bence0330 írta: ↑2024.11.26. 12:37:19
Troym írta: ↑2024.11.26. 10:51:30
A Brest nem topcsapat és ha nem nyerünk, az igenis blama és akkor amúgy sem érteném, hogy a pénzen kívül minek akarunk továbbjutni, ha francia középcsapatok ellen is reszketünk...
Az előzményekkel egyetértek.
Szerintem a közelmúlt+a fiatal és rettentő szűk keret miatt a reszketés egészen addig jelen lesz, míg egyik évben el nem érjük a lehetőség szerinti legjobb eredményt, ahol ha nem is nyerjük meg a BL-t, de behúzunk a nyolcaddöntőben mondjuk egy ki-ki meccset egy nagy ellen, és mondjuk az elődöntőben kiesünk emelt fővel egy top3-4 csapat ellen, mint a jelenlegi Pool, esetleg egy akkorra újra összeálló City/Reál/BM. Flick mentalitása príma, de akkor sem csodatevő. Vannak a keretben alapemberek, vagy gyakran játszó cserék, akik tavaly, vagy tavalyelőtt még álmodoztak csak arról, hogy valaha egy Brest-ben lehetnek, nemhogy ellenük a nagy csapatban.
Brest ellen szerintem alapesetben nem reszketnénk, de két hasonló szintű csapaton vagyunk túl gyenge játékkal, rossz eredménnye, gödörből. Ilyenkor azért tuti nem úgy megyünk ki, hogy 5-0-ra verjük őket, és senkinek meg sem fordul a fejében, hogy "ebbű baj lehet".
Ha kompletten ezt a szezont a mutatott játékkal, egyéni teljesítményekkel, eredményekkel, hozzáállással együtt nézzük nem kell, hogy bármilyen félnivalónk kell, hogy legyen. Főleg hazai pályán. Otthon azért eddig a szezonban minden meccset behúztunk és szinte mindet nagyon magabiztosan. Még ha szorosabb is volt az eredmény inkább az ellenfélre volt hízelgő. Akik pedig olyanok, hogy 1-2 éve még távol voltak egy Bl-től teljesítményt nézve jogosan vannak ott a csapatban. (pl. Cubarsí, Casádó, Fortnak, 2 évvel idősebben is helye lenne így szerintem) Plusz ezek a játékosok a Brestben kihagyhatatlanok lennének akkor is, ha mindenki egészséges.
Ami a rutint illeti pedig a franciáknak a Bl-ben egy Barca ellen idegenben nem olyan mint akár egy Monaco elleni bajnoki vagy egy Sturm Graz, Sparta ellen kiállni, ahol még ők számítanak talán esélyesebbnek is. Ahhoz, hogy ezt a csapatot megverjük nem kell Flicknek csodatevőnek lenni, még ha a játék annyira nem is menne, a minőségi különbségnek ki kell jönni.
bence0330 írta: ↑2024.11.26. 12:37:19
Ettől még simán lehet persze, hogy 5-0 lesz a vége, de a védelem Penán és Inigón kívül mélyponton, a középpálya teljes egészében mélyponton, elöl meg hiányzik Yamal. Minimális aggodalomra azért ez szerintem simán okot adhat.
Egy nagyon jó dolog van az elmúlt évekhez képest, hogy most egyértelműen létezik az a sebességfokozatunk, akivel bárkit hülyére verhetünk. Tehát nem csak abban lehet bízni, hogy valahogy kibekkeljük, aztán találunk egy gólt. Néha persze ez erre a csapatra is igaz rossz passzra, de legalább létezik reálisan az alternatíva. Erre legalább lehet építeni a korábbiakhoz képest, szerintem. Az a Xavi féle csapat sem volt húderossz, a sorsolásunk tavaly vicc volt, de akár a PSG ellen is továbbmehettünk volna , mert rosszak nem voltunk - szerencsével. Máshogy nemigen. Emiatt talán most nagyobb egy hit egy ilyen helyzetben, a játékosok is tudják, hogy a plafonjuk úgy kétszer olyan magasan van idén.
Koundét én pl. nem mondanám, hogy mélyponton lenne, amíg azt a hülyeséget el nem követte abszolút nem volt gyenge. Ahogy Cubarsíra sem, csak ha ő lehoz egy normál teljesítményt, Inigo pedig nagyon magas szinten játszik csalókábban kidomborodik a teljesítmény különbség. Ahogy ez a "mélypont" is amit az utóbbi 2 meccsre alapozunk. Ez még azért nem egy folyamat, de ha előtte 5 meccset 21-5-ös gólkülönbséggel nyerünk persze más. A bh nyilván más, bár remélem most nem GM kezd. (egy 3-4-3-al sokkal jobban járnánk)
A tavalyi sorsolást nem tartanám viccnek, az Antwerp elleni meccs már nem osztott-szorzott, másrészt padozott Gündogan, Cancelo, Pedri, Raphinha stb. A PSG ellen szerintem nem szerencsével tudtunk volna továbbmenni, hanem balszerencsével estünk ki. De az egy teljesen más csapat volt, hasonlítgathatjuk azokat az eredményeket az ideivel, de korrekt képet nem kapunk.
Summa summarum egy meccset sem szabad félvállról venni vagy természetesnek venni egy győzelmet, gálát meg pláne, főleg a Bl-ben, de akárhogy is csűrjük csavarjuk, akármilyen szempontból is nézzük ezt a meccset be kell húzni. A következő BVB elleni dortmundi meccs már más tészta lesz, ott könnyen pontot lehet veszteni, vagy kiszenvedve nyerni, vonatkozik ez bármely top csapatra, nem lenne egy kiugró meglepetés maíx. nem az esélyesebb viszi el a 3 pontot.