EuroBarca filmklub

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Faust
Madridista

2012.10.01. 01:08:22

Ezzel legalább nem csúszok, láttam már több, mint egy éve.

Aranyos kis film, a mai nézőnek abszolút feszültségmentes, viszont jó néznivaló, nagyszerű színészekkel, kellemes hosszal. A zene is nagyon tetszett anno.

Ami viszont nem:
Kék halála. Nem tudom, miért, de annyira erőtlen számomra az egész, amúgy a remake-ben sem tetszett a "finálé", amúgy pofás film az is, imádom Travoltát.

Érdekesség: tippelhettek, honnan lopta Tarantino a színnevekkel ellátott gengsztereket a Reservoir dogsban.

Sajnálom a tesséklássék értékelést, de annyira már nem friss az élmény, és nincs kedvem újrázni. Köszönöm az ajánlást!

6,5/10
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.30. 21:19:41

kb 2 napja néztem ujra a travoltás verziót, mert egyszer már láttam

én nem is tudtam h remake. érdekes lesz :wink:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.09.30. 21:19:30

Jó lesz újra nézni.Remake-t is láttam Denzel miatt kötelező volt, imádom mint színész, s egyszerűen hihetetlen hogy már mindjárt 58 éves.

Sajnálom hogy kurdt ne jött be annyira a Hiroshima mon amour.
Én is igazi lusta vagyok :? Gondoltam Harolddal együtt 3at leírok s le van tudva minden.De fél órát láttam csak belőle.

De akkor egyről írok.
Édentől keletre
Tetszett ez a dzsentri család bemutatás.Cal jól játszott, de valahogy nem jött ki a kontraszt a tesóval szemben, mert belőle keveset láttunk.Izgalmas volt a rossz gyerek pszichológiája.Anya szerepét viszont nem tudtam hova tenni.Összességében nem mondom hogy nem tetszett, mert tényleg jó kis korrajz volt, de valahogy többet éreztem benne.
6/10
Köszönöm az ajánlást.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.09.30. 21:21:57-kor.
Kép
Kép
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.30. 21:17:44

messideco írta:Kemény heted lesz :lol:
Úgy ám... sokaknak 3 hét hosszú idő vt megnézni ezt a 3 filmet... :lol:

Amúgy Bob filmjét a másfél órás hossza miatt, már talán hétvége előtt tudom pótolni! :)
messideco
Presidente del Barça

2012.09.30. 21:13:07

Kemény heted lesz :lol:
Kép
"And my heart will leave you never."
soadroli
Llegenda del Barça

2012.09.30. 21:10:06

Na, ez most jobban érdekel, mint a 3 nem értékelt filmem együtt :mrgreen: :lol:
Jövőhéten az összeset bepótolom, becsszó :D
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.09.30. 20:58:18

messideco írta:kurdt, melyek voltak azok a bizonyos filmek?
Mondom, majd beírom a filmtopicba, ha nem lesz itt egyikből sem ajánlás a következő körben...
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
messideco
Presidente del Barça

2012.09.30. 20:48:51

Frissítve a blogon

kurdt, melyek voltak azok a bizonyos filmek?
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.09.30. 20:48:48

Elnézést, hogy az eheti filmmel kések :oops:
Nem szokásom, de hét közben kevés időm van és most hétvégén sem vtam nagyon itthon. Pénteken megnézhettem volna, de akkor még a hétvégére halasztottam, mert azt hittem, akk többet leszek itthon.
Mégegyszer elnézést, amint tudom pótolom!

Kurdt filmje érdekesnek tűnik, amit örömmel láttam, h Walter Mathau szerepel benne. Ugyan tőle csak a Szomszéd nője mindig zöldebbet láttam ill. annak 2. részét, de az nagyon jó volt!
Persze ahogy elnézem, itt nem feltétlen lesz majd humoros rész.

Először jöhet majd Bob filmje, aztán ez. Az is elképzelhető, h mindkettő hétvége fele fog jönni.
REMY
Madridista

2012.09.30. 20:46:06

a Travoltás verzió nekem nagyon bejött. Meg is vettem eredetibe. (200 huf volt :lol: )
Hát kíváncsi leszek az eredetire is. Jó ajánlás :wink:
kurdt

2012.09.30. 20:38:08

REMY írta:
Szerintem Dean főműve egyébként a Haragban a világgal, de ez már személyes.
szerintem is, bár ezt úgy mondom, hogy az Óriást még nem láttam :?
Marha rég láttam és már csak arra emlékszem, hogy iszonyatosan hosszú...

Na, akkor egy hét késéssel ugyan, de jöjjön az ajánlásom:
Volt egy remek, könnyed kis ajánlásom bekészítve, csak azért tennem is kellett volna (pl. feliratot fordítani). Viszont ellustálkodtam. Viszont volt négy backup-filmem is, viszont az utolsó pillanatban kiderült, hogy ebből kettőhöz nincs magyar felirat, a harmadik pedig a Sunset Limited volt. Majd ezeket a filmeket megosztom veletek valamikor a filmtopikban, ha már biztosan nem kerülnek be a klubba.

Viszont a negyedikkel kapcsolatban pedig sokat kellett tépelődnöm, hogy bedobjam-e vagy sem. Pedig remek filmről van szó, ami ráadásul szerintem végig marha izgalmas és könnyen emészthető (a zárás pedig egyszerűen nagyszerű, a kedvenceim között van, akárcsak maga a film).
A problémám viszont a következő volt: a filmből 2009-ben készült egy remake, és féltem, hogy azt sokan látták.
A döntést végül az segített meghozni, hogy megnéztem a remake-et. Nem az a tipikus szükségtelen remake (értsd.: lett volna értelme modernizálni a sztorit), de maga a film szörnyű az eredetihez képest, úgyhogy muszáj veletek az megismertetni. Tehát a filmem:

The Taking of Pelham One Two Three
Hajsza a föld alatt - 1974
Kép
IMDb
Rotten Tomatoes
Port

Pár szó a remake-ről és egyúttal erről a filmről:
Ugyan -mint említettem- elméletben volt értelme modernizálni a filmet, azonban a végeredmény óriási csalódás minden szempontból. Travolta magához képest elég jól játszik, de meg sem közelíti Robert Shaw zseniális , "stone cold" alakítását. Ez leginkább szerintem azért van, mert Robert shaw sokkal jobb színész. Martin Balsam is köröket ver Luiz Guzmanra ugyanebből az okból; Gandolfini pedig jól adja a polgármestert, de az is jobb volt az eredetiben szerintem. Hector Elizondo karaktere pedig külön történet...
A legjobban mégis az zavart, hogy egy fontos mellékszálat elég simán elintéztek 5 perc alatt, egy másik, nagyon szórakoztató mellékszálat pedig teljesen elhagytak. Két karaktert pedig összevontak Denzel Washingtonban, ami teljesen értelmetlen. Ráadásul adtak neki egy szerintem teljesen fölösleges háttértörténetet.
Mindegy, lényeg a lényeg, a '74-es film nagyon jó, a 2009-es viszont nagyon nem.

Jó szórakozást mindenkinek! :)
Kép
REMY
Madridista

2012.09.30. 20:06:33

szerintem is, bár ezt úgy mondom, hogy az Óriást még nem láttam :?
messideco
Presidente del Barça

2012.09.30. 20:05:52

Jöhetsz, légyszi.

Engem sokkol a Hirosima film, real-horror. Ez valóban az :cry:
Kép
kurdt

2012.09.30. 20:03:23

Édentől keletre
Erről nem kell sokat beszélni. Klasszikus, remekmű, stb. Illetve ebben nem vagyok biztos, de hogy nagyon közel van hozzá, abban igen. James Dean a maga módján egy jelenség, akit az isten is a vászonra teremtett. Kazan pedig tényleg fantasztikus, ahogy azt Kubrick is megmondta. Fantasztikus képek, ügyes történetvezetés, és James Dean. Egyszerűen jó nézni, a vége pedig kellően szomorú, elkeserítő...9/10
A regényt én nem olvastam. Ha valaki igen, az írna pár szót róla?

Szerelmem, Hirosima
Hát Bob...egy kicsit jobbra számítottam.
Időnként eszembe jutott az a Monty Python skeccs a francia feliratos filmről (asszem valahova linkeltem is itt), de összességében viszont mégsem tudom azt mondani, hogy rossz film.
Sőt, igazából tetszett; csak egy-két ponton lankadt a figyelmem, továbbá semmilyen jellegű személyes vagy általános katarzissal, betetőzéssel nem szolgált számomra a film. Egy fokkal felejthetőbb alkotás annál, mint amire számítottam.
7/10

Na mi lesz srácok? Ajánlok? Kussolok? 8)
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.09.30. 08:08:36

kurdt, szerintem jöhet :D

Bob:
ha megadom a 10/10-et akkor ugye nem kell megnéznem a filmet? 20 perc után sokkol :cry:
Kép
Erxy
Entrenador del Barça

2012.09.30. 00:54:42

kurdt írta:Az elmaradásokhoz: egyelőre mindenki rendben van, kivéve Erxy, ő igazán jelezhetné, hogy csak fél-e Brian O'Bliviontól, vagy mi van vele...
Sajnos nem fogom tudni pótolni a filmeket, leginkább idő hiányában. Szóval részemről eddig tartott a filmklub, nektek további jó szórakozást! :)
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.09.30. 00:29:50

És végül: kell most az ajánlásom, vagy még várjunk amíg kettőnél több ember értékelte Bob filmjét?
Szerintem várjunk még kicsit, én is csak majd ma estére tudom megnézni, és a többieknek is kell még szvsz idő.
Így is vannak elmaradások, ha jól tudom.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
kurdt

2012.09.30. 00:26:39

Az esetleges műfaji megszorításokról (alapvetően ellene vagyok, de látom, hogy sokan meg mellette és ugye éljen a demokrácia) majd még egyeztetünk, először essünk túl ezen a körön.
Én például holnap vagy holnapután megnézem Bob filmjét és akkor értékelem a két filmet, amit még nem értékeltem.

Az elmaradásokhoz: egyelőre mindenki rendben van, kivéve Erxy, ő igazán jelezhetné, hogy csak fél-e Brian O'Bliviontól, vagy mi van vele...
Plusz: valaki (khm...sjd...) lenne oly kedves és kitörölné azokat a jacksonokat a táblázatból, akik időközben már nem élvezik velünk a filmek e színés palettáját?

És végül: kell most az ajánlásom, vagy még várjunk amíg kettőnél több ember értékelte Bob filmjét?
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.27. 23:30:41

ez csak egy irányelv, írtam, hogy lehet rajta változtatni bőven. én pl sok más sorstársammal együtt örülnék, ha mondjuk max 2 régi film lenne.

whatever, hosszú még ez a kör, meg lehet vitatni.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.09.27. 23:11:43

[quote="visca el barca"][/quote]

ez tetszik, mondjuk már tényleg itt a besorolásokon is viták lesznek, de ha sikerül megegyezni vmiben, akkor sztem nagyon jó lesz

vígjátékot én sem támogatom, egész egyszerűen azért, mert sztem abból nem igazán lehet olyat mutatni, ami ismeretlen, de ugyanakkor jó is.
Viszont ha már Bob felhozta, akkor sci-fi mindenképpen kerüljön bele (:mrgreen: ), mert ott rengeteg független filmes (jó) alkotás van
pl. Moon, Pandorum, Sunshine stb.
A nemzeti elosztásba meg belevenném a németeket, náluk is vannak jó filmek bőven
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.09.27. 22:34:43

kanty írta:olyan erőteljes volt a hangulat.
Ezt emelném ki, én ezért ajánlottam, iszonyat impresszív képi és zenei aláfestéssel dolgozik a film, a történet 20ad rangú, persze amit írtál reménytelen szerelem de ahogy ez kibontakozik azok a visszaemlékezések, ahogy írtad is minden mondatnak fontossága van, olyan mint ha a belső lelkiismeret beszélne, nagyon jó film, de pl v.e.bet is megértem ezért írtam nagyon kell figyelni illetve nem a 2 ember másfél órás beszélgetése a lényeg.Nem csak szerelem, hanem pl ellentétes oldalak, s rengeteg apró kis mondat, ami már önmagában elgondolkodtató.

Azért az hogy kanty 8ast adott :D Ha jól látom ez a legjobb osztályzata, nincs miről beszélni :D
Viccet félre téve, örülök hogy tetszett, s sikerült megfogni a filmet, lehet végletes film lesz, én bízom benne mindenki élvezni fogja, csak hangsúlyozni tudom kicsit filozofikus, elgondolkodtató viszont nagyon erőteljes.

szerk: v.e.b érdekes gondolatot vetett fel, s lehet benne ráció, s akkor mindenki "örülhet", én is pl hogy nincs sci-fi :D
Viszont a vígjáték nagyon necces, totál az a műfaj ami borzasztó 2 oldalú s szubjektív.
Kép
Kép
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.09.27. 22:11:54

ezt a madridistán írtam, az ottani gorénak, faustnak.

gondoljátok meg, persze mivel itt kevesebben vagyunk alakítgatni kell az itteni viszonyokhoz, de kiindulásnak jó lenne

idézet:

szoval a kövi körben ugy beszéltétek meg hogy heti egy film lesz. lesz gondolom vagy 30 jelentkező, meg vagy 12-13 kör. lehetne kategoriákat csinálni

ázsiai
skandináv
francia
angol
spanyol
egyéb európai (vagy akár magyar)
2 thriller/horror
2 vígjáték
2 dráma
doksi film

ez 13 kör lenne

mindenki aki jelentkezik a klubra, felírná magát kettő tetszőlegeshez, amelyik neki teszik és mindegyik kategorianal sorsolnád az ajánlót. aztán lehet valaki mondjuk a skandinávhoz is vígjátékot ajánl, de az akkor is skandi kategoriaba menne

és akkor lenne mindenféle film, sokkal színesebb lenne az egész. sztem sokaknak tetszene az ötlet :smile:

...

:?:
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.09.27. 22:09:03

Szerelmem, Hiroshima

Az elején azt gondoltam, hogy végig Hiroshima és a bomba vonal lesz erőltetve. Szerencsére nem így történet, Hiroshima csak a felvezetéshez kellett, egy jó belépő a filmbe, aztán úgy félóra elteltével a helyszín már sokad rangú.
Nem szerencsés ajánlás viszont. Szerintem a pontokban is megfog látszódni, hogy nagyon végletek lesznek. Lesz, akinek bejön majd(jóval kisebb lesz ezen csoport) és lesznek azok, akinek igazi kínszenvedés lesz ez a 90 perc.
Ha az elején nem fog meg a film, akkor hatalmas kínlódás lesz belőle. Szerencsére engem már az elejétől lekötött. Valahogy jó volt nézni, olyan erőteljes volt a hangulat. Aztán, ahogy kibontakozott a történet még jobb lett. Viszont végig nagyon figyelmesnek kell lenni. Ha megakarod érteni, hogy mi is a lényeg, akkor nem szabad más elterelje a figyelmedet. Szinte minden mondat nagyon fontos.
Két teljesen más ember, szinte semmiben sem hasonlítanak, de mégis vonzódnak egymáshoz. Most találkoznak először, mindketten intelligens, sok dolgot megélt emberek, de mégis képesek saját maguknak is meglepetést okozni. Tudják, hogy közös jövőjük nincs, de ennek ellenére vonzza őket a a reménytelen szerelem. A legegyszerűbb lenne továbbállni, nem kínozni saját magukat, de képtelenek meglépni, hogy csak úgy faképnél hagyják a másikat. Annak ellenére, hogy szinte semmit sem tudnak a másikról mégis megbíznak egymásba. Olyan dolgokat is elmondanak, olyan eseményekről beszélnek nyíltan, amit még a legközelebbi ismerőseik előtt is titkolnak. Csak azért, mert összhangban vannak.
Minden nagyon gyorsan történik, még igazán ki sem élvezhetik a másik társaságát már jön az elválás.

Talán azért fogott meg ennyire, mert egyszer nagyon régen nekem is volt egy hasonló történet az életemben.
Kicsit az zavart, hogy a nő teljesen uralta a filmet. Hatásosabb lett volna szerintem, ha kiegyenlítettebbek lettek volna az erőviszonyok. A férfi nekem nem volt eléggé magabiztos, nem volt eléggé férfi, dominánsabb kellett volna lennie.

Őszintén kíváncsi vagyok, hogy a többiekből mit vállt ki majd. Ahogy már írtam, szerintem a nagy többségből sokat nem, de remélhetőleg lesz olyan is, aki hasonlóan látja a dolgokat, mint én.
8/10.

Eazzy!

Nem igazán értem a problémádat. Elmondod, hogy Neked nem tetszik, hogy sok a panasz, pedig Te is ugyanezt teszed. Normális, hogy ha valakinek valami nem tetszik, akkor azt szóvá teszi.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.09.27. 21:55:53

Én nagyon nem szólnék bele, azzal egyet értek hogy a,b,c dolgok lassítanák a folyamatot.
Viszont sok mindennel meg nem értek egyet pl v.e.b-el, de val. a filmekről való "ellentétes" gondolkodás miatt, de ezt most meghagyom magamnak nem akarok erről vitázni :D
Várom a fejleményeket, ha már szavazás dolog lesz akkor kifejtem a véleményemet, én speciel nem "nyavalygok" ebben a körben s ez látható is a pontjaimon, hozzám közel eső filmek jönnek, ennek én örülök.

beírást köszönöm Francoisnak, az lemaradt :D
Kép
Kép
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.09.27. 21:24:17

kanty írta: Ha csak 9-10-es jöhet, akkor nálam nem játszik több 15 filmnél. :lol:
Természetesen úgy értettem, hogy 9-10es az átlagembernél, Tőled már jöhet legalább 5-ös is :mrgreen:

A kör hosszával nem nagyon tudom mit lehetne csinálni, így is vannak elmaradások szinte mindenkinél, max ha megcsináljuk az általam ajánlott sorrendet, akkor kicsit kevesebb ajánlás lesz (mivel azok, akik 4-5 körig bírják, nem fognak ajánlani)
visca el barca írta: az meg teljesen elvetélt ötlet h szavazgassunk e arról h jó ajánlás e vagy nem, meg az is amit lui javasolt, A-B menüvel. ha valaki bedobja a filmjét és elkezdünk szavazni/válogatni, az életben nem haladunk sehova.
Nyilván nincs jó megoldás, de ha nincs meg a belső kényszer, akkor kell jönnie a külsőnek (mint ahogy a kör elején néhány szabály fel is lett állítva). Én ismét próbálom hangsúlyozni (mert látom pl. Eazzy-nek nem jött le elsőre), hogy ez szvsz nem ízlés kérdése, mert a Midnight in Paris, a Cabaret vagy a Napola is tetszett nekem tképpen, de pont ezek kapcsán nem arról kéne szólni a filmklubnak, hogy megnézessünk filmeket a tagokkal, hanem hogy megismertessük azokat. Minden jogomban állna bedobni ilyen alapon a Terminátort vagy a Gyűrűk urát, mert tudom, hogy van, aki nem látta (Bob) és szeretném, ha mindenképpen megismerkedne ezekkel a műremekekkel. Szóval elmehetünk ilyen irányba is, de én inkább bevállalom a mauritiusi filmtörténelmet, mint a jelenlegi tendenciát.
Csak az a baj, hogy amíg nem születik erre valamilyen szabályozás (és bármilyen rossz módszert is találtam ki, ezt próbálom erőltetni), addig sok változás nem lesz úgy látom.
Eazzy írta:Az a baj, hogy vannak most is ajánlási ötleteim, kettő is, de vagy azon nyavajog mindenki, hogy túl réteg, túl régi, vagy azon, hogy jajj, ezt én már láttam, vagy legalábbis a trélerét, és kaki ajánlás...

Azt mondjuk adom, hogy pl mostanság le vagyok vagy 3 filmmel maradva, mert rengeteg dolgom van, melózok, egyetemre járok, közben persze bulizok is, szóval kevés az időm, és sokszor akkor is inkább egy agykikapcsolót nézek, vagy olyat amin bealszok, mint hogy nekiálljak egy ilyen ezer éves filmnek, amiket ti ajánlottatok.

Szóval most erősen gondolkodom, hogy kilépjek, mert időm se mondható tengernyinek, az ajánlások sincsenek éppen jó periódusban, és még a résztvevők is folyton nyavajognak, ami nekem nem hiányzik már...
Ezekhez a gondolatokhoz őszintén gratulálok, nem is tudom eldönteni, hogy melyik a nagyobb probléma, hogy a bulizás miatt nem érsz rá filmet nézni (de azért bejönni a topikba és felháborodni, az van..), vagy hogy rossz ajánlások vannak, vagy hogy másnak erről mi a véleménye. Ezekhez képest borzalmas, hogy egyesek még képesek olyan bagatell dolgokkal foglalkozni, mint hogy milyen ajánlások vannak.
Tényleg nem irigyellek... :roll:
Válasz küldése