daffy írta:marquez2 írta:daffy írta:marquez2!
majd elfelejtettem. a monohidrátom nem oldódik ugyebár hideg folyadékban. ha fogom a kanál kreát és bekapom,majd ráiszok 4-5dl vizet,akkor mi van?
Talan befosol. De ha birja a gyomrod a felszivodas messze nem lesz tokeletes. A legjobb ha minel tobb vizbe oldod. Azt nem mondanam, hogy hideg vizben nem oldodik, sot..., csak kicsit sok razast igenyel

. A langyos viz valamivel jobb megoldas, csak akkor sanszos, hogy ugyanott jon ki ahol lekuldted. En szemely szerint kemenyen razom

, de a lenyeg, hogy minel kissebb adagokba es olyan kornyezetbe ami megfelelo inzulinvalaszt idez elo, pl. edzes utani turmix.
nem fosok be. reggel szoktam étkezés előtt 20 perccel és edzés után. az edzés utáni az turmixba megy,de miután megittam,a falán apró szemcsék maradnak,melyeket én kreatinnak sejtek. 10 perc rázás után is lerakódik az aljára. 1 dolgot tudok megtenni,teába feloldom. az egyetlen
kérdésem vele,hogy a citromlé elég savas-e ahhoz,hogy károsítsa a kreatint?
ugyan gyenge sav,de ha pár órát áll benne,hátha...??
Ha par orat all benne egesz biztosan nem tesz jot neki, mint ahogy az sem ha tul forro vizbe teszed, ekkor ugyanis elvesziti a viz molekulajat. De ha a tead tartalmaz koffeint az sem feltetlen tesz jot neki.
Az, hogy marad nehany szemcse a shaker falan az nem akkora gond (az mar iinkabb ha ropogos a turmixod). Max razd meg egy kicsit, de mondom nem gond, mert akkor is 90%-a biztos feloldodott, de ha ez sem eleg akkor maradnak a konnyebben oldodo formulak( a konnyebb oldodosag mindenkeppen elonyuk a monohidrattal szemben).
Azt mondjuk nem ertem miert 20 percel reggeli elott veszed be. Sokkal bolcsebb lenne kozvetlenul elotte vagy utanna mar csak a kozvetlen inzulinvalasz miatt is, arrol nem beszelve, hogy a gyomrodnak se tesz jot ha egy ideig csak kreatint " emeszt " .