Sorozatok & TV-műsorok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
messideco
Presidente del Barça

2016.06.30. 00:57:57

Na mivel se GoT, se Shameless és még Family Guy sincs készülőben, így kérnék tőletek pár sorozatot, egyetlen kivétellel: ne legyen képregényfeldolgozás, azokat nem csípem sajnos :) Előre is köszönöm!
Kép
"And my heart will leave you never."
ferninho
Madridista

2016.06.27. 19:19:53

geridoss írta:GoT

Ez elképesztő rész volt! :D
Pont ilyen epikus véget vártam az évadnak.

A futótűzről annyit, hogy az egész város alatt húzódik alagútrendszer, de valószínűleg itt odakoncentrálták az összeset a templom alá, és azért volt ekkora bumm.
GoT

Tyrion beszélt erről Danynak az előző részben.
Több ládányi futótűz volt elrejtve a Vörös Torony alatt, a céhházak alatt, a szentély alatt, illetve a főbb utak alatt, arról nem volt szó, hogy ezek egybe lettek volna, max mindet felrobbantották volna egyszerre.
madridista
geridoss
Director del Fútbol

2016.06.27. 19:00:40

GoT

Ez elképesztő rész volt! :D
Pont ilyen epikus véget vártam az évadnak.

A futótűzről annyit, hogy az egész város alatt húzódik alagútrendszer, de valószínűleg itt odakoncentrálták az összeset a templom alá, és azért volt ekkora bumm.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.06.27. 18:10:20

GoT
Ronaldinho&Barca írta:

Nekem amúgy Varys teleportálása volt a sokkal szembetűnőbb, hogy a viharba került olyan gyorsan Dany hajójára? Na sebaj, ennyi hadd férjen bele. :D

Nekem azzal nem volt, elmondták a készítők is, hogy a szálak nem egy idősíkban mozognak folyamatosan. Lehet ott eltelt 3-4 hónap is, csak nem írták ki, hogy "több hónappal később". Mint felhívták rá a figyelmem, amikor a végén mutatták a flottát, már nem csak a Yara féle hajókon mentek át, hanem ott voltak Dorn és a Tyrell ház hajói is. Úgyhogy ott eltelt több hónap is akár, csak nem mutatták. Jamie is azért ért fel Királyvárba úgy, hogy még füstölögtek a romok gondolom, mert az ő szála se egy idősíkban ment a robbantáséval.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2016.06.27. 17:05:02

palesz77 írta:GoT S06E10

Öööö, hát na, valahogy így képzeltem el az évadzárót.. :D Marhára tetszett, Sam szála totál hidegen hagy már, nem is tudom, hogy annak mi jelentősége lehet a jövőben, kivéve ha ott a fehér toronyban is valami gebasz lenne. Cersie nem tökölt, de Tommen volt nekem a csúcs, ahogy szép nyugodtan ugrott egy fejest, na erre tényleg nem számítaottam.. :lol: Észekon a kislány még mindig Boss, ez a King of the North-ozás megint jó volt, mint a múltkor is. Danny végre úton van.. A legnagyobb badass viszont Arya volt, hát sokmindenre számítottam, de erre nem, hatalmas húzás volt. =D>

Egy kis bibi nekem viszont: Nem kellett volna leégnie az egész városnak véletlenül? :-k Ez a tűz elvileg megállíthatatlan, és terjed mindenfele, anno is ennyivel akarta az őrült király felgyújtani a várost, erre csak a templom robbant fel, nekem ez fura. De ettől eltekintve nagyon jó rész volt, igazából ez se zavaró nagyon, csak nem egészen értem.. :D

Utolsó bekezdés nekem is "furcsállott", Cersei haja se rezzent meg amikor az atom becsapott. :D Komolyan oldották meg ezt a gyertya leégős bumm-ot. Nekem amúgy Varys teleportálása volt a sokkal szembetűnőbb, hogy a viharba került olyan gyorsan Dany hajójára? Na sebaj, ennyi hadd férjen bele. :D

Azon gondolkodtam a sorozat közben, amikor persze volt ilyenre idő, hogy mekkora íve van az egész történetnek, Sansa is megjárta a poklok poklát, Arya útja se semmi, és folytathatnák Jonnal is, sokszor ekézem a sorozatot hogy 10 rész az semmi, de viszont olyan cselekménye van és vaskos története az egésznek hogy nem semmi. Komoly volt pl. most Ned ígéretét megnézni, honnan indult a sorozat és most hová "fajult", remélem pár évad még van a tárban, piszkosul szeretem. :)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
palesz77

2016.06.27. 14:42:17

GoT S06E10

Öööö, hát na, valahogy így képzeltem el az évadzárót.. :D Marhára tetszett, Sam szála totál hidegen hagy már, nem is tudom, hogy annak mi jelentősége lehet a jövőben, kivéve ha ott a fehér toronyban is valami gebasz lenne. Cersie nem tökölt, de Tommen volt nekem a csúcs, ahogy szép nyugodtan ugrott egy fejest, na erre tényleg nem számítaottam.. :lol: Észekon a kislány még mindig Boss, ez a King of the North-ozás megint jó volt, mint a múltkor is. Danny végre úton van.. A legnagyobb badass viszont Arya volt, hát sokmindenre számítottam, de erre nem, hatalmas húzás volt. =D>

Egy kis bibi nekem viszont: Nem kellett volna leégnie az egész városnak véletlenül? :-k Ez a tűz elvileg megállíthatatlan, és terjed mindenfele, anno is ennyivel akarta az őrült király felgyújtani a várost, erre csak a templom robbant fel, nekem ez fura. De ettől eltekintve nagyon jó rész volt, igazából ez se zavaró nagyon, csak nem egészen értem.. :D
edermatyi írta:csak én érzem úgy hogy a GoT kezd átalakulni egy női egyenjogúságért mozgalommá?
Remélem tetszett a rész.. :mrgreen:

Cersei vs Öregnő, Homoki lányok, Danny és Yara.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2016.06.27. 12:02:56

GoT

Na, aki eddig hiányolta az izgalmakat, az itt kapott gazdagon. :D Bár szerintem mindegyik rész jó volt, nem lehet hogy mind a 10 rész ilyen cselekményekből álljon. :D Cersei felkapta a fekete pókember jelmezt, volt itt minden, emberesre sikeredett. Arya is egy kis boss volt. Szépen fel volt építve, pazar, még a vén kujont is elérte a végzete.. Őt amúgy miért végezték így külön ki? Még a végén készül pár terminátor. :D Nagyon adta, szomorú hogy várhatunk megint egy évet. :?
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
davi10
Llegenda del Barça

2016.06.27. 10:53:54

GoT 6x10
Mivel nekem ez volt az első évad, amit "élőben " néztem hétről hétre, ezért nekem talán eddig ez volt a legnagyobb rész.

Cersei óriási boss, hihetetlen az a hidegvér :D
A Havas Jon teóriát már hallottam, sajnos ezzel elvesztettem egy fogadást (Targaryen = szőke, Stark= vörös, Jon = fekete haj alapján hitetlenkedtem :D )
Az előző pár rész után kicsit elment a kedvem az egésztől, de ez fantasztikus volt!
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
edermatyi
Barça B

2016.06.21. 22:08:22

csak én érzem úgy hogy a GoT kezd átalakulni egy női egyenjogúságért mozgalommá? Északnak királynője lesz (Sansa) Vas-szigeteknek királynője lesz (Yara) a hét királyságnak is királynője lesz (Daenerys) sőt ott van a kis Lyanna Mormont is a Medve szigetekről (aki a legkeményebb :D ) Nem zavar különösebben ez de hol vannak a férfi főszereplők? Én titkon még Kisujjban bízok hogy húz valami váratlant az évad végén mert ebben az évadban konkrétan semmi meglepetés nincs. A Door-os rész emelkedett ki szerintem eddig persze ebben az utolsó részben nagyon szép volt a csata jelenet de sztori szempontjából semmi extra.
"Xavi is more important than the coach"
Vicente Del Bosque
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.06.21. 20:55:27

PCsabi írta:
Bob_Marley írta:Ezt most nem vágom melyik, az ESPN 30for 30? Mert abból az elsőt láttam, s zseniális volt. Ez egy másik? Mert az Made in America-OJ Simpson címmel fut.
Ez egy 10 részes sorozat, 40-45 perces egy rész, Cuba Gooding Jr., John Travolta, David Schwimmer szerepelnek benne.

Trailer:
https://youtu.be/nAyn1gDBc7s" target="_blank
Lehet meglesem, de az ESPN-s egyelőre jobban foglalkoztat. :D Jó a trailere egyébként, Cuba Gooding JR kíváncsi lennék mit alakít Simpsonként.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2016.06.21. 20:34:48

Bob_Marley írta:Ezt most nem vágom melyik, az ESPN 30for 30? Mert abból az elsőt láttam, s zseniális volt. Ez egy másik? Mert az Made in America-OJ Simpson címmel fut.
Ez egy 10 részes sorozat, 40-45 perces egy rész, Cuba Gooding Jr., John Travolta, David Schwimmer szerepelnek benne.

Trailer:
https://youtu.be/nAyn1gDBc7s" target="_blank
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.06.21. 20:10:51

PCsabi írta:42 darab GOT hsz után...

Ezt nézi valaki? American Crime Story - Az O.J. Simpson-ügy.

Első három részt megnéztem, elég jó idáig, Bob, neked szerintem tetszene például :)
Ezt most nem vágom melyik, az ESPN 30for 30? Mert abból az elsőt láttam, s zseniális volt. Ez egy másik? Mert az Made in America-OJ Simpson címmel fut.
Kép
Kép
Kép
PCsabi
aka Game90

2016.06.21. 20:05:42

42 darab GOT hsz után...

Ezt nézi valaki? American Crime Story - Az O.J. Simpson-ügy.

Első három részt megnéztem, elég jó idáig, Bob, neked szerintem tetszene például :)
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
davi10
Llegenda del Barça

2016.06.21. 13:26:58

Petr írta: GoT

Jó, és mi garantálja, hogy befejezi az utolsót is? Ez volt a helyes döntés, meg kellett lépni, nem lehet éveket várni. Feltéve, ha befejezi... GRRM valószínűleg rengeteg dolgot súgott a készítőknek, ami bár nem elég érzésem szerint az eddigi színvonalhoz, de a show-nak folytatódnia kell. Sajnos ezzel együtt kell élni, és azzal is, hogy a nézői teóriák egyre inkább kattognak és lövik le a fordulatokat. Ez tény, ezzel szemben mégis élvezem. A hangsúly pedig ezen van.

Más: Belegondoltatok abba, hogy a büdzsé alig enged valamennyi CGI karaktert, és így is éppen benne voltak a költségvetésben? Ebből a szempontból logikus, hogy rövidebbek lesznek az évadok, ugyanis több sárkány és tűz férhet bele (és persze Mások), amit megkövetelhetnek a későbbi cselekmények. Lesz itt darálás, a kérdés csak az, hogy az HBO mennyire bírja pénzzel. Muszáj lesz nekik.
Akkor énis :D

Arra gondoltam, hogy akkor kellett volna elkezdeni a sorozatot, amikor a könyvk már készen vannak, vagy az utolsó majdnem kijött. Azért más az öregnek úgy összetolni a sztorit, hog a mostanival együtt 3 éve van 3 könyvet befejezni.

A CGI meg már messze nem olyan drága, mint régen, én úgy tudom, hogy anyagilag olcsóbb mindent CGI-al megoldani, mint statisztákkal.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára davi10 2016.07.07. 10:51:17-kor.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2016.06.21. 13:18:23

Lol, Joe=Hodor :mrgreen:

Kép
Kép
"And my heart will leave you never."
Petr
Entrenador del Barça

2016.06.20. 23:35:11

Csak a kiemelt részre reagálnék, és írok még valamit pluszban.
davi10 írta:Szerintem is meg kellett volna várni, amíg az öreg befejezi a könyveket
Spoiler fülbe teszem, mert miért ne:

Jó, és mi garantálja, hogy befejezi az utolsót is? Ez volt a helyes döntés, meg kellett lépni, nem lehet éveket várni. Feltéve, ha befejezi... GRRM valószínűleg rengeteg dolgot súgott a készítőknek, ami bár nem elég érzésem szerint az eddigi színvonalhoz, de a show-nak folytatódnia kell. Sajnos ezzel együtt kell élni, és azzal is, hogy a nézői teóriák egyre inkább kattognak és lövik le a fordulatokat. Ez tény, ezzel szemben mégis élvezem. A hangsúly pedig ezen van.

Más: Belegondoltatok abba, hogy a büdzsé alig enged valamennyi CGI karaktert, és így is éppen benne voltak a költségvetésben? Ebből a szempontból logikus, hogy rövidebbek lesznek az évadok, ugyanis több sárkány és tűz férhet bele (és persze Mások), amit megkövetelhetnek a későbbi cselekmények. Lesz itt darálás, a kérdés csak az, hogy az HBO mennyire bírja pénzzel. Muszáj lesz nekik.
davi10
Llegenda del Barça

2016.06.20. 23:02:34

Tromort77 írta: GoT
Minden szavaddal egyetértek, a közhelyes baromságok pedig hatványozottan igazak a mai részre.

Szerintem is meg kellett volna várni, amíg az öreg befejezi a könyveket, mert az idei évadban annyira happy minden (kivéve az 5. rész), ugyanakkor annyira fejetlenül halad a sztori hogy nehezen hihető, hogy ugyanaz a csávó írta.
Kép
Tromort77

2016.06.20. 22:33:01

De itt nem csak halálesetet kell érteni. Olyan apróságokat is, hogy a könyvben mi, hogy alakul egyes karakterekkel. Azt meg tudjuk, hogy már bőven túlhalatták a könyveket és sok részletet nem mondott el az öreg.
geridoss
Director del Fútbol

2016.06.20. 22:21:35

Tromort77 írta: Nyílván, de akkor úgy fogalmazok, hogy, hogyan nézne ki az egész külső behatások nélkül. A mondandómon nem változtat.
Ugyanígy nézne ki minden. A történet már bő 15 éve (lehet 20 is) megvan, Martin mindent kitalált már régen, csak le kell neki írnia. A lezárást tudják a sorozat készítői is, és nagy valószínűséggel az oda elvezető utat is.

Tehát semmit nem változtat a történeten, hogy mennyire kedveltek lettek közben a karakterek.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Tromort77

2016.06.20. 20:40:38

csababarca írta:Tromort, azt tudod hogy ez egy könyvadaptàció, és Martin a fő ember, nem a sorozatkészítők tesznek valakit érinthetetlenné.

Rész, 10/10. Ilyen csatát ami ennyire visszaad egy csata minden kínját és kaotikusságát még nagyvásznon sem láttam soha.
Nyílván, de akkor úgy fogalmazok, hogy, hogyan nézne ki az egész külső behatások nélkül. A mondandómon nem változtat.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2016.06.20. 20:35:05

Tromort, azt tudod hogy ez egy könyvadaptàció, és Martin a fő ember, nem a sorozatkészítők tesznek valakit érinthetetlenné.

Rész, 10/10. Ilyen csatát ami ennyire visszaad egy csata minden kínját és kaotikusságát még nagyvásznon sem láttam soha.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Tromort77

2016.06.20. 20:01:59

Én azt néztem volna meg ha leforgatják a 8 évadot egyben, vetítés nélkül akkor hová lyukadt volna ki a sorozat. Mármint ha nem próbálnak meg a nézők kedvében járni és valóban nem számított volna egyetlen karakter se és az zajlik le amit előzetesen elképzeltek. Most azért látjuk kik az érinthetetlenek. Persze ez csak fikció, mert nem így működik. De nekem ez a vonal nagyon nem tetszik már.

Amúgy én gondoltam, hogy Tormund nem hal meg, neki még van dolga Brianne-vel. Várom a naplementében egymás karjaiba futós jelenetüket. :D :P

A csata jelenetek gyönyörűek voltak, de csak ez vitte a hátán a részt. A látvány. Amúgy meg annyi baromság volt megint a részben. Ha le akarnak nyilazni akkor azért lehet megpróbálok belevinni valami változatosságot a futásomba. :D Jon meg olyan badass, hogy egyedül neki megy egy egész seregnek. Pont ezért volt jó a GoT mert nem volt tele ilyen közhelyes baromságokkal.

Ha Jon-t fel tudták támasztani akkor nem lehetne a GoT-t is :!: :x
palesz77

2016.06.20. 19:43:24

GoT

Először is, a csata.. Hát nálam az majdnem 10/10 volt, nem tudom láttam-e ennyire jó harcot valaha, nekem rohadtul bejött. Nyilván ha nagyon kötözködnék találnék kivetnivalót, de nekem ez a Jonra fókuszálós kaszabolás nagyon átjött. Aztán a Dannys rész is kivételesen tetszett, bár ez a feminista vonal nekem kezd sok lenni - minden rosszindulat nélkül -, de lehet csak azért, mert úgy sejtem, a közönség miatt csinálják csak, nem a sztori miatt. De mindegy, a sárkányos röptetés jó volt, jöttek a lovasok is, végre lesz valami..

Na és akkor ennyi a pozitív rész. Ja nem, még Bolton gyerek halála is marha jó volt, nem hittem, hogy ilyen kegyetlenül ölik meg, de tetszett - még ha hiányozni is fog. Na de már tényleg ennyi. A rész maga meg kicsit csalódás volt. A 9. rész után általába le kéne esnie az ember állának, ehelyett most egy 100%-ig kiszámítható rész volt. Kisujj mindenki tudta, hogy közbelép, én abba bíztam titkon, hogy Sansa szemétkedése miatt a Boltonok oldalán, de nem merték meghúzni, így viszont semmi váratlan nem maradt. Az óriás hősi halált halt, Jonék a halál széléről menekültek meg, egyedül Tormund halálát vártam még, az hál istennek azért elmaradt. Amúgy az is biztos, hogy a túl nagy elvárások miatt van bennem hiányérzet, mert egy Spartacus féle sorozatban ez az all time kedvenc részem lenne kb, de itt vártam volna valmai fordulatot, csak az meg nem jött. Emiatt nekem kicsit keserű a szájízem, de rossz igazából nem volt a rész. Csak nem Trónok Harcás 9. részhez méltó.. Reméljük majd az évadzáró nagyot üt.
davi10
Llegenda del Barça

2016.06.20. 14:48:15

Ronaldinho&Barca írta:GoT

Nekem baromira tetszett ez a rész. Hiába sejtettem, és félig meddig tudtam mert utána olvastam, de ahogy megoldották nagyon komoly meló. Látvány, harc, dráma, de hát ez a Trónok harca. A harcot valami brutális módon tudják megcsinálni, lélegzetelállító. Ez az undorító Bolton dickhead végre oda jutott ahova való... tetszett nagyon a zárás is. Kicsit olyan volt ez a féreg mint Joffrey, sose volt elég töke harcba menni, az ilyen előbb utóbb csúnyán végzi. Jon pedig elhasználta szerintem az összes életét ebbe a játékba már. :D Évad legjobb része volt, nálam 10/10.

https://www.youtube.com/watch?v=iVK5KTXvnCI
Nekem meg pont ezaz, hogy tökös gyerek volt (persze egy pszichopata szadista állat :D ), és ahogy kiírták az nekem nagyon nem jött be. Nekem ez a rész túl Hollywood-szagú volt, de persze elismerem, hogy hihetetlen jól volt megcsinálva.
Kép
Válasz küldése