne.
Kicsit nagyobb rotációt vártam, de Frenkie visszatérésének a kezdőbe örülök.
Kicsit nagyobb rotációt vártam, de Frenkie visszatérésének a kezdőbe örülök.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Iñaki Peña; Koundé, Cubarsi, Iñigo Martínez, Gerard Martin; Casadó, De Jong, Pedri; Lamime Yamal, Raphinha, Lewandowski.

Hosszú kalkuláció után egy nagyon fontos következtetésre jutottam az események alapján:
a Monaco valószínűleg BL döntőt játszik.
a Monaco valószínűleg BL döntőt játszik.
Le! Bizony le, de ők ugyanúgy nem akarják tudomásul venni, ahogyan mi a sajátjainknál és ez akkor is igaz, ha nem rajta múlt...hú, de ismerős ez nekem.....tiszta déjá vu....

Pontosan hasonló okok miatt örültem volna jobban annak, ha nem kapkodjuk el ennyire a kapuskérdést.
Nincs bajom a lengyel múltjával, de a jelene miatt bennem vannak kérdőjelek.
6-7 év "nem rajta múlt" top slágerét nem lenne szerencsés újra leporolva elővenni.
Nem is mondtam, hogy a tegnapi rajta múlott. A Real elleni BL-elődöntőt írtam. Ott azért benne volt bőven a kiesésben.
Nem Neuer-en ment el a meccs.Meccs előtt vajon cseréltetek volna kapusposzton a lefőtt Neuere?Simán lehozták a srácok Flick elképzelését,ő pedig nagyon jól reagált a gól utáni átszervezéssel.Szerintem nincs miről beszélni.LG írta: ↑2024.10.26. 10:57:11Nem akarom kicsinyíteni a csapatunk érdemeit, ha bárki véd, nyerünk. De Neuer véleményem szerint lefőtt, és ezt nem egy meccs alapján mondom, láttam elég sok Bayern meccset az elmúlt években. Már évek óta nem tartom elit kapusnak, mára pedig kifejezetten gyenge pontja lett a bajoroknak, a hiba sok, a bravúr kevés. Ez pedig sokszor döntő tényező lehet fotnos meccseken, pl. a tavalyi BL-elődöntő...kmb írta: ↑2024.10.25. 21:39:41Írják páran hogy Neuer milyen béna volt,meg rajta ment el stb.Raphinha 2 ik lövését még a jó isten se érte volna el,de a harmadikat is csak kevesen,mert az igen jól el lett löve a sarokra,és erő is akadt benne.Egyedül a Lewa góljánál lehet azt mondani hogy talán ott elszámolta.Nekem ami a legjobban tetszett az a gól utáni taktikai váltás ami látványosan be is jött.Ennyit számít egy jó edző,azonnal felismerte hogy változtattni kell a taktikán.
Rossz meccse mindenkinek van, de Neuer már hosszú ideje gyenge, és már csak a múltja tartja a bajorok kezdőjében.
Ter Stegen-nek is voltak gyengébb időszakai az utóbbi években, és sajnos a sérülése miatt egy darabig még biztos nem láthatjuk a prime formájában, rosszabb esetben már később sem. De azért szerintem még így sem akkora a baj vele, mint a honfitársával, még egyelőre égető kérdés nekünk egy új elsőszámú kapus szerződtetése.
Pena: vannak jó meccsei, de összességében nem elég jó és megbízható. Én hosszútávon nem merném rábízni kezdőként a posztot, és szerintem sokan vannak még így ezzel.
Ter Stegen-nek is voltak gyengébb időszakai az utóbbi években, és sajnos a sérülése miatt egy darabig még biztos nem láthatjuk a prime formájában, rosszabb esetben már később sem. De azért szerintem még így sem akkora a baj vele, mint a honfitársával, még egyelőre égető kérdés nekünk egy új elsőszámú kapus szerződtetése.
Pena: vannak jó meccsei, de összességében nem elég jó és megbízható. Én hosszútávon nem merném rábízni kezdőként a posztot, és szerintem sokan vannak még így ezzel.
Igaz, csak a visszavágóval elrontottuk. De hosszútávon lehet, hogy jobb lesz így. Akkor javultunk fel, amikor bejelentette a távozását... nagyon úgy tűnt, hogy a csapat akkor szabadult fel. Nem volt már jó senkinek az a kapcsolat.Azért én még emlékszem tavalyról a PSG elleni első meccsre, az is eléggé ehhez hasonló volt...