Tegnap elkezdtem olvasgatni a topikot, és belelkesültem én is.

Tudni kell, hogy én már régóta futok, és olyan havi 100 km-t beleverek a cipőmbe. Leghosszabb táv az január közepén 15 km volt, és gondoltam ma megcélozom a félmaratont. Össze is jött, kis szépséghiba, hogy az egyébként is fájós bal lábam megint elkezdett fájni, de már tudom a gyógymódot, úgyhogy rendbe fogom hozni.
A futás mellett viszont szeretnék kondizni is, lévén, izmot is akarok pakolni magamra. Tudom, hogy a hosszú táv futás, és a kondizás elég paradoxon, de valahogy össze szeretném hozni a kettőt. Még magamnak sem tiszta a cél, így sajnos egyelőre én sem tudom, hogy merre akarok megindulni. Az biztos, hogy addig nem nyugszom, még a maratont le nem futom, ezt a nyár közepére tervezem. Addig viszont nem szeretném elsorvasztani az izmaimat, mert azért azok is vannak, hiszen a jól fizető munkahelyemen (

) van egy kis kondi szoba. Igazából minden meg van, lábgép nincs, de van fekvenyomó rúd, meg sok súly, francia rúd, mell gép, lehúzó csigával, szóval egy ilyen kompakt gép, meg a kézisúlyzók. Van egy bordás fal is, amire rá lett applikálva egy húzódszkodó rúd is, azokkal is szoktam bohóckodni. Igen, ez a baj, hogy bohóckodni. Tudni kell, hogy a meló elég kaotikus. Van, hogy fél órát vagyunk bent az állomáson, van, hogy két órákat. Ekkor szoktam ezt a szabadidőt erre felhasználni, a bohóckodásra.
Így viszont fejlődni nem igazán tudok, mert mindig csak azt csinálom, amihez kedvem van, abból meg tudjuk, hogy csak nagy mellizom, meg bicepsz lesz.

Természetesen a sárga kapszulát már régen elolvastam, így azért a többi izomcsoportot is megdolgozom, de koránt sem egyensúlyban.
Akkor a kérdéseim az Urakhoz:
- A musculus latissimus dorsi-t a hiperhajlításon kívül hogyan tudom még edzeni?
- Mi az az edzésterv, ami kompakt, rövid (1 órás), és minden izomcsoport benne van
- Mi az egyensúly a futás és a kondi között? ( hosszútávfutásban gondolkodom)
- Melyek azok az izomcsportok, és mik azok a gyakorlatok, amivel a stabilizáló izmaimat fejleszthetem?
- Hogy fog leolvadni rólam ez a maradék 3 kg zsír, ami a hasamon és a derekamon van?
- Mi az a diétás irányvonal amivel szálkásodom, de közben az állóképességem nem esik vissza? (A kajám azért szerintem rendben van. Lowcarb kajákat eszek, alacsony GI-szel, fehérjém alapja a csirkemell, túró, és tejtermékek. Szénhidrátot főként zabpehelyből, barnarízsből, zöldségből és gyümölcsből viszek be. Zsír, olaj az kókuszzsír és olívaolaj, illetve a reggeli zabpelyhes kajámat mindig megszórom lenmaggal, azt hazudták az jó.

)
És mire leírom ezeket a sorokat, arra az elhatározásra jutottam, hogy izmosodni, szálkásodni, és a futás teljesítményemet növelni szeretném. Nem tudom, hogy ez fizikailag lehetséges e, elvileg lehetne, csak valaki adjon hozzá instrukciókat is.
Köszi!