Ha nem engedtük volna át (véleményem szerint tudatosan) a kezdeményezést, különösen már 0-1 birtokában, akkor ez egész másként alakulhatott volna. Kb ilyen lehet a másik oldalról nézve, mikor egykapuzunk, aztán mehetünk haza nulla eredménnyel.
Nem volt szép, de ez megint egy új színe, új és nem akármilyen minősége a csapatnak.
Általánosságban nem tetszene, de a 3 legjobb támadó szellemű játékosunk nélkül ez nekem több, mint jó volt ma.
Ferran Torres nagyon elfáradt, de 50-55 percig iszonyatos mennyit szaladt legelső emberként, és két gyönyörű, színtiszta gólpasszal zárta a meccset. (A statisztikákba persze egyik se kerül be....)
Raphi remekül védekezett, de támadónak, nyílt sisakos küzdelemben... hát nem akarok csúnyát írni ma, úgyhogy inkább semmit. Dembelé is zárhatta volna 0 gólponttal ugyanezt a meccset, ha ugyanígy védekeznek ellene, de 20 helyzetünk és 30 sikeres csele biztos lett volna, és ez worst case.
Kessiével az van, hogy ma megint jobban teljesített, de csak magához képest. Tudom, hogy ezért még kapok tőletek, de szerintem nem volt jó.

Pedig tényleg nagyon szeretném, hogy jó legyen, de általánosságban egyáltalán nem éreztem. Inkább momentumai voltak. Volt két jó helyzete, cserébe két ordító hibája, amúgy meg nagyon kevés volt bármi egyéb a mezőnyben. Első félidőben még a többi kp-nk is gyenge volt egyformán, de a másodikra Frenkie, Busi és Gavi is durvákat pakolt bele. Gavi volt a legjobb védőnk (Baldét nagyon sokszor kisegítette), Busi volt a legjobb szűrőnk, Frenkie pedig többször is úgy tartotta meg a labdát, ahogy rajta kívül csak Pedri képes, meg Busi fénykorában.
Védelem előtt le a kalappal. A hihetetlen védekezésünk és 0 gólunk abszolút csapateffort, de ne feledjük, hogy Koundé nem hibázott, Araujo mostmár tekintélyes mennyiségű játékpercből vágja zsebre hibátlanul az új brazil hisztikirályt, és Alonso is meghálálta a bizalmat.
Ter Stegen meg ennyit még talán sose dolgozott beadásokkal, de abszolút 10/10.
Szóval ma jól alszom, szerintem 110%ot hoztunk ki ebből a meccsből. Ha nincs Fati (nem tehetett róla amúgy), akkor 130% lett volna. Nem semmi.. nagyon várom vissza Pedrit és Dembit. Egy kicsit még Lewát is. Továbbra is egy stabil, ígéretes, motivált csapat elejére érkeznek.
Szerk: Baldé kimaradt. Lehet, hogy ezért is kapok tőletek, de szerintem ma is azt láttuk, amit az elmúlt hetekben mondtam. Nem mindig jó a védőmunkája, nem helyezkedik jól. Gyors, de ehhez még fejlődni kell. Gavi nélkül ott lent a szélen lehet hogy nagy bajok lehettek volna néha. Előre viszont, labdával, kb bárkit megver. Parádés a gyerek, tényleg azt mondom, hogy támadó szélsőnek simán használhatnánk.
Xavi is kimaradt, de azt nem kell sztem magyarázni, hogy ma a legjobb döntéseket hozta, amiket lehetett.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila