2021.03.06. 23:11:31
Valami talán elindult most a csapatnál. Sokat szidtam Koemant, a csapatot, bár nem voltak magasak az elvárásaim, játékban sikerült azt is alulteljesíteni. Viszont ha szidni szeretjük a csapatot, ne menjünk el a dícséretek mellett sem. Az utóbbi néhány mérkőzésen hatalmas pozitív változás látszik a játékosokon. Ahhoz képest, hogy szét vannak hajtva, 3 naponta kell élethalál meccset vívni, ez több, mint biztató a jövőre nézve.
Holnap választás. Remélem Laporta behúzza, de függetlenül az elnök személyétől, én komoly változtatásra nem számítok nyáron egyébként. Az én forgatókönyvem szerint mehet a csapattól Griezman, Coutinho, Neto, Lenglet és Umtiti ötös szó nélkül.
Eric Garcia szinte már hivatalos (talán már az is?), hogy érkezik ingyen nyáron. Akkor ott lenne egy Pique, Araujo, Eric Garcia és Mingueza négyes. Előre kellene egy 9-es. Nem kell Haaland és Mbappe szinten gondolkodni, nyilván nincs rá pénzünk (ha csak valami isteni csoda folytán Griezt és Coutinhot nem tudjuk jó áron eladni). És szerintem meg is vagyunk. Több emberre nincs szükség. Én itthagynám Piquet, Busquetset és Robertot is, mint kiegészítő emberek, de már nem a kezdőben számítanék rájuk, esetleg erősen rotálva.
Ezeken felül még egyetlen egy igazolás lehet érdekes, a balhátvéd, ha Firponak lenne kérője, én őt is elengedném. Nem rossz a srác, de semmi extra. Nála lehet jobbat találni a piacon, de volt már sokkal rosszabb játékosunk nála, nem is egy.
Fiatalok terén viszont az utóbbi évekhez képest brutál jól állunk. Őket be kell építeni, nyomatni minél többször. Ez nagy pirospont Koemannak.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Visca el Barca!