2007.08.26. 22:27:27
Zozzy: meg van az szervezve, hidd el, csak egy Barca típusú csapatnál akik szépen játszanak sose lesz betonbiztos védelem, ez benne van a pakliban, mert az előre játékon van a hangsúly, vannak taktikai elemek, csak sajnos ez nem feltűnő, lehet hogy több taktikai elemnek kellene lennie, de ezek alapból mind megvannak, csak alapvető kérdés a sztárok játéka, mert mostmár végképp nincs a csatársorban munkásember, amilyen pl. Malouda is, aki nagyon jó játékos, de alapvetően munkásember, robotol , visszazár, aztán meghúzza a szélen és bead, vagy megcsinál egy cselt befelé, namármost ez egyik csatárunkra sem igaz, nincs tipikus befejezőnk, mint Kanouté, aki jól robban be, jól fejeli le a labdákat és jól tartja meg a lasztit, nekünk zsenieink vannak, akiknek tér kell általában, ha formában vannak akkor az se, nekünk az erősségünk az összjáték, ami sok összetevős dolog, egy rossz passz elég ahoz hogy az egész támadásnak vége legyen, ha van terület 1 passz elég a gólhoz. Itt a nagy különbség.
Scolari brazil klubcsapatos pályafutását nem figyeltem, foggalmam sincs ott hogy játszott a csapataival, csak az eredményt tudom, viszont a braziloknál és a luzitánoknál is én azt vettem észre, hogy nem a taktikai repertoár a meghatározó, ott is kitalált egy taktikát amibe beleférnek az adott játékosok és tudnak ott teljesíteni, de nem emlékszem hogy egyik válogatott is a zseniális cserékkel, begyakorolt figurákkal nyert volna meccseket.