Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.07.04. 12:04:49

Kash én már nem tudok nevetni rajtad...

Megkérdezik mi tetszik, erre leírod dióhéjban, hogy miről szól a film.

erre van egy jó szó, jobb mint a Kornel, : a sztorija.

Majd remélem azért régi klasszikusokat is meg fogsz nézni, és nem ragadsz le 2-3 éves filmeknél, meg a szokásos giccses popcorn moziknál.

Időd (mint azt pár megnyilvánulásodból kiszűrtem) még rengeteg lehet rá, hajrá!

Pl kezd el ennek a topiknak az első oldalától, ha alapból nem ismersz film klasszikusokat (és itt ne csak régi fekete fehér filmekre gondolj, sőt...) akkor itt megtalálod az összeset.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.04. 12:01:02

REMY írta:No offense Kash :D

de ez milyen top 10 ? x"D

vannak benne jók, de ilyen tömeg gyártású popcorn moviek ezek :D Érdekes egy kedvenc lista :D

am a zombis filmeket én is szeretem. Csak kevés minőségi alkotás van belőle :\
Ritka az a dráma film, amit én megtudok nézni anélkül, hogy fel ne vágjam az ereimet... :roll: Egyszerűen unalmasak, nem akaraok hű de nagy kritikus lenni, hogy most külön koncentrálok a filmben a betöltött szerepekre, hogy ki-hogyan teljesit, akkor nem tudom élvezni a filmet, de akkor ugye kritizálni sem tudom. Nekem ezek tetszettek meg, van még jó pár, de ezeket ti nem csipnétek...pl, csak hogy 3-at még megenlitsek:
- Van Hellsing
- Underworld (összes része)
- Pókember 3 ( :lol: )
Utóbbi hihetetlenül jó, kenterbe veri az 1. két részt.
Kép
REMY
Madridista

2012.07.04. 11:50:08

No offense Kash :D

de ez milyen top 10 ? x"D

vannak benne jók, de ilyen tömeg gyártású popcorn moviek ezek :D Érdekes egy kedvenc lista :D

am a zombis filmeket én is szeretem. Csak kevés minőségi alkotás van belőle :\
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.04. 11:36:36

Na, most fogod a billentyűzeted, és leírod az öreg Lui tatának, hogy mi az anyámat szeretsz az Eseményen? (komolyan!)

azt, hogy 4 film van a 3. helyen nem is láttam...
Először is:
Nekem a kaptár összes része mind egy fallosz, tehát ha én azt irom, hogy szeretem a kaptárt, akkor az 1-4-ig gondoltam.

Az esemény.
Az emberek ugye nagyon szennyezik a levegőt, nem figyelnek eléggé a környezetükre, le sem fekáliázzák...Nos, a természetnek ebből elege lett, és egy mérgező, halálos, halucinogén anyagot kezd el szivárogtatni a levegőbe, amit a szél terjeszt, vagyis ahogy fúj a szél, úgy terjed a "virus" is.
Kb ennyi...nem tehetek róla, hogy tetszik, egyszerűen bejön.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.07.04. 11:27:34

A fehér szalag nem rossz film, mondjuk én kicsit untam, de egyszer megéri megnézni.
Korcs szerelmek, Más világ :arrow: ugyan az, mint veb.
Ádám almái nekem nem jött be, Vérző olajat meg utáltam.

Az Ó testvért nem láttam, viszont ha jól tudom klúni a fsz., úgyhogy inkább hagyjad. :D

Még jó, hogy írod a madridista filmklubot.
Megnéztem a másik filmet már vagy egy hete, de elfelejtettem értékelni.
Hát igen, az alkohol súlyos dolog, nagyon súlyos. :D
Kash írta:Ok, megpróbálom.

Na, most fogod a billentyűzeted, és leírod az öreg Lui tatának, hogy mi az anyámat szeretsz az Eseményen? (komolyan!)

azt, hogy 4 film van a 3. helyen nem is láttam...
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.04. 11:24:43

Kash!

Dobj már be egy top 10 kedvenc filmet.
Ok, megpróbálom. :D

1. Legenda vagyok (I am legend)
2. Világok Harca (The war of the worlds)
3. Kaptár 1,2,3,4 (Resident Evil)
4. Az esemény (The Happening)
5. Karantén (Quarantine)
6. Trópusi vihar (Tropic Thunder)
7. Én a robot (I robot)
8. Horrorra akadva 4 (Scarry movie 4)
9. Majmok bolygója - Lázadás 2012. (-)
10. John Carter 2012
Ennyi.
Tetszik innen valakinek valami...Vagy csak én vagyok oda a zombis filmekért!? :lol:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.04. 11:17:53

messideco írta:A madridistán lemaradtam anno pár filmről, amíg nem voltam filmklubos:
-Más világ
-Fehér szalag
-Torta
-Vérző olaj
-Korcs szerelmek
-Ó testvér, merre visz az utad
-Ádám almái

Az lenne a kérdésem, hogy érdemes megnézni ezeket?

szerk:
És megnézem én is a Nevem Klosét :D
a más világ, korcs szerelmek, ádám almái nagyon jó, a vérző olaj nagyon rossz, a többit nem láttam.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.07.04. 10:43:45

messideco írta:A madridistán lemaradtam anno pár filmről, amíg nem voltam filmklubos:
-Más világ
-Fehér szalag
-Torta
-Vérző olaj
-Korcs szerelmek
-Ádám almái

szerk:
Korcs szerelmek szerintem egy remek film, én bírom a hasonló stílusú filmeket. Nem rég néztem újra, de így sokadik nézésre is ugyanazt hozta, mint legelőször.

A nevem Khanra kíváncsi vagyok, hogy mit mondasz, nem igazán a Te stílusod. :)

Kash!

Dobj már be egy top 10 kedvenc filmet. :wink:
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
noname
Llegenda del Barça

2012.07.04. 10:42:58

Vérző olajat láttam. Jó film. Kissé lassú és ne várj sok akciót, de jó film.
A Fifa egy szégyen
soadroli
Llegenda del Barça

2012.07.04. 10:36:22

A Más világ baromi jó film :wink:
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.07.04. 10:32:12

A madridistán lemaradtam anno pár filmről, amíg nem voltam filmklubos:
-Más világ
-Fehér szalag
-Torta
-Vérző olaj
-Korcs szerelmek
-Ádám almái

szerk:
Kép
"And my heart will leave you never."
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.04. 10:26:57

Kash írta:Mielőtt még belekezdenék, elmondom hogy a filmet megnéztem. :wink:

Legenda vagyok
Angol cim: I am legend

Az egyik kedvenc filmem, ha nem az első...Nem azért tetszik, mert vannak bene élőhalottak meg mutánskutyák, szimplán a történet miatt, hogy egyedül marad a világon, ugye ez kisebb idézőjelben, mivel vannak túlélők. Ő ottmarad New York-ban, hogy megtalálja az ellenszerét a virusnak, mivel megigérte a családjának (feleségének, lányának) hogy megkeresi és mindenkit meggyógyit. Csak sajnos a helikopter túl korai, vagy nem túl hibátlan felszálásakor egy másik gép "beleszaladt" a családot szállitóba, és igy életüket vesztették.
Végül a film befejezéseképp a főszereplő is meghal, amikor megmenti azt a túlélőt, aki a "segitségére" sietett, a film közepe felé.

10/10
:D

fejlődsz Mester! :lol:

azért a spoilerre vigyázz... ha olyan cselekményt írsz le, ami elronthatja a másnak filmélményt, légy oly kedves és sárgával színezd ki... itt pl azt h az egész családja meghal... ha vki még nem látta a filmet és megnézné, ne lődd le neki előre poént mert nem szeressük.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Kash
Entrenador del Barça

2012.07.04. 09:58:03

Mielőtt még belekezdenék, elmondom hogy a filmet megnéztem. :wink:

Legenda vagyok
Angol cim: I am legend

Az egyik kedvenc filmem, ha nem az első...Nem azért tetszik, mert vannak bene élőhalottak meg mutánskutyák, szimplán a történet miatt, hogy egyedül marad a világon, ugye ez kisebb idézőjelben, mivel vannak túlélők.Ő ottmarad New York-ban, hogy megtalálja az ellenszerét a virusnak, mivel megigérte a családjának (feleségének, lányának) hogy megkeresi és mindenkit meggyógyit. Csak sajnos a helikopter túl korai, vagy nem túl hibátlan felszálásakor egy másik gép "beleszaladt" a családot szállitóba, és igy életüket vesztették.
Végül a film befejezéseképp a főszereplő is meghal, amikor megmenti azt a túlélőt, aki a "segitségére" sietett, a film közepe felé.

10/10[/color]

Szerk...:
Próbáltam utólag szerkeszteni, sajnos ez igy már a 3. szerkesztésem, de nem akarja. :( Majd legközelebb.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Kash 2012.07.04. 11:14:17-kor.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.07.04. 07:39:25

Az Ed Wood nagyon tetszett, még Burtontől A nagy hal ugrik be, többet szerintem nem láttam. De nem is vonz nagyon...
Kép
"And my heart will leave you never."
sjay
Entrenador del Barça

2012.07.04. 07:11:07

Faust írta: a világ valaha volt legrosszabb rendezőjének (bár az utóbbi években ez a Boll gyerek nagyon teper, hogy beelőzze) életéről szól.
Nem tudom hallottál -e Ulli Lommelről. Én őt tartom a világ valaha volt legrosszabb rendezőjének, 1-2 kivétellel minden filmje 2 pont alatt van az IMDb-n, pedig ötvennél is több van neki. Ez ám a teljesítmény :lol:

Az ájemdíbí profilja a krapeknak.
Faust
Madridista

2012.07.04. 06:37:53

Tim Burton turné, harmadik állomás

Ollókezű Edward
(Edward Scissorhands, 1990)

Aranyos film. :smile: Azt kaptam, amire Burton, és a téma ismeretében számítottam: egy kissé szürreális, de megható és szerethető mesét. A játékidő gyorsan elröppen, a hangulat néhol magával ragadó (főleg a zenének köszönhetően), Johnny Depp hatalmas, Winona Ryder...so cute. A végén volt egy kis hiányérzetem, nem tudom, miért. De amikor a jövőben a lelkivilágom egy kis "jóságra" vágyik, tuti előveszem. Ajánlom mindenkinek, aki képes nem komolyan venni. ;)

7,5/10

Ed Wood (1994)

Burton talán legnagyobb kritikai sikere, a világ valaha volt legrosszabb rendezőjének (bár az utóbbi években ez a Boll gyerek nagyon teper, hogy beelőzze) életéről szól. Életrajzi filmet túlzottan elrontani nem lehet, de nem varázsolt el túlzottan a mű, az utolsó fél órát már irgalmatlanul untam. Pedig a téma érdekes/érdekelt, a látvány és a korrajz tökéletes, és ahogy utánaolvastam, az eseményeket is elég pontosan ábrázolták. Johnny Depp és Martin Landau játékát élmény nézni - de nekem valami nagyon hiányzott az egészből. Pár humorosabb részlettől eltekintve dögunalom, így a 2 órás hossz is soknak tűnt.

6/10

A linkelt feliratokat majd ellenőrzöm, de most alvás. :D

Amúgy érdekes, az egyik feliratot az elején direkt szinkronizáltam, de 2-3 perc múlva már csúszott is...imádom az ilyet.
miihii
KHAL

2012.07.04. 02:13:09

Faust írta:

Valaki esetleg nem tud segíteni? :D

mi lesz veled a sweeney toddnál? 80%-a ének pedig marha jó film!
Még nem készültem fel rá lelkileg, bevallom. :lol:
EZEK közül vmelyik?

A Sweeney-ben szintén ugggggyanez :D Annyira ajánlották és annyira megnézném,de a sok nótaszóra még fel kell hangolódnom kellőképpen :lol:
kurdt írta:
A film előbb volt, abból lett a rajzfilm... :lol:
Michael Keaton az isten! 8)
És tééényleg :D
A film '88-as,a rajzfilm meg egy évre rá indult.Mindegy,szerettük mindet és pont :P
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Faust
Madridista

2012.07.04. 00:51:51

Kíváncsian várom a Beetlejuice értékelésed
A Beetlejuice rajzfilmet nagyon régen szerettem, Keaton meg kifejezetten a kedvenceim közé tartozik, annyira rossz nem lehet. :D

Még kutakodok egy rendes felirat után,mert amit találtam, mind csúszik, még az utólagos módosítás ellenére is. Nem vagyok egy notórikus feliratfüggő, de elkezdtem nézni szinkronosan, és 10 percig bírtam.

Valaki esetleg nem tud segíteni? :D

mi lesz veled a sweeney toddnál? 80%-a ének pedig marha jó film!
Még nem készültem fel rá lelkileg, bevallom. :lol:
REMY
Madridista

2012.07.04. 00:20:56

Madridista filmklubosoknak üzenem, hogy az ajánlásom be van írva, mivel csütörtökre egész napos programom van.
Ez lenne az -->

A rakparton (1954)

Sokan Marlon Brandotól csak a Keresztapát ismerik, melyben tényleg epic alakítást nyújt. De fiatalon is rendkívül jó filmjei voltak és hatalmasakat alakított. Ebben a filmben számomra olyan hatásos alakítást nyújtott amely mély nyomot hagyott bennem.(100%-ig tudott azonosulni Terry Malloyal). Mostanában James Dean volt aki elérte ezt a szintet. Brando ezért a filmjéért bezsebelt többekközött egy Golden Globe és egy Oscar díjat is.

Brando mellett aki nagy hatással volt rám az Lee J. Cobb volt. Aki a egy korrupt vezetőt alakított. Őt ismerhetjük a 12 dühös emberből és az Ördögűzőből is.

A filmről pedig. 1954-es tehát fekete-fehér. Amúgy szerintem a film hangulatához nagyon illett ez a szín kombináció. Szerintem színesen gyengébb hatást keltett volna.
A filmet nevezhetjük gengszter filmnek. Bár a drámaiasság sem marad el. Egy igazi realista alkotás.
A cím sokat elmond, hogy hol játszódik a film nagyrésze. New York dokkjaiban. Elia Kazan VALÓDI dokkmunkásokat alkalmazott filmhez, ezáltal még hitelesebb lett az egész képi világ. Nagyon jól bemutatta az akkor körülményeket, munkalehetőségeket.

Összességében számomra egy rendkívül kiemelkedő alkotás volt a régi időkből. A mai napig bennem van az egész film. Ez tényleg az amit nem tudok elfelejteni.

Egy kis érdekesség, hogy a film 4 Golden Globe és 8 Oscar díjat zsebelt be. Emelett volt még +2 Oscar jelölése is.

9,5/10
soadroli
Llegenda del Barça

2012.07.04. 00:04:13

Ma olyan hideg volt, hogy inkább megnéztem 3 filmet :D
Dan és a szerelem
Igazából Steve Carell miatt néztem meg. Egy átlagos, talán kicsit jobb romantikus vígjáték, egyszer megéri megnézni.6,5/10

Battle Royale
Elvileg erről koppintották az Éhezők viadalát. Amúgy jó film, aki szereti a kis huncutságokat(gyilkolás :mrgreen: ), annak tuti tetszeni fog. Aki látta a 2. részt, írhatna véleményt :) 7,5/10

The Raid:Redemption
Na ez igen. Ezt hívják akciófilmnek. Mocskosul jó film, jó zenével, és fergeteges eksönökkel. nesze 9/10

Ja meg elkezdtem az Ace Venturát, de Jim Carrey annyira irritált, hogy azt most inkább kivettem a lejátszóból. Majd esetleg máskor :D
Kép
kurdt
Megmentő :)

2012.07.03. 23:53:09

miihii írta: Kíváncsian várom a Beetlejuice értékelésed :)
Nem nagyon rémlik már a dolog,de asszem nem volt rossz és nagyon áthozta a mese világát.Rajzfilmben csíptem gyerekként,annak ellenére is,h külföldiül néztem :D
A film előbb volt, abból lett a rajzfilm... :lol:
Michael Keaton az isten! 8)
Kép
Your village called. Their idiot is missing.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.07.03. 23:24:40

Faust írta: Egyetlen, ami nem tetszett, azok a dalbetétek, az énekelgetés - már gyerekkoromban is herótot kaptam a folyamatos énekelgetésektől a Disney mesékben, ma sincs ez másképp, egyedül az Oroszlánkirály a kivétel. Viszont a szinkron is pöpec volt.
mi lesz veled a sweeney toddnál? 80%-a ének :lol: pedig marha jó film!
Kép
miihii
KHAL

2012.07.03. 23:07:13

Faust írta:

Egyetlen, ami nem tetszett, azok a dalbetétek, az énekelgetés - már gyerekkoromban is herótot kaptam a folyamatos énekelgetésektől a Disney mesékben, ma sincs ez másképp
Ezekkel engem is meg lehet ölni. Nagyon bírom az animációs filmeket,de az éneklős téma abszolút nem begyere már gyerekkorom óta.

A filmelemzésekkel is egyetértek.
A Halott menyasszony nagyon jó cuccos,a Pee Wee-től meg nem tudtam,h magamat kaparjam le,vagy a tv-t...

Kíváncsian várom a Beetlejuice értékelésed :)
Nem nagyon rémlik már a dolog,de asszem nem volt rossz és nagyon áthozta a mese világát.Rajzfilmben csíptem gyerekként,annak ellenére is,h külföldiül néztem :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Faust
Madridista

2012.07.03. 17:01:14

Mégsem időrendi sorrendben nézem a Burton filmeket, legalábbis egy kitérő erejéig, mivel hajnalban a hosszára való tekintettel megnéztem a Halott menyasszonyt.

Csípem az animációs filmeket, és ez is tetszett. Az egész képi világ lenyűgüző, pont az az egyediség van meg benne, amely az összes mai animációs filmből hiányzik. A hangulat elég borús néhol, de voltaképpen az egész egy aranyos mese, kissé morbid karakterekkel.

Érdekes csavar, hogy a filmben a halottak világa színkavalkád, míg az élőké sötétszürke.

A zene tökéletes, mondanom sem kell, ki szerezte. :smile:

Egyetlen, ami nem tetszett, azok a dalbetétek, az énekelgetés - már gyerekkoromban is herótot kaptam a folyamatos énekelgetésektől a Disney mesékben, ma sincs ez másképp, egyedül az Oroszlánkirály a kivétel. Viszont a szinkron is pöpec volt.

Tetszett na, egy hetest megérdemel. :)

7/10
REMY
Madridista

2012.07.03. 14:52:52

Frankenweenie

nekem nagyon bejött. Ott megmutatta a stílusát. Egy szerethető jó történetben. Kíváncsi vagyok mit hozott ki belőle a remakeben.
Válasz küldése