kanty írta:
Ha csak 9-10-es jöhet, akkor nálam nem játszik több 15 filmnél.
Természetesen úgy értettem, hogy 9-10es az átlagembernél, Tőled már jöhet legalább 5-ös is
A kör hosszával nem nagyon tudom mit lehetne csinálni, így is vannak elmaradások szinte mindenkinél, max ha megcsináljuk az általam ajánlott sorrendet, akkor kicsit kevesebb ajánlás lesz (mivel azok, akik 4-5 körig bírják, nem fognak ajánlani)
visca el barca írta:
az meg teljesen elvetélt ötlet h szavazgassunk e arról h jó ajánlás e vagy nem, meg az is amit lui javasolt, A-B menüvel. ha valaki bedobja a filmjét és elkezdünk szavazni/válogatni, az életben nem haladunk sehova.
Nyilván nincs jó megoldás, de ha nincs meg a belső kényszer, akkor kell jönnie a külsőnek (mint ahogy a kör elején néhány szabály fel is lett állítva). Én ismét próbálom hangsúlyozni (mert látom pl. Eazzy-nek nem jött le elsőre), hogy ez szvsz nem ízlés kérdése, mert a Midnight in Paris, a Cabaret vagy a Napola is tetszett nekem tképpen, de pont ezek kapcsán nem arról kéne szólni a filmklubnak, hogy
megnézessünk filmeket a tagokkal, hanem hogy
megismertessük azokat. Minden jogomban állna bedobni ilyen alapon a Terminátort vagy a Gyűrűk urát, mert tudom, hogy van, aki nem látta (Bob) és szeretném, ha mindenképpen megismerkedne ezekkel a műremekekkel. Szóval elmehetünk ilyen irányba is, de én inkább bevállalom a mauritiusi filmtörténelmet, mint a jelenlegi tendenciát.
Csak az a baj, hogy amíg nem születik erre valamilyen szabályozás (és bármilyen rossz módszert is találtam ki, ezt próbálom erőltetni), addig sok változás nem lesz úgy látom.
Eazzy írta:Az a baj, hogy vannak most is ajánlási ötleteim, kettő is, de vagy azon nyavajog mindenki, hogy túl réteg, túl régi, vagy azon, hogy jajj, ezt én már láttam, vagy legalábbis a trélerét, és kaki ajánlás...
Azt mondjuk adom, hogy pl mostanság le vagyok vagy 3 filmmel maradva, mert rengeteg dolgom van, melózok, egyetemre járok, közben persze bulizok is, szóval kevés az időm, és sokszor akkor is inkább egy agykikapcsolót nézek, vagy olyat amin bealszok, mint hogy nekiálljak egy ilyen ezer éves filmnek, amiket ti ajánlottatok.
Szóval most erősen gondolkodom, hogy kilépjek, mert időm se mondható tengernyinek, az ajánlások sincsenek éppen jó periódusban, és még a résztvevők is folyton nyavajognak, ami nekem nem hiányzik már...
Ezekhez a gondolatokhoz őszintén gratulálok, nem is tudom eldönteni, hogy melyik a nagyobb probléma, hogy a bulizás miatt nem érsz rá filmet nézni (de azért bejönni a topikba és felháborodni, az van..), vagy hogy rossz ajánlások vannak, vagy hogy másnak erről mi a véleménye. Ezekhez képest borzalmas, hogy egyesek még képesek olyan bagatell dolgokkal foglalkozni, mint hogy milyen ajánlások vannak.
Tényleg nem irigyellek...