Raphinha

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.

Szerinted:

A szavazás 2022.09.12. 12:50:24-kor befejeződött.

- jó vétel volt, fontos lesz a csapat számára
25
81%
- más játékosra költöttem volna az összeget
5
16%
- teljesen fölösleges átigazolás
1
3%

Szavazatok száma: 31
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.12.13. 16:03:08

Én sem hiszem, onnan lehetett tudni, hogy nincs komoly sérülése, hogy teljes mámorban rohant be a pályára a harmadik gólnál. Eszébe sem jutott többször azután szerintem, hogy nem szerzett újabb gólt Yamal újabb zseniális külsőjéből. Kettejük (játék)kapcsolatát amúgy remekül leírta az utána következő jelenet, Rapha bocsánatkérően tette fel a kezét és nézett Yamalra (pedig azért becsúszva kellett lőni, szóval nem volt egy 100-as ziccer, "csak" egy nagy helyzet), ő meg rögtön jelezte rá feltett hüvelykujjal, hogy semmi gond. Nem is csoda, azért az ő trivela zseni gólpasszaihoz azért kellettek Rapha menetrendszerű érkezései, és az (eddig) elég komoly befejezései, ami eddig 2/2 volt belőle.

Celta-Las Palmas ellen is húzta a csapatot, de 1-1 gólt még eltehetett volna erőn felül, az más helyzet. Én még abban is biztos vagyok, hogy amikor a 15. beindulása felett huny szemet az összes csapattárs, és már eléggé ideges, akkor sem a gólpontja számát akarja gyarapítani, hanem meg akarja nyerni a csapatnak a meccset.

Itt akkor lett volna baj, ha kihagyja azt a helyzetet, statisztikailag szerintem nem jó döntést hozott, de ha ilyen önbizalma van, vállalja csak el. Yamalra mondjuk ráfért volna a gól.

Viszont továbbra is úgy gondolom, mint Yamalnál is, hogy az ő játékát egy igazán jól mozgó kilencesnél lehetne kimaxolni, akkor aztán osztogathatnának szépen. Az éppen jó formában játszó Torrres erre remek.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
davi10
Llegenda del Barça

2024.12.13. 11:21:04

Ha van játékos, akkor róla abszolút el tudom hinni, hogy nem érdekli hány gólt lő, amíg a csapat nyer.

Elég tökös volt ziccerben nem leadni Yamal-nak, hanem inkább Ő fejezte be. Tavaly ezeket nagyon elizgulta, szemmel láthatólag nagyobb az önbizalma és nagyon sokat javult a kapu előtt.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.12.13. 11:09:42

A mai főoldali cikkhez: kizárólag rajta múlt, hogy szerdán nem lőtt újabb mesterhármast vagy nem duplázott, és őt ismerve el tudom képzelni, hogy a meccs után megint gyötrődött emiatt. Nagyon magába tud roskadni (*), pedig idén nincs rá oka. Ezt a megfelelési vágyból adódó, túlzásba vitt önkritikát a pszichológusának oldania kellene, nem dől össze a világ, ha meccsenként csak egy-egy gólja van.

* például: https://www.eurobarca.hu/hirek/labdarug ... sztettunk/
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2024.12.12. 14:52:15

ElBartimaeus írta:
2024.12.12. 12:58:16
bence0330 írta:
2024.12.12. 10:16:54
Elvileg megúsztuk, nem komoly sérülés, "csak" túlterhelésnek tűnik (muscle overload), az egyik legtöbbet foglalkoztatott játékos (6. a BL-ben), emellett a legintenzívebb, legtöbb sprinttel rendelkező játékos a La Ligában, szóval nem csoda. A hétvégén már jó eséllyel játszhat.
Egyre több efféle kiesés van, az idény felénél sem járunk és a komoly szakasz csak most érkezik. Nekem egyre többször cseng fel Xavi állítása, miszerint nem lehet sokkal több intenzitást kifacsarni a játékosokból. És lássuk be, egyelőre többet futunk és több játékosunk is dőlt már ki ennek köszönhetően az intenzívebb időszak előtt. Ha Raphanál ez az ok, akkor hétvégén nem küldeném pályára, csak ha nagyon muszáj.
Xavinál is voltak kiesések, de az tény hogy nem szabad túlterhelni a játékosokat, Raphinha nagyon kemény mezőnymunkát bele rak meccsről meccsre.

Szerencsére úgy néz ki hogy jól elintéztük magunknak hogy a potenciális 8+2 BL meccsből lényegében 6-ot kellett téttel lejátszanunk(1 pont kell vagy pedig Lille ponthullajtás a Liverpool ellen, vagy Brest ponthullajtás a RM ellen, ha minden más papírformát hoznak a többiek is), így most márciusig lényegében foglalkozhatunk teljes mértékben a ligával. ÉN a CDR-t elengedném, menjen a B csapat az elődöntőig ha oda bejutunk már lehet komolyan venni, ha nem akkor nem baj.
ElBartimaeus
Entrenador del Barça

2024.12.12. 12:58:16

bence0330 írta:
Elvileg megúsztuk, nem komoly sérülés, "csak" túlterhelésnek tűnik (muscle overload), az egyik legtöbbet foglalkoztatott játékos (6. a BL-ben), emellett a legintenzívebb, legtöbb sprinttel rendelkező játékos a La Ligában, szóval nem csoda. A hétvégén már jó eséllyel játszhat.
Egyre több efféle kiesés van, az idény felénél sem járunk és a komoly szakasz csak most érkezik. Nekem egyre többször cseng fel Xavi állítása, miszerint nem lehet sokkal több intenzitást kifacsarni a játékosokból. És lássuk be, egyelőre többet futunk és több játékosunk is dőlt már ki ennek köszönhetően az intenzívebb időszak előtt. Ha Raphanál ez az ok, akkor hétvégén nem küldeném pályára, csak ha nagyon muszáj.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2024.12.05. 22:51:24

Hagynám azt a lasztit egyelőre gurulni a maga útján és amikor majd esetleg közeled(het)nek azok az aranyos sugarak a laszti körül....., de még van 6 hónap a szezonból....nem sok, de hosszú is lehet ez az idő.... :D
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.12.05. 21:34:20

Zoldbela írta:
2024.12.05. 13:43:18
Igazad van, már csak néha érzi magát "brazilnak"! Egy évvel ezelőtt még bosszantóan erőltette, Xavinál az utolsó pár meccsen vett vissza. Flicknél nagy ritkán megfelejtkezik magáról, ami a legszűkebb elitnél már rontja egy játékos megítélését (világklasszis szintről "ársorolódik" a klasszis kategóriába :D ). Raphinha esélyes a világklasszis értékelésre, és ha nem rontja el, a követhező aranylabda szavazásnál már a komoly esélyesek közé számíthat.
Ha a Barca extrém nagy szezont megy, és nem sérül le, meg kell kapnia. De erre minimális az esély. Top10 köré persze akkor is beérhet, ha mondjuk egy BL-negyeddöntős-Liga 2. hellyel zárjuk a szezont. Tippre ha lenne százalékszámítás, Salah elég szépen vezetné az esélyeket azzal a csapattal és az idei formájával.

Xavi ezt kérte tőle, ez látványos volt, meg még szerintem nyilatkozta is. Amíg vonalra állította, igazából sok mást nem tudott csinálni. A kulcspasszait szórta azért onnan is, de onnan az eleve nehezebb, meg Xavi egyértelműen másfél évig Dembélével azonos szerepet szánt neki. Pont, mint amit Couval vagy Griezzel csináltunk.
Cou is mit tudott volna tenni, próbált szambázni, mikor sosem ment neki. Rapha is ennyit tudott csinálni, ha ezt kérik tőle, akkor próbálkozott. Xavi legalább bő egy év után kapcsolt, ami dicséretes.

Yamal szezonjától is sok függ, ha ő is egészséges marad, és ilyen játszótársa van, szerintem Rapha kb 4 mesterhármassal fejezi be a szezont, de el tudok képzelni 5 gólpontos meccset is tőle, eddig is balszerencsén múlt, hogy ne legyen ilyenje, de az előző meccsen is 3 assziszttal kellett volna zárni, ha pont élesek elöl a társak.

De amit azok ketten ami művelnek együtt, az valami egészen döbbenetes, nagyon-nagyon felerősítik egymást.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.12.05. 22:55:38-kor.
Zoldbela
Jugador del Barça

2024.12.05. 13:46:21

Elnézést a duplázásért!
Csak felülírni tudtam.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zoldbela 2024.12.11. 19:33:36-kor.
Zoldbela
Jugador del Barça

2024.12.05. 13:43:18

Zoldbela írta:
2024.12.04. 19:32:09
FcBarcelona1 írta:
2024.12.04. 17:57:25
Ma olvastam, Raphinha 3 gólpontra van a bajnokságban Vinicius tavalyi "aranylabdás" bajnoki szezonjától. Egyébként a BL-ben is.
Remélem így folytatja egész szezonban, és elkerülik a sérülések.
Ha jönne egy szélső a rotációba, én Lewy helyén is el tudnám képzelni. Összjátékban sokkal jobb, a gólokat lövöldözi, és a fontos meccseken is húzó ember.
A letámadás és a védekezés (mondjuk egy melós, letámadásban jó szélső, mint Nico, nem egy "lusta" Leao)
szintet léphetne.
Ha az edzői stábban mindenki észnél van, akkor ráveszik Raphinát, hogy azt erőltesse, amiben igazán kiváló (passzjáték, helyzetkihasználás), továbbá szorítsa minimálisra a cselezést, mert az nem igazán neki való, és akkor kiteljesedhet.
Igazad van, már csak néha érzi magát "brazilnak"! Egy évvel ezelőtt még bosszantóan erőltette, Xavinál az utolsó pár meccsen vett vissza. Flicknél nagy ritkán megfelejtkezik magáról, ami a legszűkebb elitnél már rontja egy játékos megítélését (világklasszis szintről "ársorolódik" a klasszis kategóriába :D ). Raphinha esélyes a világklasszis értékelésre, és ha nem rontja el, a követhező aranylabda szavazásnál már a komoly esélyesek közé számíthat.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.12.05. 09:45:09

fanbarca írta:
2024.12.05. 08:23:38
fanbarca írta:
2024.07.22. 13:59:55
Szerintem ő még mindig messze van a potenciáljától. Én még azt is elképzelhetőnek tartom (persze nem adok rá nagy esélyt), hogy ilyen Salah mód megrázza magát s teljesen kivirágzik. Ha belőne 3-4 szabadrúgásgólt, gyorsan nőne az ázsiója. Ezek a dolgok gyorsan változhatnak (lásd James-t az idei Copa-n).
Na, ez jól öregedett. :mrgreen:
Asszem (na jó, tuti) én voltam a legnagyobb védője, a klasszist láttam benne Leedsben, de bevallom, én azt hittem, hogy az idekerülése után annyira összeomlott a kapu előtt, hogy abból már nem jön ki, és noha a pályán más elemekben az idekerülése óta klasszis, az emberek azt annyira nem értékelik, az edzője sem értékelte, ő meg ebbe majd beledöglött, úgyhogy nem néztem ki belőle, hogy ebbe átmegy. Ahogy ő is mondta nemrég, egy lépésre volt a karrierje befejezésétől 1 éve. De beletette a melót fejben is, fizikálisan meg mindig beletette. 1-1 ziccert még kihagy, de statisztikailag kevesebbet, mint a center Lewy. Én ezért is kedvelem ennyire, nála sokkal jobb képességű embereket ver agyon szintben évről évre. Elég az Antonys összehasonlításokra nézni, mindenki sokkal tehetségesebbnek tartotta. Az is volt.
Szóval ezt lehetett benne látni, de grat, én arra tettem volna bármekkora pénzt, hogy már örökre befulladt. :D Mármint azon a szintén végig magas, de a helyzetkihasználás miatt nem klasszis szinten.
fanbarca
Entrenador del Barça

2024.12.05. 08:23:38

fanbarca írta:
2024.07.22. 13:59:55
Szerintem ő még mindig messze van a potenciáljától. Én még azt is elképzelhetőnek tartom (persze nem adok rá nagy esélyt), hogy ilyen Salah mód megrázza magát s teljesen kivirágzik. Ha belőne 3-4 szabadrúgásgólt, gyorsan nőne az ázsiója. Ezek a dolgok gyorsan változhatnak (lásd James-t az idei Copa-n).
Na, ez jól öregedett. :mrgreen:
més que un club
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.12.04. 20:07:57

Zoldbela írta:
FcBarcelona1 írta:
Ma olvastam, Raphinha 3 gólpontra van a bajnokságban Vinicius tavalyi "aranylabdás" bajnoki szezonjától. Egyébként a BL-ben is.
Ha jönne egy szélső a rotációba, én Lewy helyén is el tudnám képzelni. Összjátékban sokkal jobb, a gólokat lövöldözi, és a fontos meccseken is húzó ember.
A letámadás és a védekezés (mondjuk egy melós, letámadásban jó szélső, mint Nico, nem egy "lusta" Leao)
szintet léphetne.
Ha az edzői stábban mindenki észnél van, akkor ráveszik Raphinát, hogy azt erőltesse, amiben igazán kiváló (passzjáték, helyzetkihasználás), továbbá szorítsa minimálisra a cselezést, mert az nem igazán neki való, és akkor kiteljesedhet.
Annyira szerintem nem erőlteti. Meghúzza párszor meccseken, ahhoz elég jól cselez, hogy 1-2 ember mellett finom húzásokkal helyzetet alakítson ki, erre is sok példa volt, nagy csapatok ellen is, mint a BM elleni jobblábas gólja, de pl. az utolsó Yamal nélküli meccsen is vagy 3-4-szer csak szabálytalanul állították meg a tizenhatos előterében, és egy gólt lőtt 20-ról, ahol finom cselekkel, tologatásokkal magát hozta helyzetbe. Nem rossz benne, csak Yamalhoz, meg úgy általában a szűkebb elithez képest az. Szerintem semmiképp sem tolja túl. Azt sosem hiszi magáról, hogy 3 emberen át tudja verekedni magát, alighanem 10-ből 1 alkalommal jönne össze, inkább hagyja.

Érdekességképp Yamal 101 kísérletből 39-szer hajtott végre sikeres cselt, 39%-os hatékonyság.
Raphinha 46 kísérletből 22 sikeres csel, ami 48%-os hatékonyság.

Annyira nem kell lenézni.

Van olyan stat is, hogy csel, ami végül gólhoz vezetett, Raphinhának 2 ilyenje van, Yamalnak 1. A kicsi százszor tehetségesebb benne, de még fiatal, és a cselsorozat végére folyamat elfogy a szufla, Rapha meg rettentő okos, tapasztalt játékos, nagyon tudatosan csinál mindent, szerintem ezt is. L'art pour l'art ő nem cselez, csak nagyon céltudatosan. Vagy 16-os előterében bokából, vagy kontrák előtt lefordulással egybekötve félpálya környékén. Ezekben kifejezetten jó.

Nem állítom, hogy Raphinha jobban cselez, mert nyilván nem, de akkor vállalja pont be, amikor kell, és tudja is, erről szólt a kijelentés épp, szóval a statok amellett vannak, hogy jól dönt, és nem erőlteti, hisz másképp nem lenne kb 50%-os a mérlege, ha nem így lenne.
Zoldbela
Jugador del Barça

FcBarcelona1 írta:
szintet léphetne.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

szintet léphetne.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.12.01. 13:46:43

Tegnapra konkrétan elfogyott körülötte a csapat, de egy kis szerencsével így is menthette volna nekünk a meccset, de kapufáról kifelé pattant, a szabadrúgását pedig bravúrral védte a kapus.

Következő meccsen azért már könnyebb lehet neki is a visszatérő Casadoval, Yamallal, Olmoval.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.12.01. 11:53:21

Úgy látszik, megegyeztek csapaton belül a karszalagról, nagyon helyesen. Majd ha Ara visszatér, akkor kerülhet le esetleg róla, bár nálam az is kérdéses.

Az elmúlt hetekben elkezdte hozzáadni a játékához, amit hiányoltunk páran még a Leedsből, nem olyan éles még mindig benne, de már elkezdte eltenni 16-20-ról a gólokat. Egyfelől pech, hogy pont most, mikor elkezdett kifújni a csapat, másfelől szerencse, mert így már hajlamos ő is támogatás nélkül gólt lőni, márpedig támogatást most nem sűrűn kap. Talán ő őrizte meg egyedül relatíve stabilan a szintet, amit korábban produkált, kb 4 meccsből 3-szor klasszis, és mom-esélyes, Pedri hol klasszis, hol eltűnik, Lewy ugyanez, esetleg Inigót lehet még idevenni, aki elég stabil, max néha 1-1 hiba becsúszik. És továbbra is végigsprinteli a meccseket, a Brest ellen volt tán a legdurvább, nem is értem, hogy bírja, zsinórban két meccsen lőttünk abból gólt, hogy ő annyira hajtja 90 percen át a védőket, hogy a nagy számok törvénye alapján szerel is belőle, és gól a vége. Azt még megértem, ha valaki vitatja, hogy ő a jelenlegi talán legjobb játékos Európában, de ha úgy használom, hogy a leghasznosabb, akkor szerintem sok vita nem lehet, ha nem ő alakítaná ki a legtöbb helyzetet a ligában, és asszem európában, vagy nem neki lenne a legtöbb gólpontja, csak negyedennyi, még akkor is simán mehetne ezért a címért.

Borzasztóan kellene neki a játszótárs, meccsenként vagy 20 olyan szitu van, mikor megkapja a labdát, keresi a mozgó embert, nem látja, megpróbál egy nagy passzt adni, akár kényszerítővel, a társak nem veszik jól át, vagy nem játsszák jól meg, vagy kihagyják a ziccert, nagyon kíváncsi vagyok, télen tudunk-e valakit igazolni, mert különben ha Yamal-Raphinha páros így egyben nem lesz végig egészséges, óriási bajban leszünk. Tényleg egy Bryan Gil szinttel is előrébb lennénk, valakivel, aki ha nem is egy g+a király, de labdaügyes, lehet vele focizni, ha a kettő közül az egyik sérült/pihen. De persze jó lenne egy rendes szélsőt hozni, akivel ténylegesen alig lenne visszalépés. Addig ilyen lesz, többször lesz ő vesztes meccsen a csapat legjobbja, egyedül nem tud mindent megcsinálni, pedig majd beleszakad, úgy próbálja.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.24. 10:12:49

Hát, ha ő és Yamal is egyszerre, akkor kb középcsapat szintre esünk le. Nagyon gáz, hogy fizikailag nincs kivel pótolni egyszerűen már az egyik kiesését sem. Értené az ember, ha beállna Yamal vagy helyette... mondok egy random közepes nevet, amit megengedhetnénk magunknak, Bryan Gil, és visszaesne vele a támadójáték, akár rendesen is, de legalább lenne szélsőnk, lenne ember oda, lenne valaki, aki néha megcsinálna egy cselt, adna egy jó passzt, elfutna a labdával, lőne egyet, bármi. De még ennyi sincs. Így ugye oké, hogy ő és Yamal lehet, hogy a két legjobb "szélső" szerte a kontinensen, de ha még csak nincs is kire lecserélni őket, akkor az nyilván hatványozza a gondot. Azért A Reálnál a cserék Rodrygo meg Diaz, a Poolban, Cityben Savinhok, Dokuk, Gakpók, nekünk meg... Fermín, aki idén még a posztján sem jó. Ha egy Salah-t kell Diazra cserélni, hiába a világ egyik legjobbja Salah, nem fognak megzuhanni. Ha Endonak kéne ott játszania, na akkor igen.

Ráadásul Raphának két posztot kell bejátszania, főleg ilyenkor, mikor a csapatnak nem megy. A világ legjobb előkészítője talán, de kinek? Jelenleg abszolút semmit nem vállalnak a többiek. Lewynek szerencsére volt egy kiváló megmozdulása a meccsen, erre lehet is számítani, de ennyi, ha nála van a labda, nulla mozgás, pedig álmából felkeltve is átszúrja a labdákat 5 védő között laposan is, főleg jobb oldalról, tegnap is megtette. De senki nem indul a vonalak közt, végig statikus emberekhez kellett passzolni, aztán meg is áll a tudomány. Így hát egyre inkább át kell mennie second strikerbe, mert hátulról 1-1 asszisztot jó eséllyel kaphat, nagyon labdaügyes játékosok vannak a védősorunkban.

Szerintem akár őt, akár Yamalt kivennénk az elmúlt 3 hónapból, lenne 7-8 ponttal kevesebbünk a bajnokságban, és 3-5-el kevesebb a BL-ben. Ha mindkettőt, megtippelni nem merem.
Alcantara
Director del Fútbol

2024.11.24. 09:59:57

Ez a gyerek élete formájában van. Nélküle sehol nem lennénk. Olyan szíve van a játékhoz, amit kevés braziltól láttam. Bele sem merek gondolni, hogy megsérül esetleg. Az ő karján van a legjobb helyen a kapitányi karszalag.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.17. 11:14:13

Azért remélem kap némi pihenőt, mert az utolsó 2 meccsünkön már kifejezetten rosszul nézett ki, elfáradt elsősorban fejben, és ha ehhez még hozzáteszünk két meccset a két hétvégi forduló között, mindezt a fél világot átutazva, az ő elképesztő intenzitásával, az nem lenne túl jó buli számunkra.

Egyébként faramuci módon lehet, hogy néha rá kéne szólni, hogy legalább 3-0 után ne kizárólag sprintben, meg 100%os koncentrációval és akarattal menjen, mert így lehet nem fogja tudni tartani a formáját végig a szezonban.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.11.15. 19:57:27

bence0330 írta:
2024.11.15. 16:43:24
Araujofan írta:
2024.11.15. 15:57:46
Tegnap szabadrúgásgólt lőtt a válogatottban. Nagyon beteg amit idén csinál. =D>
Copán is lőtt szabadból gólt, ez meg kifejezetten gyönyörű volt abból a szögből. Leedben is rengeteget lőtt így, nálunk ezen a téren még mindig stresszel, látszik, mennyire görcsös, valahogy nem akar az a gát még átszakadni, ami kialakult benne ezen a téren, látványosan nagyon idegesíti, mert tudja, hogy amúgy remek benne. Tényleg ha még ezt megtalálná a mi mezünkben is, nagy lépés lenne. Ahogy idén focizik, másban előrelépni szerintem már nemigen tud, de ebben még tudna. Hátha.
VB selejtezőkön Raphinha az első brazil játékos, 19 év után, (Roberto Carlos 2005) aki szabadrúgásból gólt szerez.
Ez számomra hihetetlen statisztikai adat :)
Szerk: és még mi voltunk kétségbeesve Messi után.
andras953
Jugador del Barça

2024.11.15. 19:49:32

gránit írta:
2024.11.08. 21:54:10
Dembelé-t szerintem a többég kifejezetten nem kedvelte.

Persze sokan védték is Dembelé-t, ha nem is őt személyesen, hanem inkább ahhoz ragaszkodtak, hogy valaki "bontson" a szélen.
Dembelét nem tudtuk jól használni.Messi nagy tehetségnek tartotta,(ő nem sok társáról nyilatkozott kifejezetten így.) Megértették egymást a pályán, szinte Jordi Albaval módra.Voltak hetek, amikor "a vállán vitte a csapatot", meccseket nyert vagy mentett nekünk.Sokkal nagyobb játékos lehetett volna, mint lett. Élveztem a játékát - kivéve a védekezését. Hálás vagyok neki a VB döntőn összehozott tizenegyeséért is.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022

2024.11.15. 16:43:24

Araujofan írta:
Copán is lőtt szabadból gólt, ez meg kifejezetten gyönyörű volt abból a szögből. Leedben is rengeteget lőtt így, nálunk ezen a téren még mindig stresszel, látszik, mennyire görcsös, valahogy nem akar az a gát még átszakadni, ami kialakult benne ezen a téren, látványosan nagyon idegesíti, mert tudja, hogy amúgy remek benne. Tényleg ha még ezt megtalálná a mi mezünkben is, nagy lépés lenne. Ahogy idén focizik, másban előrelépni szerintem már nemigen tud, de ebben még tudna. Hátha.
Araujofan
Barça C

Zoldbela
Jugador del Barça

2024.11.10. 22:01:36

bence0330 írta:
2024.11.10. 19:27:07
Szerintem nincs gond a cseleivel, ha nem Neymar-Dinho-Messi-Yamalhoz mérjük. Lőtt már 1-2 szólógólt idén is cselek után, pedig ugye a jelenlegi posztja miatt ez nagyon nehéz, jobb lábára tud legtöbbször csak, lásd BM 2. gól. Bokából, ésszel meg tud verni 1-2 embert. Közepes. 47%-ban sikeres amúgy a csele, ami egyáltalán nem rossz, csak nem kifejezetten jó. Vert meg sokszor 1-1 embert, amiből gól lett. Ezt csinálja bátran, de 4 embernek tényleg ne menjen neki, ezt jó ha 5-6-an tudják megoldani a világon, ő nincs köztük. De szerintem ezt ő is tudja, maga is elmondta többször, hogy a grundon is vannak nála tehetségesebb játékosok, nemhogy a világelitben. Nem szokta szerintem túlvállalni magát, vagy csak iszonyú ritkán, leginkább akkor, ha nem lát társat.

Szerintem elég jó ütemben is játssza meg a társakat (1-1 fáradtabb meccsét kivéve, de ez relatív ritka), nem véletlenül ő alakította ki a legtöbb gólhelyzetet egész Európában. Annak ellenére, hogy a meccs bő felén balról indul, így nem nagyon tud a bal lábával irányítgatni, el sem tudom képzelni, mit művelne ugyanerről a posztról, csak tükörben. Még szerencse, hogy kifejezetten magas szinten megtanult jobbal dolgozni az elmúlt 2 év alatt, képes akár távolabbról is gólokat lőni vele, vagy kulcspasszokat adni. De szerintem a kontráknál is idén már remek pillanatokban adja le az utolsó passzokat, pont amikor kell, tavaly ezeket a nagyon egyszerű helyzeteket elizgulta.
Ahogy írtad: "az idén már"!!! :)
Válasz küldése