Vakmacska írta:....
Szerintem pedig az akarat nem hiányzik a játékunkból. Ami hiányzik az a játék taktikai része. Már az igazolásoknál el lett ez szúrva érzésem szerint. A jobbosunk teljesen eltűnt. Messi sosem volt egy kimondott szélső, most pedig már kicsit talán kopott az indulósebessége is. Ő szinte mindig befelé húz, Robival nincs igazi összjáték. Roberto pedig nem tud egyenletesen jól teljesíteni, ez nyilvánvaló. Voltak jó meccsei, de a poszt neki mégiscsak idegen. Ezt én a nyáron már megmondtam, a Vidal-Robi duó kevés lesz és kevés is, pláne Vidal sérülésével. Azzal, hogy Alves eltűnt és nincs méltó utóda, aki bejátszaná a jobb szélt- úgy, mint jobb napjain Alba a balost- Messi még inkább befelé húz, összeszűkíti azt a területet, ami már amúgy is szűk, mert az ellenfelek rendre jól visszazárnak. Támadásban roppantul hiányzik ez az elem és ezt Lucho szúrta el. Azért is, mert Messi befelé húzódásával, jobb híján Suárez megy ki a szélre és ezzel el is hal a legtöbb akciónk. Pedig lett volna lehetőség hozni valakit a nyáron, a télen, de még most is hozhatnánk valakit a ligából, Vidal sérülése miatt. És mi történik? Semmi.
Másrészt hiába vagyunk meg szám szerűen a középpályára, de már mindenki keni-vágja a focinkat. És egyre több csapat képes megállítani bennünket anélkül, hogy teljesen beállna bekkelni. Letámadnak, már a mi térfelünkön és erre nem tud Lucho mit lépni. Iniesta öregszik, nem megy már úgy neki, Gomes-Denis duó flop, ráadásul egyikük sem az a gürizéstől vért izzadó pitbull. Emlékszem Rakitic első szezonjában milyen kontraszt volt Xavi-val szemben, ami a védekezést illeti. Xavi a kedvencem a mai napig, de újítani kellett és jó felé mentünk el. Most is valami hasonló kellene. Nem sűrűn értek egyet Bobbal, de Nzonzit én is szívesen látnám.
De az biztos, hogy ilyen középpályával, amink most van, sokra nem fogunk menni jövőre sem. Ahhoz Denis-nek, Gomes-nek jóval többet kellene hajtania, de még sorolhatnám a neveket. Mert anélkül a minőségi meló nélkül, amit Rakéta az utóbbi két évben lerakott meccsről meccsre, meg van lőve a csapat. És idén a horvát formában sincs és valószínűleg valami problémája is van Lucho-val, ez sem tesz jót neki.
Ez a két elem összességében lehetővé teszi az ellenfeleknek, hogy mégjobban ráálljanak Neymar-ra és Messi-re, rendre átrohanjanak a középpályánkon és nyomás alatt tartsák a védőinket, illetve megakadályozzák a labdakihozatalokat, amiket amúgy is pontatlanul,körülményesen játszunk meg sokszor. Utóbbi okát pedig abban látom, hogy Lucho egyfolytában variálja a középpályát. Nem csak a játékosokat cseréli ki, hanem az egyes játékosok feladatköreit is. Hogy nyújtson mondjuk Denis vagy Gomes egyenletesen jó teljesítményt, ha hol Busquets szerepét, hol Iniesta szerepét, hol Rakitic-ét kellene nyomniuk. Ezt még egy klasszisnak is nehéz lenne megszokni, nemhogy két átlagosan jobb képességű fiatalnak, akik még csak a "Masia" közelében sem jártak, nem szokták meg a játékunkat.
Én a gyenge formánknak és a hitehagyott játékunknak egyértelműen az edzőben látom az okát. Ha valami csoda folytán megnyerjük a bajnoki címet és Lucho maradna én elvárnám tőle a komoly változtatást.
Talán off, de az én ötletem:
És ha szentségtörés, ha nem én Busquets-től megválnék. Érte kapnánk pénzt is és ha a csapat taktikát váltana, nem vagyok biztos benne, hogy hasznos lenne az új csapatban.
Stegen-Bellerín,Piqué,Umtit,Alba-Nzonzi,Bakayoko(vagy más hasonló mentalitású,stílusú, erőnlétben lévő játékos),Messi-Neymar,Suárez, Cuadrado. 4-5-1-ben tudnám elképzelni. Jó, tudom, nem FM, de ha eladnánk Busi-t, Arda-t, Gomes-t akkor csak folyna be a kasszába valamennyi. cserének a Cilessen, Vidal, Marlon,Mascherano, Digne, Iniesta, Roberto, Rafinha, Rakitic, Munír sor elég is lenne.
Sampaoli passzolna is ehhez, mint edző