Bob_Marley írta:Ezt betudom az összeszokatlanságnak is. Attól hogy valaki letámad még letudom passzolni 4 méterre a labdát és ez sem sikerült mindig.
Igen, a Soci ellen ez Businak nem sikerült, és ő csinált "ki nem kényszerített hibákat". Mazochistaként visszanéztem gyorsítva tegnap a Soci és a Real elleni meccseket - valamit meg akartam nézni magamnak -, és Gomes rendre akkor hibázott, amikor nyomás alatt gyorsan kellett passzolni. Amint pici rizikót vállalt - ami szükséges, hogy ki tudjuk hozni a labdát -, sokkal bizonytalanabb lett, és rontott is néha, még ha csak úgy is, hogy olyan szinten csínybe adta, hogy nem lehetett vele mit kezdeni, de az statba ugye jónak számít. Rakitic is itt van 3 éve, annyira ki lehetett már ismerni, hogy nyomás alatt az ő teljesítménye is jelentősen képes romlani sajnos, jobban, mint a Busi/Ini duónak - nem az idei átlag Busquetsről beszélek most. Nem véletlen volt Alves inkább a középpályás és Rakitic a védő anno, Dani lényegesen labdabiztosabb játékos volt.
Petr írta:A francia érdemeit pedig azért kisebbítem, mert nem ismerte fel a lassú gondolkodást és nem tett ellene. Ők ezt a meccset érzésem szerint simán megnyerhették volna, ha tökösek és kijönnek Busquets mellé emberfogással, és egy agresszívebb letámadással.
Szerintem ez azért volt, mert nem egy Sociedad edzője, hanem a Realé, és CR és Karim nem fognak 90 percig védőket kergetni és passzsávokhoz sprintelni, hogy ne tudjuk kihozni a lasztit. Szomorú, nem szomorú, de ez így van. Nálunk is ezért olyan random a letámadás elől, mert Messi és Suárez - főként Messi - találomra kezdik meg a letámadást, és próbálják hibára kényszeríteni az embert - van valami neve is ennek, de nem jut eszembe mi az.
Petr írta:Mindemellett ebből a játékból talán ki lehet indulni, de csak Iniesta személyével. Végtelenül szomorú, hogy ő és Messi az egyetlen, akik egyből képesek felmérni a helyzetet és cselekedni. Régen mind a 11 játékos gyorsan gondolkodott. Ez mára eltűnt, ami hatalmas gond, mert ez a játékstílus alapja. Amíg erre nem talál gyógyírt Lucho, nincs miről beszélni.
Ezzel meg alapból egyetértek, de ennek ellenére kicsit ellentétesnek tűnő dolgot fogok kiemelni. Mert szerintem így visszanézve a meccseket az is gond, hogy sokszor indokolatlanul kapkodó a csapat. Rakitic és Gomes főleg, még véletlenül se tartják meg 2 érintésnél tovább általában a labdát - Gomes néha de, sokszor jobb helyzetben is találja magát utána -, ezzel pedig esélyt sem adnak arra, hogy rendeződjenek a sorok, és kialakítsunk valamit. Tudom, hogy nem a kiugratás az egyetlen dolga a középpályásnak, csak most Ini pont ezzel tudja szemléltetni amire gondolok.
Itt a Real elleni passza, megkapta, nem rögtön tette tovább, hanem várt 2 másodpercet, és utána idnította el a passzt, ez alatt Messi be tudott futni lyukra, és helyzetbe hozni magát. Gomes és Rakitic ellenben egész meccsen amikor megkapták, fordulásból már szinte tették is tovább. A spanyoloknak van erre egy kifejezése, "la pausa", ez Ini hiányában szinte eltűnik a középpályánkról, csak Busi "hasznájla" szinte. A többiek is néha, de szerintem nem eleget. Megmondom őszintén ebbe nem vagyok biztos, mostantól fogok erre csak jobban figyelni, ezt inkább vitaindító gondolatnak szánom, hátha valakinek van róla valami észrevétele, vagy figyelte eddig is..
De vissza a témához. Busi a "line breaker" passzait se fél másodperccel a labdakezelés után adja javarészt, de érthető, ilyenkor a támadóharmadnak még nincs ideje úgy helyezkedni, hogy jól megjátszhatók legyenek. Nyilván nem ez oldaná meg az összes gondot, a Soci féle csapatok ellen nem nagyon van idő ilyenre, vagy hát úgy lenne, hogy egy jó labdaátvétellel elküldi a játékos a rárontó embert, de erre meg nem sokan képesek nálunk jelenleg. Úgyhogy véletlenül se azt mondom, hogy ez a fő gond, de ez is az oka annak szerintem, hogy habár adogatta körbe-körbe a labdát a Gomes-Rakitic-Busi hármas a Real ellen, érdemben nem sokkal jutottunk előre, míg Ini beállásával annak ellenére, hogy ő többször tartotta tovább magánál a labdát, mégis érezhetően feljavultunk.
Vélemények?
u.i.: Bob, mivel te szereted a statokat, ezt lehet értékelni fogod.
Gomes vs Ini a Real ellen. Erről beszélt LG, labdabiztos igen, mellé meg még ezer dolog.. És ezektől jobb vele a játék.