Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
MatyiG
Adminisztrátor

2016.12.10. 13:54:21

Atalanta írta:Mivel nem lehet bírálni ezen a fórumon, hogy ne sértődjenek meg az elvakultak, ezért félidőben: gratulálok a fiúknak, minden tökéletes,fantasztikus támadások egész sora gördült a gyepen, nagy kedvvel, ötletesen futballoznak a fiúk. =D>

Gálakezdő!
Miért, nem játszunk jól?

Szerintem a csapatjáték teljesen jó, jól járatjuk a labdát, a ziccereket kéne belőni, már 10 perc után eldőlt volna a mérkőzés. Messinek és Suáreznek köszönjük meg, hogy izgalmas lesz a második félidő.
Atalanta
Jugador d'estrella

2016.12.10. 13:50:06

Mivel nem lehet bírálni ezen a fórumon, hogy ne sértődjenek meg az elvakultak, ezért félidőben: gratulálok a fiúknak, minden tökéletes,fantasztikus támadások egész sora gördült a gyepen, nagy kedvvel, ötletesen futballoznak a fiúk. =D>

Gálakezdő!
ZBarca
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2016.12.10. 12:54:14

Jó a kezdő, örülök, hogy LE nem pihentet, hanem Rakitic kivételével a gálakezdőt küldi ki. Gomesre kíváncsi leszek a horvát helyén, szerdán jól játszott, remélem ma sem hoz rosszabb teljesítményt.
Ma a lényeg a győzelem, nem szabad, hogy leszakadjunk. A Klasszikuson már voltak elég biztató jelek, mostmár kezdünk kijönni a hullámvölgyből, szerintem nem is lesz kérdéses ma a 3 pont sorsa. :)

Visca El BARCA!!!
Kép
pep71
Entrenador del Barça

2016.12.10. 12:49:26

palesz77 írta:
pep71 írta:ezt a szerencsétlen Gomes-t erőltetni...érthetetlen, aztán lehet ő lesz az új SR, egyszer cask berobban..szép álom :D
Ini helyén gyenge csak szerintem, a másik két poszton lehet benne fantázia. Bár inkább kiegészítő szerepkörben szerintem - ki tudja aztán -, de én ma egy jó meccset várok tőle. Az öreg jelenlétében így csak a biztonsági, jól védekező játékát kell hoznia, néhány megindulással és a 16-oshoz érkezéssel, ez meg azért remélhetőleg nem okoz neki gondot. Meglátjuk, remélem nem kell már a 60. percben lekönyörögni a pályáról majd.. :D
én a másik két poszton sem látom jobbnak, hiába magas, hosszú lábai vannak, kp-hoz képest gyors is, egyszerűen nem tudja kihasználni az adottságait, nem tud annyi labdát szerezni mint Busi, a passzjátékban meg kimondottan lassú, pontatlan. Denis-t és Rafinha-t sem tartom jó megoldásnak hosszú távon a kezdőbe, de ők sokkal inkább illenek a Barca játékéba..mondjuk Gomes-nél nem nehezebb.
Ma szvsz meg lehetett volna próbálni Vidalt jhv-ben és SR-t a kp-n.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.12.10. 12:41:31

pep71 írta:ezt a szerencsétlen Gomes-t erőltetni...érthetetlen, aztán lehet ő lesz az új SR, egyszer cask berobban..szép álom :D
Ini helyén gyenge csak szerintem, a másik két poszton lehet benne fantázia. Bár inkább kiegészítő szerepkörben szerintem - ki tudja aztán -, de én ma egy jó meccset várok tőle. Az öreg jelenlétében így csak a biztonsági, jól védekező játékát kell hoznia, néhány megindulással és a 16-oshoz érkezéssel, ez meg azért remélhetőleg nem okoz neki gondot. Meglátjuk, remélem nem kell már a 60. percben lekönyörögni a pályáról majd.. :D
pep71
Entrenador del Barça

2016.12.10. 12:38:44

ezt a szerencsétlen Gomes-t erőltetni...érthetetlen, aztán lehet ő lesz az új SR, egyszer cask berobban..szép álom :D
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2016.12.10. 12:25:53

Remélem ma határozottan, lendületesen nekimegyünk az ellenfélnek, és nyoma sem lesz az akaratgyange lötyögésnek. Illetve nem ártana, ha ma kivételesen nem csinálnánk sztárt egyetlen középszerű játékosból sem. A peches végjáték ellenére a Real meccs szerintem kihúzta a csappatot a hullámvölgyből, no de majd meglátjuk...
Eszembe jutott hogy szegény Masche az Atletico ellen elcsúszott, múlt héten meg lemaradt Ramosról...nem volt szerencséje idén a rangadókon.
Rivaldo-A Legnagyobb.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.12.10. 12:08:31

gomessel kapcsolatban, LE ugyanazt mondta mint ardáról
"Amikor a védekező középpályás posztján kell játszania, hiszünk a képességeiben, ezt is megoldja, ugyanakkor szerintünk belső középpályásként képes a legjobb teljesítményre.”

hát én nem tudom, hogy ennyire lát benne más poszton fantáziát, vagy a fórum 95%-a sík hülye. gondolom utóbbi :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77

2016.12.10. 12:00:15

randomguy írta:Na Gomes barátunk ezuttal Rakitic szerepkörben
Kíváncsi leszek rá ott, így Inivel egyszerre a pályán, én alapból is ott látok benne legtöbb fantáziát. Busi meg ajánlom, hogy figyeljen rohadtul ma, 1 sárgára az eltiltástól ha minden igaz. szenvedős meccsre számítok, de remélem tévedek, és simán hozzuk a 3 pontot. Jó kezdő amúgy, ennél jobbat nem nagyon lehetne összerakni.
LG írta:Ezt szomorúnak tartom, hogy még a padra sem fért oda, főleg úgy, hogy hiányzók is vannak. Bár nem lenne nevet mondani, aki helyett beférne, de 6 középpályás van a keretbe, és még +2, aki bevethető a poszton (SR, Arda)
Ki helyére férne oda? Lucho 99%-ban 1 kh-et, 1 szélső hátvédet, 2 középpályást és 2 támadót rak a padra - Rafinha miatt lehet 3 középpályás 1 támadó, de tudjuk, hogy bevethető mindenhol. Ezt most nem fogja megváltoztatni azért, mert volt Vidalnak 1 jó meccse.. Még ha meg is győzte, hogy többet kéne használni, akkor is rengetegszer kimarad majd a keretből, "sajnos" ez a bő keret átka.
randomguy
Capitá del Barça

2016.12.10. 11:56:07

Barca line-up vs Osasuna: Ter Stegen, Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Iniesta, Busquets, Gomes, Messi, Suarez, Arda Turan #fcblive

Na Gomes barátunk ezuttal Rakitic szerepkörben.
Umtitinek örülök, féltem szezon elején hogy majd olyan Bartrásan kevés játékpercet kap, ehhez képest nem tudom eldönteni, hogy Masch vagy ő a gálakezdő tagja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára randomguy 2016.12.10. 12:01:08-kor.
Xabi Prieto: "I have gone to the Bernabeu just to watch Messi play."
LG
Az Év fórumozója 2016

2016.12.10. 11:51:38

randomguy írta:Full Barca squad against Osasuna: Ter Stegen, Cillessen, Piqué, Rakitic, Busquets, Denis, Arda Turan, Iniesta, Luis Suárez, Messi, Rafinha, Mascherano, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes and Umtiti #fcblive [fcb]

vidal a jó teljesitménye ellenére kimaradt, hozzá csatlakozott még neymar, mathieu, masip
Ezt szomorúnak tartom, hogy még a padra sem fért oda, főleg úgy, hogy hiányzók is vannak. Bár nem lenne nevet mondani, aki helyett beférne, de 6 középpályás van a keretbe, és még +2, aki bevethető a poszton (SR, Arda)

Egyébként sima győzelmet várok, a Sevilla megégett múlt héten Granadában, de ők pocsékok idegenben, de a Granada és Osasuna között is látok különbségek, előbbiek keretében azért több van, mint amit eddig mutattak.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.12.10. 11:43:28

visca el barca írta:
Bob_Marley írta:Csont utolsók, könnyű meccset ígér
múlthéten a sevilla is ezt gondolta mikor a csont utolsó granadahoz mentek. a sztori végét mindenki ismeri :D

sztem semmi szenvedés nem lesz, max az első gólig, utána jön a henger
Granada legalább feljövőben van, de az Osasuna inkább lefelé száguld. :D De nagyon veszélyes terep, annak örülök hogy nem este 10 órakor toljuk még hidegebb időben. Bár most se lesz gondolom strand idő. :D Egy jó öt fokban kesztyű, sapka sál. :D
Kép
Kép
Kép
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2016.12.10. 11:34:36

Én úgy emlékszem, hogy valamikor mostanában (5-10 éve) volt olyan, hogy vezettük a tabellát és az Osasuna utolsó volt. A vége döntetlen vagy bukfenc volt, de ez valamiért nagyon rémlik...

Most én is könnyű meccset várok, sajnos nem fogom látni, de lehet este bepótolom.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.12.10. 11:04:51

Bob_Marley írta:Csont utolsók, könnyű meccset ígér
múlthéten a sevilla is ezt gondolta mikor a csont utolsó granadahoz mentek. a sztori végét mindenki ismeri :D

sztem semmi szenvedés nem lesz, max az első gólig, utána jön a henger
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.12.10. 10:44:42

Csont utolsók, könnyű meccset ígér, NA DE. Osasuna és Pamplona szintén mumus terep sokaknak és otthon bármilyen formában is vannak 1000%-on fognak pörögni. Nagyon kell, hogy hamar letörjük a szarvukat és bepattanjon egy gól. 0:2 eredményt tippelek, de cudar nehéz lesz.
Kép
Kép
Kép
randomguy
Capitá del Barça

2016.12.10. 10:37:58

Az Osasuna tipikusan olyan csapat akik otthon nagyon felszívják magukat főleg a nagyok ellen, aztán idegenben meg heteket kapnak. Emlékszem hányszor megfricskálták a nagycsapatokat, nem tudom mit várjak, remélem sima lesz. Mondjuk most nagyon nincsenek formában, de ellenünk ez egyik csapatnál sem szokott számítani sajnos.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára randomguy 2016.12.10. 10:54:32-kor.
Vakmacska
Llegenda del Barça

2016.12.10. 07:42:29

Neymar elvileg sérült, 2 hetet kihagy.
MisterDJ
Barça B

2016.12.09. 23:09:49

MessiNeymarSuarez írta:Neymarral mi a helyzet? Elvileg eltiltott, de akkor miért mondta Lucho hogy"Értékeljük majd az állapotát, és szombaton döntünk.” ?
Erre én is felkaptam a fejemet. :D Remélem nem járunk úgy mint tavaly a Madrid a kupában. #-o #-o
"Az igazi bajnokok a célt látják maguk előtt, nem pedig az akadályokat."
- Leo Messi

“A történelem legnagyobb Barcájának volt a motorja, agya és stílusa egyben. Remélem hamarosan visszatér”.
-Carles Puyol mondata Xaviról
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2016.12.09. 21:30:08

Neymarral mi a helyzet? Elvileg eltiltott, de akkor miért mondta Lucho hogy"Értékeljük majd az állapotát, és szombaton döntünk.” ?
randomguy
Capitá del Barça

2016.12.09. 19:00:36

Full Barca squad against Osasuna: Ter Stegen, Cillessen, Piqué, Rakitic, Busquets, Denis, Arda Turan, Iniesta, Luis Suárez, Messi, Rafinha, Mascherano, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes and Umtiti #fcblive [fcb]

vidal a jó teljesitménye ellenére kimaradt, hozzá csatlakozott még neymar, mathieu, masip
palesz77

2016.12.05. 16:56:38

Normandia írta:Palesz, amit leírtál tiszta sor. Az én véleményemmel is egyezik, mert én is így látom. A kérdés inkább az, hogy ez ellen mit tudunk, fogunk tenni?
Nem tudom, laikusként azt mondanám, hogy vagy a játékosoknak kell megtanítani - ez az edző feladata is lenne -, vagy ha ez nem megy, olyanokat hozni, akiknek ez természetes. De nyilván nem ilyen egyszerű a dolog azért.
Normandia
Director del Fútbol

2016.12.05. 16:53:03

Palesz, amit leírtál tiszta sor. Az én véleményemmel is egyezik, mert én is így látom. A kérdés inkább az, hogy ez ellen mit tudunk, fogunk tenni?
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
visca el barca
Presidente del Barça

2016.12.05. 16:31:03

palesz77 írta:Gomes rendre akkor hibázott, amikor nyomás alatt gyorsan kellett passzolni
nyáron mikor elkezdődtek az edzések ha jól emlékszem volt is valami hír róla, hogy a cicázáshoz sík hülye. egyre jobban igazolódni látszik, hogy nem csak testben, hanem agyban is rettentően lassú. állítom még businál is lomhább mozgású.
Kép
palesz77

2016.12.05. 15:46:23

Bob_Marley írta:Ezt betudom az összeszokatlanságnak is. Attól hogy valaki letámad még letudom passzolni 4 méterre a labdát és ez sem sikerült mindig.
Igen, a Soci ellen ez Businak nem sikerült, és ő csinált "ki nem kényszerített hibákat". Mazochistaként visszanéztem gyorsítva tegnap a Soci és a Real elleni meccseket - valamit meg akartam nézni magamnak -, és Gomes rendre akkor hibázott, amikor nyomás alatt gyorsan kellett passzolni. Amint pici rizikót vállalt - ami szükséges, hogy ki tudjuk hozni a labdát -, sokkal bizonytalanabb lett, és rontott is néha, még ha csak úgy is, hogy olyan szinten csínybe adta, hogy nem lehetett vele mit kezdeni, de az statba ugye jónak számít. Rakitic is itt van 3 éve, annyira ki lehetett már ismerni, hogy nyomás alatt az ő teljesítménye is jelentősen képes romlani sajnos, jobban, mint a Busi/Ini duónak - nem az idei átlag Busquetsről beszélek most. Nem véletlen volt Alves inkább a középpályás és Rakitic a védő anno, Dani lényegesen labdabiztosabb játékos volt.
Petr írta:A francia érdemeit pedig azért kisebbítem, mert nem ismerte fel a lassú gondolkodást és nem tett ellene. Ők ezt a meccset érzésem szerint simán megnyerhették volna, ha tökösek és kijönnek Busquets mellé emberfogással, és egy agresszívebb letámadással.
Szerintem ez azért volt, mert nem egy Sociedad edzője, hanem a Realé, és CR és Karim nem fognak 90 percig védőket kergetni és passzsávokhoz sprintelni, hogy ne tudjuk kihozni a lasztit. Szomorú, nem szomorú, de ez így van. Nálunk is ezért olyan random a letámadás elől, mert Messi és Suárez - főként Messi - találomra kezdik meg a letámadást, és próbálják hibára kényszeríteni az embert - van valami neve is ennek, de nem jut eszembe mi az.
Petr írta:Mindemellett ebből a játékból talán ki lehet indulni, de csak Iniesta személyével. Végtelenül szomorú, hogy ő és Messi az egyetlen, akik egyből képesek felmérni a helyzetet és cselekedni. Régen mind a 11 játékos gyorsan gondolkodott. Ez mára eltűnt, ami hatalmas gond, mert ez a játékstílus alapja. Amíg erre nem talál gyógyírt Lucho, nincs miről beszélni.
Ezzel meg alapból egyetértek, de ennek ellenére kicsit ellentétesnek tűnő dolgot fogok kiemelni. Mert szerintem így visszanézve a meccseket az is gond, hogy sokszor indokolatlanul kapkodó a csapat. Rakitic és Gomes főleg, még véletlenül se tartják meg 2 érintésnél tovább általában a labdát - Gomes néha de, sokszor jobb helyzetben is találja magát utána -, ezzel pedig esélyt sem adnak arra, hogy rendeződjenek a sorok, és kialakítsunk valamit. Tudom, hogy nem a kiugratás az egyetlen dolga a középpályásnak, csak most Ini pont ezzel tudja szemléltetni amire gondolok. Itt a Real elleni passza, megkapta, nem rögtön tette tovább, hanem várt 2 másodpercet, és utána idnította el a passzt, ez alatt Messi be tudott futni lyukra, és helyzetbe hozni magát. Gomes és Rakitic ellenben egész meccsen amikor megkapták, fordulásból már szinte tették is tovább. A spanyoloknak van erre egy kifejezése, "la pausa", ez Ini hiányában szinte eltűnik a középpályánkról, csak Busi "hasznájla" szinte. A többiek is néha, de szerintem nem eleget. Megmondom őszintén ebbe nem vagyok biztos, mostantól fogok erre csak jobban figyelni, ezt inkább vitaindító gondolatnak szánom, hátha valakinek van róla valami észrevétele, vagy figyelte eddig is.. :)

De vissza a témához. Busi a "line breaker" passzait se fél másodperccel a labdakezelés után adja javarészt, de érthető, ilyenkor a támadóharmadnak még nincs ideje úgy helyezkedni, hogy jól megjátszhatók legyenek. Nyilván nem ez oldaná meg az összes gondot, a Soci féle csapatok ellen nem nagyon van idő ilyenre, vagy hát úgy lenne, hogy egy jó labdaátvétellel elküldi a játékos a rárontó embert, de erre meg nem sokan képesek nálunk jelenleg. Úgyhogy véletlenül se azt mondom, hogy ez a fő gond, de ez is az oka annak szerintem, hogy habár adogatta körbe-körbe a labdát a Gomes-Rakitic-Busi hármas a Real ellen, érdemben nem sokkal jutottunk előre, míg Ini beállásával annak ellenére, hogy ő többször tartotta tovább magánál a labdát, mégis érezhetően feljavultunk.

Vélemények? :)

u.i.: Bob, mivel te szereted a statokat, ezt lehet értékelni fogod. Gomes vs Ini a Real ellen. Erről beszélt LG, labdabiztos igen, mellé meg még ezer dolog.. És ezektől jobb vele a játék.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.12.05. 14:15:24

BarcafanTomee írta:Ez mennyire durva! Suarez egy darab labdát nem kapott a KP-ról illetve Messzitől sem. Ez nagy dicséret lehet Ramosnak meg Varanenak, részünkről meg gáz.
Kép:
http://kepkezelo.com/images/fq6oq3so3ng3hx0oegrk.jpg" target="_blank

Az is durva, hogy mind az Atléti mind a Real ellen hozhattuk volna a meccset, de nem zártuk le, aztán meg jött egy kihagyás és X a vége. A kicsik elleni pont szórást ne is említetsem. A hazai mérleg siralmas. (3-3-1). A Madridi egyelőre hozza kötelezőket és jobban koncentrál, meg még a nehéz szitukból is jól jön ki, ezért vezeti simán a ligát. Sokat kellene javulnunk illetve egy Madridi hullámvölgy se ártana, hogy ez megfordulhasson.
Nem teljesen igaz, a vonalak csak a 4 vagy több passzt mutatják, tehát lehet, hogy 3 passzt kapott Messitől vagy valamelyik középpályásunktól. Ettől függetlenül ez tényleg baromi kevés.
Válasz küldése