Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.10.28. 10:15:51

bence0330 írta:
2024.10.28. 09:41:56
Azért de. Most még a kezdőnk is részben tizenévesekből áll, régen Iniesták is csak huszonévesen lehettek kezdők. Gyakorlatilag szó szerint nem tudnánk kiállítani minden posztra felnőtt embert. Most kezdenek visszatérni legalább a középpályára, az rendben lesz, de eddig nem volt. Baldénak nincs cseréje, Inigónak és Cubarsinak nincs cseréje, pedig utóbbi már eleve 17, Yamalnak nincs cseréje, Raphinhának max 20 perces, de egyelőre gyenge Fati. Rettenetes a keretünk mélységre, ráadásul a foci tempója óriásit változott azóta is, sokkal megterhelőbbek a meccsek, megterhelőbb a naptár is, lassan náluk lényegesen bővebb kerettel rendelkező top csapatok is egyre nehezebben bírják, bővülni kéne a keretnek, de ahhoz meg szabálymódosítások kellenének, ráadásul egyre több nagy és gazdag csapat jelenik meg, a jobbacska játékosok egyre jobban szétoszlanak.

Az, hogy mennyiségben a szó szoros értelmében megvagyunk, kb azt jelenti, hogy harmadoszályú játékosokat rakunk a keretbe, hogy legyen ott valaki. És ezért nem lehet sorcseréket csinálni Espanolok ellen, mert Gerard Martin meg a védő, akinek nem jut eszembe a neve, egyszerűen nem ütik meg az Espanol szintjét. KP-n lehet sort cserélni lassan, már ha Gavi-DJ olyan szinten lesz fizikailag, szerintem még nem.

Ettől még lehet sort cserélni, csak akkor abba bele van kalkulálva egy pontvesztés, én ennek nem vagyok ellenére, ha nincs más megoldás, támogatom, az Osasuna ellenit is támogattam előre és utólag is, de nem is könnyű.
Nem sorcserére gondoltam, hanem sorokonként 1-1 főre, ami nagy különbség. 3 poszton vagyunk bajban: szélső hátvédek, center. Ha itt lesérül valaki, akkor nincs minőségi pótlás. A védelem közepe még elég karcsú, de ez decemberben már nem lesz probléma. A szélsőket meg Dani Olmoval nyugodtan lehet forgatni, a középpálya úgyis telített lesz hamarosan.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
gránit
Director del Fútbol

2024.10.28. 09:42:12

pep71 írta:
2024.10.28. 08:46:39
Hol találsz a mai fociban olyan csapatot aki végig kontrollál egy meccset egy másik top csapat ellen??? Sehol és nem is kell.
Még a korlátlan pénzzel rendelkező City sem. Nézzük meg a Real elleni BL mutatványaikat(mióta meg nincs Rodry, azóta pocsék a játékuk). Nem lesz újra Pep Dream Team itt és valszeg máshol sem mostanában.
A Real a BL trófeáit ennél sokkal kevesebb kontrollal nyerte és mégsem sírtak.
A lényeg, h legyenek meg a helyzetek, ha úgy van tudja lassíítani a játékot a csapat vezetésnél(amikor De Jong bejött ez tökéletesen sikerült is), ha gólt kapnak ne essen össze a csapat, hanem tudjon reagálni, fizikálisan ne pukkadjanak ki és végre a Barca is tud kontrázni, ami óriási előrelépés, ezekell lehet lezárni azokat a meccseket, amiknél előnyben vagy és az ellenfélnek ki kell támadnia.
A legjobb úton jár a csapat, h bárki ellen legyen esélye nyerni, de azt elvárni, h végig kontrollálj egy City/Real/Bayern vagy top BL csapat ellen, az teljesen irreális. Nincs már ilyen csapat , aki erre képes és nem is kell, ennek ellenére is lehet bőven BL-t, bajnokságot nyerni, pont a Real a legjobb példa.
Hasonlóan látom. Olyanfajta "kontrollra", "dominanciára" szerintem nincs is szükség, ami alibipasszokra "épül", amivel valójában nem haladunk előre.

És még csak az sem igaz szerintem, hogy nem domináltuk a meccset. Majd 60%-ban birtokoltuk a labdát, sokkal többet lőttünk, sokkal többször találtuk el a kaput, ennek többségét pedig be is lőttük. Igazából mit várunk még? Minden megvolt. Labdabirtoklás pipa, helyzetek, lövések pipa, helyzetkihasználás pipa, kapott gól nélkül lehozott meccs pipa. Minden megvolt, mit akarunk még? Az alibipasszok nekem nem hiányoznak. Legfeljebb kevésbé látványos ez a dominancia, mert nem cövekelünk le az ellenfél kapujának előterében. Ehelyett néhány húzásból is helyzetbe tudunk kerülni.

Abban viszont egyetértek a kritikusokkal, hogy a lestaktika egy kockázatos taktika. Ez most működik, mert az ellenfelek láthatóan még nem kapcsoltak, hogy most ezzel operálunk. Ez engem meglep, mert már hetek óta ezt csináljuk, de ez legyen az ő bajuk. De valószínűleg fognak majd erre reagálni, így azokkal is egyetértek, akik azt mondják, hogy nem dőlhetünk hátra. Én változatlanul azt gondolom, hogy szükségünk van egy jó vkp-ra majd télen, aki elejét tudja venni a rengeteg indításnak, amit bekaptunk, csak ezek most mind rosszak voltak a Madrid részéről.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.10.28. 09:41:56

Barcaman1993 írta:
2024.10.28. 09:20:56
FcBarcelona1 írta:
2024.10.28. 09:06:57
Szerintem örüljünk annak, ami jelenleg van, és ne támasszunk irreális elvárásokat a csapat felé.
Egyetértek mindenkivel, én is pesszimistán állok sokszor a nehéz meccseinkhez, de ez ne forduljon már át ok nélküli kritikává, mert olyan, mintha jó- jó, de mégsem jó, mert nem dominálunk, Messi nem rúgott gólt, és Xavi sincs már itt edzőként.
Az a csapat megismételhetetlen.
Jelen állapotunkban, örülhetünk, hogy ki tudunk állni egy felnőtt csapattal.
Félig meddig vicces, de a Bayern meccs után feljött megint a hír, hogy a Bayern egy összegben kérte Lewy árát, mert úgy gondolták, hogy 1-2 éven belül lehet csődbe megy a Barca.
Ahhoz képest elég jól állunk, és ezért jár a dícséret a vezetőségnek.
Remélem már az is érthető, hogy miért volt szükség az edzőcserére.
És ha csak egy kicsivel rugalmasabb lenne a Liga, 2-3 igazolással most jó esélyünk lenne címeket szerezni, és ezzel még több bevételt.
Még mindig tartok tőle, hogy tavaszra elfogy a keret, de lehet csak a pesszimizmus beszél belőlem.
10 éve se volt sokkal hosszabb a keret. Van pár kulcsposzt, ahol kiesik egy ember, akkor nagyot esünk vissza, ez igaz, de ez az akkori Barcára is igaz volt. Az volt a szerencse, hogy nagyon ritkán sérültek le. A legjobb módja a pihentetésnek, ha azt csináljuk, mint az utóbbi időben, hogy az első félidőben eldöntjük a meccset, a kulcsembereket meg hamar lekapjuk a pályáról. A könnyebb meccseken meg 2-3 embert nyugodtan be lehet rotálni a csapatba. Nem hiszem, hogy pl. ez ellen a fantasztikus Espanyol, vagy Zvezda ellen ne lehetne akár soronként 1-1 főt pihentetni. Annak meg elég kéne lennie hosszú távon, hogy 3-4 meccsenként mindenki pihen.
Azért de. Most még a kezdőnk is részben tizenévesekből áll, régen Iniesták is csak huszonévesen lehettek kezdők. Gyakorlatilag szó szerint nem tudnánk kiállítani minden posztra felnőtt embert. Most kezdenek visszatérni legalább a középpályára, az rendben lesz, de eddig nem volt. Baldénak nincs cseréje, Inigónak és Cubarsinak nincs cseréje, pedig utóbbi már eleve 17, Yamalnak nincs cseréje, Raphinhának max 20 perces, de egyelőre gyenge Fati. Rettenetes a keretünk mélységre, ráadásul a foci tempója óriásit változott azóta is, sokkal megterhelőbbek a meccsek, megterhelőbb a naptár is, lassan náluk lényegesen bővebb kerettel rendelkező top csapatok is egyre nehezebben bírják, bővülni kéne a keretnek, de ahhoz meg szabálymódosítások kellenének, ráadásul egyre több nagy és gazdag csapat jelenik meg, a jobbacska játékosok egyre jobban szétoszlanak.

Az, hogy mennyiségben a szó szoros értelmében megvagyunk, kb azt jelenti, hogy harmadoszályú játékosokat rakunk a keretbe, hogy legyen ott valaki. És ezért nem lehet sorcseréket csinálni Espanolok ellen, mert Gerard Martin meg a védő, akinek nem jut eszembe a neve, egyszerűen nem ütik meg az Espanol szintjét. KP-n lehet sort cserélni lassan, már ha Gavi-DJ olyan szinten lesz fizikailag, szerintem még nem.

Ettől még lehet sort cserélni, csak akkor abba bele van kalkulálva egy pontvesztés, én ennek nem vagyok ellenére, ha nincs más megoldás, támogatom, az Osasuna ellenit is támogattam előre és utólag is, de nem is könnyű.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.10.28. 09:42:47-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Barcaman1993
Director del Fútbol

2024.10.28. 09:20:56

FcBarcelona1 írta:
Szerintem örüljünk annak, ami jelenleg van, és ne támasszunk irreális elvárásokat a csapat felé.
Egyetértek mindenkivel, én is pesszimistán állok sokszor a nehéz meccseinkhez, de ez ne forduljon már át ok nélküli kritikává, mert olyan, mintha jó- jó, de mégsem jó, mert nem dominálunk, Messi nem rúgott gólt, és Xavi sincs már itt edzőként.
Félig meddig vicces, de a Bayern meccs után feljött megint a hír, hogy a Bayern egy összegben kérte Lewy árát, mert úgy gondolták, hogy 1-2 éven belül lehet csődbe megy a Barca.
És ha csak egy kicsivel rugalmasabb lenne a Liga, 2-3 igazolással most jó esélyünk lenne címeket szerezni, és ezzel még több bevételt.
Még mindig tartok tőle, hogy tavaszra elfogy a keret, de lehet csak a pesszimizmus beszél belőlem.
10 éve se volt sokkal hosszabb a keret. Van pár kulcsposzt, ahol kiesik egy ember, akkor nagyot esünk vissza, ez igaz, de ez az akkori Barcára is igaz volt. Az volt a szerencse, hogy nagyon ritkán sérültek le. A legjobb módja a pihentetésnek, ha azt csináljuk, mint az utóbbi időben, hogy az első félidőben eldöntjük a meccset, a kulcsembereket meg hamar lekapjuk a pályáról. A könnyebb meccseken meg 2-3 embert nyugodtan be lehet rotálni a csapatba. Nem hiszem, hogy pl. ez ellen a fantasztikus Espanyol, vagy Zvezda ellen ne lehetne akár soronként 1-1 főt pihentetni. Annak meg elég kéne lennie hosszú távon, hogy 3-4 meccsenként mindenki pihen.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

pep71
Entrenador del Barça

2024.10.28. 08:46:39

gránit írta:
2024.10.28. 01:36:48
Én azt gondolom, hogy kontroll ide vagy oda, a mi akaratunk érvényesült. Peterrel teljesen egyetértek abban, hogy voltak olyan idők, amikor kontrolláltuk a játékot, de nem mentünk vele semmire, mert nem tudtuk kihozni a játékunkból azt, amit ki lehetett volna. Akkor mi mérgelődtünk, most ugyanezért a Real Madrid. A végén az fog számítani, hogy kinek az akarata érvényesült, és most a mi akaratunk érvényesült.

A kontrollról annyit, hogy jócskán többet volt nálunk a labda (59% vs 41%), majdnem kétszer annyit lőttünk, mint ők (15 vs 8 ), több mint kétszer annyi kaput eltaláló lövésünk volt (7 vs 3), és csapatszinten 10 kilométerrel futottunk náluk többet.

Abban szerintem teljesen igaza van ElBartimaeus-nak, hogy a taktikánk pengeélen táncol, hiszen az első félidőben az is benne volt, hogy ők mennek 4-0-ra. Centimétereken múlott a rengeteg leshelyzet. Éppen ezért most is azt gondolom, hogy szükségünk van a legklasszikusabb védekező középpályásra, hogy csírájában el tudjuk fojtani az ellenfelek játékát. A Real Madrid az első félidőben valóban irányította a játékot, és nem tudtuk megakadályozni őket abban, hogy játsszák a játékukat. De csak egy dolgot tudtak, bepasszolgatni a labdákat a védelmünk mögé. Mindegyik is les volt, amelyik meg nem, azt meg elszórakozták. Irányították a játékot, de nem mentek vele semmire, volt egy jó félórájuk, kb mint a Bayernnek, de aztán ezt a dominanciát nem tudták tovább tartani, és a meccs végére minden mutatóban felülmúltuk őket. Éppen ezért szerintem inkább a Real Madrid "dominanciájának" az érzete csalóka, mert a meccsnek csak a kisebbik részében domináltak igazán, és akkor is csak ugyanazt az elhibázott taktikát erőltették, teljes felkészületlenségről téve tanúbizonyságot. A mieink ezzel szemben ügyeltek arra, hogy ne fussanak lesre. Az ellenfél viszont ugyanazt a hibát követte el újra és újra, tucatszámra, szó szerint. Ezzel a dominancia érzetét keltették, de ha még hússzor elkövetik ugyanezt a hibát, azzal sem lettek volna beljebb, hiába éreztük volna azt, hogy övék a dominancia. Nem készültek fel a taktikánkból, és meccs közben sem változtattak.

Pengeélen táncol a lestaktikánk, ez igaz. Éppen ezért tartok tőle, hogy most hátra dőlünk, és lemondunk a vkp-projektről. Középhátvéd, vkp, kapus, ezekre szerintem szükségünk van. Eljöhet az az idő, amikor felkészülnek a lestaktikánkból, és nyeljük majd a gólokat, mint kacsa a nokedlit, mert ElBartimaeus-nak abban teljesen igaza van, hogy ez a pengeélen táncolás nagyon könnyen átfordulhat, most viszont lehet, hogy úgy érzi a vezetőség, hogy nincs szükség igazolásokra, és hátra dőlhetünk.

Emellett viszont azt gondolom, hogy a Real Madridnak csak a kontroll látszata volt meg, és semmire nem használták, csak elhibázott próbálkozásokra, amit könnyedén kijátszottunk. Összességében minden mutatóban vertük őket, így engem nem zavar túlzottan, hogy a kontroll látszata nem a miénk volt, mert a mi akaratunk érvényesült. Arra persze készülni kell, ha az ellenfelek elkezdenek majd az ő szemszögükből nézve jó ütemben kiugrani, hosszú távon ezeknek inkább az elfojtására kellene szerintem törekedni.

De talán erre is van forgatókönyv, mert a Bayern ellen nem húzódtunk fel nagyon, és csak háromszor lettek a lescsapdával megállítva, és így is simán nyertünk. Igazából nagyon is jó támadó statisztikákat produkálunk, sok lövést, és abból sok kaput el is találót, csak ezt most nem úgy érjük el, hogy letáborozunk az ellenfél tizenhatosánál, hanem néhány húzásból is el tudunk oda jutni. Ezért érezhetjük azt, hogy kevésbé domináljuk a meccseket, miközben amúgy a lövéseink, helyzeteink megvannak. Korábban meg minket vertek meg úgy, hogy miénk volt a dominancia látszata, csak most már mi is tudunk így játszani, és az ellenfeleink egykori fegyverével is tudunk győzni.
Hol találsz a mai fociban olyan csapatot aki végig kontrollál egy meccset egy másik top csapat ellen??? Sehol és nem is kell.
Még a korlátlan pénzzel rendelkező City sem. Nézzük meg a Real elleni BL mutatványaikat(mióta meg nincs Rodry, azóta pocsék a játékuk). Nem lesz újra Pep Dream Team itt és valszeg máshol sem mostanában.
A Real a BL trófeáit ennél sokkal kevesebb kontrollal nyerte és mégsem sírtak.
A lényeg, h legyenek meg a helyzetek, ha úgy van tudja lassíítani a játékot a csapat vezetésnél(amikor De Jong bejött ez tökéletesen sikerült is), ha gólt kapnak ne essen össze a csapat, hanem tudjon reagálni, fizikálisan ne pukkadjanak ki és végre a Barca is tud kontrázni, ami óriási előrelépés, ezekell lehet lezárni azokat a meccseket, amiknél előnyben vagy és az ellenfélnek ki kell támadnia.
A legjobb úton jár a csapat, h bárki ellen legyen esélye nyerni, de azt elvárni, h végig kontrollálj egy City/Real/Bayern vagy top BL csapat ellen, az teljesen irreális. Nincs már ilyen csapat , aki erre képes és nem is kell, ennek ellenére is lehet bőven BL-t, bajnokságot nyerni, pont a Real a legjobb példa.
gránit
Director del Fútbol

2024.10.28. 01:36:48

Én azt gondolom, hogy kontroll ide vagy oda, a mi akaratunk érvényesült. Peterrel teljesen egyetértek abban, hogy voltak olyan idők, amikor kontrolláltuk a játékot, de nem mentünk vele semmire, mert nem tudtuk kihozni a játékunkból azt, amit ki lehetett volna. Akkor mi mérgelődtünk, most ugyanezért a Real Madrid. A végén az fog számítani, hogy kinek az akarata érvényesült, és most a mi akaratunk érvényesült.

A kontrollról annyit, hogy jócskán többet volt nálunk a labda (59% vs 41%), majdnem kétszer annyit lőttünk, mint ők (15 vs 8 ), több mint kétszer annyi kaput eltaláló lövésünk volt (7 vs 3), és csapatszinten 10 kilométerrel futottunk náluk többet.

Abban szerintem teljesen igaza van ElBartimaeus-nak, hogy a taktikánk pengeélen táncol, hiszen az első félidőben az is benne volt, hogy ők mennek 4-0-ra. Centimétereken múlott a rengeteg leshelyzet. Éppen ezért most is azt gondolom, hogy szükségünk van a legklasszikusabb védekező középpályásra, hogy csírájában el tudjuk fojtani az ellenfelek játékát. A Real Madrid az első félidőben valóban irányította a játékot, és nem tudtuk megakadályozni őket abban, hogy játsszák a játékukat. De csak egy dolgot tudtak, bepasszolgatni a labdákat a védelmünk mögé. Mindegyik is les volt, amelyik meg nem, azt meg elszórakozták. Irányították a játékot, de nem mentek vele semmire, volt egy jó félórájuk, kb mint a Bayernnek, de aztán ezt a dominanciát nem tudták tovább tartani, és a meccs végére minden mutatóban felülmúltuk őket. Éppen ezért szerintem inkább a Real Madrid "dominanciájának" az érzete csalóka, mert a meccsnek csak a kisebbik részében domináltak igazán, és akkor is csak ugyanazt az elhibázott taktikát erőltették, teljes felkészületlenségről téve tanúbizonyságot. A mieink ezzel szemben ügyeltek arra, hogy ne fussanak lesre. Az ellenfél viszont ugyanazt a hibát követte el újra és újra, tucatszámra, szó szerint. Ezzel a dominancia érzetét keltették, de ha még hússzor elkövetik ugyanezt a hibát, azzal sem lettek volna beljebb, hiába éreztük volna azt, hogy övék a dominancia. Nem készültek fel a taktikánkból, és meccs közben sem változtattak.

Pengeélen táncol a lestaktikánk, ez igaz. Éppen ezért tartok tőle, hogy most hátra dőlünk, és lemondunk a vkp-projektről. Középhátvéd, vkp, kapus, ezekre szerintem szükségünk van. Eljöhet az az idő, amikor felkészülnek a lestaktikánkból, és nyeljük majd a gólokat, mint kacsa a nokedlit, mert ElBartimaeus-nak abban teljesen igaza van, hogy ez a pengeélen táncolás nagyon könnyen átfordulhat, most viszont lehet, hogy úgy érzi a vezetőség, hogy nincs szükség igazolásokra, és hátra dőlhetünk.

Emellett viszont azt gondolom, hogy a Real Madridnak csak a kontroll látszata volt meg, és semmire nem használták, csak elhibázott próbálkozásokra, amit könnyedén kijátszottunk. Összességében minden mutatóban vertük őket, így engem nem zavar túlzottan, hogy a kontroll látszata nem a miénk volt, mert a mi akaratunk érvényesült. Arra persze készülni kell, ha az ellenfelek elkezdenek majd az ő szemszögükből nézve jó ütemben kiugrani, hosszú távon ezeknek inkább az elfojtására kellene szerintem törekedni.

De talán erre is van forgatókönyv, mert a Bayern ellen nem húzódtunk fel nagyon, és csak háromszor lettek a lescsapdával megállítva, és így is simán nyertünk. Igazából nagyon is jó támadó statisztikákat produkálunk, sok lövést, és abból sok kaput el is találót, csak ezt most nem úgy érjük el, hogy letáborozunk az ellenfél tizenhatosánál, hanem néhány húzásból is el tudunk oda jutni. Ezért érezhetjük azt, hogy kevésbé domináljuk a meccseket, miközben amúgy a lövéseink, helyzeteink megvannak. Korábban meg minket vertek meg úgy, hogy miénk volt a dominancia látszata, csak most már mi is tudunk így játszani, és az ellenfeleink egykori fegyverével is tudunk győzni.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.10.27. 23:17:18

Peter írta:
2024.10.27. 15:59:59

"nem voltunk jobbak meg a dominálás hiánya....stb"
Nem tudom, ki írt olyat, hogy nem voltunk elég jók, a dominálás hiánya meg egyértelmű volt, 50 percig a hazai csapat irányított, mi meg a szálkákból dolgozhattunk. Csak idén egy hajszálnyi lehetőség is elég a támadóinknak, ami egy nagyon régóta várt változás. Ettől még nem volt domináns a játékunk a meccs legnagyobb részében.
Peter írta:

Egyébként ez a látványosan dominálás egy olyan illúzió a múltból (kivéve a Pep féle Barca dominálást), ami valójában nem szólt az utóbbi 6-7 évben másról, mint az ellenfeleink kivárásáról, mert kiismerték a hatékonyság nélküli, oldalpasszos és minden kreativitást nélkülöző alibi stílusunkat.

Totális impotens valami volt ez a dominálásnak becézett oldalpasszos alibi, aminek semmi köze nem volt ahhoz, ami a domináns jelzőt a szó valódi értelmében jelentené. Arra az egyetlen dologra alkalmas volt, hogy nálunk volt a labda és így kevesebb lehetőségei voltak az ellenfeleknek, de ez is csak illúzió volt, mert a gólképtelen játékunk miatt elég volt az ellenfélnek 2 kontra a 90 perc alatt és nyert ügye volt ezzel.
Egy olyan lufi volt, ami egy hajszál érintésétől kidurrant.
A meddő labdatartás nem dominálás, ezt nem is mondta senki. A dominálás az, amikor te irányítod a játék menetét, ritmusát, aminek egy része az, hogy nálad van a labda, de ha úgy van nálad a labda, hogy nem kezdesz vele semmit, akkor gyakorlatilag az ellenfél dominál. A Madrid ellen pl az első félidőben egyértelműen nekik volt több kapura törésük, a mi labdabirtoklásunk alig jutott túl a félpályán és keveset tudtunk ott maradni, gyakorlatilag a maradékból tudtak dolgozni a srácok - más kérdés, hogy idén rettenet hatékonyak lettek a csatáraink, főleg befejezéseknél, ezért el-eljutottunk helyzetekig. Meg persze a játékunk is sokkal jobban épít az azonnal felküldött labdákra, ami szintén hatékony gólszerzési lehetőség, ezt sose tagadtam, de ennek velejárója, hogy veszítesz a kontrollból, mert egy rohanós, gyors lefolyású támadás után biztosan az ellenfeled próbálkozhat újra, ha meg véletlen elrontasz egy labdát, akkor rettenet szét van szakadva a mezőny és legalább annyira ki vagy téve a gyors ellentámadásnak, mint az ellenfeled volt, de ha sok embert felküldesz - mint ahogy Flick nagyon sok embert felküld kontráknál -, akkor még veszélyesebb, ha nem fejezed be a támadást lövéssel.

Ha valami, akkor ez egy lufi, amit egy hajszál választ el attól, hogy kidurranjon. Monaco előtt is írtam, hogy gáz van, ott be is jött, itt írtam, hogy egyre bizakodóbb vagyok és megbízok a csapatban, ismét bejött, de továbbra is kéne fejlődni ebben. Talán majd Gavival és De Jonggal ez is szintet lép (vagy akár Raphinha kárára Olmoval, ha inkább a játék uralása a cél). Sokat fejlődtünk tavalyhoz képest, sokat (lényegesen többet, mint amire számítottam) fejlődtünk ennyi idő alatt idén is, szóval továbbra is bizakodó vagyok, de el kellene fogadni, hogyha valaki egy nagyobb győzelem után nem dől hátra ,hogy minden jó és tökéletes.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.27. 20:48:39

El Sie7e írta:
2024.10.27. 17:30:07
Kicsit csalóka ez a 0-4. A lesre állítás jól működött de megvoltak azok a helyzetek is amikor befuccsolt és csak rajtunk múlt. Jó kis pengeéles meccs volt. Ha az első félidő után megyünk 3-al az se lett volna meglepő. A csatárok mindent kihagytak ami nem volt les. A második félidőben meg jöttek az egyéni hibák a védőktől amit egész évben csinálnak. Mendy volt a legjobb védekező ember egykoron de annyira vakon van szegény, hogy kabaré nézni. Militao,Rüdiger mint említettem már sose működött rendesen és megint kijött. A Raphinha,Lewandowski páros valami szürreális tüzes voodoo formában van. Kb minden összejön most. Az ilyen azért nem szokott örökké kitartani de egyenlőre még megy. Carlo szerintem rosszul cserélt de ki vagyok én hozzá képest. Ellenben az első félidőben meg ült a taktikája csak elől elbénázták a helyzeteket. 0-2 után már mindegy volt menni kellett aztán ez lett belőle de én nem éreztem azt, hogy ekkora különbség lenne. Most kicsúszott de a fordítottja is benne volt. Jó kis clasico volt amin centik döntöttek. Külön örömteli volt, hogy végre semmi bírói döntésről nem kell utána beszélni. Kb semmi nem történt ami kétes lenne. Több ilyen kéne.

Amúgy olyan szép, ahogy az eső félidőt is kezelik egyesek. Az első félidő legnagyobb helyzete kb. Yamalé volt amikor 1 vs 1-ben vitte Luninra. Lewy is 8 méterre a kaputól luftot rúgott. Ha azt eltalálja nincs az a kapus aki kiszedi. Raphinhának is ott volt az az ordító helyzete, amit rárúgott ahelyett, hogy egy sima passzal Baldét ziccerbe hozta volna. Ez csak így három fejből. Olyan sokat odaát se tudtunk feljegyezni. (főleg hogy Vinicius helyzetét lehet, hogy elvette volna a VAR mert úgy jutott oda a labda, hogy beleszálltak Pedribe)
A második félidőben, pedig ne beszéljünk kiknek volt több és nagyobb helyzetei.

Ennek ellenére csatlakozom az alattam szólóhoz, 6 pont, ha nem is semmi, de egyelőre nem jelent olyan sokat. (bár ha úgy nézzük inkább 7). Ráadásul nekik még könnyebb a sorsolásuk ezután a tavaszi szezonig a bajnokságban. Közben is lesz egy hazai Milan és egy idegenbeli Pool.
Nekünk sem a legnehezebb, de ha hozzák a kötelezőket már februárra szoros lehet. Mondjuk ehhez szintet is kell lépniük, mert sok esetben a szerencse mentette meg őket a kisebb csapatok ellen vagy éppen volt nagyon necces a meccs.
És akkor ott vannak a hullámvölgyek, sérülések stb.
Forca Barca!!!!
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.10.27. 19:13:29

ég nem dőlt el semmi, de ez már egyértelmű lépéselőny. Valószínű, hogy az egész szezont nem tudjuk ilyen formában végigjátszani, ezért is fontos, hogy üssük a vasat, amíg meleg, és építsünk akkora előnyt, amekkorát csak tudunk. Ti is lesztek még jobbak, de ha még kitart ez a szenvedés, év végére meglehet a 10 pontos lélektani határ. Onnan meg szerintem már nem adjuk le.
El Sie7e
Jugador d'estrella

2024.10.27. 17:30:07

Kicsit csalóka ez a 0-4. A lesre állítás jól működött de megvoltak azok a helyzetek is amikor befuccsolt és csak rajtunk múlt. Jó kis pengeéles meccs volt. Ha az első félidő után megyünk 3-al az se lett volna meglepő. A csatárok mindent kihagytak ami nem volt les. A második félidőben meg jöttek az egyéni hibák a védőktől amit egész évben csinálnak. Mendy volt a legjobb védekező ember egykoron de annyira vakon van szegény, hogy kabaré nézni. Militao,Rüdiger mint említettem már sose működött rendesen és megint kijött. A Raphinha,Lewandowski páros valami szürreális tüzes voodoo formában van. Kb minden összejön most. Az ilyen azért nem szokott örökké kitartani de egyenlőre még megy. Carlo szerintem rosszul cserélt de ki vagyok én hozzá képest. Ellenben az első félidőben meg ült a taktikája csak elől elbénázták a helyzeteket. 0-2 után már mindegy volt menni kellett aztán ez lett belőle de én nem éreztem azt, hogy ekkora különbség lenne. Most kicsúszott de a fordítottja is benne volt. Jó kis clasico volt amin centik döntöttek. Külön örömteli volt, hogy végre semmi bírói döntésről nem kell utána beszélni. Kb semmi nem történt ami kétes lenne. Több ilyen kéne.

Mindenkinél összedőlt a világ, mindenki [auto_cenzúra], az is aki fél éve nyert bl-t már megint. Én valahogy nem érzem ezt a világvége hangulatot. 42 meccse után kaptunk ki egy pénzfeldobásos meccsen na bumm. Nem szép de nem is jelent túl sokat. Én bízom Ancelottiban, hogy összerakja de ha mégsem akkor is van annyi a bankban, hogy beleférjen egy év ahol nem nyer bl-t vagy bajnokságot. A klub stabil, pontos tervek vannak 5-10 évre előre amit nem kell és nem is szabad felrúgni ilyen hisztis fanboyok miatt akik mindenkit elzavarnának pár meccs után.

A bajnokságban is rengeteg idő van még és simán fordulhat minden. Egyenlőre nagyon megy a Flick szekér de abnormális mennyi gólt termelnek elől pont mint amikor Xavi csapata nem kapott gólokat. Ha ezt tartják meglesz a bajnokság de ez iszonyatosan kiugró teljesítmény. Egyenlőre még nem jött a hullámvölgy de meglepne ha ezt végig bírnák. Majd kiderül.

ps: 1-2 hete folyton hibát ír a Real-Barca topikra de minden más működik.
Chino
Llegenda del Barça

2024.10.27. 16:41:45

Kovbal88 írta:
2024.10.27. 11:51:08
Ronaldinho&Barca írta:
2024.10.27. 11:21:19
Egy statisztikai mutatót ragadnék ki az a 12:1 les arány, ami egészen döbbenetes, talán ekkora szám illetve különbség még sosem volt az utóbbi időben, nagyszerűen muzsikál a védelem illetve a Casado fémjelezte középpályás védekezés, azért tegnap sebességben voltak gondjaink a teknősbékával meg az idegbeteg Viniciussal, de remekül helyt állt a védelem és ha valakit akkor Penat is érdemes megemlíteni, mert mióta TS kidőlt rettegek ha ő áll a kapuban, de tegnap ott volt a szeren és remekül teljesített ő is, de a Cubarsi - Inigo duó szintúgy, szóval 12:1, öröm nézni ezt. lestaktikát, Flick pazarul adoptálta az elképzeléseit a srácoknak.
Nézhetjük a statisztikát, de az első félidőbe nem voltunk jobbak, az elején főleg nem, jöttek is sorra a Real lehetőségek, aztán a második félidőben kettő null után, még próbálkoztak, volt egy jó periódusa a Madridnak, utána pedig el is dőlt a meccs. Az a helyzet, hogy látványosan nem dominálunk, nem lehet érezni, hogy felborulna a pálya. Viszont ez nem is várható el, a tegnapi csapatban is egyszerre két 17 éves volt a pályán, oké hogy koruk alapján nem lehet ezt észrevenni, de attól még fiatalok. Fermin, Balde és talán még Pedri is szintén nagyon fiatal játékosok. Nekem ez bőven elég, a világ egyik legjobb csapatát győztük le hatalmas különbséggel a saját otthonában. Ezt nem is kell megmagyarázni. Csak ki kell élvezni a sikert. Sokkal komolyabb kerettel bíró csapatoknak se szokott ez sikerülni.
Az első félidőben valóban nem voltunk jobbunk, én oda egy 45-55 %-ot mondanék a Reálnék, de a sok helyzete a Realnak is kicsit csalóka. (https://www.youtube.com/watch?v=KCj-4aM6Zck)
Ott van Bellingham ziccere (1:56), amit Pena kikapott, több mint egy fél emberes lesről és a partjelző vonalban volt, VAR nélkül simán lengetik. Az első góljuk sem centis volt (4:15), 4:30-nál ott a vonalazás, a másodiknál pedig egyből be is intették (8:00), Mbappé még vitte a labdát és Inigo sétált, Balde meg kocogott után. Csak néhány példa. Szóval sokat segít a VAR, de a partjelzőknek ez sokkal kényelmesebb is. Az egész jelenlegi labdarúgásban kevesebb lest húznak be és sokkal több a tévesen engedett gól. Sokkal több lest húznának be VAR nélkül és nem lenne ennyi visszafújt gól, mert el sem engedték addig az akciót.
Ráadásul nem véletlenül épít nagyon erre Flick, videobíró nélkül nem valószínű hogy ennyire ráállna a lestaktikára.
Elég csalókák a Real lehetőségei, mert ha nincs belőle gól nem vizsgálgatják és a 12 mellett biztosan lett volna még.
És azt meg sem említem, hogy Yamal egy tiszta 1vs1-et hagyott ki, Raphinha is ha nem önzőzi el Baldénak sima ziccer stb.

Amúgy nem tudom, mi lesz Araujo vagy majd Chris visszatérésével, mert ehhez iszonyatos összhang kell a védők között, ami most megvan főleg a Cubarsi-Inigo duónál. Ha ide bejön az Uru, lehet, hogy pont ez a taktikai elem borul. Amúgy meg nem tudom valójában mennyire kockázatos. Egy Bayern-Real duótól három nap alatt egyetlen gólt kaptunk olyan támadóktól, mint Kane, Gnabry, Coman (Musiala, Müller), Mbappé, Vinicius (Bellingham) és nem egy ihletett formában lévő ter Stegennel , Araujo-Chris védelemmel plusz Casadó-Pedri vkp-kal.
"Normális" védekezés mellett nem tudom ez mennyi lenne. Summa summarum, szerintem valójában nem annyira kockázatos ez, mint amennyire látszik, inkább látványos.
Az ellenfél taktikája sem olyan dolog, hogy majd felkészülnek aztán besülünk vele, meg kiismerik. Amikor szinte csak Messire számíthattunk, akkor is tudták az ellenfelek, hogy csak őt kell megállítani, de sosem sikerült vagy a Pep-féle stílust is oda-vissza ismerték az ellenfelek, de olyan jól játszottuk, hogy hiába készültek rá.
Ancelotti is nagyon jól tudta, hogy ez lesz, de hiába tett előzőleg bármit is képtelenek voltak megoldani, Kompanyval együtt.
És ezt nem az utóbbi két meccsen alkalmazzuk. (Nem tudom mennyivel verhetjük ebben a statban összesen a második"legjobbat" de sanszos, hogy minimum kettővel) A Young Boys futott 7X lesre és egy helyzetük nem volt.
Ha 14 meccs után topcsapatok ellen is megy, akkor csak nincs akkora rizikó benne, de ami fontosabb, hogy ezzel a támadásban sokkal hatékonyabbak vagyunk.

Pedri az egyik akit még kiemelnék. Olyan poszton játszik, amit hozzá hasonló fizikumú, eredeti pozícióján kívüli játékosok szerintem sehol. Mégis amellett, hogy sallangmentesen, baromi látványosan (Yamal után szerintem az ő megoldásait lehet leginkább tátott szájjal nézni) játszik, rengeteg szerelése/megelőző szerelése, labdaszerzése van, nagyon sok támadást állít meg. Tegnap is a mezőnyben toronymagasan legtöbb, 8(!) labdaszerzése volt. Sok esetben egy egész csapat/csapatrész teljesít ennyit. Én a Real ellen neki adtam volna a MOM díjat. A védekezésbeli teljesítménye mellett, gyönyörűen hozta ki, tette-vette a labdákat, élmény volt nézni. Bár nagyon megijedtem, hogy Tchouameni megint hosszútávra elintézte.
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2024.10.27. 16:14:15

Peter írta:
Teljesen egyetértek. Nem is baj, hogy nem paszírozzuk be az ellenfelet a kapujának a torkába. Jó az, ha kintebb csalogatjuk, feljebb lépnek, és be lehet adni mögéjük a labdát. A Bayern és a Madrid ellen is tökéletesen működött. Tökéletes ütemben adtuk az indításokat, a kiugró embereink pedig figyelnek arra, hogy ne lesről lőjenek ki. Ez az, amire a Madrid nem figyelt. Emellett 59%-ban birtokoltuk a labdát, főleg egy Real Madrid ellen ez nagyon is erős. Jóval több lövésünk és több mint kétszer annyi kaput eltaláló lövésünk volt, mint nekik. Ez teljesen szuper. Hogy nem úgy értük el ezt, hogy az ellenfél tizenhatosánál vízilabdáztunk, körbeadogatva a labdát újra és újra? Ha végül bucira verjük őket, akkor nem zavar. Végül mindegy, hogy hogy dolgozunk ki sokkal több lövést és gólt.
Peter
Director del Fútbol

Lejjebb írottakba beleolvastam......nem is akartam hozzászólni, de nem bírok a véremmel, sorry....:

"nem voltunk jobbak meg a dominálás hiánya....stb"

Tegnap a Real Madrid volt az ellenfél..... :D

Értem én, hogy mi a Barcelona vagyunk, talán éppen ezért ismerjük jól a Realt és nem hiszem, hogy létezik ma olyan csapat a világon amelyik képes lenne 90 percig felborult pályával dominálni a jelenlegi Madrid ellen.
Ha Pep és Klopp együtt irányítana a Madrid ellen egy képzeletbeli világválogatottat, akkor sem!

Egyébként ez a látványosan dominálás egy olyan illúzió a múltból (kivéve a Pep féle Barca dominálást), ami valójában nem szólt az utóbbi 6-7 évben másról, mint az ellenfeleink kivárásáról, mert kiismerték a hatékonyság nélküli, oldalpasszos és minden kreativitást nélkülöző alibi stílusunkat.

Totális impotens valami volt ez a dominálásnak becézett oldalpasszos alibi, aminek semmi köze nem volt ahhoz, ami a domináns jelzőt a szó valódi értelmében jelentené. Arra az egyetlen dologra alkalmas volt, hogy nálunk volt a labda és így kevesebb lehetőségei voltak az ellenfeleknek, de ez is csak illúzió volt, mert a gólképtelen játékunk miatt elég volt az ellenfélnek 2 kontra a 90 perc alatt és nyert ügye volt ezzel.
Egy olyan lufi volt, ami egy hajszál érintésétől kidurrant.

Valverde alatt és óta ezt a lufit és kártyavárat simogattuk, dédelgettük....!

Ha egyszer eljut ez a mai (e heti... :D ) csapat odáig, amikor minden klappol, beérik majd minden mai meló, esetleg erősíteni is lehet majd a kereten és Flick-et is hagyják dolgozni, na majd akkor lehet, hogy lesz olyan, amikor legyalulhatjuk ismét a világ bármelyik csapatát bármilyen meccsről is legyen szó azzal a hőn áhított, de valóban valódi dominanciával.... #-o
Bob_Marley
Presidente del Barça

2024.10.27. 15:43:14

Mondjuk az első gól az reakció volt szerintem,Militao teljesen érthetetlen fellépésére,ami Vazquez felismert,túloldalon Mendy 30-40 méterről nem. Tőlünk pedig kijött a Barca agy,Casado érzékelte és rögtön betette. Lewandowski pedig klasszis csatárként hátra felé mozdult először. Túloldalon pont ezek nem voltak meg,fejben nincs olyan szinten a RM középpályája. Modric bejött ő beütötte az ilyeneket,nem is volt les.

Úgy osszegeznem mindkét csapat próbált az erossegeire játszani,de mi ezt jobban megoldottuk, oda kerültünk kihasználtuk. Sokat jelent hogy intuitiv képességekre ilyen kozeppalyasaink vannak. Átlátja a pályát érzi a nyomást és rögtön tudja Militao mögött akkor hely van.
Kép
Kép
Kép
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.10.27. 15:22:38

A lesreállítással a Real is ugyanúgy megpróbálkozott, Lewandowski első góljánál sikerült is, ott Lucas Vazquez és Militao is jól mozgott, csak a Yamal miatt elfoglalt Mendy nem figyelt, miatta volt érvényes a gól.

A negyedik gólnál Raphinha szintén a leshatáron volt, kicsit előreszaladt, de rögtön visszalépett, végig azt figyelte, hogy Martinez mikor lendíti a lábát, és csak akkor kezdett el sprintelni. Persze ehhez Vazquez helyezkedési hibája is kellett, meg az is, hogy utána Raphinha simán lefutotta.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2024.10.27. 15:14:21

Kovbal88 írta:
Az a helyzet, hogy látványosan nem dominálunk, nem lehet érezni, hogy felborulna a pálya.
Én ezt ragadnám ki, mint egyedüli kritika. Mármint egy elég jogos kritika lehet, de valamiért felénk borul a mérleg mostanában az olyan ki-ki meccseken, ahol amúgy jó szándékkal is csak egálban vagyunk a játékkép alapján. Persze, kevés kapura lövésük volt, hiszen pár centis leseken múlt, vagy Mbappé pont azt hagyta ki, amikor elengedték, amikor lényegében ugyanolyan volt a két helyzet. Nyilván, nem lesz minden helyzetből gól, mint ahogy mi is lőhettünk volna többet, nem erről van szó, hanem hogy ez a 0-4 nem reprezentálja azt, hogy milyen volt a meccs. Furcsának is látom, hogy ennyire el van ájulva a többség mindenki teljesítményétől, pedig "csak" egy jó meccset hoztak, ahol kijött nekünk a lépés.

Elképesztő, ami amúgy a csapattal történik, ilyen stabilan vagy 10 éve játszottunk utoljára, vagy soha igazából az eredményeket tekintve. Ha valami, akkor a győztes mentalitás tényleg megjött, minden lépés kijön. Láttam jeleket arra nézve, hogy stabilizáljuk a játékunkat (Bayern ellen sikerült is egy botrányos 15 perc után bőven föléjük kerekedni), ezért úgy gondolom, javulni fogunk még ebben is és kevésbé kell hagyatkozni a "jöjjön ki jól a lépés" szerencséjére, de a Madrid ellen nem nagyon sikerült, csak pár perces időszakokra. Utána 2 húzásból lövünk egy gólt. Élvezzük, amíg ez kitart, és reménykedjünk benne, hogy javulunk még.
gránit
Director del Fútbol

2024.10.27. 14:44:57

Szerintem mindkettő. Tökéletesen működött, és egyáltalán nem volt rá válaszuk, sőt, pont egy olyan játékot erőltettek ellenünk, ami hasztalan volt erre. Rávezethették volna a labdát az embereinkre, megverhették volna őket egy az egyben, de még a tucadik eset után is ugyanabba a csapdába sétáltak bele. A megszokott reflexek dolgoztak bennük, ami például a szuperkupadöntőn működött nekik, most viszont már nem. A VAR is kapóra jön, mert azelőtt benne volt a pakliban, hogy ezeket tovább engedik, most viszont ha les, akkor 100%, hogy elveszik. A mi indításaink viszont szenzációsak voltak, Lewandowski ügyelt arra, hogy mélységből induljon.
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2024.10.27. 14:22:25

Nem is tudom, hogy az ilyesfajta vedekezesre hogy lehet felkesziteni egy csapatot? Ha jo utemben lepnek ki a vedok, vagy hagyjak elejuk kerulni a tamadot, akkor mukodik. Nyilvan eleg minimalis megingas, vagy dekoncentracio. Ennyire nagy mertekben erre alapozni persze extra rizikos, es orosz rulett, de szerintem ez nem arrol szol, hogy nem keszultek fel a meccsre Carloek, hanem ennyire jol mukodott a csapda.
gránit
Director del Fútbol

2024.10.27. 13:44:33

szbsz írta:
2024.10.27. 13:42:47
Annyit azért mindenképpen hozzá kell tenni, hogy baromi frusztráló lehet egy ilyen brutál jól működő lescsapda ellen játszani! 12-1 :!: lett a végére a lesek aránya, egészen durva számok... Nem csoda, hogy a végére eltört a mécses Kárlónál... =P~
És a végén is volt egy les, amit Mbappé kihagyott, és már nem néztek vissza. Ha bemegy, azt is elveszik. Engem meglepett, hogy ennyire nem készültek fel a taktikánkból, de hát örüljünk neki. Tökéletesen működött a taktikánk.
szbsz
Capitá del Barça

2024.10.27. 13:42:47

Annyit azért mindenképpen hozzá kell tenni, hogy baromi frusztráló lehet egy ilyen brutál jól működő lescsapda ellen játszani! 12-1 :!: lett a végére a lesek aránya, egészen durva számok... Nem csoda, hogy a végére eltört a mécses Kárlónál... =P~
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Kovbal88
Entrenador del Barça

Ronaldinho&Barca írta:
Egy statisztikai mutatót ragadnék ki az a 12:1 les arány, ami egészen döbbenetes, talán ekkora szám illetve különbség még sosem volt az utóbbi időben, nagyszerűen muzsikál a védelem illetve a Casado fémjelezte középpályás védekezés, azért tegnap sebességben voltak gondjaink a teknősbékával meg az idegbeteg Viniciussal, de remekül helyt állt a védelem és ha valakit akkor Penat is érdemes megemlíteni, mert mióta TS kidőlt rettegek ha ő áll a kapuban, de tegnap ott volt a szeren és remekül teljesített ő is, de a Cubarsi - Inigo duó szintúgy, szóval 12:1, öröm nézni ezt. lestaktikát, Flick pazarul adoptálta az elképzeléseit a srácoknak.
Nézhetjük a statisztikát, de az első félidőbe nem voltunk jobbak, az elején főleg nem, jöttek is sorra a Real lehetőségek, aztán a második félidőben kettő null után, még próbálkoztak, volt egy jó periódusa a Madridnak, utána pedig el is dőlt a meccs. Az a helyzet, hogy látványosan nem dominálunk, nem lehet érezni, hogy felborulna a pálya. Viszont ez nem is várható el, a tegnapi csapatban is egyszerre két 17 éves volt a pályán, oké hogy koruk alapján nem lehet ezt észrevenni, de attól még fiatalok. Fermin, Balde és talán még Pedri is szintén nagyon fiatal játékosok. Nekem ez bőven elég, a világ egyik legjobb csapatát győztük le hatalmas különbséggel a saját otthonában. Ezt nem is kell megmagyarázni. Csak ki kell élvezni a sikert. Sokkal komolyabb kerettel bíró csapatoknak se szokott ez sikerülni.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

Visca El Barca!
Kép
Més que un club
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.10.27. 10:58:55

Okoska írta:
2024.10.27. 10:18:03
Érdekes olvasni néhány elvakult madridista hsz-t a fórumokon: mázlink volt, lefociztak minket, stb.
Persze, első félidőre lehet ezt mondani érzésre, de a statok nem hazudnak: már akkor is több próbálkozásunk volt, és a labda is többet volt nálunk. A csalóka érzést a továbbengedett leshelyzetek váltják ki. Valójában csak egy kapuralövésük volt csak.
Direkt nézem a statisztikákat:
Passzok: 311-452 78,5%- 84,1% elég alacsony pontosság ez a Realtól szerintem
Passzok az ellenfél térfelén: 130-237 67,7%- 78,5% no comment
Előre passzok: 198- 283 63,7%- 62,6% igaz ebben ippeg hogy jobbak százalékban, de számbelileg alulmaradnak.
Kulcspasszok: 6-12
Kapura lövések 9/4-15//7

A védekezésben a számok -darabra, százalékra- szinte ugyanazok minden mutatóban.
Egyedül a támadóharmadban szerzett labdák száma tér el: 6.1%-10%, de ez sem olyan jelentős.

Ancelottit nagyon lemeccselte Flick. Hozták Mbappet, aki egy kolonc a csapatban, kicsit olyan, mint nekünk Griezman volt: nincs helye, de legalább Bellinghamnak a játékát is kihərélték. Saját magukat verik így meg, nem tud a sok sztárral mit kezdeni, mert játszatni kell őket.
Én -ahogy írtam is a meccs közben- teljesen nyíltnak éreztem az első félidőt. A másodikra mi tudtunk feljebb kapcsolni, onnan nem volt kérdés.

Amit a Realról írsz, igaz. De amellett, hogy a helyüket nem találják, szerintem amúgy is gyenge egy jó ideje már Mbappe és Bellingham is. A franciától idén egy rangadón nem láttam jó meccset, az angol is telejsen eltűnt, ebből a naptári évből a Klasszikuson szerzett gólja és szlovákok elleni ollózása maradt meg. Azok nyilván szépek és jelentősek voltak, de 10 hónap alatt ennyi azért kevés.
Zsolti
Llegenda del Barça
Kapcsolat:

2024.10.27. 10:23:04

bence0330 írta:
2024.10.27. 10:11:10
Zsolti írta:
2024.10.27. 09:59:37
Ez a 2 gyozelem most nagyon nagy boostot kell adjon.
Amúgy egyetértek, ha beállunk védekezni, alighanem több gólt kapunk, és pláne kevesebbet lövünk. Egyébként is, ha egyszer így kikapunk, legalább az van, hogy csupa szórakoztató meccset látunk, jó eséllyel még akkor is, ha egyszer csődöt mondunk hátul.

Főleg úgy nagy boost, hogy 60-70 percek után már lötyöghettünk itt is, mint a szezon nagy részében, biztos elfáradtunk, mert volt iram, de nem annyira, mint amennyire lehetett volna. Beállhattak játékosok, a kp pláne nem fáradhat így el, főleg, hogy a második félidőkben totálisan uraltuk mindkét meccset mezőnyben. A két szélsőnket féltem kicsit egyedül, szerintem tippre ők dolgoznak a legtöbbet, Raphinha hivatalosan is a legtöbbet futja nálunk, de Yamal sem lehet messze, pláne a korához képest. Náluk volt is érezhető fáradtság. Ott mondjuk lényegi csere sincs, sajnos.

Amúgy meg így kell olyan aurát létrehozni, mint a Madrid. BL-eket nyertek a végén már úgy, hogy náluk amúgy jobban focizó csapatok már képtelenségnek tartották, hogy gólt lőhetnek nekik, vagy úgy egyáltalán megverhetik őket.
En is a szelsoket feltem foleg, de jo, hogy van Fermin, Olmo is visszatert, es lehet hasznalni Fatit is. Szerintem most az eroltetett menet utan kapnak tobb pihit Raphaek. Vegre van egy kis variacios lehetoseg.
Válasz küldése